⬅ חזרה לאינדקס

סיפור על דירת עמידר

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 20:44
אימי שתהיי בריאה מתגוררת בדירת עמידר בשכ״ד סמלי של 800 שח לחודש.

הבניין ישן מאוד ועתיד בקרוב מאוד(מחכים להיתר בניה) לעבור פינוי בינוי

דירת 3 חדרים 70 מ״ר

עמידר הציעו לה לפני שנה לרכוש את הדירה בהנחה של יותר מ50 אחוז משווי השוק נכון להיום (600 אלף שח)

אימי לא תוכל לעמוד בסכומים כאלה ולצערי אני ואחי שסוחב נכות גם לא נוכל לעזור לה לרכוש…

אני בעצמי רכשתי דירה ואני סוחב משכנתא ל30 השנים הבאות.

*בזמן הפינוי בינוי ידאגו לאימי לדיור חלופי או תשלום לשכור דירה

ובגמר הבנייה היא תחזור באותם תנאים לדירה חדשה..

אחי בגלל הנכות שלו יקרא כבן ממשיך ולא יוכלו לפנות אותו מהדירה (שנדע רק בשורות טובות)

בכל אופן אני מתחבט עם הדבר הזה יותר משנה ועוד יותר בחודשים האחרונים שבכל רגע יתקבל היתר בנייה והעסקה הזאת שהיא עסקה של פעם בחיים לא תוכל להתממש במיוחד שאני מעריך שהדירה החדשה תהיה שווה מעל ל2 מליון ש״ח

סתם שפכתי את הלב וסתם אשמח לשמוע חוות דעת
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 20:56
האם יש לכם הון עצמי כלשהו?

זה כנראה לא בתוקף, צריך לחדש את ההצעה.

אל תהיה בטוח שזה "בקרוב מאד". השלב הזה יכול להיות בין מספר חודשים לעשור.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 21:59
האם @אורי ג. זה למעשה @Ori goat ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2024 22:11
לא
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2024 08:41
עסקאות דיור ציבורי אלה עסקאות של פעם בחיים וכסף על הריצפה מהשמיים,

אם אין הון עצמי ויכולת החזר, אין טעם להיכנס להרפתקה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 00:26
כן לאשתי ולי יש הון של 250 אלף

חונה בקרן כספית

בעוד שנתיים וחצי עתידים לקבל דירה שזכינו וקנינו במסגרת מחיר למשתכן שתושכר והשכ״ד פלוס מינוס ישלם את המשכנתא

נצטרך כ100 אלף מתוך ההון לשדרג את הנכס
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 07:41
איזה יופי!

גם אמך וגם אחיך הנכה, מסודרים מבחינת דיור לכל ימי חייהם.

הם אולי לא הבעלים של הנכס אבל הם יגורו בדירה חדשה ונוחה, עם מרפסת וממד.

וזאת למרות שלא יכלו להרשות לעצמם אפילו לא לשים הון עצמי עבור קניית הדירה הישנה, ואפילו לא בחמישים אחוז.

אגב, יש גם יתרונות בכך שהם לא הבעלים, במיוחד אם אין להם חסכונות. למשל אם צריך לתקן דברים משמעותיים בדירה.

איזה יופי! גם אתה מסודר מבחינת דיור.

זכית בהגרלה ששווה הרבה מאוד כסף, שאפשרה לך להגיע לדירה משלך.

בקיצור, באמת באמת שזכיתם. כולכם.

יש לכם 90% של כוס מלאה במזל טוב. אין מה להיכנס לסרטים בגלל שלא הצלחת לרכוש שתי דירות בהנחה גדולה.

אגב, בוא תדמיין מה היה מצבך אם לפני שנה היית עדיין בלי משכנתא והיית יכול לרכוש את הדירה של אמך.

הרי לא היית זורק אותה מהבית נכון? ולא היית זורק את אחיך מהבית.

המשמעות הייתה שבעצם לא היית יכול לזכות בדירה במחיר למשתכן (כי כבר היית בעל דירה) או שלא היית יכול להרשות לעצמך את הדירה במחיר למשתכן (בהנחה שדירת העמידר צריכה להירשם על שם אמך). וככה גם לא היית יכול לרכוש דירה משלך (שתוכל לגור ולהשתמש בה) וגם לא היית יכול ליהנות מהדירה שרכשת (עבור אמך).

עכשיו בוא נדמיין מצב שבו אתה כן נותן עכשיו את כל ההון האישי שלך ורוכש בכל זאת את הדירה הזו במשכנתא נוספת. האם תזרוק את אמא שלך אחרי שיהיה פינוי בינוי? האם תזרוק את אחיך? אתה בעצם תיקבר תחת משכנתא ענקית בלי יכולת ליהנות מהנכס (לא כשכירות ולא ממכירה) עד סוף ימי אחיך.

לקנות נכס כזה זה רק עבור מישהו שהכסף הזה לא מדגדג לו ואין לו בעיה לא לראות את הפירות מהנכס לפחות 50-60 שנה (ובתקווה עד 120)