⬅ חזרה לאינדקס

נשוי לאזרחית אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 06:41
שלום לכולם, קודם כל עליי להגיד שאין לי מושג והבנה בהשקעות, ובכל זאת יש 2 דברים שאני מעוניין לעשות כרגע:

1. לשים את הכסף שיש לי בעו"ש בקרן כספית.

2. לפתוח קופת גמל להשקעה על מדד S&P500 ולהפקיד לשם בהוראת קבע 500 שקל בחודש עבור הבן שלי שיהיה לו בגיל 18.

הבעיה - אני נשוי לאזרחית אמריקאית וכרגע אנחנו בחשבון בנק משותף והבנתי שזה מוגדר כFPIC ולכן אי אפשר לעשות זאת בצורה פשוטה.

אשמח להסבר בפשטות איך בכל זאת אפשר לעשות זאת? אני לא מוצא תשובה ברורה בשום מקום. אני מעוניין להשקיע ב2 הדברים האלו בלבד ולא בדרכים אחרות.

לגבי סעיף 1 - הבנתי שאני יכול לפתוח חשבון בנק נפרד על שמי ודרכו לבצע זאת. אשמח להסבר בעיקר איך אפשר לעשות את סעיף 2.

*בנוסף, עד השנה אישתי לא עבדה בכלל כי הייתה סטודנטית ולא עבדה ורק השנה היא עבדה במסגרת סטאז'. עד השנה היא לא דיווחה טפסים. אז אשמח אולי לאיזה הסבר או קישור למדריך של מה בדיוק אנחנו צריכים לעשות עכשיו כשהיא עובדת.

תודה רבה מראש למייעצים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 07:12
מיטב לא יתנו לך לפתוח חשבון כאשר אתם מעבירים כסף מחשבון משותף, אלא אם תרשום את אשתך כנהנית בחשבון וזה לא טוב.

אם אתה נעול על קרן כספית, אז תבדוק אם Fair יתנו לך לפתוח חשבון יחיד, מבלי להתייחס לאשתך בטםסי הרישום.

אם פתוח לאופציות אחרות, אז מק"מ בבנק. דורש מעט התעסקות כל פעם שפוקע המק"מ

אם הילד הוא לא אמריקאי, אין שום בעיה מבחינת PFIC לרשום על שמו קופת גמל להשקעה. קופת גמל פותחים באמצעות מספר ת.ז. ולכן רישום הקופה עם ת.ז. אז החשבון יהיה על שמו.

צריך לבדוק אחורה 3 שנים אם הייתה חייבת בהגשה או אם היה כדאי לה להגיש גם אם לא הייתה חייבת בהגשה.

מי שנשוי ללא ילדים, או לחלופין עם ילדים אבל בן הזוג הוא המפרנס העיקרי, חייב בהגשה מהכנסה שנתית של $5, כך שכל עבודה מזדמנת גורמת לחבות הגשה.

מה שכן, אם הייתה באחת מהאוניברסטאות (כולל רייכמן והפתוחה, אך לא אריאל), ייתכן ותהיה זכאית להחזר מס של עד $1,000 לשנה בגין שכר הלימוד ששילמה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 08:01
תודה רבה על המענה.

אם אפשר לפתוח קופת גמל על הת.ז של הילד , מדוע אי אפשר גם על הת.ז שלי שאני הרי איני אזרח?

לגבי המיסוי:

היא לא עבדה בשנים האלו, רק השנה. עד השנה רק אני פרנסתי.

מה שכן, יש לי בעלות בחצי מדירה שמכניסה לנו כ2000 ש"ח בחודש לחשבון המשותף במשך כמעט 4 שנים.

מה עלינו לעשות? כיצד למלא? צריך לדווח רטרו בגלל השכירות? אני לא נחשפתי מעולם לצורך בזה ופתאום אני חושש שנצטרך לשלם עכשיו לארה"ב.

צריך לדווח על כל הכסף שיש בחשבון גם כאשר זה נובע מהמשכורת שלי?

אני מעוניין בכללי להפריד חשבונות, כך שכל ההכנסות שלי והכסף מהדירה יהיו בנפרד ולא נצטרך לדווח עליהם, האם זה כדאי? יש משמעות אם נעשה את זה לפני \ אחרי הדיווח של השנה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 08:26
מי אמר לך שאי אפשר?

הבעיה היחידה היא בחשבונות שדורשים שתרשום את אשתך כנהנית בחשבון, שאלו בתי ההשקעות בישראל.

כל עוד החצי השני לא רשום על שמה, זה לא הכנסה שלה, ןלא צריך לדווח על זה בדוח האמריקאי שלה.

נתחיל מהתחלה, כשרוצים ליישר קו, אז כפי שציינתי, בודקים דוחות מס אחורה 3 שנים אם היה צורך בהגשה. בהיעדר הכנסות אין צורך, אבל כמו שכתבתי מספיק שהרוויחה $5 בשביל שהייתה צריכה לדווח.

דוח נוסף זה FBAR שזה בעצם הצהרת הון זר שלה. כל חשבון שיש לה מחוץ לארה"ב, כולל כאלו שהיא שותפה בהם, היא צריכה לדווח את הסכום המקסימלי בהם בכל שנה, הדיווח חל אם הצבירה המצטברת בכל החשבונות היא על $10,000.

אז גם אם אתה הכנסת לשם את הכסף, אם סך החשבונות המשותפים + הפרטיים שלה עברו מתישהו במהלך השנה $10,000 (לפי שער הדולר בסוף השנה), אז היא חייבת לדווח את כל החשבונות בFBAR.

עם זאת FBAR הוא דוח מידע בלבד, אין חבות מס שנובעת ממנו.

את הFBAR צריך לבדוק אם היה צריך להגיש 6 שנות מס אחורה.

זו המלצה רווחת לזוגות מעורבים.

אופציה אחרת זה שאתה תתנדב להיות תושב לצרכי מס בארה"ב, הרבה זוגות מעורבים עם ילדים בוחרים לעשות זאת, אם האמריקאי הוא בעל הכנסה נמוכה שמקטינה את החזר המס בגין ילדים.

ככל שתקדימו, זה יקטין את הנטל הבירוקרטי בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 09:27
למה רצת עד מיטב ופייר?

הוא מדבר על קרן כספית, בשביל זה מספיק פשוט לפתוח חשבון בנק נוסף רק על שמו.

זה גם יותר זול בק/מ, וגם בד''כ ממשק יותר עדכני ונח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 09:41
מהניסוח הראשוני היה נדמה שהוא לא מעוניין בזה. זה כמובן עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 10:12
הייתי בטוח שבגלל שאנחנו נשואים אני גם לא יכול על שמי.

האם יש דרך בישראל לפתוח גמל להשקעה על שמי בלי לרשום אותה כנהנית בחשבון? יש אולי חברה שכן מסכימה?

בהנחה שאפתח חשבון בנק על שמי ואבצע את ההעברות משם בלבד.

אני פשוט מעדיף לא לפתוח על הת.ז של הילד, כי אז לא תהיה לי שליטה על הקופה כשיגדל.

כמו כן אני מעדיף לא לפתוח תיק מסחר עבור זה כיוון שאני רוצה להפקיד כל חודש 500 ש"ח ולא להשקיע עכשיו סכום התחלתי של 10K שזה המינימום.

כשאתה אומר שצריך לבדוק 3/6 שנים אחורה הכוונה שאפשר להגיש רטרו?

הכנסה לא הייתה לה עד השנה 2023, מעבר למה שנכנס מהמשכורת שלי ומהשכירות לחשבון המשותף.

לגבי FBAR אז כן נצטרך למלא, יש מדריך מומלץ שמסביר גם איך לדווח רטרו? אנחנו נשואים 4 שנים אז נצטרך מההתחלה.

לגבי הפרדת חשבונות - אם אפריד היום זה לא יסבך את הדיווח של הFBAR על השנה הזאת?

שוב תודה רבה על המענה, ממש עוזר לי. מרגיש אבוד לחלוטין.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 10:22
כולם.

בהחלט אפשר להגיש רטרו, ומי שרוצה ליישר קו בדיווחים גם פועל כך.

שים לב שישנם מצבים שכדאי לעשות את הגשת הרטרו במסגרת של גילוי מרצון, אך ממה ששיתפת לא נראה שזה המצב.

בטאב אודות בדף פרופיל שלי פה, יש פוסט מפורט עם הסברים.

לא. בשנה זו תדווחו על החשבון המשותף (כאשר סכום המקסימום יגזר מהתקופה בה היה פתוח במהלך השנה).

משנה הבאה, תדווח רק על חשבונות אשתך, באם רלוונטי.

בשמחה
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 10:26
אז במידה והיום אני מפריד את חשבון הבנק ופותח אחד על שמי, אוכל גם לפתוח קופת גמל להשקעה על שמי עם הפקדות מאותו חשבון בלי לציין את אישתי כנהנית בחשבון, ללא כל בעיה עם זה שזה PFIC בכל אחת מהחברות? רק רוצה להיות בטוח שהבנתי נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 10:48
הבנת נכון.

אדגיש עוד שבקופות גמל להשקעה, עד כמה שאני מכיר הם לא דורשים רישום בן הזוג כנהנה גם אם הכסף מגיע מחשבון משותף.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 11:20
חידשת לי, הייתי בטוח שבגלל שאנחנו נשואים גם אני לא יכול לעשות גמל כי זה PFIC.

המון תודה!!
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:05
מעניין, אני התרשמתי להיפך.