⬅ חזרה לאינדקס

האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה?

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 10:41
שלום,

מתלבט אם למכור עכשיו דירה להשקעה שקניתי בפריפריה (כרמי גת) לפני 8 שנים ולהשקיע בשוק ההון את הכסף. קנית ב-860000 שילמתי 8% מס (דירה שניה). היום כנראה שווה 1550000 שקל. אשלם מס שבח. מושכרת ב-2900 שקל. בקיץ 2023 ניסיתי למכור. טלפון אחד לא קיבלתי. קשה מאד להשכיר את הדירה הזו - סלון ומטבח מאד קטנים. האם זה זמן טוב למכור עכשיו? אני עלול להפסיד את השוכר וגם להשאר קרח ולא למכור וגם לשלם ארנונה וועד. כרגע יש 38 דירות שאני צריך להתחרות איתם במכירה. הדירה לא אטרקטיבית וכנראה שצריך להוריד מחיר כדי למכור. מה הייתם עושים? בונים שם קניון שכנראה יהיה מוכן עוד חצי שנה/שנה. חוץ מזה אני מתלבט לגבי הדירה שאני גר בה וחושב לעבור דירה לשדרג - דירה שווה 3M שקל בערך. צריך את עצתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 10:47
הדירה שווה כמה שמוכנים להציע עבורה, שכרגע זה אפס.

אחרי שתוריד במחיר ותתחיל לקבל הצעות, אפשר יהיה לעשות את החשבון אם משתלם למכור או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 10:51
אתה יכול לתת דוגמא? לפרט?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 11:15
הביג עדיין לא מוכן שם? חלם
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 11:21
לא עדיין לא מוכן
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 14:11
אם אתה מוכר כדי לקנות זה כבר יכול להיות הגיוני, תלוי בתמונה השלמה.

אם אתה מוכר כדי להשקיע בשוק ההון, אז לדעתי עדיף לחכות עם זה, לא בונים עכשיו כמעט בארץ, ובכללי יש אווירת פאניקה, אז אם אתה יכול לחכות עוד כמה שנים עם המהלך, בינתיים גם מוכרים אחרים בבניין יספיקו למכור ותהיה לך פחות תחרות אז תוכל למכור במחיר משמעותית יותר גבוה ככהנ.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 15:54
לפעמים עם קצת צבע ואולי שבירת קיר הופכים דירה לאטרקטיבית. יש פורמים של עיצוב פנים שאפשר להתייעץ שם. שכר הדירה מהווה תשואה מאד נמוכה. אם קצת תשדרג אולי תצליח למכור או להשכיר במחיר טוב יותר
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 18:45
יש המלצות מיוחדות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2024 20:49
זכור לי ששאלת את אותה השאלה לפני כמה חודשים...

כמו שכתבו לך, המחיר שציינת כנראה לא משקף את שווי הדירה, אלא אם יש לך סיבה טובה להאמין שהוא כן. אם התשואה באיזור היא 3% בערך, והשכירות של הדירה שלך נאמנה את גובה השכירות באיזור, אז שווי הדירה הוא 1.2 מליון. זה חשבון סנדלרים, כדאי לך לנסות להעריך טוב יותר את השווי.

ובנודע להאם למכור - היום המצב של המוכרים פחות טוב מבעבר, לא יודע מה יהיה בעתיד. אבל אם אתה מעוניין למכור בכל זאת, אתה יכול לעשות את זה לאט ובלי לחץ.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 19:04
במידה ואני מחליט למכור האם כדאי לפנות את השוכר לפני שאני מוכר? (אני יודע שזה נשמע מטומטם ואני עלול להפסיד כסף של שכירות במידה ולא אמכור- כדי להמנע ממצב שבו השוכר לא יראה את הדירה לקונים פוטנציאלים או שלא יתפנה בזמן או לא יודע מה .... למרות שהוא נראה לי בן אדם בסדר). האם כדאי לחדש איתו חוזה? או שפשוט ילך כי גם ככה החוזה נגמר עוד כמה חודשים ספורים. מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 22:24
לא חושב שיש לך דרך לדעת איך השוכר יתהנג עד שתנסה אותו ולא חסר סיפורים על בעלי דירות שלא מרוצים מהזמינות של השוכר.

אם תחדש את החוזה ייתכן שקונים פוטינצאלים לא ירצו לקנות כי יצטרכו לחכות שנה אלא אם יהיה סעיף שמתייחס לפינוי מוקדם.

האם רוב הדיירים בניין הם שוכרים?

אם כן אז ייתכן שאת הדירה יקנה משקיע וטוב להציג דירה עם שוכר במקרה הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 22:37
נראה לי שכן הרוב שוכרים
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2024 22:39
אבל אם קונה ישמע איזה מחיר נמוך השוכר משלם אז אני לא בטוח שירצה לקנות. כבר בבנק מקבלים יותר בפק"מ
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 01:22
סקרנת עם הסלון ומטבח הקטנים, תוכל לצרף לפורום תמונה של שרטוט הדירה? לראות עד כמה זה באמת "גרוע".
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2024 02:05
אז אל תחדש חוזה

תגדיל את הסיכוי למכור את הדירה על חשבון כמה חודשי שכירות.

מצטרף לבקשה מעלי אם יש לך את שרטוט הדירה כדי להבין מה נחשב גודל סלון קטן שפוגע באיכות הדירה