⬅ חזרה לאינדקס

האם ספק של קבלן יכול לבטל עסקה

🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 01:02
הקבלן יצר קשר עם ספק דלתות שמספק את הדלתות עבור כל הדירות בפרויקט, בפועל מיד אחרי ששידרגתי בתשלום את הדלתות החליט הספק לנתק קשר עם הקבלן אבל הודיע לי שהוא יעמוד בהתחייבותו למי שכבר הזמין ושילם עבור השידרוג

כעת לאחר שנה כשמגיע מועד ההתקנה הודיע הספק שהוא מחזיר את הכסף ולא רוצה לספק את הדלתות.

האם ביכולתו לעשות את זה?

אשמח לשמוע! תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2024 21:22
לא, הוא לא יכול.

טופס ההזמנה הוא חוזה משפטי והוא מחוייב לעמוד בו.

זה שהוא התמעמע שנה ולא הודיע לך שההזמנה מבוטלת גם לא עומד לטובתו.

מה כתוב בטופס ההזמנה לגבי ביטול חד צדדי?

אם יש לך חבר/קרוב משפחה עו"ד שיכול לנסח לך מכתב מאיים, הייתי מתחיל עם זה. כדי לאותת לספק שהוא לא נפל על פראייר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 02:05
נתחיל בצד החיובי, הוא מוכן להחזיר את הכסף. יש כאלה שנעלמים ולא מספקים את הסחורה. מה הסיבה שהוא לא יכול להתקין את הדלתות, אם זה באמת סיבה רצינית, ואתה יכול למצוא מישהו חילופי, עדיף לקחת את הכסף ולעבור הלאה , ייקח לך זמן להתווכח איתו, ובינתיים אתה בלי דלתות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 11:38
קח את הכסף והמשך הלאה, אם תמתין גם לא תראה את הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:29
לא נראה לי שיש התייחסות לגבי זה
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:31
הוא היה ספק של פרוייקט וקצת זמן לאחר ההזמנה שלי הוא החליט לבטל את ההתקשרות עם הקבלן אבל הודיע כבר אז שמי שכבר חתם הוא יעמוד בהתחייבות. כעת הוא הבין שיש לו רק לקוח אחד שזה אני ולא משתלם לו להגיע רק בשבילי.

אבל ייתכן וזה בדרך לפתרון כי אחרי שיחת טלפון נראה שהוא מתרכך
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:45
אז מה שקובע הוא חוק הגנת הצרכן, שהוא לטובתך.

מה אמרת בשיחה שריכך אותו?

תשמע, אני לא רוצה לנקוט צד, אבל לאחרונה אני פוגש הרבה בעלי מקצוע בענף הבניה שמנסים בכל דרך להתנער מהתחייבויות קודמות.

זה קרה בעבר בקורונה וזה קורה שוב היום בגלל התייקרות שכר העובדים.

סתם בשביל הספורט, תפנה לספק אחר כדי לקבל אומדן עלויות של רכישת דלתות חדשות ממנו. זה יכול גם להיות ספק אחר שהקבלן בחר במקום הספק הזה.

יש לי תחושה שההצעה תהיה גבוהה משמעותית ממה שיש לך ביד. הספק יודע את זה כי הוא מחלק הצעות מחיר על בסיס יומי. הוא מעדיף לעבוד על הצעות חדשות שבהם הוא כבר הכניס בחישוב את עליית התקורות שלו, לעומת ההצעה שלך שהיא עם תקורות ישנות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:47
אין לי דרך לבדוק את זה, מכיוון שהקבלן משלם על הדלתות ולא אני. ההבדל היחידי הוא בעלות השדרוג וגם זה יכול להיות כבול בהסכם הישן בין הספק לקבלן.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:55
תשמע, זה חירטוט רציני. אם פונה אליו לקוח שמשפץ בית הוא לא ימכור לו דלתות כי זה רק לקוח אחד?

קשה לי להאמין שזה באמת עסק שעובד רק עם קבלים ורק עם כאלה שבונים בניינים (כלומר לא בנייה צמודת קרקע).

התקנת דלתות בדירה זו עבודה של יום שלם לפחות, עם הרבה עבודת התאמות בשטח.

אם היית אומר לי שמדובר במתקין דוד שמש או מתקין מזגנים, עבודה שלוקחת שעה עד כמה שעות, אז אולי הייתי מבין תשובה כמו שהוא נתן. שהוא בנה על מספר לקוחות שיחסכו לו לנסוע מאתר לאתר. אבל בדלתות זה לא המקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:56
ופנית לספק החדש שהקבלן בחר כדי לקבל הצעת מחיר לשדרוג זהה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:57
דווקא כשהייתי אצלו לבחור את הדלתות הוא אמר לי שפרט לדלתות מאד יקרות שלו שאותם הוא מוכר גם לבודדים את הדלתות הרגילות הוא עובד רק עם פרויקטים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2024 19:58
העדפתי להישאר עם הספק הזה מכמה סיבות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:15
פניתי, עלות השדרוג היא פי 2.4!! אבל לטענתם אמנם הייתה עליה מלפני הקורונה אבל לא משמעותית כי לקבלנים המחיר אחיד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:18
אני צריך קצת עזרה... הספק שאצלו שילמתי עבור שדרוג רוצה לבטל את העסקה אמנם מחזיר לי את הכסף [לטענתו לפנים משורת הדין...] אבל השדרוג אצל הספק השני הרבה יותר יקר.

השאלה היא האם יש לי תביעה מולו. כי הוא טוען שבעצם יש סכסוך בינו לבין הקבלן ובעצם אני לא צד בעניין [מעבר לעלות השדרוג שאותו הוא מחזיר לי] כך שאני לא באמת יכול לתבוע לקיים את העסקה ומבחינתו זה נחשב שהקבלן הפר את ההסכם.

האם הוא צודק?

בנוסף הבנתי שיש ויכוח בינו לבין הקבלן מי אחראי על הדלתות מההתקנה ועד למסירת הדירה, מבחינתי זה אמור להוות בעיה? או שהקבלן אמור להיות אחראי כלפי ושיסתדר עם הספק? [אולי הוא יכול לטעון לי הפסקתי לעבוד איתו ואני לא אחראי?]

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:23
עקרונית הספק הוא כנראה מול הקבלן, והקבלן אחראי מולך.

אבל תבדוק מה עורך הדין שלך סגר בחוזה הקניה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:25
ברור לי שהקבלן הוא מולי והספק הוא מול הקבלן,

השאלה שלי היא בגלל שחלה כאן התפתחות שבעצם הספק אחרי ששילמתי וסגרתי איתו עסקת שדרוג ניתק את יחסיו עם הקבלן ואז מתפתחות 2 שאלות:

1. האם השדרוג הופך אותי לצד בעניין וזכותי לתבוע את קיום העסקה.

2. האם בכזה מקרה הקבלן יכול להתנער ולומר לי לקחת אותו ואין לי כבר קשר אליו ואני לא אחראי.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:28
מה רשום בחוזה עם הקבלן?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:30
בחוזה איך שידוע לי בדרך כלל לא מופיעים רשימת ספקים. זה מופיע בתיק הדייר והקבלן עצמו שלח אותי אליו לסגור את העסקה של השדרוג.

הדברים השתנו אחר כך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:32
בחוזה אין רשימת ספקים, אבל יש סעיפים בקשר לשינויים בדירה ומה האחריות על השינויים

ואם לא היה בחוזה שהקבלן הציע, אז עורך הדין שלך היה צריך להוסיף
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:38
כמו שכתבתי, האחריות היא של השינויים היא של הקבלן.

אבל כאן הנושא קצת משתנה...

במיוחד חשוב לי לדעת האם זכותי לתבוע מהספק שלא לבטל אחרי ששדרגתי
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 16:21
בדיוק כמו שחשבתי.

הספק מכר לך במחיר הפסד ועכשיו הוא מנסה לצאת מזה כשהוא יודע שלך זה יעלה יותר.

אתה צריך להיות בת יענה ולענות לספק שאתה רוצה לקבל מה ששילמת עליו. לא עניינך הבעיות המסחריות של הספק מול הקבלן.

אם הקבלן פונה אליך תבקש את הכל בכתב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 19:59
כרגע הוא אומר שהוא רוצה לבטל ולכן אני רוצה לדעת מה החוק אומר כדי שאוכל לעמוד נגדו

את מה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 21:18
מה יעזור לך לכופף ידיים לספק שלא רוצה את העבודה?

שתקבל עבודה/מוצר לא טובים?

שתנהל מלחמות מיותרות?

תבין שלפעמים יש בעיות כשקונים דירה על הנייר.

המלצה שלי קח את הכסף שיהיה אצלך קודם כל

להחליף דלתות כשהמשקוף מורכב זה סיפור של דקות

אחרת תסתבך על מי אחראי עד המסירה ולמה

אם אתה יכול שהעורך דין שלך יסגור מול הקבלן את נושא השדרוג- סבבה

אם לא שחרר

תעשה את זה אחרי שתיכנס

פחות כאבי ראש וסכסוכים

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 21:20
עקרונית צודק, אבל זה פער של 4000 שקל, אז נכון שביחס לדירה זה שקלים אבל עדיין זה כסף...
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 21:55
תפנה אותו לחוק הגנת הצרכן. הוא לא יכול לבטל בחד צדדיות את ההזמנה שלך כי זה גורם לך נזק. זה בדיוק כמו שאם הוא היה מייצר את הדלתות לפי מידה, ואז יום לפני ההתקנה היית מתקשר ומבקש לבטל ושיחזיר לך את הכסף. מבטיח לך שהספק לא היה מחזיר לך את הכסף בקלות כמו עכשיו.

הקבלן מן הסתם יהיה בצד של הספק. שיסביר למה הוא חושב שאתה צריך לשלם יותר כי הוא החליט להחליף ספק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2024 21:57
רק השאלה היא מי כאן הוא 'הצרכן' שחוק הגנת הצרכן מגן עליו, אני [שחתמתי שדרוג מול הפסק] או הקבלן [שחתם חוזה עם הספק] כי הרי אני לא באמת יכול להיות מוגן רק על השדרוג אם על הדלת עצמה אני לא מוגן...

הקבלן בצד שנגד הספק, לא אכפת לו שאבטל...