⬅ חזרה לאינדקס

מיסים על יזמות ושכירות משנה

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:21
אליס בעלת דירה בתל אביב. בוב שוכר מאליס את דירה תמורת כ 6000 שקלים בחודש. בחוזה בינהם, אליס מאפשרת לבוב לבצע שיפוץ בדירה ולהכניס דיירי משנה, וזאת תמורת חוזה ארוך טווח מול בוב (ארבע שנים).

בוב, לאחר שיפוץ בדירה שעלותו היא כ 30000, מצא שוכרים המשלמים 9000 בחודש. אליס מודעת לסידור ומברכת עליו.

בוב מנסה להבין כיצד יש להסדיר את ההכנסה מול מס הכנסה. אם זה משנה, בוב שכיר במקצוע אחר.

המחשבות שעלו לי בראש:

1. להצהיר על ההפרש בתור הכנסה משכירות. זה הכי נקי שאפשר, עם הכי פחות מיסים.

2. לפתוח עוסק פטור ולפעול כך:

בוב יבקש מדיירי המשנה לשלם שני צקים כל חודש, אחד עבורו כמוטב בגובה 3000 והשני עבור אליס כמוטבת, בגובה 6000 שקלים.

בוב יוציא כל חודש חשבונית בגובה 3000 לדיירי המשנה. בוב ינסה להכיר בהוצאות השיפוץ, 30K כהוצאה עסקית שניתן להפחית על פני 4 השנים בהם החוזה מול אליס תקף.

נשמע לי עקום מצד אחד, אבל מצד שני אני מדמיין חלופות גרועות יותר. אם לכם רעיון יצירתי - בוב ישמח לשמוע!

(כמובן הכל יקבל אישור של רו"ח/יועץ מס בהמשך, בוב רוצה להגיע מוכן)
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:50
אני לא איש מקצוע, אז רק הבנתי הצנועה

תתחיל מהבסיס

אליס, משכירה דירה למטרות השכרה,

בדירה בוצע שיפוץ, השיפוץ הזה נחשב חלק מדמי השכירות.

היא לא יכולה להשתמש בחוק הפטור, כי היא לא משכירה לדייר הסופי.

מכיוון שהדירה כן מושכרת למגורים, אז להנחתי היא תוכל להשתמש בסעיף 122 שמדבר על 10%.

וכמובן תוכל להשתמש במסלול מס שולי.

בוב, משכיר את הדירה בשכירות משנה,

ההכנסה שלו היא 9 אלף, ולא משנה על מי נרשמים השקים.

יכול להשתמש במסלול 10%, תשלום של 900₪ בחודש מס.

במידה והוא רוצה לדרוש הוצאות, זה במסלול מס שולי ואז צריכים להתקיים שני דברים:

1. הוא מנכה מתשלום לאליס 35% ניכוי במקור (או אם יש לה אישור פקיד שומה, שיעור נמוך יותר)

2. אליס חייבת לדווח במסלול מס שולי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 17:39
תמיד טוב לשמוע את דעתך.

מה שמוזר לי בניתוח שלך הוא שבמסלול 10% בוב יצטרך לכתוב שהכנסתו היא 9k, בעוד בפועל הכנסתו היא הדלתא - 3k. אני מבין שלשיטתך השכירות שבוב משלם (6) היא הוצאה. ההצעה להפריד לשני שיקים מקבעת את העובדה שהכנסתו של בוב היא הדלתא. מה דעתך?

מסלול מס שולי נשמע כמו סיוט, הרי אליס היא אדם פרטי, ועוד כזאת שמעוניינת להימנע מבירוקרטיה - הרי יכלה לעשות את השיפוץ בעצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 17:54
כמובן שזו הוצאה, ובמסלול 10% אי אפשר לנכות הוצאות.

איך אתה רוצה שהוא ישלם רק על הדלתא? מבחינת רשות המסים, מהיכן הגיעה הזכות שלו לקבל אותה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 17:55
הפיצול הוא טכני. מבחינת המהות, בוב שוכר מאליס ומשכיר לדיירים. כל הזכויות הנוגעות להשכרת הדירה, עברו במלואן מאליס לבוב ואין כל יחס קנייני-חוזי בין הדיירים לאליס ולכן כל כסף שמגיע אליה מהדיירים וקשור לתשלום עבור השכירות, בפועל הוא הכנסה של בוב. בכל מה שקשור למיסים, תמיד מסתכלים מה המהות האמיתית של התשלום.