⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא 100% פריים

🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2024 23:27
שלום לכולם,

לאליס הכנסות יציבות של 50K בחודש ונכסים פיננסים בשווי 10 מליון ש"ח, מתוכם 2.5 מליון בקרן כספית. אליס מתכוננת לרכישת דירה ב 3 מליון ש"ח. אליס מתכוונת להשתמש בכסף שמופקד בקרן כספית, והיא יכולה לממן את 500K הנוספים ע"י מכירת ני"ע, או ע"י חוב.

מכיוון ואליס שמרנית, היא לא ששה לקחת הלוואות\משכנתא. ועם זאת, אליס יודעת שחוב שאפשר להחזיר לאורך עשרות שנים דינו להישחק - ולכן נוטה לקחת משכנתא.

משאלת הלב של אליס היא לקחת משכנתא של 500K בריבית פריים ל 20 שנה, מתוך ציפייה שנכסיה הפיננסים ישיגו תשואה ממוצעת גבוהה יותר. ואולם, בנק ישראל מחייב את אליס לקחת לפחות שליש במסלול קבוע, למשל קבועה לא צמודה. במסלול זה הריבית גבוהה יחסית (4.3-4.6, כתלות באורך המסלול) וכאמור קבועה ולכן המסלול "סובל" מעמלת פרעון מוקדם שעשויות להיות משמעותיות.

אז עלה במוחה של אליס הרעיון הבא, שהיא גרסה מוזרה של "מסלול פיתוי": אליס תיקח משכנתא של 750K, בחלוקה של 500K במסלול פריים ל 20 שנה, ו 250K במסלול קבועה לא צמודה לתקופת הזמן הקטנה ביותר האפשרית - נניח למשל שנה. אליס תחזיר את כלל כספי המסלול הקבוע תוך הזמן הקצר יותר האפשרי* עם עמלות מינימליות. אם לא קרתה קטסטרופה בין לקיחת המשכנתא להחזרת הכספים בגין המסלול הקבוע, ההפרש בריביות יהיה 0.5% לכל היותר. ההפסד של הבנק מפרעון מוקדם, שהוא להבנתי חסם עליון לא הדוק לעמלת הפרעון המוקדם, הוא 1250 ש"ח. סביר.

* עוד אופטימיזציה - אליס תנסה לקבל את ההצעה מהבנק מיד לאחר מועד הכרזת ריבית של בנק ישראל, ותנסה להחזיר את המסלול לפני ההכרזה הבאה - מתוך תקווה שהריבית הממוצעת במסלול קבוע לא תשתנה יותר מידי במהלך התקופה.

השאלות:

1. מה דעתכם? האם אפשרי? האם פיספתי דברים טרוויאלים?

2. האם יש מסלול אחר מקבועה לא צמודה שעשוי להתאים?

3. האם ידוע לכם מנסיונכם על תקופת זמן מינימלית למסלול?

4. האם גובה ביטוח החיים מעודכן וקטן בעת סגירת מסלול?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 00:03
אפשרי בהנחה ש100% פריים זה המסלול הרצוי. צריך לשים לב שיש מדרגות מימון ולעיתים במסלול פיתוי עולים מדרגה והריביות עולות (בדוגמא הנ"ל לא).

משתנה צמודה מאוד נפוץ, כאשר הרעיון הוא להעלות את הריביות במסלול הזה ושהבנק יסכים להוריד ריביות במסלולים איתם נשארים (פריים במקרה שלך), מכאן השם "פיתוי".

לידיעתי לפי מגבלות ההחזר החודשי. כלומר לא יתנו לך מסלול של שנה, כי זה אומר מעל 20 אלף החזר חודשי רק על המסלול. אולי יש עוד מגבלות שאני לא מכיר.

האם גובה ביטוח החיים מעודכן וקטן בעת סגירת מסלול?

כן אבל לא אוטומטית, צריך לעדכן שהמשכנתא הצטמצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 00:15
מעולה, תודה על הוידוא. להבנתי כל עוד אליס מתחת ל45% הכל בסדר.

להבנתי, שליש מהסכום חייב להילקח בריבית קבועה, ולכן משתנה צמודה לא מתאימה כאן. נכון?

היות שכך, כאן אין שום דבר "מפתה". בניגוד למסלול פיתוי, שמטרתו כמו שציינת היא להוריד את הריביות במסלולים האחרים מבלי לגרור עלויות נוספות, כאן המטרה היא לדלג מעל המשוכה הרגולטורית של בנק ישראל - שלא מיושרת עם התועלת של אליס.

לפרוטוקול, עם הכנסות של 50K בחודש והוצאות מינימליות אליס בהחלט עומדת במגבלה הזאת. אבל אני שותף לחששות שלך לגבי הגבלות נוספות ולכן שואל.

מצוין, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 00:46
אפשרי,

יש אפשרות לקחת את השליש הקבוע בריבית קבועה צמודה,

כמדומני המינימום במסלול הוא ל 4 שנים,

מבחינת ביטוח חיים תוכלו לפנות לביטוח לצמצם את הביטוח לאחר הפירעון,

בשביל להמנע מעמלת היוון במקרה הנ"ל יש פתרונות..
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 05:51
למה דווקא פריים?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:15
תבקש להעלות את ריבית הקל"צ ובתמורה לרדת בריבית הפריים והנה קיבלת מסלול פיתוי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:20
הפריים בזמן הקרוב גבוה יחסית ולא צפוי שזה ישתנה בטווח זמן הקצר, מתי כן? אף אחד לא באמת יודע

למה לא לקחת את המסלול האופטימלי לעכשיו ועוד כמה שנים לעשות מחזור?

כמובן שיש עלות למחזור וצריך להתחשב בזה
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:34
לתפיסתי מדובר במטרה קצת שונה.

1. מסלולי פיתוי (למשל מ"צ) נלקחים במטרה להטיב את הריביות האחרות. בפרט, ניתן להוריד מסלול שכזה מהתמהיל, אם כי יתקבלו ריביות פחות טובות.

2. כאן, אליס הייתה מוותרת לחלוטין על המסלול הקבוע אם הייתה יכולה. המסלול הקבוע נלקח לאור הוראות בנק ישראל.

אולי זה עניין של סמנטיקה...
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:35
יכול לתת דוגמה לפתרון להמנעות מעמלות היוון? אשמח ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:37
שאלה טובה, והתשובה כנראה אינדיבידואלית. אליס תאמר שהיא מאמינה שלאורך 20 שנים הריבית במסלול (פריים פחות 0.8) תהיה נמוכה מהתשואה הממוצעת של מדד רחב.

ולמרות שאליס מאמינה בכך, היא מעוניינת לחסום את מחיר הטעות במקרה והיא שוגה, ולכן לוקחת משכנתא בסכום נמוך יחסית.

היית מציע תמהיל אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:39
נכון, גם אליס לא.

למחזור יש עלות, כשהכבדה מבינהן היא עמלת פרעון מוקדם. אם הריביות ירדו, בלאו הכי מסלול הפריים יהיה זה שירד בשיעור הגבוה ביותר. לא?

מסכים, פה קבור הכלב. כשריביות יורדות מיחזורים הופכים מאוד יקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 10:08
אתה מברר מתי הריביות מתעדכנות בבנק הספציפי שבו אתה לוקח (זה שונה בין בנקים ויכול להיות גם יותר מפעם בחודש) ואז אתה דואג לקחת את המשכנתא ולבצע פרעון מוקדם (יום אחרי, למשל) לפני שקורה עדכון הריביות. אתה תשלם כמה מאות ש"ח עבור עמלת אי הודעה מוקדמת, אבל תחסוך סכום גבוה בהרבה במידה והריביות יתעדכנו לכיוון לא רצוי.

לא יועץ, לא מומחה, סתם מישהו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 10:15
חושב שההערה שלך על שחיקת המשכנתא לאורך שנים, היא יותר חזקה כשהריבית היא קלצ.

בפריים אמנם הקרן נשחקת, אבל הריבית נעה ונדה.

תחשוב על קלצ שנלקח עד לפני שנתיים-שלוש. שחיקת הכסף שם (הן הקרן והן הריבית החודשית) מטורפת לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 10:18
אגב

למה משכנתא בכלל?

זה סכום יחסית נמוך.

תאסוף כמה הלוואות סולו או כנגד פנסיה / קהש עד הסכום הזה.

גם אין ביטוחים. גם אין רגולציה שמחליטה כמה מסלולים איזה ולמה. גם אין שמאי, עלות פתיחות תיק, ושאר הוצאות מציקות של משכנתא (עו"ד, אישור בטאבו, אישור עירייה, וכו').

הצד היחיד הוא שאולי הריבית נמוכה יותר במשכנתא, והתקופות קצרות יותר. איזה ריבית פריים אתה מקבל במשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 10:46
נשמע הגיוני. אעביר לאליס :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 10:51
מסכים. הכל תלוי בגובה הריבית. אם הקל"צ ניתן בריבית של 2%, זה נכס אדיר. ב 10%, זה הופך לעול. לעניות דעתי, ברמות של 4.3-4.6 מדובר במשהו באמצע, עם נטייה לעול.

אני בתור לקוח פרטי יכול לקבל כמלווה תשואה בגובה ריבית בנק ישראל דרך קרן כספית (בניכוי שבריר של 0.1%) ולשלם כלווה במשכנתא פריים פחות 0.8%. המרווח בין הריביות הוא 0.8%, ולכן זה מרגיש לי קרקע נוחה לצמיחה. פחות טובה מקל"צ של 2%, אבל אין לי דרך להשיג כזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 11:17
נקודה מעולה, זאת בהחלט אפשרות שנבדקת. אתה יודע לכמת את ההוצאות הנוספות בפתיחת משכנתא +-?

אסכם את האופציות הנוספות ואז אעלה עוד נקודה.

הריבית במסלול פריים היא פריים פחות 0.8%. האופציות האחרות שיש לנו, ואשמח אם מישהו מכיר תנאים טובים יותר אשמח לשמוע, הם:

1. שעבוד קרנות השתלמות. בעבר לקחנו הלוואה של כמעט מליון ש"ח בפריים פחות חצי ל 7 שנים. התנאים כעת הוקשחו משמעותית בחברות שביררנו [1]. למשל ניתן לקבל פריים פחות 0.5 רק לשלוש שנים (דרך גוף פנסיוני אחד שבו אנחנו מחזיקים כספים) וריבית גבוהה יותר של פריים ואף פריים+ לתקופה ארוכה יותר של עד 7 שנים. בנוסף, על מסלול מנייתי ניתן לקחת 45% ואם הקופה לא נזילה ישנן הגבלות נוספות. נוכל לקחת סכום של 200-300 אש"ח מכאן. אין עלויות נוספות.

2. הלוואה בבנק. נוכל לקבל עד 250K בריבית פריים לחמש שנים כנגד שעבוד תיק ניירות ערך. אני חושש התנאים שלנו כאן לא אופטימליים. ישנה עמלת שקר כלשהו של 750 ש"ח.

3. שיעבוד תיק ב IBKR. אופציה זאת לא נשקלת, כיוון שאני לא יודע להכיל את הסיכון בשערי המט"ח, ובכל מקרה נראה לי שאופציות אחרות טובות יותר. אולי זאת טעות.

4. נוכל להשלים את הסכום הנדרש ע"י מכירה של ני"ע בסכום קטן מ 500K. כואב הלב, אבל סה לה וי.

[1] יש לנו דמי ניהול מדהימים על הקה"ש, ולכן כנראה שלא נרצה להעביר אותן לגוף אחר לצורך לקיחת הלוואה.

ועוד נקודה - הסיבה שאנחנו מתעניינים היא לא (רק) בגלל הריבית הנמוכה יחסית, אלא בעיקר בגלל התקופה. חוב ארוך טווח בתנאים טובים יכול להיות נכס אדיר.

הסתייגות - יכול להיות שכל התפיסה שלי את אהבת הסיכונים שלנו שגויה, אני עוד לומד :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 11:17
למסלולי הפיתוי תמיד היו את שתי המטרות הללו. במיוחד כאשר מסלול הפריים בעבר היה מאוד מאוד נמוך (יצא משהו כמו 0.7%) ואז אנשים רצו להישאר רק עם מסלול פריים או עם מסלול פריים ומסלול קל״צ נמוך מאוד.

אין שום בעיה לקחת משכנתא גדולה יותר (כמו שציינת) ואז לסגור את המסלול הלא רצוי בצורה מיידית (ולפני פרסום הריבית החדשה) ואז אין שום עמלת היוון (בלי קשר לאורך המסלול שלקחת).

לא צריך לקוות לכלום. כל עוד לא פורסמה הריבית החדשה לא תהיה לך עמלת היוון.

הריבית הממוצעת זו הריבית האחרונה הידועה, שפרסם המפקח על הבנקים. אין משהו באמצע…
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 11:22
אוקיי, קיבלתי.

והעלות היחידה היא על אי הודעה מוקדמת? נשמע טוב.

תודה על ההבהרה.

ד"א, אם את כבר כאן :) מה דעתך לגבי כן או לא משכנתא תחת התנאים שאמרתי? לא האלמנט הכלכלי (שאותו אנחנו מבינים) אלא האלמנט הפסיכולוגי (שאותו אינני מבין עד הסוף). בנקודה שציינתי למעלה, היית לוקחת חוב או מוכרת ני"ע? אני תוהה אם יש לי FOMO לא רציונלי ללקיחת משכנתא בתור שונא סיכון\רצון להתנסות במשהו חדש וזה מה שמניע אותי (ואת אליס).
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 11:39
אני הייתי אליס…

לקחתי משכנתא קטנה מאוד (באמצעות מסלולי פיתוי שנפרעו מיידית) ובמקביל המשכתי להשקיע בשוק ההון (במניות).

מה שכן כשאני עשיתי את זה הריביות היו מאוד נמוכות אז ההחלטה (הפסיכולוגית והכלכלית) הייתה הרבה יותר קלה.

אני אישית מאוד אוהבת את השילוב של נדל״ן ושוק ההון. לדעתי זה מקל (פסיכולוגית) להיות מושקע במניות (או מדדי מניות רחבים) בלי הצורך (הפסיכולוגי) ״לאזן״ עם השקעות סולידיות יותר. ומשכנתא לא גדולה מדי (כזו שאתה יכול להכיל בלי בעיה ויכולה לעמוד בכל מני תרחישים של ברבורים שחורים שאתה מדמיין לעצמך) משפרת (גם פסיכולוגית) את התחושה שזו ״השקעה טובה״.

יחד עם זאת חשוב לזכור שזה לא חוכמה… הניסיון שלי עם נדל״ן בארץ הוא טוב מדי. יש מצב שאם היינו עוברים משבר נדל״ן לא הייתי ממשיכה להרגיש ככה. אבל זה נכון גם לגבי משברים בהשקעות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 13:47
ולכן מה???

לתפוס שתי ציפורים במכה אחת לא כדאי?

פרעון מיידי לפני ה-10
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 14:15
עם אחוז מימון כל כך נמוך, החזר נמוך ביחס להכנסה וקצת מאמץ בהעלאת הריבית בקל"צ, תכוון לפריים פחות 1 או לכל הפחות פריים פחות 0.9
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 14:18
תודה על התגובה, פותחת עיניים כהרגלך.

אני חושב שבעתיד נפעל כמוך, אני מעדיף מניות ונדלן ללא אחזקות אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 14:19
ניסיתי להסביר שסמנטית יש קצת שוני, אבל אני מבין שאולי טעיתי

כדאי!

אכן, כך למדתי גם מתגובות אחרות. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 14:59
תודה על השרשור.

אמנם אין לי מה להוסיף, אבל אני במצב דומה, מתלבט איך לפעול (אם לקחת בכלל משכנתא, פריים-1 יוצא 5%, לא מעט, במיוחד אם יגיע משבר בקרוב)

לעומת זאת כואב הלב למכור כ"כ הרבה מהתיק.. ולדעת שמפסידים בממוצע אם לא לוקחים משכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 00:58
יש היום אפשרויות משתלמות יותר מפריים
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 01:24
@Therealdeal

למה לא צמוד למדד?

הרי אם הולכים על פריים זה מתוך הבנה שהפריים קורלטיבי עם האינפלציה, אז מדוע לא ללכת ישירות על מדד?

המעלה הגדולה בצמוד מדד היא שעם תיק מניות עולמי ונדל''ן אתה מוגן כמעט לחלוטין מאינפלציה ישראלית, והריבית בפועל היא נמוכה מאוד.

מילה נוספת על משכנתה לעומת הלוואות אחרות.

לא כתבת אם יש יעד של פרישה, אבל במידה ויש כזה, המשכנתה בגלל הפריסה הארוכה שלה מאוזנת יותר וניתנת לשליטה. החזר חודשי של 500K למשך עשרים וחמש שנה צפוי להיות כרגע בערך 3,000 ש''ח בחודש/36K לשנה, שזה הוצאה שנתית של פחות מחצי אחוז מתיק המניות שנשאר (7.5M).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 01:31
זה לא מובן מאליו בגלל הצורך לרתק הון עצמי מחוץ לשוק ההון. אם בכל מקרה רוצים לקנות דירה, המינוף של המשכנתא יעיל מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 05:33
אני (לצערי?) לא @Therealdeal

אבל אם יקח צמוד מדד, לא יהיה לו את זה:
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 05:45
אתם מרוויחים 600k בשנה, ולפי היומן שלך יכולת החיסכון היא 300k בשנה. אז לדעתי לקחת משכנתא של 500k ולקרוא לזה מינוף זו קצת עבודה בעיניים (כלפי עצמך)
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 08:09
נקודה טובה. הרצון להיצמד לפריים ולא למדד נובע העבודה שיש לי דרך להיצמד לפריים אבל לא לאינפלציה (מזכיר שבישראל, מחירי דירות אינם כלולים באינפלציה).

בהשקעה בקרו כספית אקבל פחות או יותר את ריבית בנק ישראל, ואם מסלול הפריים ניתן בפריים מינוס 0.8-1, המרווח די זעום. אין לי דרך להגדיל את ההכנסות שלי יחד עם האינפלציה. זאת אומרת, יש לי אבל היא פחות בטוחה מההיצמדות לפריים.

מרגיש שכתבתי את האינטואציה שלי, זאת לא תשובה למה שכתבת כמובן.

כרגע אין יעדי פרישה באופק, אבל זה בהחלט שיקול. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 08:14
האם הטענה שלך היא שאנחנו צריכים/יכולים לקחת אחוז מינוף גבוה יותר?

אני נוטה להסכים. למשל, עם איזה מינוף אתה היית מרגיש בנוח במצב הזה?

במאמר מוסגר, אימצנו אסטרטגיה חדשה של השקעות בנדל"ן שאנחנו מפנים אליה כספים חדשים. החלטנו שהצעד הראשון יהיה שמרני ובכל צעד נעז קצת יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 08:40
כל 11 בחודש (או ביום העסקים הבא אם זה נופל על סופ"ש / חג) בנק ישראל מפרסם את ממוצע הריביות של החודש החולף.

אז מה שצריך זה להספיק לפרוע לפני ה11 לחודש (אם כי בהנחה והמסלול למספר שנים קצר יחסית, נניח עשר, גם אם מפספסים חודש אחד, הנזק כנראה לא צפוי להיות משמעותי על סכום של רבע מיליון ש"ח).
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 16:33
ראשית אל תצטער, היוזר שלך הוא אחד הטובים בפורום.

לגופו של ענין. הסיבה שההלוואה תישחק בפריים היא בגלל אינפלציה, ובמקרה כזה של אינפלציה הוא ישלם את השחיקה הזו בעליית הריבית, שהרי בסופו של דבר הריבית של בנק ישראל מושפעת בעיקר מגובה האינפלציה. לכן, לדעתי אינפלציה ופריים שקולים יחסית, ובמידה רבה אינפלציה נוחה יותר כיוון שהיא לא דורשת את תשלומה באופן מיידי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 16:36
אם כך, כל שכן שעדיפה משכנתה מכל הלוואה, אחרת, כל רכישה תפחית באופן משמעותי את התזרים החודשי.

אולי פספסתי משהו. אתה מתכוון להישאר עם קרן כספית ובמקביל לקחת משכנתה? אחרת, באיזו דרך אתה מתכוון להיצמד לפריים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 22:55
שאלת תם: למה חוב ארוך טווח יכול להיות נכס אדיר? בגלל שהאינפלציה תשחוק אותו? בגלל שבמסלול פריים הקרן לא צמודה, רק הריבית, ואתה צופה המשך השתוללות אינפלציה?

אם לא, אודה להסבר, אני חדש בתחום של משכנתאות.

אכן התכוונתי למקרה בו בכל מקרה קונים דירה

תוכל לפרט?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 00:07
עד כמה שאני מכיר אליס יכולה ללכת לבנק, לקבל אישור למשכנתא ולקחת רק את חלקה (ולבחור איזה מסלול היא לוקחת)

ולהישאר עם "זכאות" למשכנתא לא מנוצלת
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 00:12
לא, אין שום כוונה כזאת. רציתי להדגיש שיש לי יכול להתקרב כמשקיע לריבית הפריים. אני מצפה שלאורך זמן שוק המניות יניב תשואה עודפת על ריבית בנק ישראל, שהיא לא רחוקה מהריבית במסלול הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 00:15
על חלק ממה שכתבת כן, ועל חלק לא. אני לא יודע אם בשנתיים הקרובות שוק ההון יכה את ריבית בנק ישראל. ב 20 שנה, אני מאמין שהתשובה היא כן.

הריבית היא התרופה לאינפלציה, ולכן אני מצפה שיהיה בינהן קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 01:43
במקרה הזה לא אפשרי הבנק לא יתן למשוך חלק מהמשכנתא ללא שליש לפחות במסלולים קבועים
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2024 01:44
מל"צ
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2024 22:52
הכוונה שלי הייתה שלא משנה מה תעשה אין בזה סיכון, גם אם תיקח מקסימום משכנתא.

יש לכם תיק השקעות מבוסס, שגם אם תפנה 50% מהתזרים השקעות שלכם לנדלן זה לא יפגע לכם בקצב גדילה. אתם לא פזרנים, לא נראה שיש לכם שאיפה לקנות מטוס פרטי בעתיד אז אם תפרשו עם 20 מיליון או 25 כנראה שזה לא יהיה לכם קריטי.

בזכות הגב הכללי העצום שיש לכם, לדעתי כדאי להסתכל על הנושא בצורה הכי קרה שאפשר מבחינת חישוב עלות מול תועלת ולהוציא רגשות ותחושות של אי רצון להיות בחוב מהמשוואה.

אני יכול להבין למה זוג עם הון של מיליון שקונה דירה ב3 מיליון יכול להתבאס על תחושת החוב והקושי להזרים כסף נוסף לשוק ההון, אבל אתם פשוט לא שם.

נגיד הסיכון מתממש, הריבית עלתה, אז תמיד אפשר לפרוע את החוב קודם ברגע שזה הופך להיות פחות משתלם

אבל אני לא איש נדלן ואין לי ניסיון בזה, יכול להיות שמה שאתה עושה זה הכי נכון.. פשוט הדרך שבה אתה מציג את הדברים הרגישה לי לא תואמת את המציאות שאתה מתאר כאן בפורום

ודרך אגב, לדעתי.. אם אתם קונים בית למגורים, לא חושב שכדאי להסתכל על זה בעיניים של השקעה אלא הוצאות דיור
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2024 08:09
תודה על התגובה המפורטת, ירדתי לסוף דעתך. כמו שאמרת, החלק הכלכלי כאן פשוט יחסית. פתחתי את השרשור בגלל החלק הכלכלי, כי היו לי שאלות.

המשכנו משם בשרשור לפאן הפסיכולוגי, ואז דברים קצת מסתבכים. לצערי,

זה לא דבר פשוט. לא רק לנו, לכל בן אנוש כנראה - אנחנו אי-רציונליים. ובכל זאת אנחנו עובדים על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2024 19:38
שרשור מעניין

אז רק שאני אבין בפשטות, המטרה של אליס היא להפוך מספר קירות מהבית למניות בתיק ההשקעות?