⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים עם משכורת בדולרים?

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 20:38
פתחתי תיק עוסק מורשה כי אני עובד עבור חברה בחו"ל (החברה בגרמניה אך הכסף מגיע מארה"ב) שמשלמת בדולרים.

עד עכשיו הבנק היה בסדר עם זה למרות שכבר מהמשכורת הראשונה התבאסתי שיש עמלה על קבלת מט"ח ועוד עמלת המרה (הרי אנחנו חיים במדינה שמתנהלת בשקלים).

עכשיו הבנק דורש שאפתח חשבון עסקי, משמע עוד עלויות, ובא לי למצוא דרך למזער עלויות. ראיתי שאנשים הציעו לפתוח חשבון wise, להעביר לIB, להמיר לש"ח ואז להעביר לחשבון בנק.

הבעיה היא שלהבנתי wise כבר לא עובדים עם ישראלים... יש פתרון? לא בא לי שהבנק יעשוק אותי
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 22:09
מכיר שאנשים הצהירו על כתובת באירופה ופתחו כך חשבון בוייז. לשיקולך כמה אתה מרגיש עם זה בנוח.

מן הסתם עדיף שזו תהיה כתובת של חבר או קרוב משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2024 22:31
תנסה לפתוח חשבון בנק בארה"ב ולהוציא כרטיסי אשראי אמריקניים - יש בפורום חומר רב על זה. אני משלם כל דבר כאן בארץ עם כרטיסי אשראי אמריקניים. עם הכרטיסים הנכונים העמלות קטנות יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 11:39
האם אתה יכול לקבל את הכסף לפייפאל? אם כן, תמיר ב-פ''פ את הכסף לשקלים, תעביר שקלים לבנק וכך תחסוך את העמלות של הבנק. אמנם יש עמלת המרה של פ''פ אבל נראה לי שהעלות שווה את זה.

או שתמצא פרילנסר ב-פייבר למשל שיעזור לך לפתוח חשבון ב-ווייז.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 12:08
אתה בטוח?

זכור לי שעמלות המרה של פייפאל גורמים לאלו של הבנק להראות כמו בדיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 17:01
לא, פות''ש צריך לבדוק את הדרכים האפשריות ולהבין מה מתאים לו.

לפי מה שפות''ש כתב, הוא משלם לא מעט עמלה בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 18:04
ככל הנראה, אבל להמליץ לו על שירות שעולה יותר לא בטוח שיעזור לו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 19:56
אין לנו את כל הפרטים, ולא מצפה מפות''ש לכתוב כמה הוא מרוויח. אז מה אתה רוצה? זו אחת הדרכים. מתאים-יופי. לא מתאים? מחפשים דרך אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:06
כרגע מרוויח $4000 בחודש. סכום לא גבוה שממנו עוד יורדים מסים, אז נראה לי לגיטימי לחפש את האופציה שתוזיל עלויות כמה שניתן. פייפאל באמת קורעים עם עמלות המרה עוד יותר מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:08
הפרטים שלו לא רלונטים במקרה הזה. איך שלא תהפוך את זה, פיפל יהיה הרבה יותר יקר.

לרשום דרך שברור שאינה יעילה לא באמת עוזר לאף אחד...
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:09
זאת כנראה האופציה הכי משתלמת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:10
אין אפשרות לפתוח חשבון מט"ח בארץ (בחשבון הנוכחי) ואז דולרים לא יומרו לשקלים, ללא עלות (או שעצם ההפקדה בדולרים גוררת עמלה)?

אני יודע שאפשר למשוך דולרים ללא עלות מחשבון מט"ח (במידה וכרטיס האשראי הוא בנקאי) על ידי תשלום באשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:42
יש לי חשבון מט"ח אבל עצם ההפקדה בדולרים (משכורת) גוררת עמלה. אני חייב להמיר לפחות חלק מהכסף ל₪ וגם זה גורר עמלת המרה, משמע לפני ששילמתי מיסים הבנק כבר קיצץ לי את המשכורת פעמיים ומזה אני מנסה להימנע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:47
זה אפשרי בלי שום נוכחות בארה"ב?... באמת אין שום דרך במדינה הזאת לקבל העברה במט"ח בלי שיעקצו אותנו?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 20:51
תלוי. אם אתה אמריקאי אז אפשר יחסית בקלות.

אם לא, שמעתי שיש גם כמה דרכים (אבל לא ניסיתי בעצמי).

בכל מקרה, אם אפשר לקבל משכורת מארה"ב בלי נוכחות שם כנראה שאפשר גם לפתוח שם חשבון בנק :-)

ומקסימום, תטוס לבקר את החברה שאתה עובד עבודה פעם אחת. לדעתי תוכל אפילו לרשום את זה כהוצאה מוכרת

לא רק במדינה הזאת. בכל מדינה התעסקות במט"ח היא יקרה. בגלל זה אני דואג לשמור כל מטבע רק במדינה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 21:10
יש שרשור ארוך מאוד בפורום על זה - תחפש. אני מניח שתזדקק לכתובת שם, אבל לא בהכרח אתה חייב להיות אזרח
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 22:47
הצעתי דרך אחת. לא יודעת בוודאות אם היא טובה או לא. אם הייתי יודעת את זה בוודאות כמו שאתה כותב בכזה בטחון, לא הייתי מציעה. אני לא טיפשה כמו שמשתמע ממה שכתבת (לא נעלבתי, אני יותר טובה מזה). גם אין לי מושג מה העמלות בבנקים של קבלת מט''ח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2024 22:59
לא ניסיתי להגיד או לרמוז שאת טיפשה חלילה.

כל מה שאני אומר זה שאין טעם להציע דרך אם לא יודעים אם היא טובה או לא.

ובמיוחד אחרי שמישהו אחר כבר אמר לך שהיא לא דרך טובה, אין טעם סתם להתעקש עליה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 20:08
רעיון שאני שוב לא בטוח שהוא אפשרי, אבל אולי אחרים ידעו.

אם פותחים חשבון מסחר בברוקר בחו"ל למשל Interactive Brokers, אפשר לבקש מהמעסיק שיפקיד ישר לשם (בדולרים)?

כדי להימנע מהעמלה על העברה נכנסת של דולרים (לחשבון בארץ), צריך להמיר דולרים לשקלים ב Interactive Brokers ואז להעביר לחשבון בנק בארץ שקלים.

אני מנחש שמה שתארתי לא אפשרי, אבל רוצה לוודא.

יודע שהעברתי את הבעיה מבנק בארץ לבית השקעות בחו"ל, פשוט מצפה שהם יהיו יותר הוגנים בעמלת המרה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 20:11
לא.

בעיקרון אי אפשר להעביר לצד ג' או לקבל מצד ג (למעט כמה מקרים חריגים).

כל הפקדה/משיכה צריכה להיות מ/אל חשבון על שמך.

הם אכן הרבה יותר הוגנים בעמלה.

הבעיה שחסר לך שלב אחד בדרך - אתה צריך קודם לקבל את המשכורת בחשבון בנק אמריקאי על שמך (בין אם בנק "אמיתי" או חשבון בבנק וירטואלי כמו וייז), ואז משם תוכל להעביר ל IB
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 20:20
להוציא האופציה החדשה של direct deposit שמאפשר לקבל משכורות ממעסיק אמריקאי, או תשלומים מיוסד ממשלתי אמריקאי.

עם זאת, לא ברור אם זה רק לתושבי ארה"ב או לא. יש מקורות סותרים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 20:23
מעניין, את זה לא הכרתי.

זה דוקא יכול להיות פתרון עבור פות"ש אם זה באמת עובד.

השאלה איך הם יודעים להבדיל בין הפקדה ממעסיק לבין סתם ACH מצד ג' כלשהו?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 23:00
אולי יש קודים להעברה כמו פה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2024 23:11
אין.

עובדתית העברת ACH מבנק לבנק (בין 2 חשבונות שלך) לרוב עובדת כדי לשמר חשבון בנק חינמי תחת התנאי של "העברת משכורת".