⬅ חזרה לאינדקס

שותף רעיל - מה האפשרת הטובה בעבורי?

🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 20:57
שלום לכולם,

אשמח לעזרה : )

מתגורר בשכירות ביחד עם 2 שותפים בדירה.

נותרו עוד 6 חודשים לסוף החוזה הנוכחי.

מזה כחצי שנה אחד השותפים (שותף א') מתנהג בצורה רעילה כלפי. עד לפני תקופה זה היה יחסית מינורי ובמינונים נמוכים ובא לידי ביטוי בעיקר בהערות רעילות אבל בשבועות האחרונים זה החריף.

(לא ברמה פלילית, סתם רעילות. קביעת עובדות במרחב המשותף לדוגמא / האשמות וכו'.)

השותף האחר (שותף ב') שומר על יחסים ידידותיים יחסית עם שותף א' וגם איתי אבל האמת שהוא כמעט ולא בדירה גם כך.

יוצא שאני והשותף הרעיל (שותף א') הנוכחים העיקריים בדירה.

התנהגות הרעילה באה לידי ביטוי בעיקר בהערות רעילות וכשאני מנסה להבין מה כוונתו אז הוא מתחמק במניפולטיביות.

לדוגמ' "זה היה רק בצחוק" , "התכוונתי בכלל למשהו אחר" , "לא הבנת אותי"

אבל כאמור בתקופה האחרונה זה החריף.

השותף הרעיל נמצא בדירה כמעט 24/7 כל הזמן הוא נוכח במרחב המשותף.

עד כה אני נמנעתי ממנו ככל הניתן והרבה הייתי בחדר שלי.

בתקופה האחרונה הרעילות החריפה והוא נהיה יותר אקטיבי בהצקות וזה ממש משפיע עלי נפשית.

***מה אתם הייתם עושים??***

אני רוצה לצאת מהדירה ולסגור חוזה בדירה אחרת אבל כרגע בתוך החוזה הנוכחי ולאבד 6 חודשי שכירות זה הרבה מאוד כסף עבורי.

אני מאמין שבעלת הדירה הייתה מסכימה שאביא מישהו תחתי בחוזה אך חושש שהשותף הרעיל ימשוך את הזמן ויגיד שמי שבא תחתי לא מתאים לו ושהוא מעוניין להמשיך לחפש מישהו במקומי שיהיה מתאים לו.

ואז אני אהיה מחויב בחוזה לדירה אחרת ולא אצליח למצוא מחליף.

חשבתי למשוך עוד איזה 3/4 חודשים ולצאת מהדירה ואז מקסימום אספוג חודשיים בזבוז של החוזה הנוכחי אם לא אצליח להכניס שותף תחתי?

זה הגיוני??

אני יכול להיות הרבה מחוץ לדירה בתקופה הזאת להפחית את ההשפעה של השותף הרעיל.

זה יכול לעבוד לדעתכם?

או שלברוח כל עוד נפשי בי ויהיה מה שיהיה?

אשמח לעצות
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 21:31
זאת נשמעת סיטואציה ממש מבאסת :(

אם השותף כ"כ רעיל, סביר להניח שחוסר הרצון להיות באותה דירה הוא הדדי. כלומר, גם הוא, אולי (בתקווה), ירצה שותף אחר, כל עוד הוא סביר.

אולי תוכל לרחרח אם זה משהו שהוא ירצה גם?

לא תצטרך להאשים אותו כמובן, משהו בסגנון "הדירה לא נוחה כמו שחשבתי בגלל תירוץ-כלשהו, זה בסדר מבחינתך אם אני אחפש מחליף? כמובן שאתה תאשר אותו או תוכל להטיל וטו"
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 22:00
חתמת ישירות מולה? זו לא שכירות משנה מול השותף הרעיל? כי אם אתה חתום ישירות מולה, מכוח מה הוא יכול לעכב אותך מלהכניס מישהו במקומך, אם בעלת הדירה מסכימה? יש הוראה בחוזה שמקנה לו זכות וטו? (שלא לדבר על כך שלשותף האחר/הנחמד מן הסתם אין שום התנגדות)
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 22:14
אל תספור אותו ואל תדבר איתו בכלל. רק עם בעלת הדירה. אם היא עושה בעיות תמציא איזה סיפור קורע לבבות על אמא שעברה אירוע מוחי וחייבת סיוע או חרטא אחרת. תכניס שותף חדש וסע לשלום.

עוד אופציה זה לצאת עליו ב200 ולראות אם ההתנהגות משתנה אבל לא לכולם יש אופי לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 22:50
נסה לדבר איתו ולהבין ממה זה התחיל. גם אם רע לו בחיים, זה לא אומר שהוא צריך להוציא את זה עליך.

השותף לא קובע מי יכנס ומי לא, רק בעלת הדירה.

אתה יכול גם לדבר עם בעלת הדירה ולספר לה על השותף הרעיל. אולי היא תסכים להוציא אותו ולהכניס מישהוא אחר?

זה רק במקרה שפות''ש הוא שוכר-משנה שחתום מול השותף הרעיל.

אחרת אין לשותף הרעיל say והוא לא יכול להטיל וטו או לפסול שותפים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2024 23:44
תן דוגמאות להערות רעילות. יש אנשים עם ספי רגישות שונים מה שנראה רעיל לאחד השני בכלל לא יקדיש לזה מחשבה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 03:53
יש לך 3 שרשורים שפתחת בפורום. חפש את המשותף בין כולם ואולי תמצא שכדאי להתחיל לבדוק את הנחות המוצא שלך כלפי הזולת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2024 05:23
גם לא ברור אם פוטר בסוף או לא...
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2024 21:12
אכן תלוי באופי של הבן אדם אבל אני אישית (לטוב ולרע) הייתי נלחם בחזרה.

לברוח מהדירה ולוותר על אלפי שקלים של שכ"ד כי *מישהו אחר* היה גועלי כלפיך - לא סבבה בכלל מול עצמך.

טבעי לגמרי להרגיש פחד מלהיכנס לריבים ולצעקות מול אדם רעיל, אבל בעיניי יותר מפחיד לוותר לו ולהישאר עם המשקעים הנפשיים בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2024 21:52
@שלח לי שקט , אני רואה שגם לא המשכת אף אחד משלושת השרשורים שפתחת מעבר להודעת הפתיחה. זה bad forum etiquette, ולא מכבד את הזמן של המגיבים. האם אתה בכלל מעוניין בשיחה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2024 22:04
אם זה רק הערות, עונים לו ב"טוב" וממשיכים הלאה. אין צורך להתייחס אליו יותר מכך, ובטח לא לקחת ללב את מה שהוא אומר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 21:25
מה הבעיה בזה? למה צריך לעקוב ולנטר פעילות של משתמשים אחרים כל עוד הם לא מעלים פרסומות ואל מקללים? לא תמיד יש מה לכתוב ומה להוסיף. עדיף שיכתבו סתם הודעה עם שטויות כדי שכל השאר יקבלו התראה וירגישו שהיה שווה להגיב?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2024 22:16
לפתוח שרשור, לשאול שאלה ולהיעלם נראה לך בסדר? מה עם זמנם ורצונם הטוב של המגיבים? לא שווה משהו?