⬅ חזרה לאינדקס

סגירת הלוואה

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 12:41
אהלן,

מקווה שזה הפורום המתאים.

בתקופה האחרונה אני מנסה לסגור הלוואות שלקחתי בזמנים שבהם קצת פחות חשבתי באופן כלכלי.

אני מנסה למצוא אפשרויות להקל קצת על העו"ש ולראות מה אפשר לעשות עם ההלוואות.

יש לי שתי הלוואות מהבנק.

הלוואה שהיתרה שלה היא 37,665, החזר חודשי של כ-1010 ש"ח, עם ריבית של 6.75% (פריים+0.75)

הלוואה שהיתרה שלה היא 26,192, החזר חודשי של כ-1300 ש"ח בחודש, עם ריבית של 6.25% (פריים+0.25)

שתיהן אגב התחילו עם ריבית של בערך 5%

יש לי הלוואה נוספת מחברת הפנסיה, עם יתרה של 14,384, החזר חודשי של כ-1040 ש"ח, עם ריבית של 3% (צמודה למדד לצרכן). זו ההלוואה עם הריבית הנמוכה יותר, כך שהיא פחות מעניינת אותי.

מבחינת לקחת הלוואה בודדת על מנת לכסות את הכל ביחד, ולקבוע תשלומים נוחים יותר - מוצעת לי הלוואה של פריים+1%, כך שהיא יותר גבוהה מההלוואות הקיימות כרגע. לא בטוח שהייתי רוצה להסתמך על כך שבנק ישראל יוריד את הריבית.

בקיצור, השאלה היא כזאת: יש טעם לגשת לבנקאי (אם זה משנה משהו, בנק הפועלים עם מועדון הייטקזון) ולהתמקח על הנושא? פעם אחרונה שהייתי במינוס הייתה לפני כמה שנים, וגם זה הגיע לבערך 100 ש"ח (המינוס כוסה תוך שבוע), אני נמצא בעבודה יציבה כבר כמה שנים ומשכורת די סבירה.

ושאלה נוספת - חשבתי להתייעץ עם איש מקצוע שיעבור על הכספים שיש לי (כולל פנסיות וכו') - מי האיש מקצוע שאני יכול לדבר איתו, שמתעסק גם בפנסיות, גם בהלוואות וכו'?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 12:54
תנסה קודם להיפטר מזו. אולי כמה חודשי מאמץ וכיסוי שלה מההכנסות השוטפות?

אפשר גם בהלוואה כנגד הקהש והקופג - היא בפריים פלוס חצי. לא חיסכון מהותי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 12:57
לא סיפקת שום פרט למעט ההלוואות, איך אפשר לענות ככה?

מה מטריד אותך? אתה בגרעון חודשי והמינוס גדל ואתה רוצה להקטין את ההחזר החודשי? או שסתם מנסה לעשות אופטימיזציה ולחסוך כסף?

יש לך נכסים אחרים? השקעות? פוליסת חסכון? קרן השתלמות נזילה? פנסיה? קופ"ג? קופגל"ה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 13:43
הכל מיותר לחלוטין בסכומים האלה.

תחסוך כסף, תחזיר את ההלוואות (אפשר בפדיון מוקדם) ותתחיל עם אלו שבריבית הגבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 13:43
חבל לי לבאס אותך, אבל אתה במינוס.

אם יש לך הלוואות ואין מולן נכסים, זה מינוס. לא משנה אם הוא בעו"ש או במקום אחר (ואם יש מולן נכסים - אז תמכור את הנכסים).

כמובן שאם כבר מינוס אז שיהיה בריבית מינימלית, מה שאומר לא בעו"ש.

לקחת הלוואה בריבית גבוהה כדי לסגור הלוואה בריבית נמוכה? לא הגיוני.

עדיף לעשות מאמץ ולהחזיר כמה שיותר מהר. ככל שמשלמים מוקדם משלמים פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 13:50
תלוי בנכסים

יש הגיון באחזקת הלוואה בריבית נמוכה מול נכסים שמעניקים ריבית גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 14:51
כמובן. הדוגמה הקלאסית היא משכנתא.

אבל אלא אם פות"ש יתקן אותי, לא נראה לי שזה המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2024 21:18
תודה לכולם על התגובות.

לאחר שהחלטתי פשוט לסגור ההלוואות בדרך הפשוטה (לחסוך), הצלחתי להגיע למכר שעובד בבנק ועזר לי לסדר הלוואה על הסכום של שתי ההלוואות שצמודות לפריים, עם ריבית נמוכה יותר ממה שיש כרגע (והחזר חודשי קצת יותר נוח).
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2024 21:23
האם תסיים לשלם אותה לפני? (ההלואה הרחוקה יותר) או שמרחת את התשלומים?

חישבת כמה יצא לך לשלם ריבית בפועל בשני המקרים? אם כן, כמה היו הסטיות לטובתך?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2024 21:49
הפרטים לא מולי אז לא רוצה להטעות. מחר אוסיף פה את הדוח סילוקין של שלושת ההלוואות.

הוספתי עוד 5 חודשים להלוואה כדי להוריד עוד קצת את ההחזר החודשי (קצת אוויר לנשימה שאוכל להסדיר את המצב גם בתחומים אחרים).

ממה שאני זוכר בשלוף, ההפרש בהחזר הסופי של הריביות הוא בערך 1800 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2024 21:58
במידה ויש כל מיני עלויות שהן לא ריבית, כמו עמלת פירעון וכו', תוסיף אותם גם