⬅ חזרה לאינדקס

משנכתא בשותפים שרוכשים דירה

🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2024 23:04
שלום לכולם,

אני בוחן רכישת דירה יחד עם שותף.

אבל השותף שלי צריך משכנתא די גדולה בעוד אני לא זקוק למשכנתא,

כיצד עובדת המשכנתא במציאות שכזו?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 00:46
מכיוון ששניכם בעלי הנכס, אתם צריכים לחתום על משכנתא משותפת מול הבנק. אין בעיה שההחזר החודשי יועבר בפועל מחשבון בנק של אחד משניכם.

חשוב לשים לב שאם השותף ייקלע לפיגור מול הבנק, זה ייחשב כפיגור של שניכם, ודרישת החוב תופנה אל שניכם במשותף, על כל המשתמע (הליכי עיקול / הוצאה לפועל / פגיעה בדירוג האשראי וכו׳).
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 08:37
תודה על התשובה.

האם מבחינת הבנק פירושו של דבר ששנינו לוקחים יחד את המשכנתא?

כלומר נניח רכשנו יחד נכס בשווי 1 מליון ש"ח.

אני שמתי חצי מליון ש"ח מזומן. השותף לקח משכנתא של 300 אלף (והיתר שילם מזומן).

האם מבחינת הבנק שנינו קיבלנו הלוואה של 300 אל"ש?

האם במקרה של פיגור והבנק יעבור למכירת הדירה, האם הוא יקח בחשבון שכל מכירת השיעבוד וההוצאות הכרוכות בכך יהיו על חשבון השותף, או שהם יושתו על שנינו בשווה? (ואז אני תיאורטית עלול להפסיד 150 אל"ש).

או שמא, הבנק מכיר בשותף שהוא הלווה, אלא שהוא רוצה שגם אני אהיה שותף לשיעבוד הדירה

כדי שיוכל לכפות אותי למכירת הדירה אם יהיה פיגור,

אבל גם הבנק מכיר בכך שכל הפירעון יהיה על חלקו של השותף?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 08:54
כן, בדיוק כמו זוג נשוי שלוקח משכנתא.

כן.

הבנק מתייחס לחוב שלכם כאילו הוא "ביחד ולחוד". כלומר לבנק לא איכפת כמה כל אחד מכם שם, הוא ינסה להשיג את החוב. הבנק יגיש הליכי הוצאה לפועל נגד שניכם, ואם יהיה לבנק יותר קל להשיג את החוב ממך כי יש לך כסף בחשבון הבנק/תיק השקעות, הוא ייקח ממך את כל גובה החוב (וריבית פיגורים / עלות גביה וכו׳) ולא מהשותף.

אתה עשוי תאורטית גם להפסיד יותר - לפי גובה החוב.

שניכם נרשמים כלווים, אין הבדל מבחינת הבנק במעמד שלך או שלו לעניין החוב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 09:13
תודה על התשובה.

אני מנסה להבין, האם יש לי דרך לבטח את עצמי מול השותף שלי?

(לא איכפת לי שבמקרה הכי נורא הבנק ימכור את הדירה לשנינו, אבל כן איכפת לי אם במקרה הכי נורא הבנק יגבה ממני את החוב של השותף ממני).

אופציה אחרת שאני בוחן, היא מה המקרה שבו אין לי סיכון כלכלי.

לכאורה אם גם אני לוקח משכנתא בדיוק כמו השותף,

שנינו לוקחים משכנתא, במקרה הגרוע שבו השותף אינו משלם - אז הבנק מממש את הנכס, ופורע את החוב המשותף, וביתרה שנינו מתחלקים.

האם אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 09:21
רק אם נותרת יתרה. אם נותר חוב (פחות סביר בעסקה עם אחוז מימון נמוך), הוא על שניכם.

קח בחשבון שמכירה על ידי הבנק עשויה להיות במחיר נמוך בהרבה ממחיר השוק, כך שגם במצב כזה אתה עלול להפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 12:40
שוב תודה.

במכירה על ידי הבנק, אני אהיה הראשון לקנות.

השאלה שלי - בעיקר אם צפוי הפסד כספי במקרה כל שהוא.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 13:10
אז זה שקול ללהגיד שאתה תסגור את החוב השותף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2024 13:29
אני יודע שיש קונספט של חיוב "ביחד ולחוד"

לצורך העניין אם השותף לא יכול לשלם - עוד לפני שמגיעים למחלקת הגבייה של הבנק (ומוסיפים לחוב כל מיני קנסות) הבנק פונה אליך ואתה משלם את החוב

מה שאתה צריך זה חוזה מול השותף שבמקרה כזה הוא מעביר לך עוד חלק מהדירה בתמורה לתשלום הנ"ל