⬅ חזרה לאינדקס

רכיבי שכר למשכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2024 08:48
כשבאים לקחת משכנתא הבנק מסתכל על ההכנסה הפנויה.

הכנסות - הלוואות למעל שנה.

1. האם חוץ מהחזר הלוואה, יש דברים נוספים שהבנק מחשיב כהוצאה קבועה?

2. לגבי הכנסה הפנויה על אילו רכיבי שכר הבנק מסתכל?

3. יש במהלך השנה מגוון החזרים/תשלומים ובונוסים חד פעמיים. איך הבנק מתייחס אליהם?

4. לצורך העיניין, אני זכאי מטעם העבודה להחזר עבור ביטוח, רישיון רכב, מלונות, טיסות ועוד כל מיני. לרוב אני יכול לבחור באיזה חודש לקבל כל החזר)כתלות במתי אני מגיש את הקבלות(.

השאלה היא אם כדאי לי לתזמן את ההחזר לתלושים שאגיש לבנק או שמלכתחילה זה לא רכיב שכר שהבנק מחשיב?

5. האם זה משנה אם אני מציג לבנק 3 תלושים של 12,000 או תלוש אחד של 16,000 ועוד שניים של 10,000?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2024 21:01
הלוואות מעל 18 חודשים.

1. מזונות, ליסינג על רכב.

2. שכר נטו, מה שעובר לבנק, אפשר גם espp, במזרחי אפשר להסתכל גם בדרך שונה קצת, אבח עדיף להסתכל ככה כדי לעשטת מכרז כמו שצריך.

3. אם ניתן להראות שזה קורה כל שנה אפשר להביא 106 של שנים קודמות ולהראות, בפועל עדיף לסבך כמה שפחות במידה ואין צורך.

4. אז תגיש את הקבלות בחודשים שלפני המשכנתא וככה תעלה את ההכנסה שיראו.

5. צריך שיהיה היגיון, הכי טוב 3 דומים מאוד, אם יראו שהתלושים לא מאוזנים אז ינסו להבין האם התלוש הגבוה יחזור על עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2024 21:25
שלום התלמיד,

עונה כיועץ משכנתא

על פי מגבלות בנק ישראל, כל התחייבות קבועה שהמשך שלה גדול מ18 חודשים (למעט דיור/גנים) נחשבת כהוצאה.

שכר נטו כמובן, בונוסים (במידה והינך עובד יותר משנה וניתן להוכיח זאת על ידי טופס 106), ESPP.

RSU אינו נחשב.

ראה מה שעניתי לעיל. אם אתה עובד מעל שנה בחברה, ויש כבר טופס 106, שמראה שניתן להכיר בבונוסים הללו ניתן. כמו כן, אם הבונוסים מובטחים בחוזה (ואינם תלויים בביצועים שלך או של החברה, ניתן גם כן להכיר בהם)

זה החזר, זו לא הכנסה, הוא מתקבל כנגד הוצאות שאתה מוציא.

אתה יכול לנסות לתזמן את זה, אבל אצל חלק מהבנקים, אם רואים סטייה בין התלושים, הם יבדקו מניין נובעת הסטייה והם לא יתייחסו להכנסה הזו (ובצדק, כי זו לא הכנסה).

כן. זה משנה, הבנק יראה חריגה, ויבדוק מניין נובע ההכנסה העודפת של 16 אש"ח. הוא יקזז את כל ההכנסות העיתיות.

בהצלחה רבה,

אייל מFINWIZ
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2024 11:14
תודה רבה!

באמת נשמע רעיין טוב לחלק את הקבלות בין החודשים.

הבנתי, גם בהחזר יכולים להכיר אם זה מעוגן בחוזה ואני מציג להם 106 של שנים קודמות?

בדומה להכנסה מבונוסים וכו..

תודה רבה על ההסבר המפורט והמלמד

מעריך מאוד!