⬅ חזרה לאינדקס

ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2023 17:17
שלום,

התקשיתי למצוא הרבה חומר על מה שאני מנסה להבין ואשמח להכוונה קטנה.

סך הנכסים המנוהלים באופן עצמאי הינו כ5 מיליון.

עד כה, ניהלתי את החשיפה לנכסים השונים לאורך כל כלי ההשקעה השונים: קה״ש, פנסיה ותיק ההשקעות.

קה״ש והפנסיה הן בעיקר על סנופי כרגע.

כעת, כשקה״ש עוברת ל-IRA, נפתחות בפניי אפשרויות רבות בעיקר בשל הפטור ממס רווחי הון.

אני מבין שיהיה נכון יותר לעבור לאירית צוברת,

ואני מבין שיהיה חכם שלפחות חלק מהחשיפה שלי למניות צמיחה ״יעברו״ לקה״ש IRA (לא באמת ניתן להעביר מניות עד כמה שאני מבין, אז אני משער שזו תהיה פוזיציה שאפתח ואגדיל בקה״ש עם הזמן ע״ח התיק המנוהל האישי).

אני אשמח לשמוע אם יש לכם דעות/מחשבות/הצעות נוספות או אולי מכירים פוסט קיים שיכול לעזור להבין מה הדרך היעילה לנהל את ההשקעות בכלים השונים?

יש עוד תובנות כאלה שכדאי לי להכיר?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 13:54
חשבון פטור אמור להכיל את החלק הכי אגרסיבי בתיק שלך, החלק שאתה מאמין שתהיה עליו התשואה הגבוהה ביותר. בדיוק כמו שציינת.

שתי נקודות לשים אליהם לב:

1. אם יש לך ני"ע עם רווחים צבורים רבים בחשבון ממוסה, ככל הנראה לא ישתלם לך למכור את הנייר ולקנות בחשבון הלא ממוסה.

2. אין בחשבון IRA פטור ממס על הכנסות מדיבידנדים שמנוכים מחוץ לישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 14:36
תודה רבה!

לגבי הנק׳ השנייה, המסקנה המתבקשת זה אירית צוברת, נכון? לא מכיר מנגנון שימושי אחר פה, ואם אני לא טועה אפילו אם עושים reinvestment עדיין יש ניכוי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 14:58
אירית צוברת זאת אופציה. אם אתה מעוניין לקבל דיבידנדים מחברות ישראליות זאת גם אופציה.

אציין (וללא המלצה כמובן, רק למתן אינפורמציה) שיש אפשרות גם להשקיע במכשירים לא סחירים דרך חשבון IRA, למשל בקרנות גידור או קרנות חוב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 15:08
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 16:02
תוכל בבקשה לפרט או קישור להסבר:

האם כל IRA?

מינימום הסכום להשקעה בנכסים אלו?

חסרונות/יתרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 16:38
שים לב שאם קרן ההשתלמות לא פטורה לגמרי (הפקדה מעל התקרה), השיקולים עשויים להשתנות מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 16:43
תוכל להרחיב? יש ממש מעט מעל התקרה. הבנתי שהמיסוי יהיה יחסי לסכום שמעל התקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 17:25
נכון.

אני משער שכשליש אצלי מעל התקרה והאחוז הולך וגדל.

המס על החלק החייב די גבוה ואין הרבה אפשרויות להפחיתו כמו בתיק הממוסה (נקודות זכות, מכירה הקלות מס מעל גיל 60 ועוד).
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 17:29
״די גבוה״ זה מס רווחי הון, לא? או שזה ממוסה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 17:42
כן, אחרי ששילמת מס פירותי במועד ההפקדה.