⬅ חזרה לאינדקס

זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות???

🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 20:46
זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות???
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 20:53
תקנה היום מטיל זהב. תשים אותו במקום בטוח.

תחזור אליו עוד עשר שנים. עדיין יהיה לך את אותו מטיל זהב. הוא לא ישלם לך דיבידנדים או ריבית, לא ישקיע בצמיחה, לא ימכור משהו לצרכנים או יחקור ויפתח מוצרים חדשים. יהיה לך את אותו מטיל זהב שהיה לך לפני עשור.

כשאתה קונה זהב, אתה בגדול מהמר על זה שמישהו בעוד עשור ישלם יותר על החתיכה הזו מאשר כמה שאתה שילמת כאשר קנית אותה...ולא רק זה, אלא שלעומת האלטרנטיבות העלייה במחיר(אם תהיה), תהיה גדולה יותר...

לי אין מושג איך להגיע למסקנה כזו אז חושב שלא כדאי יותר מידי להשקיע בזהב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 20:58
אם הכוונה להחזיק זהב פיזי תחת ידך כהגנה מפני קרייסס עולמי ניחא. אם המטרה אחרת, יש אלטרנטיבות טובות יותר: אג"ח צמוד להגנה מאינפלציה. מניות ונכסים אחרים למטרות רווח.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 21:05
הסבר מושלם!תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2023 21:14
ורק להוסיף, על זהב אתה בדרך כלל צריך לשלם כדי לשמור אותו במקום בטוח.

לא רק שהוא לא מייצר לך כסף, הוא מפסיד לך כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 18:54
זה ההסבר הכי שטחי שיכולת לקבל. אי אפשר היה לקבל סקירה רדודה יותר על השקעה בזהב והאלטרנטיבות.

זהב זה קודם כל נכס דפנסיבי. לא שמים בזהב בדרך כלל יותר מ-10%-20%-25% מהתיק. דבר שני, יש הרבה דרכים להיות חשוף לזהב. אחזקה ישירה, מניות של חברות כרייה וחציבה, מדדים כמו GDX, קרנות-סל שמחזיקות זהב בשבילך (״זהב נייר״)...

ג״נ, משקיע חלקים נכבדים מהתיק שלי בזה. אבל אני לא יכול לעשות במקומך את שיעורי הבית האלה. אם אתה חושב על זה ברצינות, צא לחקור.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 19:33
תענוג לקרוא את התשובה .

לא סתרת שום דבר שאמרתי … אז בוא תעזור לי ולפותח השרשור להבין טוב יותר .

אשמח לתשובות על :

1. מה כתבתי שאינו נכון ?

2. מה זה אומר שהוא ״נכס דפנסיבי ״? ממה הוא מגן ? איך ?

3. כמובן שלא התכוונתי רק לאחזקה בזהב פיזי , אבל כל מה שאמרתי נכון גם לתעודות על זהב… אם אתה רוצה להכניס סיבוכים של קניית חברות שכורות זהב… זה כבר עולם אחר.

אם בגדול לא סתרת את מה שאמרתי ,אמרת שההסבר הוא שטחי(בלי להסביר למה …הוא כמובן שאכן פשטני), הכנסת סיסמא של ״נכס דפנסיבי״, נתת מספר אפשריות להשקיע בו בלי להסביר למה ואז שלחת את פותח השרשור לעשות שיעורי בית …. מה תרמת לדיון ?

למה להשקיע בזהב זוהי השקעה נבונה בכלל? וביחס לאלטרנטיבות ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 19:45
דפנסיבי מפני איזה אופנסיבה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 19:57
כמה שנאה רוע והתנשאות. הבן אדם רק ניסה לעזור. אני בטוח שיש הרבה אנשים יגידו שגם אתה החסרת מידע ולמרות זה אף אחד לא יגיב ככה. גועל נפש של תגובה.

@yossik הבחור הזה לא פעם ראשונה מגיב בצורה מגעילה כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 20:19
הגנה טובה מהיפראינפלציה. יש גם שיגידו שהוא אנטיקורלטיבי למניות ולכן מגן בפני מפולת.

בראייתי לא סיבות מספיק טובות לאחזקה לטווח ארוך. טווח קצר - אולי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 20:27
השאלה היא לאיזה תרחיש אתה מתכונן?

אם אתה חושב שיכולה להיות קריסה של כל המטבעות ותשלם בזהב

במקום שקל/דולר/יורו

אז סבבה ורק ממליץ גם על אגירת מזון דלק ונשק

אם לא אז התשובה של Ehud@ מסבירה בצורה פשוטה את הנושא
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 20:30
אפשר לקנות אגח צמוד.

חשבתי שהמטרה היא הגנה מפני ארוכים קיצוניים יותר כמו חדלות פירעון של מדינות וחמור מכך.

גם ארועים כאלו יקרו, אבל השאלה היא אם מדובר בטווח זמן שרלוונטי לנו ואם הזהב אכן ימלא את תפקידו. בעצם השאלה שלי היא למה שזהב יזכה לאמון כזה גם במאה ה21.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 20:39
פגיע למניפולציה של הממשלה במדידת האינפלציה ו/או חדלות פרעון.

וגם יורד כאשר הריבית עולה על מנת להילחם באותה אינפלציה.

אותן סיבות שהיו תמיד: מתכת נדירה מאוד + אם הוא ידע לשמר ערך ב- 2000 השנים האחרונות, כנראה שימשיך כך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 20:46
זו השאלה האמיתית.

האם מה שהיה תקף בעולם של טובין ואמצעי תשלום פיזיים יהיה תקף גם בעתיד.

אני גם לא יודע אם ניתן להקיש מתקופה בה הדולר היה צמוד לזהב, בניגוד למצב היום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 20:54
זה המצב גם היום :-)
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2023 21:03
תיקנתי
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2023 02:34
@Ehud אני עדיין עומד על זה שהתגובה הקודמת שלך היתה גרועה. כתבת הרבה אבל בעצם לא אמרת כלום. אני חשפתי אותו למגוון המסלולים שיש בזהב, אבל לא הולך להאכיל אותו בכפית.

אם אין לך מה לעשות בחיים, ועוד בשישי בערב, אתה מוזמן לקחת את המושכות…
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 15:22
מקבל, תודה על ההסבר חבר, אני אמשיך לחקור עוד כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 15:36
אני יכול לתת לך שני שמות טובים להתחיל מהן. יש את Newmont שזו מניית כריית הזהב היחידה במדד S&P 500. ג״נ, מחזיק ואני הרבה יותר מרוצה ממנה מאשר להחזיק את כל המדד.

עוד שם גדול זה Barrick Gold. ג״נ מחזיק. זו מניה שאשכרה קניתי בזמנו איזה חודש-חודשיים לפני וורן באפט. כשהתפרסם שהוא קנה אותה היא קצת זינקה, אבל אז הוא נטש מהר כמו שהוא נכנס. זה עשה הרבה רעש בתחום הזהב שמישהו במעמדו אפילו חושב לשים חלק מההון שם. חברה עם דוחות טובים, אם כי כבר הרבה זמן לא בדקתי מה שלומם.

אבל לחברות כרייה יש את החסרונות שלהן. כשהזהב קצת יורד, הן יורדות פי כמה. ועוד בעיות כמו זכויות על מכרות וכו׳...
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2023 19:29
הכל מוביל לפקעות של צבעוניים (האם בתקופת חיינו או לא - אין לי מושג).

שזה לא מה שהוא שאל. שיילך ויחקור את הלמה לפני האיך

למה רק 2 החלופות האלו? מה המטרה שלך?