⬅ חזרה לאינדקס

מורה פרטי - כיצד מתחילים

🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 01:01
היי,

אני בוגר תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה וחשבתי בנוסף להיותי עובד בהייטק לפתוח משהו קטן לעשיית שיעורים פרטים.

השאלה היא כיצד מתחילים עם זה ? איך אני יודע שאני סגור על שיטת הוראה/חומר וכו׳ ? כיצד למצוא לקוחות?

מה השכר לשיעורים פרטים ?

התחומים שבהם חשבתי להעביר שיעורים פרטים הם מדעי המחשב/מתמטיקה.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 13:14
יש המון ביקוש לשיעורים פרטיים במתמטיקה.

כנס לאתר לימוד נעים תראה מה התמחור המקובל באזור שלך (דומני שהיום זה 100+ לשעה) ותתחיל לפרסם ברשתות החברתיות, בבתי הספר וכו'

לוקח זמן להשיג לקוחות אבל ברגע שמכירים אותך השם שלך מתחיל לעבור מפה לאוזן

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 13:23
להתחלה אני מציע לך להתחיל בשעורי עזר בחשבון לכיתות הנמוכות, תפתח את הכישורים שלך [בין אישית] ואז תעלה כיתה תמשיך לאלגברה ומתמטיקה.

תתחבר לקבוצות הווטצאפ של הבניין שלך ושל השכונה ותפרסם עצמך.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2023 14:57
אם אתה עדיין זוכר חומר מהתואר, הייתי ממליץ לך ללמד חומר של קורסים אקדמיים, מכמה טעמים.

קודם כל, סטודנטים לרוב משלמים טוב. אני לא יודע כמה עולה שיעור חשבון לילד בתיכון אבל שיעור פרטי בקורס אקדמי מתחיל בקלות מ-120 שקל לשעה ועולה ככל שמדובר בקורס יותר איזוטרי ומסובך (בקורס כמו חישוביות, תוכל לקחת בקלות 150). דבר שני, סטודנטים לרוב רציניים והם לא שם כי ההורים שלהם שמו אותם שם. דבר שלישי, אתה יכול להעביר מרתון לקבוצה גדולה של סטודנטים ואז זה בכלל כמות יפה מאוד של כסף. ודבר אחרון - קל מאוד להגיע לסטודנטים. אם אתה זוכר חברים מהתואר שעדיין נמצאים במוסד שלמדת בו אני בטוח שתוכל להשיג את הלינק לקבוצת הווצאפ של שנה א' הנוכחית ופשוט לפרסם שם הודעה בסגנון "אני עושה שיעורים פרטיים".

עריכה: אני רק אגיד שאני גם הייטקיסט ואני עושה את זה כהכנסה צדדית וזה הוכיח את עצמו מאוד. אם אתה רוצה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 12:21
הדרך הכי טובה.

כמי שמעביר שיעורים פרטיים בזום בחצי השנה האחרונה (בתחום פחות מתוחכם ממדמ"ח) - מציע לך גם ליצור מבצע צנוע של "חבר מביא חבר" לתלמידים הראשונים (הנחה אבסולוטית תמורת כל תלמיד שמצטרף דרכם), כדי שהם יפנו אליך חברים שלהם. מצד שני יכול להיות שזה יציף אותך בתלמידים מעבר למה שתרצה להקדיש לו זמן במסגרת ההכנסה הצדדית הזו. כנ"ל, מוזמן להתייעץ בפרטי.

השיטה שלי - ליצור תיקייה ב-Google Drive עם חומר לימוד מחולק לנושאים שונים, חומרי למידה לעומת חומרי תרגול, תיקייה אישית לכל תלמיד (איזה חומר כבר לימדתי אותו? פלוס מעקב שעות) וכל צורך שיעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 13:02
אני חייב לשאול לגבי משהו שקצת נמנעים מלדבר עליו בדרך כלל בסוגיה של שיעורים פרטיים

הוצאת חשבוניות... עסק פטור...

למדינה אולי בסוף משתלם להעלים עין מזה

אבל בכל זאת, על פי חוק, צריך (תקנו אותי אם אני טועה) וקל לעלות על זה במיוחד אם משווקים את זה

עד כמה זה כאב ראש או שזה משהו של 200 שקל בחודש ולא דורש התעסקות ממושכת?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 15:26
ממליצה בחום לפעול לפי החוק וכל מה שכרוך בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2023 15:33
כמובן, שאלתי כמה זה כאב ראש או שמדובר בהתעסקות זניחה שאין מה לחשוש ממנה
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 12:51
די זניח

ממליץ על morning להפקת החשבוניות
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2023 15:26
כשמדובר על סטודנטים שמעבירים שיעורים, אז ברור שאין טעם באכיפה, כי לרוב לא תהיה חבות מס בכל מקרה.

אני לא יודע כמה מעלימים עין כשכן יש חבות מס.

במקרה של הכנסה צדדית (כאשר ההכנסה העיקרית היא מהייטק, פותה"ש רשם שהוא בוגר מדמ"ח), המיסוי עצמו מחסל את הכדאיות של עיסוק צדדי בזה. זו דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 12:52
ראשית כל אני רוצה להודות לכל מי שהגיב וניסה לעזור.

זה אינו מדויק, אכן חבות המס גבוהה במדרגות שכר של הייטקיסטים ועם זאת ניתן להתקזז על דברים נוספים.

אינני בקיא בנושא אך ייתכן ואפשר למשל להתקזז על רבע מהשכר דירה, מה שאפשר לעשות בתור עצמאי ולא בתור שכיר. ייתכן וישנם עוד דברים שלא לקחתי בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 14:45
לכמה בסוף זה מסתכם נטו פר שעת הוראה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 21:36
מה שאני עשיתי

בתור סטודנטית

היה להעביר שיעורים פרטיים לקראת הבחינות

בשכבה שלי

בעיקר מועדי ב'

היה לי את כל החומר מסודר כי למדתי בעצמי למועד א'

אחר כך עשיתי עם זה עוד סבב אחד, לשנה שמתחתיי

בהחלט עזר לי לממן את התואר...

המגבלה היא כמובן שעות פנויות.

מה שחשוב זה שתהיה מעודכן על החומר,

תוודא שאתה יודע על מה צפויה להיות הבחינה,

אם זה סטודנטים לתואר עדיף שלא תסתפק במה שהם מבקשים אלא תוודא שיש לך סיליבוס ועדיף אם יש דרך לקבל גישה לסיכומי שיעורים כדי לוודא שמכסים את מה שנלמד בכיתה. (לא תמיד התכנון תואם 100% לביצוע)

תנסה, מקסימום תצליח
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 23:50
לא ממליץ, ללמד כיתות נמוכות זה סקיל אחר לגמרי, לא משהו שיש להרבה מתכנתים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 23:50
למה משתלם למדינה להעלים עין מזה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 23:53
+1

הכסף הבאמת טוב הוא במרתונים לקראת בחינות.

בתקופות מבחנים הביקוש די קשיח וכל מי שמורה סביר שהתמיד בנישה יכול לקבל לא מעט שיעורים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 22:59
פונה לשרשור שהגיבו בו יחסית הרבה אנשים עם ניסיון בשיעורים פרטיים.

מה הדרך הנכונה להעלות את מחיר השיעור מול תלמיד אחד?

הוא היה התלמיד הראשון שלי ולכן ביקשתי X לשעה. אחריו באו עוד ואני לוקח מכולם X+10 לשעה.

אני מאמין שלגיטימי לבקש X+10 לשעה כי אני משקיע בו הרבה, התחילו לי הלימודים וכאמור זה המחיר לכל האחרים. העלאת מחירים היא בעיניי לגיטימית אחרי לא מעט שיעורים באיכות גבוהה (כמו שלי העלו מחירי שיעורי נהיגה בזמנו למרות שסוכם מראש על מחיר מסוים).

מצד שני אני לא רוצה להתעקש על 10 ש"ח (אמנם מצטברים להרבה יותר) אם הוא יחליט חלילה לוותר על השיעורים, בפרט כשהוא בדיוק חזר משירות מילואים ארוך.

למרות כל הסיבות בעד העלאה, אני לא מתכוון לפרט אותן בפניו כי לא לצאת אפולוגטי (כמו שלא היינו מצטדקים בפני הבוס/ית בשביל מה אנחנו זקוקים להעלאה בשכר).

איך אומרים לו בצורה הטובה ביותר?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2024 00:09
מייל או ווטסאפ קצרים שאומרים שהחל מ תאריך מחיר השיעור יהיה .... תודה.

פחות אישי ויוצר רושם ששלחת להרבה אנשים.