🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 20:57
שלום לכולם,
אשמח לעזרה : )
מתגורר בשכירות ביחד עם 2 שותפים בדירה.
נותרו עוד 6 חודשים לסוף החוזה הנוכחי.
מזה כחצי שנה אחד השותפים (שותף א') מתנהג בצורה רעילה כלפי. עד לפני תקופה זה היה יחסית מינורי ובמינונים נמוכים ובא לידי ביטוי בעיקר בהערות רעילות אבל בשבועות האחרונים זה החריף.
(לא ברמה פלילית, סתם רעילות. קביעת עובדות במרחב המשותף לדוגמא / האשמות וכו'.)
השותף האחר (שותף ב') שומר על יחסים ידידותיים יחסית עם שותף א' וגם איתי אבל האמת שהוא כמעט ולא בדירה גם כך.
יוצא שאני והשותף הרעיל (שותף א') הנוכחים העיקריים בדירה.
התנהגות הרעילה באה לידי ביטוי בעיקר בהערות רעילות וכשאני מנסה להבין מה כוונתו אז הוא מתחמק במניפולטיביות.
לדוגמ' "זה היה רק בצחוק" , "התכוונתי בכלל למשהו אחר" , "לא הבנת אותי"
אבל כאמור בתקופה האחרונה זה החריף.
השותף הרעיל נמצא בדירה כמעט 24/7 כל הזמן הוא נוכח במרחב המשותף.
עד כה אני נמנעתי ממנו ככל הניתן והרבה הייתי בחדר שלי.
בתקופה האחרונה הרעילות החריפה והוא נהיה יותר אקטיבי בהצקות וזה ממש משפיע עלי נפשית.
***מה אתם הייתם עושים??***
אני רוצה לצאת מהדירה ולסגור חוזה בדירה אחרת אבל כרגע בתוך החוזה הנוכחי ולאבד 6 חודשי שכירות זה הרבה מאוד כסף עבורי.
אני מאמין שבעלת הדירה הייתה מסכימה שאביא מישהו תחתי בחוזה אך חושש שהשותף הרעיל ימשוך את הזמן ויגיד שמי שבא תחתי לא מתאים לו ושהוא מעוניין להמשיך לחפש מישהו במקומי שיהיה מתאים לו.
ואז אני אהיה מחויב בחוזה לדירה אחרת ולא אצליח למצוא מחליף.
חשבתי למשוך עוד איזה 3/4 חודשים ולצאת מהדירה ואז מקסימום אספוג חודשיים בזבוז של החוזה הנוכחי אם לא אצליח להכניס שותף תחתי?
זה הגיוני??
אני יכול להיות הרבה מחוץ לדירה בתקופה הזאת להפחית את ההשפעה של השותף הרעיל.
זה יכול לעבוד לדעתכם?
או שלברוח כל עוד נפשי בי ויהיה מה שיהיה?
אשמח לעצות
אשמח לעזרה : )
מתגורר בשכירות ביחד עם 2 שותפים בדירה.
נותרו עוד 6 חודשים לסוף החוזה הנוכחי.
מזה כחצי שנה אחד השותפים (שותף א') מתנהג בצורה רעילה כלפי. עד לפני תקופה זה היה יחסית מינורי ובמינונים נמוכים ובא לידי ביטוי בעיקר בהערות רעילות אבל בשבועות האחרונים זה החריף.
(לא ברמה פלילית, סתם רעילות. קביעת עובדות במרחב המשותף לדוגמא / האשמות וכו'.)
השותף האחר (שותף ב') שומר על יחסים ידידותיים יחסית עם שותף א' וגם איתי אבל האמת שהוא כמעט ולא בדירה גם כך.
יוצא שאני והשותף הרעיל (שותף א') הנוכחים העיקריים בדירה.
התנהגות הרעילה באה לידי ביטוי בעיקר בהערות רעילות וכשאני מנסה להבין מה כוונתו אז הוא מתחמק במניפולטיביות.
לדוגמ' "זה היה רק בצחוק" , "התכוונתי בכלל למשהו אחר" , "לא הבנת אותי"
אבל כאמור בתקופה האחרונה זה החריף.
השותף הרעיל נמצא בדירה כמעט 24/7 כל הזמן הוא נוכח במרחב המשותף.
עד כה אני נמנעתי ממנו ככל הניתן והרבה הייתי בחדר שלי.
בתקופה האחרונה הרעילות החריפה והוא נהיה יותר אקטיבי בהצקות וזה ממש משפיע עלי נפשית.
***מה אתם הייתם עושים??***
אני רוצה לצאת מהדירה ולסגור חוזה בדירה אחרת אבל כרגע בתוך החוזה הנוכחי ולאבד 6 חודשי שכירות זה הרבה מאוד כסף עבורי.
אני מאמין שבעלת הדירה הייתה מסכימה שאביא מישהו תחתי בחוזה אך חושש שהשותף הרעיל ימשוך את הזמן ויגיד שמי שבא תחתי לא מתאים לו ושהוא מעוניין להמשיך לחפש מישהו במקומי שיהיה מתאים לו.
ואז אני אהיה מחויב בחוזה לדירה אחרת ולא אצליח למצוא מחליף.
חשבתי למשוך עוד איזה 3/4 חודשים ולצאת מהדירה ואז מקסימום אספוג חודשיים בזבוז של החוזה הנוכחי אם לא אצליח להכניס שותף תחתי?
זה הגיוני??
אני יכול להיות הרבה מחוץ לדירה בתקופה הזאת להפחית את ההשפעה של השותף הרעיל.
זה יכול לעבוד לדעתכם?
או שלברוח כל עוד נפשי בי ויהיה מה שיהיה?
אשמח לעצות