⬅ חזרה לאינדקס

כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 19:02
היי לכולם,

לאחרונה התחלתי תהליך של העברת קרן השתלמות + קופת גמל לIRA דרך סוכנות שלא אציין את שמה.

לאחר תשלום(של 2,000 ש״ח על השירות...) נפגשתי עם סוכנת לצורך התחלת התהליך ו״ליווי״.

בכל אופן, תוך כדי הפגישה הסוכנת אמרה שהיא מעבירה 95% מקרן הפנסיה לקופת הגמל על מנת שקרן הפנסיה לא תסגר. עד כאן סבבה.

אבל אז היא אמרה גם שכל ההפקדות העתידיות יופקדו לקרן הפנסיה, כששאלתי אותה למה זה ככה והאם אפשר להעביר הפקדות עתידיות מהמעסיק לקופ״ג IRA היא אמרה בנחרצות שלא.

האם זה משהו שידוע? זה נכון? אני דווקא זוכר שקראתי כאן ובמקומות אחרים שאנשים כן מעבירים הפקדות מהמעסיק לקופ״ג IRA.

מה הקטע בכלל לעבור לקופ״ג IRA אם זה לא כולל הפקדות עתידיות? אני חשבתי שכל העניין הוא להנות מהגמישות של מסחר בניירות אחרים, ודמי ניהול נמוכים יותר על -כל- הצבירה ולא רק על החלק שמעבירים בפעם הראשונה.

שאלה נוספת - רשום שאפשר לקנות רק קרנות מחקות מדד, ושמניות אפשר להשקיע עד 10% למניה בודדת.

האם ניירות כמו JEPI\JEPQ כלולים במה שאפשר להשקיע שם? מצד אחד זאת קרן סל, מצד שני זאת קרן אקטיבית והיא לא בדיוק מחקה מדד... היא מחקה רק חלק מהמדד.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 19:06
למה?

יש סיבה שאתה רוצה להשאיר אותה פתוחה?

ואו. חוסר מקצועיות מדהים.

היא כמובן טועה :-)

אם כבר, לרוב דמי הניהול (מצבירה) בגמל (גם IRA) דוקא יקרים יותר מאשר בפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 19:12
ידעתי... הייתה לי הרגשה שנפלתי על חוסר מקצועיות.

זה מדהים איך אנשי מקצוע יכולים להרשות לעצמם להגיד דברים בנחרצות בלי שום ביסוס ולהטעות את הלקוחות.

לגבי ה95%, היא אמרה לי כדי שלא יהיה שום סיכוי שקרן הפנסיה תסגר בגלל הכיסויים הביטוחיים. בתכלס...לא יודע כמה זה מעניין אותי
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 19:27
אוקי, זה סיפור אחר.

אם אתה רוצה לשמור על הכיסויים הביטוחיים אתה אכן צריך להמשיך להפקיד לפנסיה. הכיסוי הביטוחי הוא לפי ההפקדה.

אם זה לא מעניין אותך אז אתה אכן יכול לסגור את הפנסיה ולא להפקיד אליה.

אבל לא הייתי ממהר לוותר לחלוטין על ביטוחים. בסוף לכולם יכול לקרות מקרה קיצון שבו נצטרך ביטוח.

אישית אני משתמש בביטוח של הפנסיה כדי לבטח חלק גדול מהשכר שלי, ואני מעביר לגמל רק את חלק התגמולים שמעל הסכום שהחלטתי לבטח (+את כל הפיצויים)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 19:32
הכוונה שאתה מעביר באופן יזום כל תקופה, או שההפקדה עוברת אוטומטית מהמעסיק?

(אם זה הראשון - זה מסובך\מייגע?)

ואני מניח שאתה לא יודע את התשובה לגבי קרנות כמו JEPI\JEPQ?(יש לי איזו אפשרות לבדוק לפני שפותחים לי את התיק?)

ותודה על התשובות
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2024 19:36
מצטער, הניסוח שלי אכן היה מבלבל.

התכוונתי מפקיד ולא מעביר. כלומר אוטומטית מהמעסיק.

כמו שמחלקים בין פנסיה וביטוח מנהלים או דברים כאלה, ככה אפשר לפצל הפקדות בין פנסיה וגמל.

וכמו שמפצלים "חצי חצי" אפשר גם לפצל "עד שכר X תפקידו לפה ומעל תפקידו לשם". ולמתקדמים "תגמולים עד שכר X תפקידו לפנסיה, תגמולים מעל שכר X תפקידו לגמל. ואת כל הפיצויים תפקידו לגמל".

אין לי מושג.