⬅ חזרה לאינדקס

כלים פרקטיים להתפתחות סולידית

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 14:36
שלום לחברי הפורום,

אני עוקב אחרי המשקיעה כבר מספר שנים וגיליתי אותה כחלק מתהליך מעבר לצרכנות נכונה שהתחלתי בעצמי.

לאחרונה אני שוקל להקים עסק שיהיה על טהרת סיוע לאנשים במעבר לחיים חסכוניים יותר. אחד הדברים שהבנתי בכל הנוגע לכסף הוא שרוב האנשים מחזיקים חסמים רגשיים כבדים בכל הנוגע לשינוי הרגלים ולהתמודדות עם הנושאים הקשורים בכסף.

ועל כן חשבתי להציע שירותים של ליווי ותמיכה בשיפור ההתנהלות הפיננסית.

אני מתכנן לבנות שירות שיבחן לאנשים הלוואות קיימות (מיקוד בעיקר על אנשים רגילים ועל הלוואות בגובה רגיל) ויציע להחליף הלוואות יקרות בהלוואות זולות.

הרעיון הוא לספק דרך בנקים שאני עובד עמם חלופות להלוואות ולקבל מהאנשים המעוניינים אחוז מסויים מהחיסכון שאני משיג להם.

אני מחפש רעיונות נוספים שיהיו פשוטים ליישום וייצרו ערך אמיתי לאנשים המנסים להשתפר בהתנהלותם.

אשמח לתגובות על הרעיון שהעליתי ולרעיונות נוספים :)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 15:21
קראתי את התקנון.

את חושבת שיש פה תוכן פרסומי?
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 17:46
שוחזר.

מכיוון שמדובר בהתייעצות לגבי המודל העסקי אין בעיה. אנא וודא לא לפרסם את העסק אם/לכשיקום ללא תיאום.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 17:54
אני חושב שראשית כדאי שתבדוק מה הצורך של אנשים.

ככלל, שאף דורין התייחסה אליו מספר פעמים, שלושת זוללי התקציב החודשי הם הוצאות על דיור, מזון ותחבורה.

הוצאות על הלוואות הם יחסית זניחות.

אם אתה באמת רוצה לתת ערך מוסף משמעותי תנסה להבין איך אתה עוזר בשלושת הזללנים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 18:12
להבנתי תחבורה ודיור קונים עם הלוואות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2017 21:45
אבל הסיוע שאתה מדבר עליו הוא לתת להם הלוואות זולות יותר אז לא ברור לי איך זה יעזור להם לשנות את דרכם.

בשנים האחרונות היו ריביות זולות יחסית ועם ישראל מאד אוהב הלוואות זולות.

לשינוי התנהלות דווקא כדאי שההלוואות יעיקו, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 00:51
טוב, אז ההצבעה כאן פומבית..

@adamshalev למה לדעתך יש צורך?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 01:00
הלוואה היא כלי, כמו כל כלי אפשר לעשות איתו טוב, ואפשר לעשות הרס. הבעיה היא שהוא כלי יקר מאוד. אדם שרוצה לחסוך צריך לחסוך גם בהוצאה הזו. ללא ספק אם הוא יכול עדיף לוותר עליה לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 08:00
כי הרבה אנשים מחזיקים הלוואות מהבנק במומנטום. הם לא עוצרים לבדוק אם ואיך כדאי להם למחזר כי רק המחשבה על זה ועל ההתעסקות בזה גורמת להם אי נוחות רבה.

כל שירות שיתחרה בבנקים ושיהפוך את המחזור ליותר קל ונח (קליק באתר) ישפר את המצב הפיננסי של האנשים בתוחלת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 12:52
זה שהריביות זולות לא אומר שאנשים בודקים אותם.

אני נתקל בהלוואות של אנשים שהם פי 3 (!!) בריביות מאלו שאני יודע להשיג.

מדובר באלפי שקלים של הוצאות ריבית דווקא מאותם אנשים שאין להם את כריות השומן האלו לתרום לבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 12:55
הייתי יותר משמח ליצור כלי שיעזור לזוללים הכבדים הבעיה היא שכולם דורשים אמצעים שאין לי ואינני מעוניין לפנות לכיוון:

תחבורה - חוץ מכלי רכב יש את אובר, גט טקסי, יש רכבת קלה. יש אופניים חשמליים שתפסו יפה, אבל אין לי רעיון מה עוד אפשר להוסיף למשוואה.

דיור - חוץ מלבנות פרוייקטים, יש את יד 2 שעזר לתווך ויש את המתווכים שבעיקר מייקרים את העלות.

מזון - הפעלתי בתי קפה בעבר - לא הוזלתי לאף אחד עלויות... רמי לוי, קופיקס ושות' יש כבר הרבה וגם להם נזקקים להון ראשוני גדול מאוד בסיכון גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 13:40
יש כבר מספר רב של גורמים פרטיים ועמותות אשר מנסות לעשות בדיוק את מה שאתה מציע.

עמותת פעמונים למשל, עושה זאת ללא מטרת רווח.

אחרים, כמו גיל אורלי, עושים זאת בתשלום.

ורבים נוספים.

כדאי לעשות סקר שוק ולבדוק האם יש לך משהו יחודי להציע בהשוואה לאחרים הקימים כבר בשוק לפני שמשקיעים בעסק שאולי אין הו צורך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 14:48
אז למה לא ללמוד את הנושא לעומק ולעבור הכשרה כיועץ משכנתאות? כך תוכל בעצם לתת מענה מלא יותר על אחת ההלוואות הגדולות יותר שיש לכל אדם.

עם כל הכבוד להלוואות הקטנות (שלא פעם הן אלה שמכניסות את האנשים לברוך הכלכלי) המשכנתא גם צריכה טיפול ושם השוק גדול יותר עבורך - משכנתאות חדשות ומיחזור קיימות.

ואם אתה כבר בסביבה - למה לא להיות יועץ כלכלת משפחה? כך אולי תצליח לתת ערך עוד יותר גדול עבור הלקוחות - התנהלות כלכלית נכונה (והפחתת העלויות במשכנתא).
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 14:50
אגב, כדי למשוך עוד אנשים לסקר ולדיון - אני מציע לשנות את הכותרת לכיוון קצת יותר ספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 15:08
נקודת מבט שלי ולא של פותח השרשור:

כי השוק רווי

כי עדיף מבחינה עסקית קודם להתמקצע בנישה, במיוחד אם אתה חושב שאין לזה היצע ושזה יותר רווחי
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 15:20
משכנ

מסכים. גם לדעתי שוק המשכנתאות ויועציהן רווי. אני מעדיף ליצר ערך במקום מעט פחות תחרותי.

בנוגע לכלכלת משפחה - זה כיוון ששקלתי אבל הבעיה הגדולה היא איך אפשר לקחת כסף ממשפחה שנמצאת בבעיה? או שזה לא מוסרי במיוחד ( יכול להקשות עליה) או שאין בזה 'בשר' - אפשר לקחת סכומים נמוכים מאוד.

המודל של ההלוואות מאפשר להרוויח חלק מהחיסכון - זה מודל שאהבתי כי הוא לוקח מהבנקים הגוזלים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 16:02
הם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 18:53
גם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 20:07
אני חושבת על המודל הזה והוא נראה לי נחמד כחלק מפתרון כולל, לא יודעת אם בהכרח כנישה.

זאת מכיוון שהיום יש לא מעט כלים לעשות את זה גם. בין אם מדובר בהלוואות חברתיות, הלוואות על חשבון קרן ההשתלמות והבנתי שמנסים גם לקדם הלוואות יותר בקלות על חשבון הפנסיה. כלומר, יש דרך להגיע להלוואות זולות יותר גם היום. האם באמת מה שתתן להם יהיה זול יותר מאשר מה שהם יכולים להשיג לבד (במידה וכמובן יעשו פעולה או שתיים)
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 21:22
גם אם תקדם את הרעיון שלך לא תהיה זה שנותן את ההלוואה אלא תתווך בין הלווה לבנקים, קונספט כזה יכול ללכת גם בתחומים רבים אחרים: אתר שיודע לעדכן על הנחות ומחירים אטרקטיביים. אני יודע שזה כבר קיים (בעיקר ברשתות מזון) אבל גם הלוואות מוזלות קיים וזה לא מרתיע אותך.

בכל אופן זה רק רעיון, אם אתה רוצה ללכת על נישה של הלוואות - גם מעולה. שים לב שהריביות היום בעליה קח שעניין המיחזור להלוואה ישנה הולך ודועך מנגד יש כר נרחב בהלוואות חדשות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 21:47
אז אתה בכיוון של לקחת הלוואה מהבנק בריבית x ולהציע הלוואה בריבית 2x למי שמשיג הלוואות ב-3x?

חשבת אולי שהבנק פשוט ניסה והצליח?

או שפשוט הגיע למסקנה שהלקוח הזה מסוכן ולכן הריבית הגבוהה?

אני מכיר אנשים שלוקחים הלוואות בריבית שגבוהה פי 12 מריבית שאני משיג...

אם אחליט /אחשוב שאני זקוק להלוואה.

אז הוא ישלם 50שח פחות מחודש, נכון זה המון כסף בסוף... אבל מצד שני, הוא ייקח הלוואה גבוהה יותר ובסוף יהיה בבור עמוק יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2017 22:06
זה בדיוק השירות שהוא רוצה להציע:

1) להכיר לאנשים ריביות נמוכות כשהם לא יודעים שקיים

2) לעשות את כיתות הרגליים בשבילם

בכל תחום ניתן להגיד שעם קצת מאמץ ניתן להשיג כך וכך. השאלה היא כמה כך וכך שווה לך
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2017 06:37
לפני פעמונים, ראיתי מישהי עם הלוואה בבנק הפועלים דרך האתר לפי 12.5%, בדיוק פרסמו אצלהם הלאה לכל מטרה לפי 4.5%, אבל דורש הגעה לסניף.

בכל מקרה אמרתי לה לבוא עם תדפיס של 3 חודשים.

ניסינו בסניף, אבל לכל מטרת קניה, לא למטרת מחזור הלוואה.

אז לא חסכנו 8% ל-3 שנים על 25,000.

קפצנו ל-מזרחי טפחות ולקחנו 30,000 בלי ריבית ל-3 שנים , חיסכון של 1,800 ש"ח בשנה, ממוצע.

לא רע לשעה עבודה.

אבל זה רק שחרר עוד קצת כסף לביזבוזים.

לעומת משפחה בפעמונים שאחרי שהמצלמה בהוצאות, התכנון למחזר הלוואה, במקום לחסוך בפקס, הלכנו על סגירת הלוואות ועל הדרך חסכו 6,000 ש"ח בשנה ככה שסגרו מינוס והלוואות מול ההורים מהר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2017 07:19
אין ספק שסגירת הלוואות אגרסיבית הרבה יותר אפקטיבית מהורדת הריבית (גדולה ככל שתהיה).

כמות שכותב ג'ים קולינס בספר המסלול הפשוט אל העושר, "המטרה שלכם היא שהריבית תהיה 0% כי אין יותר הלוואה, לא פשוט לעבור מ-18% ל-12%"

אבל זה לא שולל את העובדה שיש שוק למה ש @אורן הס מנסה לעשות, יש אנשים שמעדיפים את הדרך הקלה והארוכה

אבל אני מסכים עם @מתכנת ו- @TunaGolem שזה לא הבנקים גוזלים את האנשים, אלא האנשים עצמם שגוזלים מהעתיד שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2017 08:41
שוב, אם ה"לקוח" של @אורן הס לא ישנה את דרכיו - אז הוא רק יקח הלוואה גדולה יותר בריבית נמוכה יותר.

זה לא ישנה את מצבו.

פעם אנשים לקחו משכנתה של חצי מליון שח ב-10%.

הריבית ירדה, אז מה קרה? המשיכו לקחת חצי מליון? לא, לוקחים מליון וחצי כי התשלום החודשי נשאר זהה.

התוצאה - עליית מחירים במשק.

אולי עדיף שהלקוחות הפוטנצייאלים יקחו הלוואות בריבית גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2017 08:49
@אורן הס

בלי לדבר על המודל העסקי, כי אני לא מבין בזה, יש נקודה אחרת שלדעתי קצת בעייתית (מבחינה סולידית) ברעיון שלך- אתה משאיר את האנשים בתובנה שהם צריכים איזשהו בעל מקצוע שמבין בזה ויחסוך להם התעסקות בכל הקטע המסובך הזה של הלוואות וכספים וריביות שרק חנונים כלכליים מבינים בהם, וזה הפוך מכל הקו הסולידי שאומר - תקראו קצת, תלמדו קצת, ותראו שהעולם הזה הרבה פחות נושך ממה שזה נראה, ובעיקר- תקחו אחריות בעצמכם ואל תחפשו את המישהו האחר שיעשה בשבילכם כי מי יודע איזה אינטרסים זרים יש לו, ולמה בכלל לשלם יותר על דמי תיווך אם אני יכול בעצמי.

מקווה שהובנתי.

עוד דבר (שאולי כן קצת קשור לבעיה במודל העסקי) - אנשים שלקחו הלוואה בריבית 3X, ואתה אומר להם ' תשמעו, זה ממש גבוה, אתם יכולים להוריד את הריבית הזו בהרבה'- לדעתי בהרבה מקרים הם יבינו את הנקודה, יחפרו קצת, יקבלו את העצה שלך וימצאו בעצמם הלוואה בתנאים טובים יותר, כך שייצא שאכן עשית איתם חסד, אבל בחינם, כי לפעמים מספיק שתראה לאדם רק את הנקודה הקטנה הזו שהוא בכלל לא היה מודע אליה ותסביר לו קצת מה ההשלכות,(מה זה בכלל אומר 9% ריבית? זה קצת או הרבה וכדו') - ומשם הוא כבר ימשיך לבד.

מאחל לך המון הצלחה כמובן1
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2017 11:01
אבל במקרה דנן, @אורן הס הוא "לקוח" של הפורום שמבקש עזרה/תובנות בפיתוח מודל עסקי.

זה לא אומר שלא צריך להתחשב בלקוח, אבל כמדריך בפעמונים אתה בטח יודע שיש כאלה שלא יעזור כל מה שלא תלמד ותדריך אותם.

לא לכל אחד יש כוח וזמן לזה. או ידע. או חוסר ביטחון. למה שלא ישיגו גם להם ריביות יותר טובות?

גילוי נאות: אני נגד כל הלוואה לצורך מחיה שוטפת (ועל הלוואה דירה אני גם סקפטי למרות שלקחתי כזאת)

אבל זה לא משנה, השאלה אם יהיו אנשים שיצאו נשכרים מהשירות ש @אורן הס רוצה לפתוח, ולדעתי כן