⬅ חזרה לאינדקס

אנונה לבני 60 פלוס

🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2024 02:22
אהלן

זוג מכרים בתחילת שנות ה-60 שלהם ירשו 800 אלף ש״ח. בני הזוג פנוי אלי בשאלה איך להשתמש בכסף.

לבני הזוג יש / תהיה פנסיה סבירה והם לא ממש לחוצים על הכסף בעיקר כיוון שהם אנשים די צנועים, יש להם דירה בבעלותם ללא משכנתא וקצת חסכונות לא גדולים במיוחד. על פי החישוב שלהם בגיל פנסיה הם ימשיכו לחיות באותה רמת חיים (כרגע לקראת פנסיה).

המטרה היא שהם ישתמשו ב-800 אלף בעשרים השנים הבאות על מנת להנות מהכסף עם אופציה להשאיר סכום מסויים ליורשים שלהם (ככל שאפשר וכמה שיותר).

איך הייתם מחשבים? בכמה הייתם ״נוגעים״ בקרן? חשבתי על השקעה של הסכום כולו בהשקעות סולידיות מאוד ובנוסף לכך תשלום חודשי שבהתחלה רובו יהיה מורכב מרווחי ההשקעות וככל שמתקדמות השנים כך יותר קרן תשתלם לאנונה. בעצם סוג של שפיצר רק בתשלומים לזוג. נראה שאפשר לחשב את זה לפי לוח סילוקין שפיצר פשוט.

מה דעתכם? אשמח לעצות וכו׳.

-
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2024 05:26
מה התרגום ללועזית של לוח סילוקין שפיצר?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2024 08:15
אם זה ל-20 שנה הייתי משקיע בצמוד מדד ומושך 40K כל שנה.

אם הכונה עד סוף החיים הייתי משקיע בסנופי ומושך 24K בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2024 08:20
אני לא חושב שכדאי לנצל את הכסף לתשלומים חודשיים. לפי דבריך בני הזוג מסתדרים יפה עם הכנסותיהם כיום לכן לדעתי כדאי להם להשאיר את הכסף כקרן למקרי חרום או לחלק אותה ליורשים.

יש משהו בעייתי בתשלומי אנונה: אם ידוע לך כמה זמן תחיה אין בעיה לחשב את האנונה שתקבל לכל ימי חייך. הבעיה היא שאינך יודע כמה זמן תחיה והכסף יכול להיגמר לפני שתמות.

אם תשקיע את כל הכסף בהשקעות סולידיות - לא תרוויח הרבה. אולי 1% לשנה ראלי (ואולי אפילו פחות). במקרה כזה זה (של 1% לשנה ראלי) ייתן לך בערך 970 אלף ש"ח אחרי 20 שנה ו - 1.07 מיליון ש"ח אחרי 30 שנה (אם לא תשתמש בכסף). אולי כדאי לסכן 250 אלף ש"ח (30% מהכסף) בהשקעה בקרנות נאמנות עוקבי מדדים עולמיים (קרנות פסיביות). זה לא נראה לי סיכון גבוה מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2024 21:25
ברור שזה האתגר בתשלומי אנונה כיוון שאיננו יודעים עד מתי יחיו, מצד שני - אפשר לחשב על בסיס 20-25 שנה שכן תוחלת חיים ממוצעת היא בערך גיל 80-85. המטרה היא לא לשאת תשואה כמה שיותר אלא להנות מהכסף כמה שיותר וגם לייצר הכנסה בזמן שהכסף מושקע איפשהו. בקיצור- תשלומי אנונה עד סוף הקרן. אין מה לפחד שהאנונה תגמר לפני סוף חייהם כי יש להם פנסיה יחסית סבירה והם יכולים להסתדר גם ללא האנונה. האנונה באה לאפשר להם להנות מהכסף כ״בונוס״ חודשי מבלי לשרוף אותו מהר מדי..
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2024 14:43
שזה במילים אחרות, למשוך כל תקופה את הריבית/תשואה שנצברה ועוד קצת מהקרן.

אבל מהתיאור שלך עולה שהם אינם זקוקים לכסף הזה כעת. אז נניח שמשכו את התשואה השוטפת וחלק מהקרן, מה הם יעשו בו?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2024 14:45
Spitzer amortization
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2024 19:08
לא יודע מה הם יעשו איתו אבל הפנסיה שלהם היא די סבירה והם לא בדיוק בזבזנים גדולים ככה שאני מניח שב-2000-3000 שח לחודש הנוספים הם פשוט יאפשרו לעצמם להנות קצת בגיל פנסיה.. לצאת אולי לחופשה מדי פעם וכו׳
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 12:00
אז למה צריך לתכנן ולבנות מכשירים?

פעם בתקופה כלשהי רואים מה התשואה, חושבים מה הצרכים/רצונות ומחליטים כמה למשוך.

בשנה טובה יהיה קרוז באלסקה, בשנה חלשה צימר במגדל העמק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2024 14:24
חסר כאן מאוד החלק של מטרת הכסף.

''ככל שאפשר וכמה שיותר'' זה מילים גרידא, וללא תרגום מעשי לסכומים אי אפשר לתת כאן שום עצה נכונה.

כיוצא בזה ''להנות מהכסף'' זה שוב מילים גרידא ואין אפשרות לגזור מהן התנהלות חכמה.

ככל והם עצמם יגדירו טוב יותר מה הם רוצים, כך יהיה אפשר לסייע להם יותר.