🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:21
אליס בעלת דירה בתל אביב. בוב שוכר מאליס את דירה תמורת כ 6000 שקלים בחודש. בחוזה בינהם, אליס מאפשרת לבוב לבצע שיפוץ בדירה ולהכניס דיירי משנה, וזאת תמורת חוזה ארוך טווח מול בוב (ארבע שנים).
בוב, לאחר שיפוץ בדירה שעלותו היא כ 30000, מצא שוכרים המשלמים 9000 בחודש. אליס מודעת לסידור ומברכת עליו.
בוב מנסה להבין כיצד יש להסדיר את ההכנסה מול מס הכנסה. אם זה משנה, בוב שכיר במקצוע אחר.
המחשבות שעלו לי בראש:
1. להצהיר על ההפרש בתור הכנסה משכירות. זה הכי נקי שאפשר, עם הכי פחות מיסים.
2. לפתוח עוסק פטור ולפעול כך:
בוב יבקש מדיירי המשנה לשלם שני צקים כל חודש, אחד עבורו כמוטב בגובה 3000 והשני עבור אליס כמוטבת, בגובה 6000 שקלים.
בוב יוציא כל חודש חשבונית בגובה 3000 לדיירי המשנה. בוב ינסה להכיר בהוצאות השיפוץ, 30K כהוצאה עסקית שניתן להפחית על פני 4 השנים בהם החוזה מול אליס תקף.
נשמע לי עקום מצד אחד, אבל מצד שני אני מדמיין חלופות גרועות יותר. אם לכם רעיון יצירתי - בוב ישמח לשמוע!
(כמובן הכל יקבל אישור של רו"ח/יועץ מס בהמשך, בוב רוצה להגיע מוכן)
בוב, לאחר שיפוץ בדירה שעלותו היא כ 30000, מצא שוכרים המשלמים 9000 בחודש. אליס מודעת לסידור ומברכת עליו.
בוב מנסה להבין כיצד יש להסדיר את ההכנסה מול מס הכנסה. אם זה משנה, בוב שכיר במקצוע אחר.
המחשבות שעלו לי בראש:
1. להצהיר על ההפרש בתור הכנסה משכירות. זה הכי נקי שאפשר, עם הכי פחות מיסים.
2. לפתוח עוסק פטור ולפעול כך:
בוב יבקש מדיירי המשנה לשלם שני צקים כל חודש, אחד עבורו כמוטב בגובה 3000 והשני עבור אליס כמוטבת, בגובה 6000 שקלים.
בוב יוציא כל חודש חשבונית בגובה 3000 לדיירי המשנה. בוב ינסה להכיר בהוצאות השיפוץ, 30K כהוצאה עסקית שניתן להפחית על פני 4 השנים בהם החוזה מול אליס תקף.
נשמע לי עקום מצד אחד, אבל מצד שני אני מדמיין חלופות גרועות יותר. אם לכם רעיון יצירתי - בוב ישמח לשמוע!
(כמובן הכל יקבל אישור של רו"ח/יועץ מס בהמשך, בוב רוצה להגיע מוכן)