⬅ חזרה לאינדקס

סיפור חיינו

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 00:53
אמל"ק - זוג הייטקיסטים בני 32, יצאנו לפרישה לפני תשעה חודשים.

אז הסיפור שלנו הוא ככה, פגשנו אחד את השני בקורס תכנות בצה"ל, די מהר היה ברור שנהיה ביחד. בתחילת הקבע עברנו לגור ביחד ליד הבסיס חודש אחרי השחרור כבר היינו נשואים.

שנינו תמיד היינו חסכנים, חישבנו כמה זמן יקח לצבור מספיק כסף כדי להגיע לפרישה והבנו שאנחנו יכולים להספיק לצאת לפרישה לפני שיהיה לנו ילדים...

הרווחנו 30+ מיד לאחר השחרור, הוצאנו רק 6-8 אלף בחודש וחשבנו שתוך שמונה שנים יהיה לנו די והותר כסף לכל החיים.

לפני שנה וקצת אשתי נכנסה להריון, ידענו שאנחנו רוצים לצאת לפרישה חודש לפני הלידה וכך היה. נולד לנו בן מתוק שהיום כבר זוחל וצוחק.

החלטנו לעבור לפריפריה כדי לחסוך בעלויות, קנינו דירת גן בבאר שבע לפני שנה בעלות של 1.8 מיליון ואנחנו מאוד אוהבים את המקום

המצב הכלכלי:

עובר ושב (למקרי חירום וכו') - 50 אלף

דירה - 1.8 מיליון

קרנות השתלמות - 800 אלף

השקעות (הכל בs and p) - 3.9 מיליון

פנסיה - 1.4

כיום ההוצאות שלנו באזור ה6000-7000

אין משכנתא אז משלמים רק חשבונות - 1000 לחודש

אוכל - 1500-2000 בחודש

רכב (קנינו רק לפני הלידה) - 1000 בחודש

שונות - 1000-3000 בחודש

כרגע אנחנו מאוד נהנים מהחופש וזמן האיכות עם הבן שלנו, בנוסף, אשתי מעבירה כמה שיעורי יוגה/פילאטיס/מדיטציה בשבוע ולי יש עסק קטן של שוקולדים ואנחנו מכניסים ביחד בערך 4000 בחודש.

מתישהו בקרוב אני מתכנן להתחיל לימודי דוקטורט, יש לי כבר מנחה ונושא, עושה את זה בעיקר לכיף שלי, ואני חושב שלהתעסק במחקר נותן הרבה מאוד חופש וגמישות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 04:15
ברוכים הבאים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 06:39
+1
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 07:43
איזה סיפור כייפי!

מתכננים חינוך ביתי?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 08:02
ברוך הבא, בהחלט יומן שונה בנוף, יהיה מעניין לקבל עדכונים על חיי פרישה בגילאים כ"כ צעירים
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 08:38
מהסיפור שלכם

אני כמעט מצליח לשמוע את דממת הלילה בזמן שהבן הצחקני מכין לעצמו בקבוק ב-2 בלילה ונרדם חזרה. מתעורר וקם לבד, מכין לעצמו א. בוקר, ואז מעיר אתכם ב-12 בצהריים (אתם עוד ישנים מהלילה) כדי שתקלחו אותו לפני שנת הצהריים שלו (ושלכם).

עולם מושלם
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 08:41
וואו איזה חלום! הלוואי והסיפור שלכם היה בחומר הלימודים בתיכון, רק בשביל שיראו שיש אפשרות כזאת.

עלו והצליחו, תמשיכו לעדכן!
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 10:56
יפה מאוד.

לצורך האתגר המחשבתי, חשבתם פעם אם תוכלו לשמור על רמת החיים הנוכחית שלכם לפי כלל 300/400 במקרה תאורטי בו לא תכניסו 4 אלף בחודש?, או במקרה ותרצו בילד נוסף?.

בקיצור, האם מבחינתכם הפרישה היא ללא חזרה, או סוג של האטה מהמירוץ של החיים אבל אתם מסוגלים לחזור לעבודה אינטנסיבית במקרה הצורך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 11:42
אם הבנתי נכון, אתם כבר עכשיו מושכים מחסכונות כדי לסגור את החודש (וזה בעבור הוצאות צנועות, בפריפריה, יחד אחד). האם חישבתם באיזה מצב פיננסי תהיו נניח רק עוד 10 שנים, בהינתן התנאים הקיימים פחות או יותר + הוצאות חריגות, חופשות וכדומה + ילד נוסף (ובעבור אותו רף הכנסות לכל היותר) ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 11:51
אתם ממש text book example לאנשים סולידיים, כל הכבוד!

רק דבר אחד אני לא מבין, איך ירושלמי בנשמה מתפשר על ב״ש?? :lol:

זה נכון שדוקטורט זה עסק מדהים עם מלא חופש (מחקרי) וגמישות, אבל קח בחשבון שזאת עבודה משמעותית יותר מאומצת מאשר משרה מלאה בהייטק. מנסיון אישי לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 14:57
סיפור מעורר השראה כל הכבוד !
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 15:01
הם מוציאים 6-7 בחודש. כלומר משלימים 3 אלף שקל בחודש מהתיק. זה 1% מהתיק שלהם בשנה.

- דוקטורנטים בדר"כ מקבלים מלגה לא קטנה. אנשים חיים מזה גם בלי תיק השקעות. אפשר לתרגל או למצוא משהו באוניברסיטה במקביל. אפשר לעשות יותר שיעורי יוגה בחודש,

- אחד מהם בכיף יכול לחזור לעשות חצי משרה בהייטק ולהרוויח מספיק כדי לכסות על כל ההוצאות שלהם פלוס פלוס.

נראה לי שניצחתם :) בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 15:24
ראוי להערכה. 4 מיליון אמור לסחוב אתכם לא רע 30 שנה קדימה, גם לפי הערכות מחמירות. בטח כשיש בית בבעלות. ואז כבר יהיה אפשר למשוך פנסיה - שעד אז תהיה מיליונים.

עריכה: ועוד פספסתי את המכניסים 4 בחודש. ממש חיים את החלום!

קחו בחשבון שיתכן שתשתעממו והnovelty will wear off - דוקטורט זה אחלה דרך להלחם בזה, אבל תמיד אפשר לחזור לחצי\רבע\עשירית משרה.

קחו בחשבון שיתכן שרמת החיים תעלה - תחשבו על אם באר שבע היא הסביבה שאתם רוצים לגדל בה את הילד שלכם - ואם אתם רואים את עצמכם שם גם עוד 40 שנה.

מה שלא תחליטו - יש לכם יותר חופש ללכת אחרי הרצונות שלכם מאשר 95% מהאוכלוסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 15:32
אשמח אם תשתף בקצרה בדרך שלך -

כמה שנים זה לקח?

אני מניח ששחרור בגיל 21, 30+ כל חודש מייד לאחר השחרור, עד גיל 31 (פרישה לפני כשנה) - כ120 משכורות, 30+ לחודש, 3.6M+? פחות 7K בממוצע בחודש - 2.7M+?

בין יולי 13 ליולי 23 התשואה השנתית היא 10.45. בנתונים האלה, כדי להגיע ל3.9M, כ9 חודשים אחרי הפרישה ביולי 23, זה מגלם השקעה נטו של 17.5K כל חודש בעשור הזה.

לפני דירה של 1.8, כמובן, ובלי פנסיה והשתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 15:39
יפה מאוד. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 15:45
להבנתי זו אחת מההחלטות הקריטיות שאיפשרו את הפרישה המאוד מוקדמת (אם היה מדובר בדירה דומה במרכז הייתם צריכים עוד כמה מליונים).

מה שמוביל אותי לשאלה הבאה, האם בדקתם את רמת החינוך בעיר/בשכונה ואתם מרוצים ממנה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 16:13
זה אכן תנאי מחייב; בהנחה שמחירי דירות במרכז יעלו, וללא הכנסה משמעותית - אם ירצו לעבור למרכז לדירה בבעלות אז יצטרכו לנגוס משמעותית בתיק או לחזור למשרה מלאה במעגל העבודה.

אני רואה במהלך כמה סיכונים:

- קושי להשתלב בתעשייה מחדש, להפוך ללא רלוונטי בידע

- קושי ברכישת דירה במרכז בהמשך, כי למעשה פורשים גם מההצמדה לעליות המחירים במרכז (נומינלי)

- מושכים מהתיק כדי לכסות הוצאות צנועות (כרגע) בשלב מוקדם בחיים

זה אכן צעד מרשים, וגם אין פה סיכונים ענקיים, אבל הוא גם מגיע עם מחירים בעתיד - יש קנס ביציאה....
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 16:29
רמת החינוך נקבעת על ידי האוכלוסייה, במערכת חינוך שנדרשת לקבל את כולם (וגם אין בה יותר מדי משמעת).

נכון, אבל זה לא שאי אפשר לשלם שכירות במרכז מ4M+ (הרי ה1.8M יצא מאיפשהו) של פרישה מוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 16:37
לא בדיוק, העלות הכוללת במרכז גבוה בהרבה מאשר רק הפער בשכירות (בהנחה שמשכירים את דירת הגן בבאר שבע).
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 16:59
בעיקר הנחתי שכירות חודשית במקום קניית הדירה בבאר שבע. קשה לי לראות איך 3.9+1.8, 5.7 מיליון - לא מאפשרים פרישה מוקדמת סולידית, גם במרכז.

מדובר על 19K חודשי לפי 300 משכורות לפני מס, וזה עוד לפני שדיברנו על הפרשי הריבית דריבית שהיו מתקבלים מה1.8 מיליון האלה.

גם קניית בית במרכז אפשרית במרווח הזה, אם נניח דירה ב2.8M וחסכון של 2.9M שישאר, אבל זה יותר בדוחק (בהנחה שההוצאה תגדל בכמה עשרות אחוזים אבל יש הכנסה של 4+)
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 17:40
אני הנחתי דירת גן (כמו שיש להם כיום) במרכז במיקום עם חינוך טוב ולדעתי זה עולה יותר מ 2.8M.

מסכים, הייתה לי אקסיומה שהם רוצים דירה בבעלות, במידה ומוכנים לעבור לשכירות יש יותר גמישות.

בכל מקרה, הנקודה שרציתי להדגיש היא שייתכן ששווה לקחת בחשבון צורך במעבר עתידי לטובת חינוך טוב יותר שיגדיל את העלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 18:56
לא בטוח כי כתב

נדמה לי שתוכניתנים חותמים שנתיים וחצי קבע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 19:35
תלוי במסלול. אם כן, זה עוד יותר מרשים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 21:30
תודה על ההתייחסות, לא ציפיתי לכל כך הרבה הודעות בכזאת מהירות.

כמו שכתבתי הכנסנו באזור ה30 ברוטו כל אחד מרגע השחרור ורק הוצאנו בין 6-9 בחודש, אז זה יצא חיסכון חודשי של 20-25 אלף חודשי.

אני התעסקתי בעולם הדאטה (זה גם מה שאעשה במסגרת הדוקטורט), אשתי התעסקה בעולמות הפיתוח המערכות מידע (sap) בשילוב ניהול מוצר - היא לא יודעת אם היא תמשיך את זה כשהילדים יהיו יותר גדולים, בינתיים טוב לה בבית ועם השיעורים שהיא מלמדת, היא כישרונית מאוד ואני לא מאמין שיהיה לה בעיה למצוא עבודה גם עוד 15 שנה...

עלה פה הרבה הנושא של החינוך, אנחנו מתכננים כרגע להשאיר את התינוק בבית לשנים הקרובות. כמובן שברגע שעולים לכיתה א השיקול נהיה הרבה יותר רציני, חשבנו על קרית גת אבל בגלל הדוקטורט (בבן גוריון) חשבנו לעבור לפה ולראות מה יהיה בהמשך. בכללי בגלל שאנחנו הרבה יותר חופשיים וגמישים זה נותן לנו את האפשרות לדאוג לחינוך ולא לסמוך באופן בלעדי על הבית ספר.

עלה פה גם העניין של יכולת התקיימות גם בעתיד בהנחה ויהיה עוד ילדים (אנחנו כרגע רוצים שלושה ילדים, הגיוני מאוד שישתנה), חוץ ממעונות פרטיים גידול ילדים לא צריך להיות עסק יקר. חוגים וכו' הם חשובים אבל ברגע שאנחנו עם הילדים לא צריך דברים כמו שיעורים פרטיים, חוגים נוספים זה נחמד ואני בטוח שאנחנו נוכל לעמוד בהוצאות האלה.

במסגרת הדוקטורט יהיה לי מלגה של 5-6 אלף לפחות (כנראה שיהיה יותר אבל זה המינימום), אז כנראה שנוכל להתקיים מבלי למשוך מהחסכונות בכלל.

אין לנו בעיה להיות בשכירות ולא בדירה שלנו אבל בחרנו בבאר שבע בגלל מה שאנחנו מקבלים תמורת המחיר - דירת גן גדולה משופצת עם 5 חדרים באזור המרכז יעלה 3 מיליון מינימום או 8 אלף שכירות חודשית. אנחנו קרובים מאוד לרכבת, והשכונה שלנו מאוד נחמדה.

נשמע מושלם ובשבילנו זה באמת חלום שעבדנו קשה מאוד כדי להגיע אליו אבל בעיני רבים מהאנשים שאנחנו מכירים מהעבודה והצבא הם חושבים שזאת טעות פטאלית לעצור את הקריירה בשלב כזה, לוותר על החיים במרכז הארץ ובכללי שאין שום סיבה להיות כל כך חסכנים ולא לבזבז את הכסף על דברים כמו בגדים, טיסות רוכבים חדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 21:35
אני דווקא רוצה להצביע על הגילאים הצעירים יותר (שנה וחצי עד ארבע, נגיד) בתור גילאים שהילד/ה חייבים שלל אינטרקציות עם ילדים ואנשים וזה מאוד חשוב שייחשפו להרבה כאלה. גן נותן לכם את זה "בחינם", וללא גן זה דורש מאמץ משמעותי (במיוחד שהאחרים בגן...)

כמובן אני אומר את זה מראיית עולמי ונסיוני הקטן עם תאומות בנות קצת יותר משנתיים, אני לא מומחה ולא קראתי מחקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 22:03
כל אחד ומה שחשוב לו בחיים. אם אתם כן אוהבים לגור במרכז, ואתם מוותרים על משהו במגורים בבאר שבע, אתם כן יכולים לחזור מתישהו למשרה חלקית ולחסוך כדי להגשים זאת.

אם זאת סתם רדיפה אחרי עוד חומר, עוד רכב, עוד בית, עוד טיסות, שאתם לא מעוניינים - אין שום טעם לרדוף רק כי "כולם רודפים".

והכי חשוב לאנשים במצבכם זה להבדיל בין עבודה לכסף, להתקדמות ובין עבודה בשביל העצמי. מאוד יכול להיות שתרצו שוב לעבוד - אבל בשביל הנשמה.

לעבודה יש כמה פונקציות. אם זה כדי לשרוד, בשביל זה אתם כבר לא צריכים אותה. אם זה חומרנות, נראה שאתם לא רוצים. נותר לעבוד, אם רוצים, כדי להגשים, כמו הדוקטורט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 22:31
מסכים לגמרי, קראתי קצת (באמת קצת) מאמרים ומראים שההשקעה הכי משתלמת בחינוך זה לגילאים 0-5, לכן כן התלבטנו אם אולי לשלוח למעון. בינתיים אשתי מצאה כמה חברות פה שיש להן ילדים בגילאים דומים, זה כנראה מסובך יותר בגיל שנתיים בערך כשהרוב המוחלט של ההורים כבר חוזרים לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2024 22:39
זה נשמע הגיוני שההשקעה בגילאים הצעירים חשובה.

אבל קח בחשבון שבגילאים הבוגרים יותר, נניח מבית הספר היסודי והלאה, החברה (ילדים בכיתה, מעגל חברים, וכו') משפיעה מאוד, ומבחינות מסוימות בגילאי ההתבגרות הופכת ליותר משפיעה מאשר ההורים והמשפחה.

חשוב לבחור סביבה בה יהיו ילדים איכותיים וכאלה שתרצה שילדיך יתחברו אליהם, עד כמה שזה בשליטתך (וזה ממש לא תמיד בשליטה, רק בממוצע וגם זה בעייתי)
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 00:16
כל הכבוד על הדרך שעשיתם במשך שנים, על ההתמדה וכל השאר.

מעבר לסיפור האישי המדהים הזה, מפריע לי משהו אחד. הבלוג של המשקיעה גידל ופיתח את תיאוריית ה״כל אחד יכול לפרוש מוקדם״, וגם הרבה מחברי הפורום מאמינים בזה לפי תגובותיהם.

פה אנחנו רואים סיפור הצלחה של זוג הייטקיסטים צעיר, חסכן בצורה גבוה מאוד, וגר בפריפריה. שימו לב כמה כוכבים צריכים להסתדר בשורה כדי להגיע לפרישה המוקדמת. אני מוסיף לזה שרשורים אחרים על זוג עם ילדים שעובד בעבודות כפיים (קופאים אם אני זוכר נכון) שאומרים שהם בקושי מצליחים לחסוך קרן חירום.

האם חלום הפרישה המוקדמת הוא באמת חלום בר השגה לכולם בישראל כיום? אולי פעם זה היה אפשרי והיום לא? או שמעולם זה לא היה נחלת הכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 08:21
זה נהדר בעיניי, בטח כשמדובר בזוג הורים משכיל ובעל ערכים כמוכם.

חברה לילדים היא דבר חשוב, אבל אין שום סיבה שהדרך למצוא אותה היא רק במסגרת בי"ס.

הנכדה שלי בת שנה וקצת, נמצאת בבית עם מטפלת נהדרת (ההורים בעבודה ובצו 8) והיא פורחת. זה אמנם יקר, והסיבה היא בעיקר חשש מסיפורי התעללויות בגנים, אבל הילדה מוקפת בבני משפחה (כולל בני דודים) ולומדת להתחבר לבני גילה בג'ימבורי, חוג הורים-ילדים ובגינה.

כשהמשקיעה פתחה את הבלוג, היא יצאה מנקודת הנחה שתיק ההשקעות יספיק לה עצמה. היא לא תיכננה ילדים בתמונה, ולכן השינוי שקרה בחייה דרש ממנה להוסיף הכנסות מעבר לתשואת התיק.

הזוג הצעיר בשרשור כאן החליט בגיל צעיר להתמקד ברעיון הפרישה כולל ילדים, ולכן עבדו בפול טורים בעשור האחרון תוך כדי חסכון גבוה מאד.

המזכירה, שבעלה קופאי, רוצה להגדיל הכנסות כשיש לה כבר שלושה ילדים (שזה כנראה מעל ומעבר בהתחשב במשכורות הנמוכות שלהם כיום) וכשבעלה בכלל לא מגוייס לרצון להפשיל שרוולים לצורך הזה. וגם היא לא מראה רצון לשנות את המקצוע/מקום העבודה/שעות עבודה.

אני חושבת שכדאי יותר לחלום על עצמאות כלכלית חלקית שמאפשרת לקיחת חל"ת מדי פעם, ירידה באחוז המשרה, מעבר לעבודה רגועה יותר ורווחית פחות וכן הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 10:22
אני מסכים. אני לא משווה ביניהם, אלא מנסה לחשוב על מגמה גדולה יותר. האם בכלל עצמאות כלכלית זוהי מטרה אפשרית לכולם או שהיא אפשרית רק לחלק מאוד קטן מהאוכלוסיה ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 11:53
אפשרית כמעט לכולם, אבל יש לה מחיר שתלוי ברמת ההכנסה שלך ויש מחירים שאנשים חושבים שלא כדאי לשלם (ואפילו לא ראוי לשקול אותם).
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 14:25
כן, אם אתה מסוגל לחסוך 50% מההכנסות שלך לאורך תקופה ארוכה ולהכניס למדדי מניות רחבים.

לא לכולם, בהבנה שבני אדם ברובם מתעדפים את הכאן והעכשיו על פני המחר.

כן לכולם, בהבנה שכמות השפע שבורכנו בימינו מאפשרת חלוקה של חצי לעכשיו וחצי לאחר-כך.

לא לכולם, בהבנה ששיווק ופירסום מטרלל מוחות בקלות ולכן אנשים שואפים לפנטזיות ממותגות היטב.

בקיצור - מסובך :>
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 15:07
גם לזוג שעובדים בתור מזכירה וקופאי (נניח ללא ילדים) ומרוויחים מינימום? לחסוך 50% אומר למעשה שהזוג צריך לחיות ממשכורת מינימום אחת. האם זה אפשרי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 15:17
כן. השרשור הנוכחי מדבר על זוג שחי מתקציב שגבוה במעט משכר המינימום.

ובפן ההכנסות, רוב האנשים מסוגלים להרוויח מעל שכר מינימום.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 15:22
אחד מאיתנו מפספס משהו. בשרשור הנוכחי ההוצאות שלהם הם 6-7 אלף בחודש ויש להם בית בבעלותם נקי ממשכנתא. תוספת של שכירות או משכנתא זה עוד כמה אלפי שקלים בחודש.

שכר מינימום ברוטו הוא 5.8 שזה נטו 5.1
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 15:45
זה לא מה שהבנתי.

"הרווחנו 30+ מיד לאחר השחרור, הוצאנו רק 6-8 אלף בחודש...החלטנו לעבור לפריפריה כדי לחסוך בעלויות, קנינו דירת גן בבאר שבע לפני שנה"

וכפי שכתבתי, לדעתי רוב האנשים מסוגלים להרוויח יותר משכר מינימום, ודאי כשחיים בזוגיות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 15:59
הסיבתיות במשפט שלך לא הפוכה?

ממה שאני מבין הרבה יותר הגיוני לטעון:

1. אם מישהו/מישהי מרוויחים יותר אז יותר קל להם להיות בזוגיות.

2. כנראה יש פרמטרים אחרים שכתוצאה מהם גם מרוויחים יותר וגם יותר קל להיות בזוגיות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 16:13
לא. כשחיים בזוגיות קל יותר לחלוק במטלות הבית כך שלפחות אחד מבני הזוג יוכל לעבוד יותר ולהרוויח יותר משכר מינימום.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 16:22
נסכים לא להסכים פה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 17:59
לא מסתדרים הסכומים...

הכנסה ברוטו של 30 זה כ 20 אלף נטו בוודאי עם הטבות מס לחיילים משוחררים.ואקדמאים, דהיינו 40 אלף נטו לזוג. אם מוציאים כ 9 אלף בחודש זה חיסכון של 31 אלף נטו לזוג, לא 20-25.

או שההוצאות גבוהות יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 18:21
סיפור דרך מעולה. אצלנו ההוצאות שלנו גדלו משמעותית עם הילדים. הדבר הכי חשוב בחיים (בין אם בפרישה ובין אם לא) זה איזון. אם אהיה 100% מהזמן עם הילדים, אצא מאוד מהר מאיזון. היו לי לצערי הרבה הזדמנויות לגלות את זה מאז 2020. וזה אישי כמובן. מאז שנולדו הילדים, אנחנו משתמשים ביותר כסף מבעבר כדי להגיע לאיזון. למשל, התשלום על הגנים הוא אחד הפקטורים המשמעותיים באיכות החיים שלנו היום. אנחנו נוסעים הרבה יותר ברכב מאשר פעם ולכן משלמים יותר על דלק. פחות יעילים מבחינת אוכל. משלמים יותר על אטרקציות. מתנות לימי הולדת.

בקיצור, כדי להיות גמישים...

דרך אגב, כדוקטורנט תוכל להינות מעוד כל מיני הטבות, כמו בריכה מחוץ לאונ', טיסות לחו"ל (כתלות בכמה המנחים שלך עשירים), הזדמנות לקבל מלגות חיצוניות ומענקי מחקר, וכמובן תוספת שכר על הוראה.

@ירושלמי_בנשמה כל הכבוד!
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 21:25
לצערינו הרב 30 ברוטו יוצא הרבה פחות מ- 20 נטו, והטבות לאקדמאים וחיילים הן לא עד כדי כך משמעותיות, וגם תקפות למעט זמן (שנה כל אחת?)
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 21:56
הם כנראה ניצלו את רוב ההטבה בקבע שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 22:02
ב2014, ברוטו של 30,000 היה מוביל לנטו של 18,000 אם מוסיפים את 3 נקודות הזיכוי המדוברות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 21:23
לדעתי ללא ילדים זה מאוד אפשרי. קודם כל, מי שחרוץ ואין לו מחויבות כמו ילדים חופשי לעבוד בעבודות עם הכנסות יותר גבוהות (מלצרות לדוגמה יכולה להגיע ל70+ שקל לשעה), אפשר לעבוד יותר ממשרה מלאה, אפשר לעשות מיליון ואחד דברים.

אמנם היום אנחנו מוציאים 6-8 + יש לנו את הבית אבל פעם היינו מוציאים 6-8 כולל השכירות שלנו. גרנו בדירה קטנה באזור המרכז ב3200 שכירות (נמוך, אבל אפשר למצוא כאלה) וכמעט כל ההוצאות שלנו על אוכל היו מהתן ביס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 21:34
באזור בו אני גר, גם בעבודות קלות יותר כמו מוכר בחנות, מרוויחים מעל המינימום.

תיקון (קטנוני). אם רוצים באמת למדוד את עלות המחיה צריך להוסיף את ההכנסה מהתן ביס והטבות אחרות מהעבודה לשורת ההוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 10:11
דירת גן בב"ש, חמישה חדרים ב1.8?

אם לא מדובר בשכונה א', ה' או שכונות באותו האופי, לא נראה לי שקיים דבר כזה.

בנווה זאב, דירת גן 3 חדרים, בניין של 20+ שנה, נמכר בסביבות 1.9-1.8. דירת גן היא בין המוצרים המבוקשים בארץ ובב"ש בפרט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 02:47
לא ממש מסכים - כל הכוכבים הסתדרו להם בשורה, והם פרשו אחרי פחות מ10 שנות עבודה. פרישה בגיל 31, עם שחרור לפחות בגיל 21, כנראה מאוחר יותר.

אם נניח 80 שנות חיים, זה לעבוד רק עשירית מהן, כשאדם ממוצע עובד, מה, חצי מהחיים, 40-50 שנים? פי 4-5?

אז להם היה מזל, וכוח רצון, ונטייה טבעית. אבל זה לא אומר שלאדם שיש לו רק חלק מהתנאים (שניים מתוך 3 - משכורת הייטק, חסכנות, מגורים בפריפריה) לא יצליח - רק לאט יותר.

מעניין איפה אתה גר, כי אצלי דווקא כן מינימום. ואני גם "במרכז". ולפי מיטב הידוע לי, בפריפריה בוודאי אלה עבודות של מינימום, כמו המון עבודות בפריפריה. תקנו אותי אם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 07:52
באזור השרון בסביבה חזקה כלכלית אבל לא הומוגנית.

אין לי מושג לגבי הפריפריה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 08:08
כן, אם אתב מתכוון שאחרים יכולים לפרוש בגיל פנסיה אז אני מניח שאתה צודק. פשוט כל העניין בפרישה מוקדם זה לפרוש לפני
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2024 10:43
בין גיל 31 לגיל 67 יש טווח מספיק גדול של פרישה מוקדמת, לא?

החלק החשוב בפוסט הפותח הוא ששניהם היו שותפים לרעיון מלכתחילה, ומגוייסים אליו די בקיצוניות.