⬅ חזרה לאינדקס

לצאת מהבית של ההורים

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:11
היי,

אני אמור להתחיל משרת סטודנט בחיפה, את התואר אני עושה באונברסיטת תל אביב. אני נורא מתלבט אם כדאי לי לעבור דירה מכמה סיבות

1. אני כבר בן 24, כמעט 25. אם עכשיו לא אצא לעצמאות אז מתי?

2. אם אשכיר דירה זה יהיה כמובן בחיפה קרוב לעבודה אז העלויות לא יהיו גבוהות כמו שכירות במרכז

3. הנסיעות לעבודה יקחו לי לכל הפחות 3 שעות בכל יום (בטוטאל)

4. נסיעות לאונברסיטה לוקחות אותו זמן מהיכן שאני גר ומחיפה

החסרונות הגדולים שאני רואה הן השכירות, תשלומים שוטפים, רהיטים וכל המעטפת. בנוסף גם כל השעות שכרוכות בלתפעל בית לבד

אשמח לשמוע את דעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:17
היי, אז איפה ההורים גרים? והאם יש לך תנאי דיור נוחים אצלם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:22
גרים בנס ציונה

תנאי דיור נוחים? כן

חדר, אוכל ורכב (לא על שמי אבל אני המשתמש העיקרי)
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:24
יש המון סימני שאלה עכשיו. איך תתנהל העבודה, מהבית או מרחוק וכו׳, איך יראו הלימודים. החיים באמת יכולים להיראות אחרת עוד חודש.

אם המצב הנוכחי הוא בסדר, תחכה חודשיים לפני ההחלטה ומקסימום תעבור בין הסמסטרים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:25
אני לא חושב לעבור בחודש הקרוב. בזמן הקרוב אני גם אעבוד במשרד אבל יש לי אופציה בעתיד לעבוד חצי שבוע מהבית כשאעבוד במשרה מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:28
איך יראה הסמסטר? האם תהיה נוכחות מלאה כמו 2023 או נוכחות מרחוק כמו 2020 בגלל מילואימניקים? זו שאלה שיכולה מאוד להכריע על התשובה. אני במקומך הייתי אולי מרחרח אבל לא חותם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:30
איך זה אמור להשפיע עלי?

הרי הנסיעה לאונברסיטה היא אותו דבר מהבית של ההורים ומחיפה
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:31
אולי לא הבנתי את השיקולים שלך. מה החסרונות במעבר לחיפה או ביציאה מהבית?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:33
החסרונות זה תשלום של 3.5 אלף שקל לפחות

הזמן שאצטרך להתעסק בכל מטלות הבית שמתקזז אולי עם הנסיעות שיקח לי לעבודה מהבית של ההורים

מתישהו אעבור לגור עם הבת זוג אבל אולי כדאי לי כרגע לדחות את הקץ
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 21:48
אתה נשמע בן אדם מאוד מחושב. נשמע שהשיקול הלוגי הוא משקל גדול אצלך.

מה שאוכל להציע בהתחשב בזה שאתה כבר מכיר את היתרונות והחסרונות, הוא ממש לכמת את הזמן והכסף. כמה זמן אחסוך אם אעבור לגור ליד העבודה? כמה מאמץ וזמן זה בשוטף לבצע מטלות בית? כמה אקסטרה שעות פרודוקטיביות אפשר לעבוד בזכות זה שאני עובר לגור ליד העבודה? האם זה מקום שרואים בו עתיד ושווה להשקיע שם מאמץ? התחום מעניין? דבר אולי עם חברים שעשו מעברים דומים.

מנגד, כמה כסף יעלה מעבר כזה? הוצאות שכירות, חשמל, ארנונה, אוכל? האם האוטו ישאר ברשותך?

כמה זמן עבודה יקח להחזיר את ההפרש הזה? זה מאוד שונה אם תעבוד בהייטק וייקח לך שלושה חודשים נטו להחזיר את ההפרש הזה לעומת מדעי החברה ויכול לקחת שנה נטו.

ובנוגע לשאלות שרק אתה יודע,

כמה שווה עצמאות?

כמה דחוף לצאת מהבית?

כמה שווה לגור במקום שאפשר להזמין את החברה בחופשיות?

האם אתה מסוגל להתמודד נפשית גם עם תחזוקה של בית, גם עם עבודה וגם עם לימודים?

ממה נובע הרצון לצאת מהבית? להיות עצמאי, לחסוך זמן, לממש את עצמך, להיות דומה לחברים?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2023 22:07
שאלות הכוונה מעולות, אשתמש בהן

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/11/2023 20:38
1. שתסיים את התואר בגיל 26/27/28/29/30 מה זה משנה.

2. נכון.

3. אתה יחסית על קו הרכבת, זה לא באמת כזה נורא. לא יודע במה אתה עובד, אבל לתת שעה עבודה ברכבת בבוקר ולהגיע קצת יותר מאוחר זה משהו שקורה בהרבה מקומות עבודה שאני מכיר.

- תנסה להישאר במצב הקיים כמה חודשים ולראות אם מסתדר לך רכבת/רכב או כל דבר אחר.

תגובה מעולה אפשר לסגור את הפוסט :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2023 12:17
רציתי לכתוב לך שתצא מהבית כי זה מאיץ דרמטית את ההתפתחות האישית אבל עכשיו שאתה אומר שאתה בזוגיות ואתם שוקלים לעבור לגור ביחד מתישהו אז עוד יותר. כי גם לעבור לגור עם בת זוג וגם לצאת מהבית כל אחד בפני עצמו זה אתגר לא קטן, כדאי לחלק את זה לשלבים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2023 22:03
אוסיף את השנקל שלי:

אחרי כל החישובים החשבונות והמחשבות

אפשר לזנוח לרגע את האקסל

ולהניח יד על הלב

מה בא לך? מה יצמיח אותך? איך תהיה לך חויה משמעותית?

בזהירות עם זה, כי לא הייתי מפרקת עכשיו כמה עשרות אלפי ש"ח בשביל חויה ונכנסת לחובות בשביל זה...

אבל כדאי גם לזכור שכשצעירים קל לפעמים לספק חלומות ולא חייבים לאפטם עד הסוף...

ספיציפית לאור המצב לא הייתי עושה כלום עד שיתבהר פה, אבל זו אני...
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2023 12:53
גם קח בחשבון שבחיפה אתה גם יכול לגור עם שותפים לא חייב לגור לבד. שכירות עם שותפים בחיפה אני מאמין שהיא לא במחירים של תל אביב (ובטח שלא 3.5 אש״ח). בנוסף בדירות שותפים צתטרך ריהוט מינימלי (מיטה כיסא שולחן) ולא לרהט דירה שלמה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 17:04
אני באמת מתכוון לעבור לגור לבד ורק אז לעבור עם הבת זוג
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2023 17:05
אני ארוויח שכר דיי יפה לסטודנט. אם ההפרש הוא עוד אלף שקל, לדעתי זה לא שווה את המגורים עם שותפים
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 09:44
הכל טוב ויפה רק שבד״כ ההבדל הוא לא אלף ש״ח. + המון הוצאות על ריהוט. בפעם הראשונה שעברתי לגור לבד הוצאתי בחודש הראשון 20-30 אש״ח בלי להרגיש.

כמובן שאפשר לצמצם את זה אבל הרשימת ציוד לרהט דירה ארוכה הרבה יותר ממה שאתה חושב:

מקרר, מכונת כביסה, תנור + גז, סירים, מחבתות, סכום, ספה, שולחן כתיבה, שולחן קפה, טלויזיה, מצעים, כריות, שמיכות, קצת כלי עבודה בסיסיים, מגבות גוף, מגבות. מטבח, פח אשפה, מטאטא ומגב ועוד מלא מלא דברים חלקם קטנים חלקם גדולים. אולי חלקם מותרות בתור התחלה (נגיד טלויזיה, אני קניתי טלויזיה בפעם הראשונה רק 4 שנים אחרי שיצאתי מבית ההורים) אבל ההוצאות נערמות שקל ועוד שקל ואתה לא תאמין לכמה תגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 10:05
השנקל שלי: לגור על יד העבודה / לימודים תורם מאוד לאיכות החיים. אני שונא להתחיל ולסיים את היום בנסיעות.

הנה הצעת ביניים: תמתין עד תחילת הלימודים (כאמור המצב עכשיו נזיל) וכשהלימודים יתחילו תלמד חודש מהבית ואז תסבלט דירה לחודש. זה יתן לך משוב אמיתי על החוויה שלך בכל מצב.

אתה יכול להריץ ספקולציות ולשחק עם האקסל מעכשיו עד לשנה הבאה אבל אין תחליף להתנסות אמיתית בשטח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 10:37
יש דירות שמגיעות עם הריהוט היקר והכבד (כמו מקרר/תנור/מכונת כביסה/ארונות וכדומה). באמת שאין איזה עלויות גדולות לשאר הריהוט הקטן, ואלו גם דברים שנשארים שלך ואתה לוקח איתך בסוף לדירה הבאה, אז אין כאן איזה הפסד משמעותי. זה כן יוצא משהו כמו חודש שכירות נוסף (נניח 3000), אבל אתה לוקח את הרב איתך בסוף אז באמת שאני לא רואה פה איזה הפסד (בשותפים אתה תאבד המון מהערך כי כנראה שלא תוכל לקחת איתך כל מיני דברים ויהיה לזה בלאי. נניח אם קנית מטגן נינג'ה ושמת אתו במטבח ואחרים השתמשו בו אז יש לו בלאי מואץ). טלוויזיה באמת שלא חייבת להיות יקרה מדי, אני קניתי טלוויזיה בפחות מ1000 (מה גם שזה בעיקר בזבוז זמן ואמת שהזמן שזה מבזבז כנראה הרבה הרבה יותר יקר מהעלות. בעבר למשל הייתי קורא יותר).
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2023 22:19
רוב הדירות בחיפה מגיעות מרוהטות וזאת גם אחת הסיבות שבגללה אני רוצה לעבור לגור בחיפה. את שאר הציוד שאצטרך לקנות אוכל להעביר לדירה הבאה שאשכיר.

בכל מקרה, אני לא מתכוון לעבור דירה כל חצי שנה. דירה לבד, דירה עם הבת זוג ואז דירה לזוג צעיר עם ילדים

יש לי קצת Trade off בעניין של עבודה והלימודים. העבודה בחיפה והלימודים באונברסיטת תל אביב. חצי מהשבוע עובד וחצי מהשבוע לומד. כך או כך אני מבזבז חצי מהשבוע על נסיעות של לפחות 3 שעות הלוך חזור ביום.

אני אנסה את ההצעה שלך, היא מעולה. אני קצת מפחד מסאבלט מבחינת חתימות והכל.

יש משהו שאני צריך לדעת?

המחשבה שלי היא פחות על רהיטים שבאמת יעברו איתי לדירות הבאות כמו שאמרת. אני חושב על שאר המעטפת של דברים שבעבר לא הייתי צריך לקנות בגלל שחייתי עם ההורים. דברים כמו שמפו, משחת שיניים ודברים קטנים שיכולים להצטבר להמון כסף אבל שוב, אני מודע לזה שהקפיצה הזאת בחיים תשתלם לי. אולי אוכל להכניס עוד כמה שעות עבודה במקום וככה לכסות את השכירות
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 12:48
מה הסיכוי למצוא עבודה ליד הלימודים? הייתי מוכן להתפשר על שכר ותנאים כדי שכל החיים שלי יהיו במרחק הליכה / רכיבה מהדירה.

אם אין אפשרות כזו אני מאמין שמגורים ליד הלימודים חשובים ממגורים על יד העבודה. לימודים זה דבר קשה ואתה רוצה להפוך את החיכוך שבהגעה להרצאות וישיבה עם חברים ללמוד למינימלי. במקום לעבוד על משמעת עצמית (משאב מוגבל) יותר קל לעצב מראש חיים בהם זו בחירה קלה ונוחה.

לעבודה יש לנו מחויבות חיצונית שתגרום לנו לנסוע לשם

לא זה די פשוט. חפש דירה מרוהטת כדי שלא תצטרך להתעסק עם ציוד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2023 18:18
המצב היום בשוק מאוד בעייתי. השגתי את משרת החלומות מבחינתי ואני לא מתכוון ללכת למשרה אחרת.

היום כשאני גר עם ההורים זה יוצא לי אותו מרחק ללימודים כך שאין הרעה בתנאים מבחינת מרחק נסיעה לאונברסיטה.