⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון לטווח לא ידוע

🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 13:53
היי (:

קוראת פסיבית בפורום תקופה ארוכה ואשמח להתייעץ, בקצרה - איך כדאי להשקיע כשטווח החיסכון לא ידוע.

אנחנו זוג בני 32 + תינוקת.

חוסכים כרגע בממוצע כ10-12k בחודש (בשנים הקרובות כנראה נחסוך פחות עם כניסה למסגרת של התינוקת בשנה הבאה + התרחבות המשפחה).

בעלי דירה להשקעה ללא משכנתא עם שווי של כ2M (לא באזור מגורים שלנו).

שוכרים דירה מושלמת עבורנו מקרובי משפחה, במחיר משמעותי מתחת לשוק (שכרגע מתקזז עם ההכנסות משכירות).

מבחינתנו היינו רוצים להמשיך לגור בדירה הזו לתמיד. כרגע קרובי המשפחה מרוצים מהסידור אבל אף פעם אי אפשר לדעת אם מישהו פתאום ירצה למכור.

במידה שהסידור הזה לא יוכל להמשיך להתקיים מסיבות שאינן תלויות בנו, לא היינו רוצים לעבור לשכירות אחרת אלא לקנות דירה למגורים באותו איזור מאחר וחשובה לנו מאוד היציבות. (משערים דירה בשווי של כ3.5k). תיאורטית היינו רוצים להשאיר את הדירה להשקעה ולא למכור אותה, אבל כנראה שזה לא יהיה ריאלי אם זה יקרה בעשור הקרוב.

כלומר, אנחנו בעצם במצב שאנחנו אף פעם לא יודעים אם ההשקעה שלנו היא לטווח ארוך או שפתאום נצטרך את הכסף באופן די מיידי, ולכן הדילמה היא האם להמשיך להשקיע באפיקים יחסית סולידים או לא.

כרגע יש לנו הון עצמי חוץ מהדירה של כ400k, מתוכם:

100k בקרן כספית ואליה אנחנו מעבירים את הכסף שחוסכים כל חודש

200k בפיקדון בנקאי לשנה וחצי בריבית שנתית של 5.25

קרנות השתלמות (שכיר ועצמאי) של 100k במסלול מניות

סיבולת סיכון די נמוכה אבל אפשר לנסות לעבוד על זה.

המטרה בסופו של דבר היא כן לחסוך כמה שיותר ולהגדיל את ההון כמה שיותר, אבל מפחדים להסתכן כשלא ידוע טווח ההשקעה.

נשמח לחוכמת ההמונים איך כדאי להשקיע, תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 14:41
רכישת דירה לרוב לא מתבצעת תוך יום מרגע ההחלטה, גם העברת הסכום / נטילת משכנתא לוקח זמן. מבחינת מיסוי, יש לכם 18 חודש למכור את הדירה הראשונה על מנת להימנע ממס רכישה על דירה שנייה (לא לתפוס אותי במילה). בקיצור, רוח הדברים היא שהחסכונות או מכירת הדירה הראשונה לא צריכים להתבצע מיידית, אפשר לתכנן את זה.

סיבולת לסיכון זה עניין אחר. ככל שהסיבולת נמוכה אז תבחרו באפיק סולידי ותישנו בשקט בלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 18:07
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 19:17
אם הדירה "מושלמת" הייתי מנסה לקנות את הדירה מקרובי המשפחה למרות "ההפסד" של השכירות הנמוכה. חיים רק פעם אחד ואיכות המגורים לטעמי זה דבר חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2023 19:28
מסכים עם הדברים, בין כה וכה כרגע ההכנסה משכירות מתקזזת בדירה שבה אתם משכירים, למרות שפה תצטרכו כבר לקחת משכנתא להון שחסר לכם לפי ממוצע אזור של 3.5 מיליון לפי מה שבדקתם, אבל על איכות מגורים לדעתי אין להתפשר.

את הקרנות נאמנות הייתי משאיר ושאר הכסף הייתי מכוון להון של קניית הבית, כי זה יספק לכם תשואת חסר ביחס לריבית על המשכנתא (ברוב המקרים)
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2023 08:35
תודה רבה על התגובות.

כרגע שני בעלי הדירה לא מעוניינים למכור.

צד א' כמעט בטוח לא ירצה למכור אף פעם וצד ב' לא יודעים מה רצונותיו לעתיד הרחוק.

אם רק צד ב' ירצה למכור בעתיד אז נצטרך לראות אם צד א' ירצה לקנות (כנראה שכן) אבל בעיקר אם יהיה ביכולתו או שיסכימו שנקנה חצי מצד ב' כי זה יסבך גם ענייני ירושה עתידית