⬅ חזרה לאינדקס

1099div בחשבון IRA

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 12:04
ביקשתי לקבל מהבנק את טופס 1099div על חשבון הira שלי בקופת הגמל וקרן ההשתלמות.

הם לא יודעים על טופס כזה ואין להם ושאר תירוצים. בשנים שעברו קיבלתי. מישהו מכיר או יודע מה אפשר לעשות? מדובר על בנק לאומי, חברת הגמל היא מיטב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 19:27
@FIYaacov מכיר? יודע?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 19:33
יש לך נכסים או קרנות אמריקאיים? אבא שלי משקיע בקרנות אמריקאיות דרך לאומי והם מנפיקים לו 1099.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 19:56
כן, כמובן. אבל זה לא דומה, אני לא לקוח של הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 20:05
אני סתם מנסה לחשוב על אפשרויות עד שהמומחה יבוא :)

1. אם לא מילאת W9 כאזרח אמריקאי לא יהיה 1099

2. זה חשבון דחוי מס ולכן אין הכנסות לדווח עליהן לפני שאתה מבצע משיכה? גם בחשבון IRA ישראלי חשבתי שאין דיווח על דיבידנדים ומכירות עד המשיכה, חוץ מהפקדות המעסיק
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 20:33
מילאתי

מה הקשר? קיבלתי דיבידנדים, הופרש עליהם מס לדוד סם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 20:34
1099 עם השם שלו וה ssn שלו? ולא מנכים במקור מדיבידנדים אמריקאיים?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 20:58
בדקתי איתו שוב ומסתבר שהוא לא מקבל 1099. טעות שלי - הוא רק מקבל 867.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 21:00
אם אתה משלם מיסים על דיבידנדים בלי דחיית מס, מה היתרון בלהחזיק נכסים כאלה בחיסכון פנסיוני? אני שואל בקטע של ללמוד ולהבין, לא בקטע של ביקורת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 21:03
אני אזרח אמריקאי, אין לי ברירה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 21:06
א. אמריקאי לא יכול להחזיק קרנות צוברות, כי אין קרנות צוברות אמריקאיות וכל קרן לא אמריקאית היא PFIC

ב. זה לא נכון שאין דחיית מס (או אפילו חיסכון במס). ברוב המקרים אמריקאי ישלם לדוד סם פחות מ25% מס, ובגלל שזה חשבון פטור בארץ אין צורך לשלם למס הכנסה ישראלי את ההפרש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 21:08
בעייה ידועה :'( , אבל לדוגמא כשכיר יש לי פנסיה/קה"ש לא IRA שמכילות קרנות צוברות וזה לא בעיה להחזיק את זה בצורה הזאת. יכול להיות שעם דמי הניהול של IRA זה עדיין יותר זול, אבל זה נותן תחושה עוד יותר שלא בא לי להתעסק עם IRA...
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 21:12
נכון. בפנסיה/קה"ש לא IRA אין בעיה. חוקים מוזרים...

לא רק דמי ניהול, יש עוד הרבה סיבות אחרות שבגללן IRA בסה"כ יוצא יותר זול.

כל מיני חוסר יעילות למיניהם, הוצאות ניהול השקעות וכו'.

גם אם אתה אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2024 18:46
נשמע יותר סביר. לא נראה לי שהבנק יכול להנפיק 1099 על שם היחיד. בעל החשבון בבנק הוא הקרן למיטב הבנתי. לא נראה לי שיש סיכוי גדול לדרישת החזר מס אמריקאי שנוכה (או בכלל התחשבות במס הזה ב 1040) להתקבל בדוח האמריקאי. בנוסף, אם מישהו ממש ינסה וילך לערעור, אולי הם יישאלו אותו למה הוא לא הגיש גם 3520-A לדווח על הבעלות שלו בקרן .... אז אולי לא כדאי :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2024 19:32
הוא מקבל 867 על IRA??

נשמע לי ממש לא הגיוני.

להיפך - נשמע ממש לא הגיוני.

מה ההגיון להוציא 867 על חשבון פטור? דוקא 1099 זה מאוד הגיוני כדי לבקש החזר מס מהדוד סם.

למה לא?

אני מכיר הרבה אנשים שקיבלו 1099 ב IRA, כולל פות"ש.

עובדתית אני מכיר כאלה שקיבלו.

למה לא כדאי? מה יש לך להסתיר?

רוב מי שאני מכיר מדווח, כדי לקבל חזרה את מיסוי הדיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2024 20:17
זה לא IRA. זה חשבון ממוסה. מה שחשבתי בהתחלה שיעזור לפות"ש זה שהם בכל זאת אמורים להכיר את ה1099, אבל עזוב היה פה בלבול מצידי...
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2024 20:30
אוקי, זה יותר הגיוני.

בחשבון ממוסה אכן אם נותנים 867.

בIRA הם נתנו בעבר 1099 (או 1042 במקרים מסויימים) כדי שאמריקאים יוכלו לקבל חזרה את המס מהדוד סם.

אפילו פות"ש קיבל מהם בערב 1099. לא ברור מה השתנה השנה שהם לא מוכנים לתת לו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2024 21:56
1099 אמיתי עם השם וה SSN של היחיד?

(תראה, לא באתי להתווכח... אם אנשים באמת קיבלו כאלה זה ממש מעניין)

וכולם מקבלים? על איזה סכומים מדובר? שוב, זה מאוד מעניין אם אנשים מצליחים לקבל החזר על מס שה IRS לא יודע שהם שילמו (או שזה כן עם ה SSN שלהם?).

(לפחות בסכומים גבוהים, הרבה פעמים אנשים שמגישים עם טענה לניכוי מס במקור שלא משויך ל SSN שלהם, ה IRS לא מאשר את הזיכוי. אני רואה את זה הרבה אצל נהנים של נאמנויות זרות)

כל הנושא של דיווח ומיסוי קרנות ופנסיות זרות זה בדרך כלל המצאות של רואי החשבון.

לא אומר שיש לך מה להסתיר, אבל אם תגיע למישהו ב IRS שמבין משהו, ותראה לו שאתה מוטב של חשבון ששייך לקופת גמל ולכן מגיע לך זיכוי בעבור המס שהקופה שילמה, אולי הוא ישאל אותך "האם זו לא נאמנות זרה"?

אני לא טוען שזו באמת נאמנות זרה (אין לי אפילו מושג קלוש מה המבנה המשפטי של הדברים האלה בישראל, אבל בגדול זה ממש נשמע כמו מבנה של נאמנות). השאלה היא מה זה כן?

(אני לא אומר שיש באמת סיכון אמיתי. נראה לי שה IRS נמצאים במרחק של כמה שנות אור מלהתחיל להסתכל על דברים כאלה)

בתור דוגמא:

אני יודע שזה מה ש "כולם" עושים, אבל אם תוכל להראות לי איך מבריגים את העמדה הזו לתוך החוק זה ממש יפתיע אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2024 22:43
זה מה שהבנתי מהם.

הרי אתה ממלא W8/W9, אז למה שלא יהיה הSSN?

אבל אתה מוזמן לשאול את פות"ש מה בדיוק הוא קיבל.

למה לא?

תלוי בגובה הדיבידנד שהם קיבלו ובמדרגת המס האמריקאית שלהם וכו

למה שהוא לא ידע שהם שילמו?

אבל זה לא מס שהקופה שילמה אלא אתה שילמת. למה נאמנות זרה?

פנסיה רגילה נראה לי מוגדרת באופן ברור בחוק, לא?

אנחנו לא המדינה היחידה עם פנסיה...

לגבי קה"ש, אני יודע שזה בעייתי. אבל זאת הסיבה שהרבה אמריקאים ישראלים הולכים ל IRA - כדי שיוכלו לקנות ניירות אמריקאים ולחסוך הרבה בעיות.

בכל מקרה, אני ממש לא מומחה לעניין ומה שרשמתי זה רק מה שהבנתי מחברים ומקריאה פה בפורום ובפורומים אחרים.

אתה מוזמן לשאול את @FIYaacov הוא המומחה לעניין לדעתי.

או שאתה יכול לשאול את @Solid seat מה הוא עשה בפועל בשנים עברו כשהוא כן קיבל 1099
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 11:11
אני אזרח אמריקני ומקבל מבנק פועלים טופס 1099 על ניכוי מסים במקור מדיבידנדים שמחלקת תעודת סל אמריקנית (SGOV) .

אני גם מחזיק חשבון IRA של קופת גמל וקרן השתלמות במיטב ומבצע מסחר דרך מיטב טרייד

בהשקעות האלו האני משקיע בתעודות סל אמריקניות

למרות מאמצים חוזרים וטלפונים למיטב טרייד (או לאגפים אחרים במיטב) ב-3 החודשים האחרונים - לא הסכימו להוציא להוציא לי 1099 בטענה שזה "לא רלוונטי ל- IRA" . מעבר לכך לא קיבלתי הסבר ולא הצלחתי להגיע לנציג שמבין משהו במיסים או בדיווחים.

איימתי עליהם שאני אדווח ל- IRS (המצב הוא שהם מנכים מיסים במקור אשר לטענתם (אם זה נכון בכלל) מועברים לרשות המס האמריקנית - אבל לא עומדים בדרישות החוק האמריקני לדיווח ללקוח, ה- IRS יכול להטיל קנסות במקרים כאלו). אבל זה לא עזר מי שדיברתי איתו טוען שהם לו מוציאים את הטפסים הללו ל- IRA. הבעיה העיקרית שאני רואה:

1. הם מנכים 25% במקור (אגב גם מדיבידנדים שם המס הוא פחות) ואין אפשרות לדווח בצורה תקינה ל- IRS ולהתחשבן

2. יש בעיה של קיזוז מול הפסדים - כי הם לא מדווחים גם על הפסדים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 11:27
רק על דיבידנדים. על רווחי הון אין מס ב IRA. ובכל מקרה המס על רווח ההון לא הולך ל IRS.

אין שום בעיה, פשוט אין הפסדים. זה חשבון פטור ממס בארץ. מבחינת מיסוי בארץ הוא קופסה שחורה וממוסה לפי סוג החשבון (גמל/קה"ש) רק במשיכה
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 12:29
בדקתי עוד פעם. אתה צודק. המס הוא על דיבידנדים וברישומים שלהם הוא מופיע כ "מס חו"ל". האם אתה עדיין חושב שהם לא מעבירים לחו"ל? לאן המס הזה עובר אם זה קופת גמל? - הוא בפירוש נוכה מהחשבון.

אם בנק פועלים (בחשבון השקעה רגיל) מנפק לי 1099-DIV אני מניח שהוא מעביר מס ל- IRS.

מבחינת ה- IRS יש הפסדים ורווחים בקופת גמל ישראלית ואני לא מקבל טופס מתאים לדווח ולקזז בשוטף כאשר ניתן. מיטב טרייד לא מוכנים לנפק לי כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2024 12:43
מתי אמרתי שהם לא מועברים לחו״ל?

למדינת התושבות של הנייר שחילק את הדיבידנד.

במקרה של נייר אמריקאי זה הולך ל IRS

כמובן.

זאת כבר שאלה יותר מורכבת.

במקרה של מי שלא אזרח אמריקאי לא מעניין את ה IRS רווחי/הפסדי הון.

במקרה של אמריקאים זה באמת שאלה מעניינת איך מדווחים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 18:26
זה הכל חוזר לאותה נקודה. יש "קופה", הקופה היא זו שפותחת את חשבון הבנק על שמה, והיא מעבירה לשם ומקבלת משם כספים. לא היחיד שהוא העמית בקופה.

לא מומחה לעניין, וכמו שכתבתי אין לי מושג מה המבנה המשפטי בישראל של הקופות האלו. הם ודאי נראים ומתנהגים בצורה די דומה לנאנמנות.

(להבנתי, כל העניין של ה IRA, זה סהכ אומר שהעמית יכול לבחור את מנהל התיק של הקופה. האם אתה חושב שגם בקופת גמל רגילה (לא IRA) מנפיקים אלפי 1099 ו 1042S בשביל כל העמיתים לפי החלק ששייך להם מהדיבידנדים?).

שוב, אם יש כאן מישהו שאי פעם קיבל 1099 מ IRA עם ה SSN שלו זה באמת מאוד מעניין. אף אחד עוד לא אמר את זה. אני מחכה בקוצר רוח :)

לא, אין שום הגדרה של "פנסיה זרה". צריך לבחוק כל פנסיה ולראות מה היא נחשבת בחוק האמריקאי. הבעייה היא, שאם הולכים ממש לפי החוק מגיעים לתוצאות הרסניות... הפתרון הוא, שממציאים "גישה" :) (בקצרה, לדוגמא בישראל, שהעובד יכול למשוך את כל הכספים שלו מהקופות למיניהם מתי שהוא רוצה (כמובן שהוא צריך לשלם מס בישראל, אבל זה לא מעניין את החוק האמריקאי) אין להבנתי שום פרשנות שיכולה לטעון שלא כל הכסף שנמצא בקופות נחשבות בדיוק כמו שהעובד היה מפקיד בעצמו את הכסף לקופות. לכל החלוקה בין קרנות גמל, קרנות השתלמות וקרנות גמל להשקעה אין כל ביסוס חוקי למיטב הבנתי)

הבעייה היא לא רק לאזרחים אמריקאיים בישראל. בכל מדינה ממציאים משהו אחר.

גם זה חוזר לאותה נקודה. אתה מניח שזה חשבון בנק שלך, ולא חשבון של קופת הגמל ושל קופת ההשתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 18:47
זה שאלה טובה.

בגדול חשבון המסחר הוא כן באופן חלקי על שם העמית.

למשל אצלי בבנק הוא מופיע ברשימה ביחד עם כל שאר החשבונות שיש לי בבנק הזה.

דומה אבל לא זהה.

לא.

IRA אומר שהעמית יכול לנהל בעצמו את התיק. הוא נכנס למערכת המסחר (עם שם משתמש וסיסמא אישיים שלו) ויכול למכור ולקנות ניירות.

כמובן שלא.

שם העמית לא מנהל את הקניות בעצמו.

אגב, לפי מה שאתה אומר, לא אמורה להיות בעיה לאמריקאי לקנות ניירות איריים בIRA כי לטענתך הוא לא הבעלים של הקופה.

ממה שהבנתי אבל זה לא המצב ואנשים מאוד נזהרים מPFIC ב IRA (בניגוד לקופה מנוהלת ששם אין להם שליטה ולכן גם אין בעיה).

כמו שאמרתי - פות"ש בעצמו אמר שהוא קיבל. תקרא שוב את ההודעה הראשונה בשרשור הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 19:06
אז איפוא נעשה החשבון של המס על רווחי הון וזיכוי המס על ההפסדים? אצלי בחשבון נראה שמס מנוכה במקור רק מדיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 19:13
אין.

זאת קרן השתלמות. המיסוי נעשה במשיכה של הקה"ש.

נכון.

כי למדינות זרות לא איכפת שזה חשבון פטור. מבחינתן חולק דיבידנד ע"י חברה תושבת שלהן אז הן רוצות את המס על זה.

רווחי הון וכו' הולכים למדינת התושבות של המחזיק בנייר ולא של החברה המחלקת, ולכן בחשבון פטור אתה לא ממוסה על רווחי הון במכירה ואין לך זיכוי מס על ההפסדים.

ברגע שאתה אזרח אמריקאי הסיפור קצת מסתבך, כי הם ממסים גם אזרחים שאינם תושבים ושם באמת יש שאלה יותר מורכבת מה קורה עם IRA ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 19:28
שוב, השאלה היא מה זה כן (או שאולי זה כלום. הכל ייתכן).

אולי לא התנסחתי טוב. "בניהול אישי" מתיר לעמית לנהל את זה בעצמו או להתקשר עם מנהל תיקים שינהל את התיק. הנקודה שלי הייתה שזה סך הכל נותן לו אפשרות לקנות ולמכור בתיק (הוא המקביל למנהל תיקים חיצוני של קופת גמל רגילה). אין לי מושג למה זה אמור לשנות את סטטוס הבעלות בנכסים בחשבון בהשוואה לקופה רגילה)

מה הקשר? אם מנהל תיקים מנהל את חשבונך בבנק אתה לא מקבל 1099/1042S?

לא... אני אומר שלפי החוק, ניירות איריים בקופה רגילה הם גם כן PFIC. (אני גם חושב שמישהו שידווח עליהם בקופת גמל רגילה כ PFIC (לא שהוא יכול בכלל. אין לו את הנתונים) הוא משוגע D: ) שיהיה ברור, אני לגמרי בעד דיווח פרקטי וסביר. אם יש לך חשבון IRA שנראה ומתנהג כמו חשבון שלך, נשמע סביר לגמרי להתייחס אליו כחשבון שלך. הנקודה המקורית שלי הייתה, שדרישה החזר של מיסים שנוכו במקור כשהם לא שוייכו ל SSN שלך, נראה לי כמעט כמו להתגרות בשטן

(לא שזה מאוד מסוכן.. עכשיו ה IRS עסוקים בקמפיין החדש שלהם בגביית מס מאנשים עם הכנסה של מעל מיליון שההכנסה שלהם דווחה ל IRS (ממעסיקים וכדומה) והם לא הגישו דוחות בשנים האחרונות....עד עכשיו לא היה להם כח אדם אפילו לדברים הזויים כאלו... הם נמצאים מרחק שנות אור לפני שיהיה מעניין אותם מה קורה עם אזרחים אמריקאיים רגילים מחוץ לארהב)

קראתי, ולכן שאלתי האם זה היה 1099 אמיתי עם השם וה SSN של פותש. זה שיש כאלה שנותנים 1099-דמה קראתי כבר בשרשור אחר. לשמוע שיש כאלה שנותנים אמיתי, ובאותו הזמן מנכים במקור כאילו שמדובר בישראלי שהוא לא אמריקאי, יהיה מעניין מאוד. אין כאן וויכוח... אני סהכ שואל האם באמת יש על ה1099 את השם וה SSN. נחכה ונראה אם מישהו יכול לאשר (בכל מקרה, נשמע שהפסיקו. אז כנראה גם הם חושבים שהם לא יכולים להנפיק 1099. עדיין מעניין מה היה עד עכשיו)
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 19:47
בעיקר כי יש הפרדה בחשבונות.

בקופה רגילה יש "פול" גדול של כסף. אי אפשר לשייך מניה ספציפית שנרכשה לפלוני או לאלמוני.

בIRA יש ממש חשבון השקעות נפרד לכל עמית, ולכן באופן מובנה מאוד ברור איזה מניה שייכת לאיזה עמית.

א. עדיין יש הבדל - למנהל תיקים אתה מגדיר מה המדיניות. אתה יכול להגיד לו מה מותר לו ומה אסור לו לקנות למשל. בקרן מנוהלת אין לך שום שליטה על מה קונים. אף אחד לא שואל אותך ואף אחד לא מודיע לך מראש "אנחנו הולכים לקנות X". גם אם מאוד תרצה, אין לך שום דרך לבקש מידע כזה מראש או לשלוט במה שנעשה בפנים.

ב. מעבר לעניין השליטה יש גם את העניין של ה"פול" - כל הכסף והנכסים של כל העמיתים יושב ביחד, אין באמת יכולת להפריד מה של פלוני ומה של אלמוני. יש קופה אחת ענקית.

אבל זאת בדיוק הנקודה - בפנסיה רגילה (או גמל רגיל) אין לך את הנתונים הללו.

מעבר לזה, להבנתי פנסיה (עבור שכיר) מוגדרת כקופה של המעסיק ולכן אין שם בעיות PFIC.

ראיתי בכמה מקומות המלצות ספיצפית לאמריקאים *עצמאיים* לעבור ל IRA בגמל וקה"ש בדיוק בגלל נושא הPFIC, כי בתור עצמאי הקופה נחשבת שלך (מבחינת האמריקאים) ולא של המעסיק ולכן יש לך יותר סכנה לבעיות PFIC.

אבל זאת בדיוק הנקודה - הם כן שוייכו ל SSN שלך (לפחות זה מה שהבנתי ממספר אנשים שיש להם SSN ו IRA).

מה זה אומר "דמה"?

אני הייתי בטוח כל הזמן שמדובר ב 1099 אמיתי עם SSN והכל.

ממה שאני זוכר, הם גם ביקשו למלא W8/W9 (כתלות באמריקאיותך), ככה שבהחלט יש להם גם את הSSN שלך.

@FIYaacov אני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני ובטח מכיר אמריקאים עם IRA ישראלי שקיבלו 1099

@Solid seat תוכל לספר לנו מה קיבלת בשנים קודמות?
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 20:57
זה בדיוק מה שקורה אצלי בחשבון בבנק הפועלים. אני מקבל 1099 "אמיתי" עם SSN שלי עליו ומנכים ממני מס במקור בשיעור כאילו שהייתי ישראלי (זה לא כאילו - אני מחזיק אזרחות כפולה). ב-1099 מופיע "foreign tax paid" והמדינה הזרה: Israel.אין מס אחר. המס הוא על דיבידנדים שמחולקים על ידי תעודת סל אמריקנית SGOV. כלומר אני עדיין צריך להתחשבן מול ה- IRS ולהראות להם ששילמתי מס במדינה זרה.25%

במקרה שלי מדובר בקרן השתלמות ובקופת גמל IRA במיטב טרייד. בשניהם מורידים מס על דיבידנדים של אותה תעודת סל אמריקנית, אבל מסרבים לתת לי 1099. אני לא חושב שבמשיכה לאחר 20 שנה הם יתנו לי 1099 .

אגב למה אם אני אחזיק מכשירים פיננסיים ישראליים בקרן השתלמות ובגמל - לא מנכים לי מס על דיבידנדים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 21:02
לא אמרתי שהם יתנו.

בדיוק כמו שלא תקבל 1099 במשיכה של קה"ש שהיא לא IRA.

מבחינת המיסוי במדינת ישראל זאת קרן השתלמות לכל דבר. לא מעניין אותם באמת אם זה IRA או מסלול מנוהל.

כי זה חשבון פטור ממס.

כמו שאמרתי - ארוע המס הוא במשיכת הקה"ש. מה שקורה בתוך הקה"ש פטור ממס מבחינת מדינת ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2024 23:13
בשנה אחת בלבד קיבלתי 1099 על שמי עם SSN שלי. מאז אני לא מצליח לחזור על זה