⬅ חזרה לאינדקס

קה"ש IRA Vs s&p

🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2023 16:10
שלום לפורום,

מתלבט בין קה"ש מחקה SP לבין קה"ש ב IRA (כשהיעד הוא לרכוש ETF מחכה SP).

השיקולים עליהם חשבתי :

ביצועים - נראה לי ש ETF של חברה גדולה נותן חיקוי מדויק יותר

דמי ניהול/עמלות - לכאורה מסלול IRA יוצר כפל שסוגר את הפער

מיסוי - לא נראה לי שישי הבדל

מניסיונכם מה לדעתכם נכון יותר?

תודה,

רמי
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 10:17
יש המון דיונים על זה בפורום (ניסיונות לחשב את ההשפעות של העלויות השונות וכמו כן חוויות מגוונות מול החברות השונות). נדמה שהסיכום הוא כזה:

אם יש לך צבירה משמעותית בקרן, סבלנות והוצעו לך דמי ניהול טובים ב-IRA זה כנראה מטה את הכף לכיוון ה-IRA. לחלופין, אם יש לך הטבת דמי ניהול נמוכה במיוחד בקרן השתלמות מחקת מדד, כנראה שמובהקות היתרון ב-IRA יורדת.

שיקול שלא הכנסת הוא "התעסקות", שים לב למשל ששווי יחידה בקרן של אינבסקו על המדד (1183441) הוא 3381 ש"ח כעת והקרן של בלאקרוק (1159250) נסחרת כעת ב-1823 ש"ח ליחידה. בהנחה שלא מפקידים עבורך מעבר לתקרה, המשמעות היא שאתה לא יכול לרכוש יחידה כל חודש.

אם תוסיף את הנתונים שלך אולי יהיה יותר קל להכווין אותך (מה הצבירה הנוכחית? מה דמי הניהול שהוצעו לך ובאיזה חברות?).
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 10:41
לדעתי עם דמי הניהול שאפשר לקבל במנוהל היום וכל החסרונות של IRA אז IRA מיותר, בהנחה ואתה רוצה סנופי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2023 23:39
תודה. נראה לי שארד מעניין ה IRA
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 02:28
מה זה דמי ניהול נמוכים ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 08:34
פחות מ0.4%

בסכומים גדולים אפשר להגיע לגם הרבה פחות מכך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 09:16
איפה אפשר להשיג היום 0.4% על סנופי? מכר מחפש ולא מוצא מתחת ל 0.6%.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 10:53
תבדוק במגדל ללא סוכן.

צריך להתחיל במסלול אחר ואז לשנות מסלול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 11:56
+1

לדעתי, לרוב האנשים זה שיקול לא פחות משמעותי (אני מחריגה חלק מחברי הפורום הקבועים, שלהם כנראה השיקול הזה פחות רלוונטי).

יכולה להגיד שעבורי זה שיקול מכריע.

אני יודעת בוודאות שלי יהיה קשה להיכנס כל חודש ולקנות את הנייר הנדרש. והבעיה *אצלי* לא תהיה בגלל המאמץ של הפעולה. אלא בגלל הקושי הפסיכולוגי לראות עליה משמעותית בחודש שקדם לרכישה, ולדעת שאני קונה ב-״גבוה״.

וזה למרות שקראתי את הבלוג של המשקיעה, ואני כבר כמה וכמה שנים נמצאת כאן בפורומים, ואני משקיעה סולידית ומצטיינת לטווח ארוך, והידע הפיננסי שלי גדל אקספוננציאלית מאז שהתחלתי לקרוא כאן, ואני יודעת בראש שאין לזה שום משמעות לטווח ארוך…

אני מכירה את עצמי ואת המגבלות הפסיכולוגיים שלי, ואני יודעת שפסיכולוגית זה מקשה עלי לפעול נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 12:18
מסכים עם הכל.

אנחנו בחרנו להעביר ל IRA רק קופות שאין בהן הפקדות חדשות. מעבירים את הקופה, פותחים את החשבון פעם אחת ורוכשים את הניירות, ושמים קלנדר לעוד שנתיים להזיכר שהיא קיימת. בלי פסיכולוגיה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 14:02
אצלי ההפך הוא הנכון. להשקיע לקרן שכבר יש לי רווחים גדולים בתוכה ,בסכומים קטנים משמעותית ,הרבה יותר נוחה, כי אני יודע שגם אם יתחילו ירידות אני יהיה מורווח נומינאלית.

אבל היתרון הגדול של ira הוא למי שרוצה קרן יותר מגוונת מסתם sp500 ויתרון גדול שבאיזונים לא צריך לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2023 14:12
כיף לך.