⬅ חזרה לאינדקס

מס ירושה על נכסים ישראלים לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 00:15
שלום רב,

אזרח אמריקאי שמתגורר שנים רבות בישראל ונפטר. לנפטר נכסים שונים כולל מספר דירות בארץ. מה מכריח את צאצאיו לשלם מס ירושה לדוד סם (מלבד הרצון לשמור על החוק כמובן)?

האם לאמריקאים יש מושג על מספר דירותיו? האם הם ירצו להעביר את הדירות על שמם מישהו יעצור בעדם ויבקש מסמך מהשגרירות?

מי מעריך את שווי הנכסים? כמה זה נפוץ להקטין שווי?

יש אפשרות לקנסות במידה והיורשים לא אזרחים?

זה בפיקוח בכלל כל הדבר הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 00:20
אתה שואל שאלות על מעשים שהם פליליים, אני לא חושב שזה הכתובת.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 00:44
האם שווי הנכסים גבוה מ-13.61 מליון דולר?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 01:12
השאלה תיאורטית לגמרי, אני מנסה להבין כמה מס הכנסה האמריקאי מעורב בכל הנכסים בעולם.

לפי הבנתי אם שני ההורים אזרחים אמריקאים ואחד נפטר ואז השני אז פטור המס הוא 24M$?

זה סכום די גדול
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 01:19
$27.22M, אבל כן.

המטרה של החוק למסות את העשירים.

ביידן הבטיח להוריד את התקרה בכחצי עד שתי-שליש, אבל בינתיים לא מימש.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 01:27
הכוונה להוריד לאיזור ה7M$ של אובמה או אפילו יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 01:55
כרגע אין שום דבר על השולחן.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 02:05
כזכור לי התקרה הנוכחית מעוגנת כהוראת שעה ואמורה לפוג ב2025 באופן אוטומטי אא"כ תוארך או תשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:11
צודק, זה יחתוך פי-2 את התקרה הנוכחית, עם זאת ביידן בתחילת הדקנציה רצה:

1. מיידי

2. להקטין עוד יותר
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 15:38
בדרך כלל רק זה. (אם יש נכסים בארהב, ויש סיכוי שה IRS יעלו על זה, אז כמובן שהם יכולים לחלט את הנכסים)

במצב רגיל, רק אם הוא דיווח עליהם כדירות מושכרות בדוח האמריקאי שלו (הנתונים המדווחים שם הם מאוד מינימליים).

מעולם לא שמעתי על בקשה כזו ואני בספק גדול אם בישראל מישהו יכול מבחינה חוקית ישראלים למנוע את קיום הצוואה בישראל (כשהנפטר והיורש הם תושבי ישראל והנכסים בישראל). אבל ממש לא מכיר את החוק הישראלי. (בנקים בישראל מקיימים בשגרה צווי ירושה על חשבונות של אזרחים אמריקאיים ועל חשבונות של אזרחים ישראלים עם מניות אמריקאיות כל הזמן ולא מבקשים אישורים כלשהם).

מי שמגיש את הדוח מדווח על שווי. הוא יצטרך להסביר את זה במידה וישאלו אותו :) .

(ספציפית לגבי דוחות ESTATE ו GIFT, יש אחוז ביקורות דוחות מאוד גבוה. אאלט, כחלק מתהליך אישור הדוח של ה ESTATE ב IRS יש מבקר שעובר ידנית על כל דוח (שזה ממש לא המצב בדוחות מס הכנסה רגילים). הם בוודאי הרבה פעמים שואלים שאלות לגבי שווי נכסים מדווחים (ראיתי את זה כמה פעמים לגבי שווי חברות פרטיות)).

הקנסות לא קשורות לאזרחות היורשים. אם מתגלה ל IRS שיש חוב מס שלא שולם, הם יכולים מבחינה חוקית אמריקאית לגבות את זה מכל מנכסי העיזבון (בדרך כלל). טכנית, אם אין נכסים בארהב (ואין סעיף ספציפי באמנה שמדינה אחת תגבה חובות מס מס עבור המדינה השנייה (מה שאין באמנה עם ישראל) , אין להם ממש דרך לעשות את זה. אם אין יורשים אמריקאיים, אין להם אפילו את אפשרות הסנקציה של אי חידוש הדרכון של האדם שלא משלם את המס.

מערב פרוע למיטב ידיעתי :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 18:04
תודה דן על האינפורמציה!
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 19:49
עוד משהו אחד.... אם יש מנהל עיזבון, יש לו חבות אישית מול ה IRS לתשלום המיסים של העיזבון.

כך שאם ממנים לדוגמא עורך דין שיהיה מנהל עיזבון, האינטרס שלו (ולמען האמת התפקיד שלו :) ) הוא לדווח ולשלם כחוק. כמעט כל המקרים שאני רואה (לא בישראל), זה עזבונות שעורך דין או מנהל עזבונות אחר מנהל.

(התוצאה די הזויה... כשיש צדיקים שמדווחים ומשלמים כחוק, זה פתח לסיוט בירוקרטי מתמשך. אי אפשר לסגור את העיזבון עד שמקבלים שומה סופית וזה יכול לקחת בקלות שנתיים... אפילו התשלום עצמו ל IRS יכול להיות הרבה פעמים בעייתי, כיון שלא כל בנק מחוץ לארהב מנפיק שיקים. גם אם כן מנפיקים, שליחת שיק בנקאי זה סיכון בפני עצמו כיון שאם זה נאבד בדואר או אצל ה IRS הבנק בדרך כלל לא יסכים לבטל את השיק לפני תאריך הפקיעה... אם שילמו יותר מדי ומקבלים החזר כלשהו, לא כל בנק מחוץ לארהב מוכן לפדות שיקים אמריקאיים. יכול להיות כאב ראש רציני... )
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 22:11
רק כזה שמונה על ידי בית משפט אמריקאי, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2024 11:00
לא. כל אחד (אני מדבר על החבות האישית במידה והוא לא משלם את זה, ובמקום לשלם, מחלק ליורשים).

§ 20.2002-1