⬅ חזרה לאינדקס

ריבית על איחור ב'אשמת' הקבלן

🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2023 23:46
הייתה לי טעות ולמרות שכתוב בחוזה במפורש שהמדד משולם בכל תשלום ותשלום חשבתי שמשלמים אותו לבסוף.

וכך במשך שנתיים שילמתי כל תשלום במועד המדויק שלו ללא יום איחור.

אחרי שנתיים (!!) אני מקבל טלפון מהקבלן שיש לי חוב שהצטבר על תשלום המדד בתוספת של ריבית והצמדה.

הסיבה שארך לי שנתיים לעלות על הטעות היא שאחרי כל תשלום שביצעתי קיבלתי חשבונית מהקבלן שבה היה כתוב סכום התשלום והייתה שורה שבה נכתב: "סכום ייתרה לתשלום" והשורה הייתה ריקה.

זה גרם לי להמשיך בטעות שאין לי כל חוב.

מה שאני שואל האם בכזה מקרה הקבלן יכול לתבוע ממני ריבית והצמדה למרות שאחרי כל תשלום הוא הטעה אותי או אפילו 'הודה' שאין לי כל חוב כלפיו?

[אין שום חובה על הקבלן לעדכן על פיגור שצובר ריביות? עקרונית הוא יכל גם להתקשר אלי גם אחרי 3 שנים?!]

תודה רבה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 00:54
מה שכתוב בהסכם זה מה שקובע, ובעיקרון על חוב יש חוק התיישנות של 7 שנים.

כמו שהוא יכול להתקשר אליך אחרי 3 שנים ככה גם אתה יכול להתקשר אליו אחרי 3 שנים במקרה הפוך.

הוא גם לא בדיוק "הודה" שאין לך חוב כלפיו כי זה לא שהיה כתוב "0 ש"ח" אלא השורה סתם היתה ריקה.

אבל עדיין זה לא אומר שאתה לא צריך לנסות לצמצם את הנזק.

בהסכם כתוב בדיוק מה הריבית וההצמדה במקרה של איחור?

בטוח שזה סכום רציני? מדובר הרי רק על הריבית וההצמדה של ההצמדה, ולא של התשלומים עצמם.

אם אני מבין נכון, עדיין לא קיבלת מפתח.

סביר להניח שאם הייתי במצבך וכבר הייתי אחרי קבלת מפתח, הייתי קודם אומר לו שאני לא יודע מה הוא רוצה ממני ושאני לא מעביר כסף לשום מקום, ומנסה לראות אם הוא מוותר או שולח מכתב מעו"ד שלו.

אבל בגלל שעדיין לא קיבלת מפתח, לדעתי המקסימום שאתה יכול לעשות זה לבקש ממנו שיתחשב בגלל שיש לו חלק בטעות ובכך שהוא לא דרש את החוב קודם, אך בסופו של דבר לשלם כמה שהוא יבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:04
מה לבדוק?

3,000 ש"ח. לא סכום בשמיים אבל גם לא סכום שכיף לשלם...

קיבלתי מפתח אבל כבר שילמתי את הדרישה הזו לפני קבלת המפתח

לא מוכן...

נכון, לא כתוב 0 אבל כשאין סכום לדעתי זה אותו משמעות לא?! כל השורות מלאות ורק השורה הזו ריקה...

עוד יותר מזה, בחוזה כתוב מפורשות שבכל תשלום קודם כל ייגבה המדד ורק לאחר מכן יהיה הקרן. ובחשבונית שקיבלתי אחרי כל תשלום מופיע סעיף התשלום "קנית דירה" כלומר לא גבו ממני בכלל את המדד אלא רק את הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:15
מה אומר עורך הדין שלך בעסקה על העניין?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:17
מחיר למשתכן... לא היה שווה לקחת עו"ד
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:21
אני חולק על כך.

בכל מקרה הנזק שלך הוא 3000 ש"ח, כנראה להילחם לגביו יעלה לך יותר. ובמקום מסוים, הצדק בעיניי עם הקבלן, איחרת בתשלום ההצמדה עפ"י החוזה, וזה צבר ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:24
אם אתה מתכוון להביא הוכחה מה3,000 ש"ח זו לא הוכחה כי עו"ד היה עולה יותר...

ולגבי עצם העניין זה ויכוח ישן... רק אם כל הרוכשים היו לוקחים עו"ד אולי היה מה לשפר במידה ורק אני הייתי לוקח סיכויים קלושים...
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:24
בית משפט לתביעות קטנות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:25
אבל אתה מודה בעצמך שהפרת את החוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:29
נכון! השאלה שלי שואלת האם יש לקבלן 'אשם תורם'

או נשאל את זה בצורה אחרת: נכון, לקבלן הייתה הזכות לדרוש ממני ריבית והצמדה, ברגע שהוא לא גבה ממני ונתן לי 'אישור' שאין לי חוב אני לא אמור לשלם חוב שהוא כביכול מוותר עליו בשלב זה וממילא אני לא אמור להתחייב בריבית על חוב לא קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:43
אולי. שופט אחד יגיד שכן, שופט שני יגיד שזו אחריותך לברר את גובה התשלום.

זה כבר טיעון פחות קביל, אין מחלוקת על כך שעליך לשלם את ההצמדה למדד, כפי שמצוין בחוזה. לשיטתך אם לא היה כתוב גובה החוב, אז אפשר גם לטעון שלא היית צריך לשלם את ההצמדה עצמה.

אגב, כמה כסף הרווחת / חסכת מדחיית התשלום על ההצמדה במועדי התשלום?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:46
מסכים שחובתי לברר את גובה התשלום אבל גם אתה תסכים שאם הייתי מתקשר אקטיבית ושואל והיו עונים לי 0 לא יכלו לגבות ממני ריבית.

אני מבין שיש לי חוב כנגד הקבלן הרי חלק גדול מהכסף לא שילמתי באותן המועדים, אבל יש הבדל האם החובה מוטלת עלי באותו הזמן לבין אם זה כסף עתידי שהוא מתעתד לגבות ממני.

כלום... זה היה תשלום מכספים שלא היה עליהם ריבית...
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:49
התקשרת ואמרו לך 0?

ואם אתה כן מחשב עליהם ריבית, לפי שיעור הריבית במשכנתא שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:51
הטענה שלי שאין הבדל אם התקשרתי או אם כתבו לי במכתב שאין לי חוב. אבל אני מבין את הגישה שלך, מבין שלא ברור שאצליח לשכנע שופט אם אותך לא הצלחתי...

לא בטוח שאני מבין מה אתה מתכוון. הכסף שלא שילמתי לא הרווחתי עליו כלום מכיוון שאם הייתי משלם אותו זה היה מ'הון עצמי' ולא ממשכנתא או הלוואה בריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 01:59
לדעתי יש שוני בין מישהו שהתקשר לשאול כמה עליו לשלם ונאמר לו x במקום y, לעומת מי ששילם בעצמו x וקיבל מכתב שבו לא כתוב היה שעליו לשלם y (לא כתבו שאין חוב אלא לא כתבו שיש חוב).

גם בהון עצמי, לדחיית תשלום יש שווי כספי, היית יכול להמשיך להשקיע אותו ולקבל תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:05
אם לא הייתה שורה של ייתרה לתשלום הייתי מסכים איתך 100 אחוז. ברגע שיש שורה של ייתרה לתשלום והיא ריקה לדעתי יש מקום לתביעה.

הקבלן לא יכול להתחמק בטענה שיכלתי להשקיע את הכסף...
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:07
לא רלוונטי מה עשית עם הכסף, חוב זה דבר שצובר ריבית או הצמדה או שניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:08
ברור , עניתי את זה רק לגבי מה שטענת שיכלתי להשקיע את זה
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:16
הכוונה היא שכן היית יכול לשים את ההון העצמי בפק"מ / קרן כספית, ולהרוויח מכך.

בכל אופן חצי השתכנעתי וחצי לא לעניין האשם התורם, ואני מעריך שאם זה היה נידון אצל מספר שופטים, ההכרעה הייתה שונה מפעם לפעם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:17
זו טענה משפטית כלפי?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:38
זה "הרווח האלטרנטיבי" שהיה לך מהדחיה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 02:39
נעבור את השלב הראשון ואז נתמודד בזה...

בפועל הכסף לא היה אצלי ולא היה שלי...
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 09:15
כן. על פי עקרון הקטנת הנזק אתה מחוייב לצמצם נזקים שיכולים להגרם לך. כלומר, שופט, גם במקרה שהוא חושב שאתה צודק מתייחס לעובדה שהכסף היה יכול לצבור ריבית ו/או לחסוך לך ריבית של הלוואה. פועל יוצא שהוא יכול לפתור אותך רק מהפער בין הריבית בחוזה לריבית שאתה הייתה יכול לקבל במשק, כי זה הנזק האמיתי שהיה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2023 09:26
אני חושב שבמקרה שלי זה לא שייך.

אבל מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 17:50
@aiib אתה יכול לנסות את מזלך בבית משפט לתביעות קטנות.

בית משפט לתביעות קטנות לא כפוף לכל סדר הדין המסורבל ולשופט יש הרבה גמישות לפסוק ״לפי ההרגשה״ ולא לפי החוק היבש.

יש כמה דברים שפועלים לטובתך:

* הקבלן בעצם הטעה אותך כי גם לא ציין את יתרת החוב וגם לא עשה שום מאמץ לגבות בהקדם את יתרת הכספים שהגיעו לו. הוא בטח יגיד שהוא לא חייב אבל בית המשפט יכול להחליט שחלה עליו החובה לפעול בזהירות במיוחד לאור העובדה שמדובר בפרויקט מחיר למשתכן.

* מה גם, אתה חתמת על החוזה של הקבלן ופעלת לפי הבנתך. אם יש בניסוח של החוזה משהו שיכול להתפרש לשני הצדדים, לפרשנות שלך יש סיכויים יותר גבוהים להתקבל.

מכל מקום, אני לא רואה שיש לך הרבה מה להפסיד, חוץ מהזמן. גם אם התביעה שלך תדחה, ההוצאות שייפסקו לקבלן ככל הנראה יהיו סמליים.

בהצלחה