⬅ חזרה לאינדקס

פיצול מנייה עתידי - מה זה אומר ואיך לנהוג?

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 09:41
היי..

שאלת תם - חברה שאני מחזיק כמות די גדולה של מניות שלה ביחס לסך ההשקעות שלי עתידה להתפצל. כלומר כבר הודיעה על כך שיש תכנון שכזה שאמור לצאת מתישהו במהלך שנת 24.

אני תוהה בשביל מישהו שיחסית מאד טרי בעולם ההשקעות , איך להתייחס לה? אני יודע שהעבר לא מלמד על העתיד, אבל..

כנקודת מוצא אני אגיד שברצוני למכור אותם במהלך שנת 2024 ממכלול סיבות - גם פחות מאמין במניה וגם מעדיף שהתיק שלי יהיה מגוון יותר וגם כרגע לא שכיר ויכול להוריד את עלויות מהמכירה.

ברור לי ששווי המניה לא יעלה מעצם הפיצול אלא פשוט יתפצל מX חתיכות בשווי Y ל2X חתיכות בשווי Y/2.

ההגיון שלי אומר שהנטייה לעשות זאת היא או כשערך מנייה נהיה גבוה מדי (זה לא המקרה שלי) , או אם החברה מרגישה שהיא לא ממצה את הפוטנציאל של כל אחת מהחטיבות שלה ורואה בפיצול אפשרות לשיפור (יותר נשמע כמו המקרה שלי)

1. איך מניות הגיבו לפני ואחרי פיצול של חברות טק גדולות?

2. האם יש טעם להחזיק את המנייה עד אחרי הפיצול ורק אז למכור?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 10:02
רק כדי להיות בטוח - אתה לא מתכוון ל split של המנייה, שהוא מהלך טכני שלא אמורה להיות לו משמעות בטווח הארוך.

אלא על הפרדה בין שתי חברות המאוגדות תחת חברה אחת, למשל מובילאיי ואינטל.

אם אתה מתייחס למקרה האחרון, ההפרדה בדר"כ נעשית כדי להציף ערך בחברה החדשה, שעשוי להיות לא ברור למשקיעים כאשר היא תחת החברה המקורית. היות ולמהלך יש עלות לא זניחה כלל, החברה כנראה מאמינה שערך אכן יוצף.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 10:38
קודם תברר אלו משתי המקרים נכון.

פיצול מניות מX ל-2X מניות, לא מזיז בכלום.

התפצלות חברה לשתי חברות שונות שלכל אחת מניה שונה, מזיז.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 11:23
הכוונה פה לפיצול תאגידי. לא פשוט SPLIT של מניות. הייתי צריך להיות יותר ברור.

מה שכן, באמת לא ברור לי בתרחיש פיצול כזה מה קורה למניות שלי. החלוקה היא לא בהכרח חצי חצי אלא לפי איזה אומדן שגוף כשלהו או החברה עצמה עושים?

אוקי.. אז להבנתי, עדיף להמתין לפיצול עצמו ואז לצאת ברגע המתאים..
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 12:20
כאמור אין כדור בדולח, אבל אם החברה התאמצה להציף ערך - כנראה שהם יודעים מה הם עושים. ד"א אם אתה מאמין בשוק יעיל, המחיר כיום (לאחר ההודעה) כבר משקף את הערך הגבוה יותר.