⬅ חזרה לאינדקס

קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ?

🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 01:51
אני כבר כמה חודשים בלי מסגרת, אחרי שזרקו אותי מהלימודים

את רוב הימים אני מעבירה מול המחשב מנסה למצוא פתרון לבעיה שלי. נראה לי שראו אותי בכל קבוצת פייסבוק ופורום אפשרי ברחבי האינטרנט מתייעצת לגבי המצב שלי. אבל באמת אין לי למי לפנות אז אולי זה נראה שאני מספימה אבל אני במצוקה אמיתית. מעולם לא הייתי ככה, אני לא בכיינית באופי שלי ותמיד הסתדרתי לבד והייתי זו שעוזרת לאחרים, באתי ממצב קשה משפחתית ולימדתי עצמי הכל. זזו פעם ראשונה בחיים שלי שאני באמת צריכה עזרה. ומוכנה לשלם גם כמה שצריך.

מאוד קשה לי גם נפשית ללכת לעבוד, כי כל העבודות שהם לא שירות לקוחות וכדומה דורשות תואר, כל תואר.

מתחרטת שלא הלכתי ללמוד משהו קל כמו כלכלה וניהול והיום לפחות היה לי משהו ביד, יכלתי ללמוד כבר בגיל 20 את זה ולסיים מזמן.

אז אני בבעיה, כל יום אני ערה עד 4 בבוקר ואז נרדמת עם דמעות בעיניים. בחיים לא הייתי במצב כזה. בחיים.

הלכתי לטיפול וגם להכוונה מקצועית ולא ממש עזרו לי, גם התחלתי לקחת כדורים שוב.

כרגע אני גם מבררת לגבי CBT אבל שוב זה לא יחזיר לי את השנים שנאבדו.

מבחינה נפשית אני לא מסוגלת להכנס בגיל שלי למסגרת של תואר נוסף, שוב להתחיל לימודי הנדסה קשים מאוד או כל לימודים אחרים, הטכניון שבר אותי, מסטודנטית עם מלא בטחון הגעתי לשבר כלי, אני לא מסוגלת אפילו לחשב אחוזים פשוטים או רמה של 3 יחידות מתמטיקה. אין לי שום אמונה בעצמי ולא בא לי שוב להזרק מתואר ולסיים במקרה הטוב אחרי גיל 30. אבל קשה לי שאחרי כל ההצטיינות בתיכון הפסיכומטרים שעשיתי והכל בסוף יצאתי בלי כלום.

אבל גם לא מצליחה לחזור לעבוד בעבודה "פשוטה" שלא מצריכה תואר. נפשית, זה ירגיש לי כאילו כשלון.

אז אני בעצם יושבת ומנסה להבין מה הפתרון. מוכנה גם לשלם למי שצריך שיפתור את זה, אבל למי לפנות? הלכתי לאבחון תעסוקתי שילמתי 1700 שקלים אבל זה לא עזר לי. כי שוב זה לא פתר את הבעייה של השחיקה והגיל. אני מסתכלת בסילבוסים של לימודים אחרים וקשה לי שוב נפשית להתחיל מחדש. זה לא כמו להתחיל בגיל 23 רעננה וטרייה.

קשה לי השכנה שאלה אותי איך בלימודים ושיקרתי שהכל טוב, כל הזמן גם מדברים איתי על הלימודים וזה כואב לי בחזה.

אני בקושי יוצאת מהבית החוצה, בקושי זזה.משותקת לגמרי.

אין לי שום מטרה בפוסט הזה, אני יודעת שקיבלתי המון עצות ואולי אני חופרת. אבל אני באמת משותקת, פיזית, לא יודעת מה לעשות הלאה. ומחכה לנס מהשמיים שיציל אותי.

גם אין לי אנשים בחיים שלי, האנשים היחידים שהכרתי היו בתואר וכולם בתקופת מבחנים ולא יודעים שזרקו אותי והם בשלהם.

אתמול התקשרתי למישהי שעבדה איתי לפני 5 שנים לדבר איתה ובכיתי אבל היא בגרמניה ולא כלכך יכלה לעזור לי חוץ מלהקשיב וגם יש לה בעל וילדים.

היה לי חלום שאמא ואבא שלי שאין להם כלום יראו אותי בוגרת טכניון זה כנראה לא יתגשם לעולם.

אני לגמרי לגמרי לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 02:52
Chill בסהכ אין לך תואר, מת העולם?

מה את חושבת שלהיות במסגרת זה כזה כיף? זאת השאיפה שלך?

אני כל היום עובד ורק מחכה ליום להיות בלי מסגרת כמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 03:03
בת כמה את? נשמעת עדיין צעירה. לא קרה כלום, אפשר להתחיל שוב ולהגיע לאן שרוצים, ברגע שמסמנים מטרה.

אם אין עבודה פשוטה בינתיים ואין הכנסות, לדעתי אין מה להשקיע בטיפול פסיכולוגי יקר עכשיו. נטל כלכלי כזה יכול להחמיר את הסטרס. מה שכן כדאי לעשות זה לקבוע תור לרופא משפחה, ולשאול על טיפול תרופתי נגד דיכאון (מותר להם לרשום תרופות מסויימות), ואולי גם על טיפול מילולי אם כלול בסל/בביטוח הפרטי/דרך עמותות שגובות מחירי עלות וכו׳. אני הייתי על SSRI לתקופות קצרות בחיים למשל, וזה עזר לתפקד בסיטואציות מסויימות.

המטרה הראשונית צריכה להיות לחזור לעמוד על הרגליים, שזה אומר להיות מסוגלת לתפקד. אחרי זה צריך לחשוב על מציאת עבודה פשוטה שניתן לעשות במשרה חלקית תוך כדי לימודים, ואז לחשוב על מה רוצים ללמוד ואיפה.

אנשים זה משהו שבא והולך. בכל פעם שעברתי דירה אינטרסטייט או החלפתי עבודה, גם החוג החברתי השתנה. אם החברות משמעותית אז חלקם שומרים על קשר למרות הכל. זה חלק מהחיים, לומדים את זה עם הזמן. אם את מחפשת חוג חברתי שאפשר למצוא בלי השקעה כספית או מסגרת בינתיים, אולי אפשר לנסות לחפש בוק קלאב (יש בישראל?), או קבוצות הליכה/ריצה איזוריות בפייסבוק וכאלה.

יש לך איזשהן נקודות זכות על קורסים שכן עברת? לדעתי אפשר לקבל על זה פטורים בתואר הבא שתלמדי אליו. אם כן, אז לא הכל בזבוז. גם אם לא, יהיה בסדר. אנשים מתחילים מחדש כל הזמן. אימא של ד״ר ג׳ון דלוני קיבלה דוקטורט בגיל 57 והתחילה את הקריירה האקדמית שלה בחו״ל אחרי זה. בישראל עוד יותר מקובל להתחיל בגיל מאוחר, כי יש צבא וטיול אחרי צבא ומילואים ומה לא. אנשים רק מתחילים להתייצב כלכלית בשנות ה-30 לחייהם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 03:10
יצא לך לשאול את אינפיניטי לגבי קורס Devops? אם זה מדבר אלייך כמובן.

ושוב לגבי הגיל, אני אתחיל ב-29, יש פה עוד 2 אנשים שפתחו בזמן האחרון פוסטים לגבי להתחיל תואר בגיל 29-30, והיו עוד 2 שהגיבו בפוסטרים אחרים שלך שסיימו אחרי 30... אני בעצמי שאלתי מגייס בהייטק לגבי הגיל שלי להתחיל תואר והוא אמר לי שזה סבבה וכדאי לי ללכת על זה (ואני כנראה אלמד כלכלה-סטטיסטיקה, לא משהו מטורף, אבל אני יודע שזה יהיה פי מיליון יותר טוב מהמצב שלי כרגע).

ועוד משהו, אני מבין שאת לא מרגישה רעננה עכשיו, אבל אולי אם תהיי עכשיו ממוקדת על תואר מסוים או מסלול כלשהו, המצב הנפשי יישתפר כי את תהיי שוב חדורת מטרה, וגם יהיה לך זמן להתאושש מהבולשיט של הטכניון עד אז.

את גם לא חייבת לעשות תואר קשה, זה יכול גם כן להיות ברמה בינונית+ כמו כלכלה, ואת עדיין תרוויחי בקריירה שלך הרבה יותר ממה שהישראלי הממוצע מרוויח (השכר החציוני זה פאקינג 10.5 אלף שקל). את לא BEHIND בחיים כמו שזה נראה כרגע בראש שלך, למרות שאני מבין למה זה נראה ככה.

אם יישאר לך כוח אז גם אחרי התואר תוכלי למנף את הפסיכומטרי המטורף שקיבלת כדי לעשות הכשרות נוספת אצל Infinity/Experis (תואר הנדסי לא הכרחי) ולהרוויח שכר הייטקיסטי יותר מאוחר. כמובן שזה טיפה מופרך לחשוב על כזה דבר רחוק כרגע, אבל אני רק אומר שיש וכנראה ייפתחו הרבה דלתות בעתיד.

כמובן שגם לרזומה פסיכומטרי 750 זו אחלה תוספת שתתן לך פור על הרבה אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 03:23
יש לך כח ללמד?

את יכולה אולי לברר לגבי אפשרויות

ללמד לפסיכומטרי, בגרויות, gmat וכולי.

אם יש לך גישה לזה, זה כסף טוב, עבודה יחסית גמישה, ויש בה גם אלמנט של יוקרה (להיות מדריך פסיכומטרי נשמע יותר טוב ממוקדן בשירות לקוחות).

צריך סבלנות ללמד אנשים, זה לא בא בקלות, אבל זה משהו שאולי יתאים לך.

לגבי הגיל, כתבתי לך באחת ההודעות הקודמות. כרגע זה נראה משמעותי, אבל היום אני כמעט בן 50 ויכול להגיד לך שיש לך עוד המון שנים לפנייך, אל תאמרי נואש.

אני לא רופא, ולא יודע אם זה באמת דיכאון, אבל לגשת לרופא לקבל טיפול יכול לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 04:36
זו השורה התחתונה כאן לדעתי, מקריאה של כמה וכמה ת׳רדים של הכותבת לעיל. כולנו יכולים לעשות הרבה בריינסטורמינג על מה אפשר וכדאי לעשות כדי להתחיל קריירה מחדש (וזה לדעת כולנו פה אפשרי לגמרי), אבל כל זה לא יישנה הרבה אם המצב הנפשי לא טוב. אפשר להתחיל עם לראות רופא משפחה של קופת חולים - לא לשלם מאות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 06:57
מציעה שוב לבדוק את המסלול של תעודת הוראה. יכול להיות בזה הרבה סיפוק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 07:03
מהיכרות אישית במשפחה, לא מומלץ. משכורות נמוכות והתמודדות עם 40 חוליגנים בכיתה (וההורים שלהם).

אולי עוד יש איים בודדים של איכות אבל אי אפשר לסמוך על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 09:10
מצטרפת להמלצות לגבי פנייה לרופא ופתיחות לנסות תרופות. ואז, לחזור ולבנות מעגל חברתי - בשכונה, בבניין, במשפחה, חברים מן העבר. ואז, להתחיל לנסות עבודות ולימודים במינון נמוך, צעד צעד.

הדרגתיות זו מילת המפתח , עם תמיכה וסבלנות וקצת אופטימיות תחזרי לדרך שטובה ומתאימה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 09:11
גם לי יש היכרות אישית במשפחה, ולא על זה אני מבססת את הממלצה...

למורים יש תנאים סוציאליים שאין במקומות אחרים. אפשר להתחיל לעבוד גם בלי תעודה ולהשלים לימודים במהלך העבודה. זו עבודה יציבה עם קביעות כמו שאלין כתבה שהיא מחפשת. והגיל הוא דווקא יתרון. יש לזה הרבה יתרונות שכדאי לשקול.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 12:50
לא מתאים לי הוראה, אני לא מסוגלת להתמודד עם תלמידים, בכללי עבודה עם אנשים לא מתאימה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 12:51
אני התחלתי לקחת תרופות פסיכיאטריות
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 13:29
תסתכלי על עצמך מהצד, כאילו שאת בן אדם חיצוני ורואה מישהו כמוך. איזה עצות היית יכולה לתת לו\לה כדי להגשים את המטרות (אולי קודם כל להגדיר מטרות ברות השגה). לבנות תוכנית בעצמך איך להגיע מהמצב שבו את נמצאת עכשיו למטרה הראשונה נקרא לה A1 (רק את יודעת מהי ומה את יכול לעשות, בטח שלא מי שכותב בפורום ולא מכיר אותך). רק אחרי שתשיגי את A1 (לא משנה כמה קלה או פשוטה היא) תהיה לך החוויה של להשיג משהו תוך תכנון והתקדמות עצמאיים ותחזרי להאמין בעצמך. תוכלי לחשוב הלאה על ...A3 ,A2...ובהמשך על B וכן הלאה...
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 15:21
אם יש לך כיוון כללי אבל קשה לך להתחיל לנוע, תפרקי את התהליך למשימות קטנות ופשוטות ותתחילי לסמן וי על כל אחת שעשית. זה יכול לעזור לצאת מקיפאון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 15:43
אני חושב שאת שופטת את עצמך לחומרה. שימי פס על "מה שצריך" ומה שאת חושבת שהחברה מצפה ממך. ליקום לא אכפת ממך, לטוב ולרע, לכן כל מה שנשאר הוא לחיות את היום. One step at a time

"אתה לא לבד, אחרים לבד איתך" - דני סנדרסון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 17:56
אין לי מושג אפילו מה המשימות שלי...
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 19:03
כנראה לנסות לצאת מהמערבולת שסוחבת אותך למטה, לדעתי פשוט להתנתק מהרשתות החברתיות, לצאת מהמחשב, הפוסטים החוזרים ונשנים רק מעמיקים את החיטוט האובססיבי במצב שלך. צאי לשמש, תעשי ספורט וטיולים בטבע הירוק, ותכריחי את עצמך לקום מוקדם וללכת לעבוד במקום הראשון שיקבל אותך (קופאית בסופר השכונתי הקרוב לביתך), המסגרת והפסקת העיסוק האובססיבי במצב זו התחלה טובה.

בלי מחויבות מהצד של ויכולת אמיתית להתפשר, שום דבר אחר לא יצליח להוציא אותך מהמצב.

לפתוח עוד שרשור אולי יענה על הצורך שלך בעיסוק האובססיבי אבל לא יוציא אותך מהמצב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 19:25
מה שאת מתארת מוכר, גם אני חוויתי תקופות כאלו, יוצאים מהן.

מה שעזר לי בכל נקודת משבר כזאת זה לחזור ליסודות: לא קפיצות גדולות מידי בסגנון תחום לימוד חדש או עבודה חדשה, כן פעולות פשוטות שחוזרות על עצמן מידי יום כמו הליכה במקומות יפים בגוש דן או קריאת ספר מהספרייה הציבורית והיבטים נעימים אחרים ומשחררי מתח, כמו קצת כושר או אמבטיה חמה. גם נסיונות לחזור לאכול נורמלי ופחות ג'אנק. וכמובן, מחקית משתמשים ברשתות חברתיות.

יש גם הרבה ספרים פופולארים ומחקרים על הפעולות, תחומי העיסוק וההרגלים הפשוטים שמשפרים מאוד את התחושה בתקופות כאלו, שווה להתעניין בהם. "הניצוץ" למשל מדבר על פעילות גופנית בהקשרים של משבר נפשי.

גם בימים אלו אני שוב בנקודת משבר, אבל היא מנוהלת בצורה הרבה יותר טובה מהפעמים הראשונות, כי צברתי ניסיון במצבים הללו ורכשתי נקודת מבט הוליסטית יותר על החיים, על מה משמעותי בחיים ומה פחות (גם אם כל היבט בחברה מעוצב להוכיח לך את ההיפך), על שאלות כמו הגשמה עצמית ועל העתיד.

את תצאי מזה :]
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2026 20:06
תשתמשי בפירמדית הצרכים של מאסלו ואני רציני.

יש לך כבר חמישית.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2026 03:09
אני לא חושב שזה מומלץ.

פתרון מגיע מתוך עשייה, לא משנה מה, לא מתוך מחשבה אינסופית מה לעשות, שבדרך כלל מובילה למלכוד.

עושים דברים ובסוף מוצאים את הדרך, לכולנו יש תקופות של בלבול. התעמקות בקורבניות שלי, כמה אני לא מצליח ומה אני אעשה?!?!?! מובילה רק למטה.

כמובן שצריך להזהר ממצב שבו נחים על זרי הדפנה ולא עושים כלום, אני לא חושב שיש לך למה לחשוש מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2026 03:15
כל התארים זה חדוו"א את חושבת? מאיפה הגישת הכל או כלום הזאת? יש מספיק תארים אחרים ללמוד. נכון, ההכנסה לא בהכרח באותה רמה.

האמצע עדיף על כלום.

אין שום פתרון, באמת שאין. יש רק עבודה קשה, ניסוי וטעייה, הבנה עצמית מי אתה ואיך אתה מתקדם מכל פוזיציה שבה אתה, הלאה. להלחם בשיניים, לא בקטע של "אוי ואבוי לי".

הפתרון לא בחוץ, הוא בפנים, והוא כלל לא פתרון, הוא פשוט התמודדות יומיומית עם החיים.

כמו שאמרו, להתחיל בהדרגה, לעשות משהו, באמת לא מאוד חשוב מה. נס לא מגיע למי שלא פותח לו פתח להגיע. הוא לא ידפוק לך בדלת ויחכה שתפתחי.

חלום שיראו אותך בוגרת טכניון? הגיע הזמן להתבגר מאיזה מותג טפשי של "טכניון", החלום שהם יראו אותך מצליחה בחיים, בוגרת תואר או לא, חשוב הרבה יותר.

מהיכרותי הדלה, זה לא ממש נכון כיום, למי שיש דרייב להצליח, יש משכורות יפות. הדרישות באדמה - מקבלים כל אחד, לחלק אין בכלל שום תעודה (שלא נדבר על תואר).

האם זה מקצוע קל? לא ממש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2026 07:05
זאת בדיוק התוצאה של כל אלה שנמלטו מהמקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2026 07:17
גם. המשכורות היו באדמה עד לפני פחות מעשור (של הצעירים, על פני הוותיקים, זה השתנה), זה לא עזר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2026 02:12
מכיר לא מעט שלמדו מדמח ואו לא מצאו עבודה או שפשוט מתחרטים שלמדו את זה, אבל עכשיו די כלואים.

בת כמה את בערך?

תמצאי עבודה שתאפשר לך לחיות בכבוד ולא בענף לא יציב (הוראה, סיעוד וכו').

תגדילי את המעגל החברתי.

תמצאי בן זוג ותחיי את החיים.

הרבה ממשרות הצוואר הלבן לא יציבות כרגע בגלל הai וכרגע לא רואים לזה סוף.

ולא כל הנוצץ זהב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2026 09:47
כמה דברים:

הטכניון זה מקום שמתמחה בלשבור לאנשים את הערכה. העצמית והביטחון. סיימתי שם תואר עם ציונים גבוהים ויצאתי מהתואר בהרגשה שאני לא שווה כלום ומי יקח אותי. אני מניחה אחת כמה וכמה זה שובר במצב שלך. זה האופי של המקום זה לא אומר בהכרח משהו עליך.

יש לי לא מעט חברים שהתחילו עבודות סטודנט עם חצי תואר ביד וזה הספיק. תגישי קורות חיים ותראי מה קורה. אינטל קיבלו חברה שלי שבאה עם שלושה קורסים ביד בלבד. גם לא חייבים ללכת על הטכניון אפשר לבדוק אם את יכולה לקחת את נקודות הזכות וללכת לאוניברסיטה אחרת או אפילו מכללה. בנוסף היום שה AI קיים אפשר לבנות פרוייקטים לכיף ולבוא עם תיק עבודות תוצרת עצמית.

אבל כל זה בצד - אני מסכימה עם האמירה שעשעה היא דבר מניע. תתחילי לעשות דברים בשבילך בשביל הכיף. ותראי לאן זה מוביל אותך ומה את אוהבת לעשות. ואז תבדקי איך מתקדמים משם.

מהנסיון שלי בחיים - שאת עושה או לומדת או עוסקת במשהו שיש לך תשוקה אמיתית אליו ההצלחה מגיעה יחד עם זה. קחי את זה כהזדמנות ותשתמשי בזה כתירוץ ללכת לעשות כיף

לסיום, כדי לתת לך השראה אספר לך על חברה אחרת שלי. היא אדם נורא נחמד אבל לא הצליחה להסתדר עם אקדמיה. גם תואר יחסית פשוט באוניברסיטה לא נחשבת במיוחד היה קשה לה כקריעת ים סוף והיא לא ממש סיימה ושנים עבדה במוקדי שירות, והרגישה לא משהו עם המקום שלה בחיים. ואז בגיל 40 היא אמרה לעצמה - מה שאני באמת אוהבת זה אוכל ותרבות ועל זה אני מוציאה את כל הכסף - אז היא התחילה להעביר סיורי אוכל כעצמאית והצליחה מאוד והרוויחה יותר כסף מכל מה שהרוויחה לפני כן, למרות המלחמה והקורונה, היום זה מה שהיא עושה ומצליחה הכל אצלה מלא.

אני יודעת שהכל נראה מחורבן עכשיו. אבל אם תסתכלי על זה כירידה למטרת עליה אולי זה יראה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2026 12:01
לדעתי הסבל שלך נובע מכך שניסית ללכת במסלול מסויים ע"מ להשיג את מה שנראה לך כיעד הנכון.

כעת השתבש משהו בדרך ונדמה לך שהמסלול היה היחיד הטוב, והיעד היה היעד היחיד הראוי, והכל תקוע.

במהות נראה שבחרת במסלול/ים שפחות מתאים לך מבחינה נפשית ואולי יכולות, והלחץ לא לעמוד ביעד - משתק.

לכן אני דווקא כן בעד טיפול שיכול לסייע לך להכיר את עצמך, לברר כמה את תפוסה על היעד ומה משתק אותך, ולאט לשחרר את הפלונטר.

CBT אולי לא הכלי הנכון עבורך, בבירור עמוק יותר של מה מתאים ומה תוקע. אולי פסיכותרפיה, אולי בודהיזם ?

ובינתיים אפשר להכריז על תקופת חיפוש רגועה יותר, לעבוד במשהו פשוט עם פחות שיפוטיות עצמית ובלי לנסות להרשים אף אחד , לעשות הרבה ספורט, להכיר אנשים ולהיות עם חברים תומכים, לאהוב את עצמך גם אם זה לא אוטומטי, ולהכיר בחמלה במשבר שלך, ולתת לך להשתחרר בקצב שלך. בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2026 05:39
אני רשמתי לך בפוסט אחר, הייתי בקורס אחד בטכניון, והמרצה (מדובר בדמות בכירה בטכניון) התייחסה אלי בצורה די משפילה כולל הערות די מעליבות על עבודה שהגשתי לה. אני לא בטוח שהמקצוע שלמדת הוא בעייתי, אלא פשוט שלמדת במקום רעיל (זו לפחות החוויה האישית שלי). אני מאמין שאם היית לומדת בתל אביב או בעברית הייתה לך חוויה טובה יותר. אם היית לומדת במכללה איכותית, גם הייתה לך חוויה טובה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2026 13:24
צרי לבנות תכנית. לקבוע מטרות לחודש ,ל חצי שנה ל 10 שנים. איפה רוצים להיות בעד פרק זמן מסויים. כהתחלה מציע להתחיל מספר של ג'ים רוהן "עונות החיים "
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 11:25
מסכימה שהמקצוע לא מתאים לכותבת הת׳רד, בעיקר כי היא כתבה על הקושי הנפשי בהתמודדות עם הנשירה מהטכניון. כנראה שאחוז הנשירה ממקצוע ההוראה אפילו גבוה יותר, ואולי עדיף לחסוך את ההתמודדות הזאת שוב אם אפשר.

אם יש אופציה של עבודה זמנית בהוראה - לתקופה מוגבלת מאוד ובהיקף חלקי - אז אולי. אבל לא הייתי תולה את יהבי בזה.

מסכימה גם עם ההמלצות האחרות בת׳רד של ״לגעת בדשא״ (touch grass כמו שאומרים). חייבים להתנתק קצת מהאינטרנט ולחוות את המציאות, להיות יותר מדי אונליין זה לא בריא לנפש.

נשמח לשמוע כאן ממחברת הפוסט כשהושגה התקדמות. זה בהחלט בר השגה. מי שיכולה להתקבל לטכניון, יכולה להסתדר על קריירה אחרת שתפרנס אותה היטב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2026 21:14
אני לא מומחית, אבל מקריאת כמה פוסטים שלך - נראה שהבעיה טמונה בזה שהיית במקום שהוריד לך את הערך העצמי ולא היה שם עוגן מלכתחילה כדי לנטרל את זה.

אני חושבת ששווה להתמקד קודם כל בבניית הערך העצמי מחדש, בלי קשר לתואר או לא תואר. לבסס הצלחות קטנות ולצאת מה"שפל" הזה והתחושת כישלון שנטמעה אצלך.

לא הייתי קופצת עכשיו לתואר אחר בלי להבין אם זה באמת מה שאני רוצה...

יש גם קונפליקט מאוד קשה (ומובן) שהניסיון שלך עם האקדמיה היה רע - אבל עדיין לסיים תואר נחשב בעינייך להצלחה וזה שלא הצלחת לסיים את התואר הספציפי שעשית בגלל סיבות כאלו ואחרות פגע לך משמעותית בערך העצמי, ושהערך העצמי כזה נמוך מאוד קשה לראות בבהירות את התמונה.

אולי דווקא בגלל זה שווה ללכת כרגע על משהו שיותר קל להצליח בו כדי לבסס איזשהי תחושת הצלחה.

תואר זה דבר שוחק, מעייף וקשה בטח ובטח אם הוא במקצוע ריאלי ובוודאי באקדמיה שהיא מקום סופר תחרותי ואכזרי.

במקום להתמקד בכישלון וללכת לכיוון הקיצון ("אעבוד כפקידה בשכר מינימום בתפקיד לא נחשב")תנסי לחשוב אולי על קורס קצר שיתן לך פתח למקצוע שמעניין אותך, או כזה שאת מרגישה שתוכלי להצליח בו או לחילופין על משימות קטנות שיתנו לך תחושת הצלחה.

כשמבולבלים והערך העצמי נמוך נורא קשה לחשוב בבהירות מה לעשות הלאה... צריך קודם כל לפתור את זה בינך לבין עצמך ולהבין מה את רוצה. כרגע את מוצפת בתחושת כישלון שמעיבה על כל תחום בחיים ולא הייתי לוקחת החלטות גדולות כמו לאיזה תואר אחר ללכת במצב כזה לפני שהייתי פותרת את העניין הזה.

ברגע שהערך העצמי יבנה מחדש את תוכלי לחשוב באופן יותר מדויק על איך את רוצה להמשיך.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2026 00:01
מי אמר ש"הטכניון" זה איזה תן תקן לחוכמה?

יש אנשים עילגים לגמרי, שעושים ערימות, ערימות של כסף, כי יש להם חוש עסקי או חוש מסחרי מסויים.

אותי, כאדם משכיל יחסית, זה די מרגיז - כמו שחקן שלומד משחק 10 שנים, ואז בא איזה משפיען וגונב לו את התפקיד. "הלו, לא ככה עושים את זה! תעבוד קשה!"

אבל מי אמר בכלל שככה זה עובד? אני? החברה? מי אנחנו? עובדה שבכלל לא תמיד.

זה נכון שמקצועות ריאליים דורשים יכולת מוחית מסויימת, שיש רק לחכמים ביותר באוכלוסיה, או לחכמים-מעל-הממוצע שממש מתאמצים. ונכון שהטכניון מנפה את הטובים מביניהם.

אוקיי, ו? האם חוכמה, שלא נדבר על חוכמה ריאלית, שלא נדבר על חוכמה מתמטית, זה מדד כלשהו להצלחה? מה זה מלבד תו תקן אגואיסטי לשים על החזה, אם זה כלי לא מנוצל?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2026 08:14
"החכמים ביותר באוכלוסיה" זו הגדרה משונה. מכירה מהנדסים מוכשרים שלא מסוגלים לחבר משפט למשפט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2026 08:08
חסימה גלובלית ברמת ה-IP. פתיחת מספר רב של משתמשים עם שרשורי הטרלה דומים. get a life