⬅ חזרה לאינדקס

מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה

🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 17:35
מתחילת המלחמה ואח"כ ירדו לפתע בצורה חדה?

אפשר להבין שהמלחמה גורמת לעליית השערים הנ"ל אבל היא לא הסתיימה אז למה השערים האלו עשו תפנית והתחילו לרדת?

יתכן שמישהו משחק בהם במכוון כדי להרוויח?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 17:37
התשובה המדוייקת היא פוליטית, אז לא איא אותה פה.

התשובה הכללית יותר היא שיש הבנה שהמשק הישראלי חזק ולא נפגע מהמלחמה בצורה רצינית
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 18:41
בנק ישראל משחק בהם במכוון, אמנם לא בדיוק כדי "להרוויח".

אני לא מומחה לעניין אבל אני מאמין שהם מתזמנים את הרכישות והקניות שלהם כך שהם לא ילחמו ראש בראש מול ספקולטנים בשיא נפח המסחר, אבל כן דואגים בסופו של דבר (לנסות) לשמור על המטבע ברמה הרצויה בהדרגה...

ואני מאמין שהקפיצה המקורית הייתה בעיקר בגלל החשש למלחמה איזורית (חזבאללה, איראן, ארה"ב, וכו') --- ברגע שהחששות האלה התפוגגו, המצב חזר לרמה נורמלית יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 19:44
שער הדולר עלה בכ- 30% מהמינימום בנובמבר 21 עד השיא באוקטובר 23. זה היה צירוף של יציאה מהקורונה (חזרה לתעסוקה והגדלת פעילות משקית) , אי ודאות פוליטית ברוב 2023 ותחילת המלחמה באוקטובר 23, כל זה מול עליית הריבית בארה"ב לעומת עלייה מתונה יותר אצלנו. כרגע המלחמה התמתנה ואולי הסוף (אם כי לא אידאלי) נראה באופק יחד עם התערבות בנק ישראל ואי-הורדה של הריבית המקומית.

הערכתי היא שב-2024 לפננו אי ודאות פנימית פוליטית משמעותית, סיכוי להתחממות בצפון ומשבר פיסקאלי שמנוהל בצורה גרועה מאוד - כל זה יביא לדעתי לעלייה ברמת הסיכון שלנו מול מטבעות חו"ל ומכאן עלייה בשערי המט"ח - דעתי בלבד כמובן ולא המלצה לקנות דולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 19:51
יש על זה כמה כתבות מהימים האחרונים.

עליות בסנופי תומכות בשקל וכנראה היבוא נפגע יותר מהיצוא.

מעבר לכך יש משקל להערכות הפוליטיות. כנראה המשקיעים מעריכים שהמלחמה לא תתרחב משמעותית ושלא יחודשו ניסיונות ההפיכה המשפטית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 20:16
ועם קצת יותר אופטימיות, שנצליח להדיח את הכנופייה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 21:55
אני לא מבין איך אפשר להניח שהמלחמה לא תתרחב. הרי בעזה היא טרם הסתיימה ואני מבין שיקח לפחות חצי שנה לסיומה ואילו בצפון אין כמעט ספק שתפתח מלחמה. חיזבאללה לא רוצה לסגת מהגבול וישראל חייבת לסלקו משם אחרת שטח של 5 - 10 ק"מ רוחב בצפון ישאר שומם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2023 21:58
כתבתי מה שנראה לי ההסבר להתנהגות המשקיעים.

אני נוטה להסכים איתך בעניין הצבאי וגם חושב שאם הממשלה תשרוד, המהפיכה המשפטית עדיין על הפרק (לאוהבי התיזמון - בשבועיים הקרובים ביהמ"ש יוציא פסקי דין שעשויים להצית כאן שוב את המחלוקת).
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 01:01
לדעתי הרבה מתוך זה קשור לסיכוי למלחמה כוללת עם לבנון.

בנוגע ללחימה בצפון היא קיימת גם עכשיו..

כשיש הזדמנות להרוויח למה שספקולנטים לא ינצלו את זה?