⬅ חזרה לאינדקס

פלטפורמת מסחר בבנק

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 14:31
אני עובד עם בנק המזרחי וקונה/מוכר בעיקר ני"ע זרים. שוקל להעביר את תיק ההשקעות שלי לבנק אחר (מעוניין להשאר בבנק ולא בבית השקעות משיקולים שונים).

מניסיונכם, לאיזה בנק יש את המנגנון ומערכת המסחר הכי טובה/מקצועית?

השאלה עולה בגלל שיש בתהליך הרבה דברים שמפריעים במערכת ובהתנהלות הכללית כמו:

בעת מכירת החזקה מהתיק, במסך ההוראה, אין רישום של מספר היחידות שאני מחזיק וגם אי אפשר לתת פקודה למכור את כל הפוזיציה, כך שצריך להכנס ולזכור לפני כל פעולה כמה מניות מוחזקות בתיק.

במקרים שמחזיקים שברי מניות (כתוצאה לדוגמא מחלוקת דיבידנד בעין או ספליט), לא ניתן למכור את השבריר אלא צריך לפנות ולהעזר בנציג הבנק.

לא ניתן לקבוע תאריך פקיעה של שבועות/חודשים להוראה. ההוראה נשמרת לביצוע ימים ספורים ובכל מקרה לא יותר מסוף חודש קלנדרי (גם אם ההוראה ניתנה ימים בודדים לקראת סוף החודש).

סימבולים/טיקרים רבים שגויים או מופיעים בשמות חלקיים.

אין אפשרות לקבוע סטופ לימיט כאשר רוכשים מניה אלא יש צורך לתת הוראת מכירה נפרדת בסטופ לימיט (ולחדש אותה כל כמה ימים).

לאחר שמוכרים מניה שנקובה במט"ח, יתרת המט"ח בחשבון מתעדכנת רק 2 ימי מסחר מאוחר יותר (ואם המכירה ביום חמישי או שישי אז העדכון יופיע ביום שלישי בשבוע שאחרי)

נמסרות מעט הודעות על אירועי חברה מהותיים על מניות מוחזקות בתיק, וגם כשמגיעה הודעה, היא כתובה בצורה מסורבלת ולא מובנת – שורות קטועות וחלקיות

חדר המסחר לא זמין, איטי ומספק שירות לני"ע זרים עד שעה 13 ביום שישי כך שלאורך יום המסחר אין מענה.

האם גם אצלכם בבנק יש את התופעות האלה ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 15:09
הרבה זמן לא סחרתי או השקעתי דרך בנק אבל ראיתי לא מזמן סקר גדול בפייסבוק ששאל את העוקבים איזה בנק מוביל מבחינת פיצרים במסחר, התנהלות וכו' זה היה דיסקונט מקום ראשון ואז לאומי. באופן מפתיע בהקשר לשאלה שלך, בנק מזרחי היה אחרון או אחד לפני האחרון (אין לי רצון לפגוע בבנק או לעשות לו שם רע, משתף רק תוצאות של סקר שצפיתי בו בעבר, לא היה לי מעולם חשבון בבנק מזרחי אז בטח לא תיק השקעות).

אם זה אופציה מבחינתך אז אתה יכול לבדוק על בלינק אם זה תואם לציפיות שלך, בהקשר למערכת ולתנאים שציינת כמו שברי מניות וכל שאר המגבלות שיש לך כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 15:24
לאומי.