⬅ חזור לעמוד הקודם
A
Avi1001
פעיל במערכת החל מ- 11/12/21
הודעות אחרונות מתוך המסד
באשכול: האם יכול להיות שורט סקוויז על הדולר?
🕒 07/05/2026 08:54
בגלל עליה בבורסות הנכסים הפיננסיים בארה"ב כרגע, המוסדיים כרגע "מוכרים דולרים" דרך חוזים עתידיים (ואמצעים אחרים) על הדולר שמבטיחים להם שער קבוע כלשהו בעתיד. אם זה נעשה לאורך זמן ופתאום יגיע מהפך שבו הבורסות האלו ישנו כיוון, הם יצטרכו "לקנות דולרים" דרך חוזים עתידיים שעובדים הפוך. זה ייצור לחץ על שער ...
באשכול: חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים?
🕒 25/02/2026 10:55
אם אתה לא מעביר לחשבון שלך, מס הכנסה מניח שזה תשלום לתושב חוץ (למשל תמורת שירותים כלשהם) ויש חבות לנכות מס במקור מתשלום כזה. קיים פטור במקרים מסוימים (למשל העברות עד סף מסוים בשנה - 250K $ והמועבר תושב במדינה שיש אתה אמנת מס) אבל כדי לקבלו יש להצהיר כלפי הבנק שאתה עומד בסף הזה (על טופס 2513/2) .
הפ...
באשכול: קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ?
🕒 12/02/2026 13:29
תסתכלי על עצמך מהצד, כאילו שאת בן אדם חיצוני ורואה מישהו כמוך. איזה עצות היית יכולה לתת לו\לה כדי להגשים את המטרות (אולי קודם כל להגדיר מטרות ברות השגה). לבנות תוכנית בעצמך איך להגיע מהמצב שבו את נמצאת עכשיו למטרה הראשונה נקרא לה A1 (רק את יודעת מהי ומה את יכול לעשות, בטח שלא מי שכותב בפורום ולא מכי...
באשכול: מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי?
🕒 09/02/2026 08:45
ממש נראה לי חריג. הניסיון שלי הוא בעיקר עם בנק לאומי. אני עצמאי ומקבל תשלומים בסכומים גדולים מאוד מלקוחות (חלק מחו"ל) כבר יותר מ-10 שנים ואף פעם לא שאלו אותי שאלות. הם כמובן יודעים בדיוק מה אני עושה. עם בנק פועלים (חשבון משותף עם אשתי - שנינו אזרחים אמריקנים) הניסיון שלי הוא עם השקעות (אקטיביות יותר...
🕒 08/02/2026 08:48
אצלי בת הזוג אמריקנית כך שלא מכיר את הקשיים שאתה מתאר אבל יכול להבין...
אני חושב שאצל מי שמתחיל לדווח ושומר מסמכים בצורה מסודרת המאמץ הוא רק בשנה ראשונה ואחר כך זה זורם. אני אגב מדווח על כל החשבונות שלי בלי לחשוב אם עברתי את הסף או לא. - יש לי טופס FBAR אחד עם כל החשבונות ואני מעדכן אותו משנה לשנה....
🕒 08/02/2026 08:07
אני לא מבין את הדיבורים כאן על קשיים בבנקים ובברוקרים. לי יש או היו חשבונות בבנק לאומי, הפועלים, אקסלנס, ומיטב. בכולם מילאתי טופס אחד שבו הצהרתי שאני אמריקני (הם שואלים כל אחד שפותחים חשבון). אף אחד לא סירב ולא עשה שום בעיות. אני מחזיק השקעות בבנק הפועלים והם מוציאים לי טופס 1099 לדיווח ל- IRS בדיוק...
🕒 05/02/2026 11:39
כמובן שכל אחד מבצע עבירות קטנות מפעם לפעם כולל אותי, אבל יש דבר אחד שאני מקפיד בו מאד וזה תשלום מיסים ודיווח אמת מול הרשויות (במיוחד ארה"ב) ותמיד נוקט בגישה המחמירה - זו אגב עוד סיבה שאני עושה זאת בעצמי וגם לא עושה זאת עם רו"ח כדי לא להסתמך על הפרשנות שלו (היו לי מקרים שהגישו עבורי גם בארץ וגם ל-IRS...
🕒 05/02/2026 09:45
אני כפול אזרחות ומדווח ב-2 הרשויות (IRS ו-רשות המיסים) לבד כבר שנים רבות עם קצת התייעצות מרו"ח חיצוני, ושימוש כבד באתר של FIyaacov@. ניתן לעשות זאת לבד עם מינימום הוצאות. (ההוצאות שלי היו לרכישת התוכנה TurboTax תמורת כ- 50 $). לגבי מס עצמאים בארה"ב - אין הרבה אופציות להימלט מזה אלא לפתוח חברה בע"מ ו...
באשכול: זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון
🕒 01/02/2026 00:31
אם כך אולי האפשרות היחידה היא לקזז בארה"ב (להפחית מה- NIIT כספים ששולמו בישראל כמס בריאות) אבל זה מחייב כפי שאמרת מכתב עם הסברים ל- IRS ואני לא בטוח שאני רוצה להתעסק איתם. תודה בכל מקרה על כל ההסברים....
באשכול: זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון
🕒 31/01/2026 21:49
דיברתי על אפשרות ניכוי המס בישראל כנגד תשלום NIIT .
חוזר מס הכנסה 26/2002 סעיף 2.3.4 נותן כדוגמה את מס ה- AMT,
(אולי זה רק פרשנות שלהם כי לא מצאתי ניסוח דומה בפקודת מס הכנסה):
"יש להדגיש כי מס המוטל בחו"ל רק מכוח אזרחותו של מקבל
התשלום (להבדיל ממס המוטל בשל מקום הפקת ההכנסה) אינו מקנה
למשלם ז...