⬅ חזרה לאינדקס

מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי?

🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 00:49
אני אזרח אמריקאי, כרגע שכיר ובעל עסק קטן שכרגע יש לי בו יותר הוצאות מהכנסות אך מתכנן בהמשך לעסוק בו במשרה מלאה.

עד עכשיו לא דיווחתי לרשויות המס בארה"ב כי לא היה לי ראש להתעסק בזה אך החלטתי שהגיע הזמן לפחות לבדוק מה ההשלכות של להתחיל (וגם של לא להתחיל) לדווח, ליצור בהירות לגבי המצב שלי ולהחליט מה הדבר הנכון לעשות.

אם אני מבין נכון, על כל הרווחים שלי בעסק כשיהיו, אצטרף לשלם 15.3%. בנוסף, אצטרף לשלם לרו"ח סכום של 500-1000 שקלים בשנה.

בתמורה, אקבל קצבת ביטוח לאומי החל מגיל 67 ש"תשתלם" ותחזיר את עצמה (בהנחה שלא השקעתי את הכסף) אחרי 10~ שנים + כל מיני הטבות (כמו קצבאות ילדים)

יש עוד דברים שכדאי לי לקחת בחשבון?

בנוסף, מה זה אומר לגבי השקעות? בסוף שנת 2025 קיבלתי בירושה סכום של ~150,000 שקלים שאני תוהה איך להשקיע אותם בינתיים חשבתי לשים אותם בקרן כספית, אך לא ברור לי אם זה משתלם בהיותי אזרח אמרקאי אם אחליט להתחיל לדווח לרשויות המס בארה"ב. באופן כללי, איך היותי אזרח אמריקאי שבנוסף גם עצמאי, משפיע עם יכולת ההשקעה שלי?

מה אתם הייתם עושים במצבי? תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 07:30
לא דיווחת על העסק או שלא דיווחת בכלל?

מאד לא מומלץ.

בגדול? תקנה רק ני"ע אמריקאיים או ני"ע באחזקה ישירה (שלא דרך קרן כלשהי) לא אמריקאיים, למעט קרנות ריט לא אמריקאיות, גם זה אסור.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2026 07:52
הייתי מתחיל מהצהרה מרצון, מסדר את כל המיסים של השנים קודמות שזה לא ינשוך אותך מאוחר יותר, אחרי זה בודק מה זה PFIC ואז ואז כמו שאורי המליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 00:12
לא דיווחתי בכלל. אין לי בכלל SSN.

אני כנראה באמת אשקיע את הכסף אבל לא החלטתי סופית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 00:14
תודה. מה העלות הכרוכה של תהליך הצהרה מרצון? (בהנחה שלא אצטרף לשלם מיסים)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 00:26
סתם שאלה למה ציינת שאין לך SSN? רק רוצה לוודא שאתה לא חושב במקרה שזה פוטר אזרח אמריקאי מתשלום מיסים או חובת דיווח :) אם אתה מציין את זה כעוד מכשול לדיווח אז אני לא חושב שזה משהו שאי אפשר לפתור כשאתה מתחיל גילוי מרצון בכל מקרה.

לפני שאתה משקיע בכל דבר תבדוק היטב שזה לא PFIC כמו שאמרו לך פה, אחרת מדובר בחבות מס מאוד מאוד גבוהה.

מה אתם הייתם עושים במצבי? תודה :)

רק מחדד - כאזרח אמריקאי אין באמת ‘אם’, אלא מתי ואיך מסדירים את זה

מסדירים את המצב עם הIRS בהקדם, לא משנה מה העלות של התהליך כי זה משהו שנדרש על פי חוק.

נעזרים באיש מקצוע כי העמלה החד פעמית שווה את הpiece of mind.

לומדים על PFIC והשלכות מס אחרות של הכנסות והשקעות עתידיות.

ההבנה שלי זה שהחוקים של הIRS גורמים לחוסר compliance להרע את המצב ככל שעובר יותר זמן. לכן גם אם אתה מרגיש שהמחיר עכשיו גדול - זו לא סיבה טובה לחכות עם זה (נהפוך הוא).

מקווה שדברים יסתדרו במהרה ותגלה שהשד לא נורא כל כך :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 01:17
אני הייתי ממשיך עם החיים ושוכח שאני אמריקאי :)

(בהנחה שנולדת בישראל ואין לך בעייה לחתום על טפסים בבנק שהם לא לגמרי נכונים...)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 02:01
השאלה אם זה יתגלה בעתיד אם תהיה לו בעיה רק מול הבנק בישראל או גם מול הרשויות בארה״ב? כי הבנקים בארץ אולי יסגרו לך את החשבון ויעשו לך נונונו על זה ששיקרת אבל להתעסק עם האמריקאים זה כבר סיפור אחר
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 08:18
אין לך SSN או שאתה לא יודע את הSSN?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 08:23
גם עם העדויות מהחודש האחרון שדיווחי FATCA התחילו לחלחל ואנשים התחילו לקבל מכתבים שייתכן והם חייבים בדיווח?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 09:04
אם יש לך לינק בעניין, אשמח (סתם מסקרנות, אני לא אזרח אמריקאי) ותודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 09:36
יש לי תמונה

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 09:45
אני כפול אזרחות ומדווח ב-2 הרשויות (IRS ו-רשות המיסים) לבד כבר שנים רבות עם קצת התייעצות מרו"ח חיצוני, ושימוש כבד באתר של FIyaacov@. ניתן לעשות זאת לבד עם מינימום הוצאות. (ההוצאות שלי היו לרכישת התוכנה TurboTax תמורת כ- 50 $). לגבי מס עצמאים בארה"ב - אין הרבה אופציות להימלט מזה אלא לפתוח חברה בע"מ ולהיות שכיר של עצמך. לדעתי אין ממש סיכון בקבלת SSN (מהיחידה המתאימה בשגרירות בירושלים) ותחילת דיווח (נשמע שחבות המס שלך לארה"ב בשנים האחרונות היא 0 או קרובה ל-0).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 09:57
בין 2000 ל-10000 (תלוי חברה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 10:04
זה דווקא ממש לא אפשרות מומלצת בדרך כלל, זה גורר הוצאות דיווח יקרות גם בארץ וגם בחו"ל, הוצאות אחזקה גבוהות וגם סיכוי גבוה לכפל מס.

יש דווקא כל כל מיני אפשרויות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 10:09
מאוד תלוי.

נהוג להגיד שאם הגעת לרווח חודשי של 15-20 בצורה קונסיסטנטית, אז זה משתלם לעשות.

דווקא אופציות של חשבונית לשכיר לא בטוח שמשתלמות, צריך להשוות אם 5%+מע"מ מהברוטו + פגיעה במיסוי הישראלי (אין הוצאות), גדול או קטן מ-15% מהנטו.

בנוסף, יוצר בעיות פוטנציאליות מול ביטוח לאומי הישראלי.

והאופציה שכולם אוהבים לצטט של Statuatory Employee לא רלוונטית בכלל למי שגר מחוץ לארה"ב, וגם שם רק בתחומים מאוד ספציפיים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 10:16
בספק רב.

יש אפשרויות נוספות, צריך לחשוב מחוץ לקופסא.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 10:20
אז תמצא כל סף אחר, אבל הוא קיים (ולא רחוק ממה שציינתי).

לא כולם חכמים כמונו להתחתן עם מישהי ללא אזרחות ;)
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 10:28
א. לכן הוספתי את ההנחה הבאה-

אם מישהו נולד בישראל ולא מספר לבנק שהוא אמריקאי, אפילו לא יהיו דיווחי FATCA לארהב.

ב. ידוע לך על תופעה נרחבת של מכתבים? מה הסיטואציה הספציפית של מי שקיבל את המכתב שהעלית? (הגיש דוחות ללא 8938? לא הגיש בכלל? על איזה סכומים מדובר?) ראיתי כבר מכתב דומה לפני כמה שנים. שם היה מדובר על חשבון ספציפי עליו הם שאלו (8938 דווח אבל החשבון הספציפי עליו הם שאלו לא דווח). במקרה ההוא, החשבון באמת לא היה חייב אפילו בדיווח על ידי היחיד (החיוב של הבנק בדיווח לא תמיד מקביל לחיוב של היחיד בדיווח. לדוגמא, במקרה של חשבון של חברה זרה בבעלות אמריקאית חלקית).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:04
לא הגיש בכלל אבל כן מילא W9 בפתיחת החשבון.

משכורות, תיק השקעות שהולך ותופח (מעל 500,000 ש"ח).

יכול לספר אנקדוטה עליי, שב-2009 הבנק שלי (לאומי) פנה אליי ואמר שיש לו חשד סביר להניח שאני אמריקאי, ואם כן אני חייב למלא W9.

עד אז לא הצהרתי לו כלום על זה (גם לא ידעתי שצריך).

ייתכן מאוד שהוריי גם לקוחות בלאומי והם כן דיווחו, וככה עשו את הקישור, אבל לדעתי בעידן החדש, יהיה יותר ויותר קשה להישאר מתחת לרדאר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:06
למה במקום זה (עבירה) לא לבצע תהליך חוקי של וויתור על האזרחות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:12
תהליך מאוד יקר ($2350 + עלות רו"ח) וארוך (שנתיים), שמכריח אותך ליישר קו (5 שנים אחורה לפחות). כלומר אתה ממיר סיכון אחד בסיכון אחר.

אם כבר מיישרים קו, אז חבל כבר לוותר.

זה משנה רק בהיבט של כמה סיכון זה מהווה, פעם זה היה קטן, לדעתי זה גדל בזמן.

אבל כל אחד מייחס לזה משקל אחד ועושה ניתוח סיכונים משלו.

קח לדוגמא טורנטים. אישית עשיתי את זה כשכבלים היו 300+ לחודש והייתי סטודנט, היום זה חוסך לי 30 שקל אז לא שווה לי את הסיכון (ויש אחרים שכן).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 11:39
כמובן שכל אחד מבצע עבירות קטנות מפעם לפעם כולל אותי, אבל יש דבר אחד שאני מקפיד בו מאד וזה תשלום מיסים ודיווח אמת מול הרשויות (במיוחד ארה"ב) ותמיד נוקט בגישה המחמירה - זו אגב עוד סיבה שאני עושה זאת בעצמי וגם לא עושה זאת עם רו"ח כדי לא להסתמך על הפרשנות שלו (היו לי מקרים שהגישו עבורי גם בארץ וגם ל-IRS וגיליתי בדיעבד טעויות גסות (ב-2 המקרים גרמו לתשלום פחות מס...). כמובן שזה דורש השקעה לא מבוטלת של זמן - הכל כדי לישון טוב בלילה...
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 12:03
א. לא כולם רוצים לוותר על האזרחות. אבל אם מעוניינים, זה בהחלט אפשרות. יש אפילו תוכנית מיוחדת לדיווח אחרי וויתור לאנשים שאף פעם לא דיווחו.

כל אחד מחליט לעצמו מה הוא מחשיב עבירה שהוא לא עושה...

לדוגמא, בשרשור הנוכחי דובר על האפשרות שהוא יגיש STREAMLINED בעוד שדי ברור לפי ההודעה הפותחת שזה ייכלול חתימה על הצהרת שקר under penalty of perjury :) זה כנראה המצב של 90 אחוז מהאנשים שמגישים STREAMLINED כיום...

כל אחד ומה שגורם לו לישון טוב בלילה. מהמקרים האנקדוטליים שאני מכיר, לאנשים היה הרבה יותר צרות מה IRS ואי שינה בלילה כתוצאה מכך שהם כן דיווחו מאשר מכך שהם לא דיווחו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2026 12:16
:)
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2026 01:44
הרי חובת הדיווח בארה״ב על חשבונות זרים היא רק אם היתרה בהם באחד מימי שנת המס היתה מעל $10,000. זה כתוב שם במפורש. כלומר אם ישראל ישראלי מחזיק חשבון בארץ שלעולם לא עובר נניח את ה20 אש״ח אז הוא לא צריך לדווח עליו. מכאן זה רק מול הבנק בישראל אם אתה רוצה להצהיר להם שאתה אמריקאי. אין הסתבכות בלשקר *לבנק בארץ* כל עוד אתה מדווח לרשויות הרלוונטיות על מה שצריך אם צריך.

מכיר אישית כאלה שעברו מדורי גיהינום למרות שעשו הכל מסודר וכמו שצריך! העובד הפשוט בבנק לא יודע להתמודד עם הניירת הזו ומעבירים את הטיפול מאחד לשני בלי סוף והכאב ראש עליך. מילא אם בסוף זה מסתדר אבל זה רק מסתבך עם חסימות, החזרת תשלומים וכו׳ הכל רק שתעזוב אותם ותלך לבנק אחר, כאילו ששם יהיה יותר טוב. מכר שלי שחזר מארה״ב אחרי שנים פתח חשבון נוסף בארץ ולא עדכן את הבנק בדבר היותו אמריקאי. חובת הדיווח היא לרשויות (גם בישראל וגם בארה״ב) הבנק הוא רק נותן שירות כמו כל עסק מן המניין.
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2026 18:35
הדיווח הוא לא פרטנית פר חשבון.

אם סך היתרות בחשבונות עברה את $10,000 כאשר היתרה מחושבת לכל חשבון בנפרד (ייתכן בימים שונים), אז צריך להגיש FBAR ולדווח על כלל החשבונות (גם על אלו הקטנים).

כל אחד שעבד כמה שנים ויש לו קרן פנסיה צריך להגיש את הדיווח הזה על כל חשבונותיו הפיננסיים מחוץ לארה"ב לפחות עד גיל 60.

חוץ מהדיווח הזה (שזה סוג של הצהרת הון), יש חובת דיווח נוספת על הכנסות (להלן, דוח שנתי או טופס 1040).

עכשיו תחליט אתה על כמה דיווחים אתה רוצה לדלג, במיוחד אלו שיש להם קנס התחלתי של $10,000 או חצי משווי החשבון כגבוה ביניהם.

גם אני (בקטנה אפשר להוסיף את האנקדוטה על עצמי שציינתי לעיל). זה לא שכנע אותי שניהול הסיכונחם הנכון הוא לנסות לטוס מתחת לרדאר, לא כל שכן מאז חקיקת FATCA ב2015, ועוד יותר השנה כאשר אנשים שמעולם לא דיווחו קיבלו מכתבים מה IRS אחרי שיתוף מידע של מס הכנסה ישראל לIRS.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 00:37
הי, ציינתי שאין לי SSN כי דרוש SSN בשביל לדווח.

תודה על ההצעה. בהחלט מעדיף ליישר את ההדורים אך בשביל לעשות אני מעוניין בבהירות מקסימלית כי אני גם לא רוצה להיכנס לבור שיהיה לי קשה לצאת ממנו.

אם אני מחליט להשקיע במשהו שהוא לא PFIC, זה משנה דרך איזה פלטפורמה מומלץ להשקיע? בנק? בית השקעות עם העמלות הנמוכות ביותר? או שאין באמת הבדל.

הייתי מעדיף שלא אך אם אני אגיע למסקנה שזה יותר מדי כאב ראש, התעסקות וכסף כן אשקל את האופציה הזאת

אח שלי הסדיר את העניין מול הרשויות (אני מניח שבהצהרה שקטה) אך הוא בבנק אחר ממני.

אמא שלי ז"ל הייתה באותו בנק כמוני וכן דיווחה לרשויות המס בארה"ב אז אולי כן יש לבנק שלי איזשהו חשד לגבי, אך מעולם לא יצרו איתי קשר לגבי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 00:50
זה באמת מדאיג.

מדובר על שקלים כן? :)

אופציה מעניינת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 02:00
אכן.

וקח בחשבון שזה כולל דוחות ל-3 שנים, והצהרות הון ל-6.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 08:07
אני לא מבין את הדיבורים כאן על קשיים בבנקים ובברוקרים. לי יש או היו חשבונות בבנק לאומי, הפועלים, אקסלנס, ומיטב. בכולם מילאתי טופס אחד שבו הצהרתי שאני אמריקני (הם שואלים כל אחד שפותחים חשבון). אף אחד לא סירב ולא עשה שום בעיות. אני מחזיק השקעות בבנק הפועלים והם מוציאים לי טופס 1099 לדיווח ל- IRS בדיוק כמו הברוקרים בחו"ל שאני משקיע אצלם. אפשר למזער דיווחי FBAR אם למשל תיקבול חד-יומי (לשכיר או עצמאי) מתחת ל- 10000 $ ולהחזיק את הכסף אצל ברוקרים בארה"ב - IBKR ו- CS (כך אני עושה) , אבל אי אפשר להימלט מחובת הדיווח ביחס לקופות גמל\פנסיה שם מצטברים סכומים מעל הסף (כולל דיווח FACTA טופס 8938 בדוח השנתי ל-IRS).
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 08:32
אתה יודע מה אומרים על הבעיה של אנקדוטות, נכון? :)

עובדתית היום, רק IBI ומיטב דש מקבלים אזרחים אמריקאיים, וכל בתי ההשקעות מחייבים בן זוג של אמריקאי לחתום שבן זוג הוא "נהנה" בחשבון (אפקטיבית, בעלים) אם הכספים מגיעים מחשבון משותף (זו הגדלת ראש מטורפת, בנקים אינם פועלים כך וגם ברוקרים אמריקאיים לא).

כלומר, יש אופציות להסתדר, ולאמריקאיים ברוב המקרים עדיף גם ככה ברוקר אמריקאי. אבל אי אפשר להגיד שאין הגבלות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 08:33
אין שום הבדל בין FBAR ל-8938, מלבד הסף בו הם נדרשים. מהרגע שהוא נדרש, כלל החשבונות שמחוץ לארה"ב נכנסים לדיווח, כולל הקטנים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 08:48
אצלי בת הזוג אמריקנית כך שלא מכיר את הקשיים שאתה מתאר אבל יכול להבין...

אני חושב שאצל מי שמתחיל לדווח ושומר מסמכים בצורה מסודרת המאמץ הוא רק בשנה ראשונה ואחר כך זה זורם. אני אגב מדווח על כל החשבונות שלי בלי לחשוב אם עברתי את הסף או לא. - יש לי טופס FBAR אחד עם כל החשבונות ואני מעדכן אותו משנה לשנה. FACTA קצת יותר מורכב אבל TurboTax זוכר את מספרי החשבונות משנה שעברה וגם כאן המאמץ לא גדול במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2026 09:46
מסכים, ואני עדיין מפציר בכל מי שמוכן לשמוע שעדיף להגיש מלא. ושהמאמץ הוא מוגדר וסופי.

זו בדיוק הנקודה שהגבתי ל- @כלבלבון , הסף הוא כוללני ולא פרטני פר חשבון, וצריך לדווח את כלל החשבונות מרגע שצבירה הכוללת עוברת את הסף.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 00:13
נכון הייתי צריך לחדד את זה, הנקודה היא שאם לישראל ישראלי יש חשבון אחד בלבד בבנק מסוים ושום חשבונות חוץ ממנו, ובאף אחד מימות השנה סך היתרה בחשבון לא עברה שווי של $10,000 הוא לא צריך להגיש fbar.

דיווח על הכנסות ב1040 זה בנפרד, אני לא בא לדלג על דיווחים למי שבאמת צריך לדווח לפי החוק.

הנקודה היא שלבנק הישראלי לא חייבים דין וחשבון אלא רק לרשויות הרלוונטיות, כל עוד מקפידים לדווח לרשות המסים בישראל (לפי תושבות) או לirs (לפי us person) הבנק הוא בסה״כ עסק פרטי לכל דבר שנותן שירות ואפשר לחתום לו שאין אזרחות אמריקאית ע״מ לצמצם כאבי ראש. אין הליך פלילי מטעם הבנק אם שיקרת לו.

מעניין, אולי זה גם מזל אבל בכ״כ הרבה מקומות שונים? אני מכיר כמה וכמה מקרים מהמעגל הקרוב של צרות בלתי נגמרות שבסוף סוגרים את החשבון והולכים לפתוח חשבון בבנק אחר ומשקרים בטופס של הצהרה על אזרחות אמריקאית (רק לבנק, כן?) תשלומים שלא מתקבלים, משכורות(!) שמוחזרות למעסיק פעם אחר פעם, טלפונים לאשר כל דבר קטן, חסימות על פעולות פשוטות ש״נראות״ חשודות, ועוד ועוד. ולא בסכומים גדולים אלפי עד כמה עשרות אלפי שקלים. ואם זה תופס אותך בסופ״ש או בחג או חצי יום לפני טיסה לחו״ל לך עכשיו תתחיל להתעסק עם זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 00:48
ככל שיש יותר כסף ונכסים נראה לי שבדרך כלל הדיווחים מסתבכים.

דיברת על המאמץ של הדיווח עצמו. לא לשכוח שיש סיכוי מאוד גבוה שבשלב כלשהו בחיים יהיה מס מאוד גבוה בארהב (או הפסד הטבת מס בישראל כמו אי דחיית מכירת RSU). רק בתור דוגמא, מישהו שקנה דירה בישראל לפני שנה ב3M שח ומוכר עכשיו ב3M שח יש לו רווח של כ 150K דולר אאלט (ולצורך המחשת האבסורד, נניח שהדירה נקנתה ב 100% מימון. לבן אדם לא יהיה את הכסף לשלם את המיסים אפילו אם הוא היה רוצה...)
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 07:03
אני יכול לנחש שמדובר בדיסקונט.

התופעה שאתה מתאר כאן לא מוכרת במובנה הכללי.

בטח שמשכורת ממעסיק, אין שום סיבה שזה יהיה קשור לאזרחות אמריקאית. המטרה של הדיווח על האזרחות בW9 הוא שהבנק ידע לנכות מסים בצורה נכונה על הכנסות מהבנק, כלומר ריבית דיבידנדים ורווחי הון. גם כל הקנסות שבנקים קיבלו בעבר, שבעקבותיהן חלקן הקשיחו שיטות עבודה מול אמריקאיים, היו רק כי עזרו לאמריקאיים להחביא הכנסות פאסיביות בחשבון עצמו.

אז יהיה לו אחלה carryforward loss בשביל לקזז מול הרווח במכירה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 08:45
ממש נראה לי חריג. הניסיון שלי הוא בעיקר עם בנק לאומי. אני עצמאי ומקבל תשלומים בסכומים גדולים מאוד מלקוחות (חלק מחו"ל) כבר יותר מ-10 שנים ואף פעם לא שאלו אותי שאלות. הם כמובן יודעים בדיוק מה אני עושה. עם בנק פועלים (חשבון משותף עם אשתי - שנינו אזרחים אמריקנים) הניסיון שלי הוא עם השקעות (אקטיביות יותר או פחות) שמוחזקות בבנק. גם שם - הם בדיוק יודעים מה לעשות ומוציאים טופס 1099 לדיווח ל- IRS על הרווחים, כמו כן במיטב שהחזקתי אצלם חשבון IRA שנים ארוכות לא היו שום בעיות. אגב, לגבי הבנקים - לא מדובר בסניפים גדולים בעיר גדולה. למזלי (הטוב או הרע) לא היה לי ניסיון עם RSU ועם מכירת נדל"ן (אני מעדיף להשקיע בשוק ההון) ויתכן מאוד ששם יש צרות אחרות שאני לא מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 10:00
זה נכון רק אם מדובר על דירה להשכרה ולא לשימוש עצמי. אם זה להשכרה בכל מקרה יהיה הפסד מקביל משינויי השער של המשכנתא :)

אם מדובר לשימוש עצמי, אין שום ניכויים והפסדים מותרים... אפשר להמשיך בדוגמא במקרה שאין משכנתא בכלל- הדירה נמכרה לצורך קניית דירה מתאימה יותר ב4M שח עם מימון של 1M, אבל עד שמועד התשלום הגיע בשביל הדירה החדשה, שער החליפין הוא שוב כמו לפני שנה. בזמן הקנייה של הדירה החדשה יש שוב הכנסה ממוסה של 150K דולר. אחרי כמה שנים כשהדירה החדשה נמכרת ב 4M שח, שער החליפין הוא 4.2 שח לדולר. עכשיו יש לו הפסד אישי לא מוכר בארהב מהמכירה בהפסד דולרי, אבל באותו זמן יש לו שוב הכנסה ממוסה של 50K דולר בעקבות שינויי השער של המשכנתא... :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 10:06
Schedule A
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 10:32
נכון, אבל בדוגמא שלי זה לא יעזור בגלל שהריבית שולמה בשנה הקודמת :) . בנוסף, הניכוי הזה בטופס 1116 משוייך לכלל ההכנסה החייבת אז אפילו אם יש ניכוי משמעותי בשנה שיש בה את ההכנסה הנוספת, זה לא בהכרח יעזור עם זיכוי המס הנצרך בסל הפסיבי. בכל מקרה, אני מסכים שלרוב האנשים בישראל, בשנה רגילה סיכון המס העיקרי בארהב הוא ביטוח לאומי לעצמאים ו NIIT. הנקודה שלי היא, שבמהלך החיים סביר מאוד שיהיו תאונות מס רציניות בשנים ספציפיות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2026 12:02
נכון וזה דורש תכנון.

עם זאת, גם לישראלי "רגיל" שאינו מתכנן, יהיו תאונות מס.