⬅ חזור לעמוד הקודם
a

aviv12312

פעיל במערכת החל מ- 20/5/24
8
סך הכל הודעות
1
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: משכנתא כאשר אני נשוי לאזרחית אמריקאית
🕒 20/08/2024 11:02
היי, אני מעוניין לקנות דירה על שמי בלבד (אישתי אזרחית אמריקאית ולא רוצים לערב את זה). את המשכנתא אוכל לקחת לפי גובה ההכנסה המשותפת שלנו כמשק בית? אין הסכם ממון, וזה שהיא תהיה רשומה על שמי חסר משמעות בישראל, אבל כן בעל משמעות בארה"ב. האם באופן כללי מורכב יותר לקחת משכנתא אם היא אמריקאית? חשוב לי...
באשכול: מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית.
🕒 28/07/2024 14:14
תודה רבה על המענה יעקב, אשמח להבין: כשאתה כותב "כל עוד רשום רק על שמך, לא יהיה מיסוי בארה"ב." הכוונה היא שגם אין צורך לדווח? אז אתה אומר שלמרות שבארץ זה נחשב שאנחנו שותפים בדירה כי אנחנו נשואים ללא הסכם ממון - עבור ארה"ב הדירה על שמי בלבד ולאישתי אין חלק בה? אין צורך בהסכם ממון? במידה ואכן מפריד...
באשכול: מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית.
🕒 28/07/2024 13:23
שלום לכולם, אשמח לעזרה חשובה מאוד. אני נשוי לאזרחית אמריקאית (ואני לא אזרח אמריקאי). לפני החתונה התחילו דיבורים שאבי יתן לי במתנה חלק בדירה שהוא קיבל מסבא שלי ואשלם לו סכום חלקי על כך, בפועל זה קרה אחרי החתונה ולפני 4 שנים. כלומר יש בבעלותי 50% בדירה, כאשר 300 אלף ניתנו במתנה ואני הוספתי 200 אלף....
באשכול: נשוי לאזרחית אמריקאית
🕒 21/05/2024 11:20
חידשת לי, הייתי בטוח שבגלל שאנחנו נשואים גם אני לא יכול לעשות גמל כי זה PFIC. המון תודה!!...
🕒 21/05/2024 10:26
אז במידה והיום אני מפריד את חשבון הבנק ופותח אחד על שמי, אוכל גם לפתוח קופת גמל להשקעה על שמי עם הפקדות מאותו חשבון בלי לציין את אישתי כנהנית בחשבון, ללא כל בעיה עם זה שזה PFIC בכל אחת מהחברות? רק רוצה להיות בטוח שהבנתי נכון....
🕒 21/05/2024 10:12
הייתי בטוח שבגלל שאנחנו נשואים אני גם לא יכול על שמי. האם יש דרך בישראל לפתוח גמל להשקעה על שמי בלי לרשום אותה כנהנית בחשבון? יש אולי חברה שכן מסכימה? בהנחה שאפתח חשבון בנק על שמי ואבצע את ההעברות משם בלבד. אני פשוט מעדיף לא לפתוח על הת.ז של הילד, כי אז לא תהיה לי שליטה על הקופה כשיגדל. כמו כן א...
🕒 21/05/2024 08:01
תודה רבה על המענה. אם אפשר לפתוח קופת גמל על הת.ז של הילד , מדוע אי אפשר גם על הת.ז שלי שאני הרי איני אזרח? לגבי המיסוי: היא לא עבדה בשנים האלו, רק השנה. עד השנה רק אני פרנסתי. מה שכן, יש לי בעלות בחצי מדירה שמכניסה לנו כ2000 ש"ח בחודש לחשבון המשותף במשך כמעט 4 שנים. מה עלינו לעשות? כיצד למלא? ...
🕒 21/05/2024 06:41
שלום לכולם, קודם כל עליי להגיד שאין לי מושג והבנה בהשקעות, ובכל זאת יש 2 דברים שאני מעוניין לעשות כרגע: 1. לשים את הכסף שיש לי בעו"ש בקרן כספית. 2. לפתוח קופת גמל להשקעה על מדד S&P500 ולהפקיד לשם בהוראת קבע 500 שקל בחודש עבור הבן שלי שיהיה לו בגיל 18. הבעיה - אני נשוי לאזרחית אמריקאית וכרגע אנחנו...