⬅ חזרה לאינדקס

ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 23:37
האשכול הוא דיון תאורטי שמטרתו מנותקת מייעוץ או המלצה להשקעה. אינני איש מקצוע בתחום הפיננסי.

כבר רבות נכתב על השקעות פסיביות, לא לבחור מניות אלא לקנות את כל הערימה.

יותר ויותר ישראלים משקיעים במדדים, בפנסיה בחיים האמיתיים וכו..

ראשית האם זה לא טוב? הרבה ישראלים ירוויחו מזה לטווח הארוך(לכאורה)

שנית, מה זה יעשה לאדם הממוצע אם כולם ישקיעו, האם זה יגרום לאינפלציה מקומית כי לכולם יהיה יותר כסף? החזקות השקל וכו…? מנסה לקבל מחשבות?

האם לדעתכם זה מהלך מבורך שישראלים עושים או שזה טרנד חולף ואיך אתם רואים אותו חולף(מפולת גדולה שתבריח הרבה אנשים בשיא משבר למשל)
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 23:38
כל דיון תיאורטי הוא מבורך ורצוי (למרות שאני לא בעל הבית)

רק עשה עמנו חסד,

תן כותרת נורמלית לסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 00:51
אם כבר לטווח הארוך השקעה של הרבה ישראלים במדדי חול

א. תייבש את הבורססה הישראלית ותקשה על יזמים לגייס פה כסף

ב. תחליש את השקל, כי הרבה כסף יצא מפה לחול (להיות מושקע)
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 07:13
@HomoDeus

1. יש פוסט בבלוג באתר זה שדן בדיוק בסוגיה הזו, ממליץ לקרוא

2. לא כתבת מה המחשבות שלך
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 08:29
יחזק את השקל. שקלים שיוצאים מהמערכת מחזקים את השקל.

אך לאמיתו של דבר, הכסף לא 'יצא מפה', כי מי שקנה אותו לא מחזיק בו כרזרבות מט''ח אלא קונה בחזרה משהו בארץ.

כאשר הכסף חוזר לכאן, הוא כמובן מופנה או לצריכה או להשקעה, כך שהוא נמצא בדיוק באותה עמדה בה הוא היה לפני הקנייה של ההשקעה בחו''ל.

ולכן לדעתי, גם השורה הראשונה אינה נכונה בפועל.

עד כאן הֲבנתי הבלתי מקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 10:49
יש לך קישור לפוסט?יש כמה פוסטים שמדברים על התנהגות פיננסית של אנשים : ״איך את ישנה בלילה, קפיטליסטית קטנה שלי?״, ״מה אתם קונים כשאתם משקיעים ב-S&P 500?״ ועוד ...

אני לא יודע איך זה ישפיע, קשה לי לראות מה אנשים יעשו, אבל אם אנשים ממעמד הבורגנות ישקיעו במדדים, במקום להשקיע בכל מיני יוזמות אחרות, זה יגביל את הניידות של ההון(אתה משקיע בעיקר בחברות ענק). אני חושש שזה יצור מצב שבו יש קיבוע של מעמדות - השכר שלך + הכסף שיש לך בבנק יקבעו את הדירוג שלך והוא לא יזוז אם לא תקבל כסף ממקור חיצוני.

למה אני חושש? כי אחד ה incentives הגדולים בכלכלה הוא היכולת לנוע משמעותית מעלה תמורת מאמצים/יכולת/מזל.

בנוסף, אתה מחליש חברות קטנות ככה, כי אתה נותן תעדוף לחברות גדולות, ואז חברות גדולות, ״יצטרכו״ או ״יוכלו״, ״להשקיע״, ״לקנות״ וכו חברות קטנות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 11:04
האמת הנקודה הזו נוגעת במשהו

כנגד כל ישראלי שקונה S&P יש חברה בS&P שקונה בכסף הזה חברה ישראלית, או מספק ישראלי, או מעסיקה עובד ישראלי

וחברות הענק האלה - מה עושות עם הכסף? (אמל"ק: מישהו בצד השני עושה "אקזיט", או עובד אצלן או משהו כזה)

זה טיעון נגד לקנות מחברות ענק *פרטיות* (או לפחות עם בעל עניין מאוד בולט)

אנחנו עוסקים בחברות ציבוריות, החברות האלה שייכות למיליוני אנשים, ז"א שכל דולר שנכנס אליהן מתפזר בין מילוני מחזיקי מניות

זו מגמה עולמית, שאני מבין את הדאגה שלך ממנה

מצד שני גם "בוחרי מניות" למיניהם קונים לא מעט מניות של חברות גדולות

אם הנושא חשוב לך אתה יכול להשקיע

1. במדדים שמתמחים בחברות קטנות

2. בעסקים סביבך שהם לא מונפקים (בהצלחה עם זה, לא קל אבל יכול להיות רווחי אם עשית נכון)

3. דרך כל מיני גיוסי המונים לא בבורסה (שוב ממליץ להיות זהיר עם זה)