⬅ חזרה לאינדקס

RSU לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 22:17
שלום לכולם, חדש כאן.

יש לי מספר דברים שאני חייב להבין, בעיקר עקב היותי אזרח אמריקאי.

קצת רקע עלי, אני אזרח אמריקאי, אשתי והילדים אזרחים ישראליים. שנים התכחשתי לחובת הדיווח, מחוסר רצון זמן וכסף להתעסק עם זה.

עד לפני כ3-5 שנים לא הייתה לי חובת דיווח בעקבות הכנסות נמוכות, במהלך הקורונה הגשתי פעם אחת דוח מס כדי לקבל את ההטבות, וקיבלתי את הכסף לחשבון אמריקאי בCASH APP.(לא נעזרתי ברו"ח אלא בקרוב משפחה), בשנים האחרונות כבר התחלתי להרוויח יותר, בנוסף רכשתי דירה שרשומה עלי על אשתי(כבר דיווחתי על הדירה באותו דוח).

במהלך השנים כל כסף שחסכתי העברתי לאשתי לחשבון נפרד כדי לא להסתבך, כולל קופות גמל להשקעה רק על שם אשתי והילדים. לפני כשנה התחלתי לעבוד בחברה שהעניקה לי כ15K$ במניות RSU. אבל עד עכשיו לא סיימתי את ההרשמה לאתר של הנאמן, בגלל הסיבוך שפחדתי מדוחות המס.

כמה שאלות:

1. אני מעוניין פשוט להגיש פעם אחת דוחות מס מה שנקרא הגשה שקטה, אעשה את זה דרך רו"ח. האם עדיף לי לבצע גילוי מרצון?

2. זה שהכספים נמצאים אצל אשתי הישראלית, זה תקין מבחינת האמריקאים, נכון? אני מעביר מהחשבון המשותף שלנו כל חודש כמה אלפים לחשבון רק על שמה.

3. אני לא גר בדירה, אני חייב לדווח על דמי השכירות? כי בתכלס אני גם משלם משכנתא עליה, וגם משכיר דירה אחרת...

4. כשאמכור את הדירה, הרווח יהיה של נניח מיליון ש"ח, בשביל להיפטר ממס בישראל אני אקנה דירה אחרת(משפר דיור) וכך לא אצטרך לשלם מס שבח, וגם לא מס רכישה על אותו דירה. האם גם בארה"ב אהיה פטור ממס בעקבות השיפור דיור? לפי מה שאני מבין בכל אופן המס יהיה רק על החלק שלי בדירה שזה חצי מיליון, ואשתי לא קשורה למס ארה"ב

5. אני מתכנן לרכוש קרקע , האם יש לזה משמעות מיסית כלפי ארה"ב? בישראל כבר יש 6% מס רכישה על קרקע.

@FIYaacov אני רואה שאתה ממליץ על סימפל טקס, זה יכול להיות טוב במקרה שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2024 23:05
גילוי מרצון רצוי לעשות כאשר יש חשש לקנס גדול.

המקרים הנפוצים:

1. אי דיווח FBAR בשנה בה הייתה הכנסה פאסיבית בחשבון "זר" על שם האמריקאי והייתה חובת הגשת דוח שנתי

2. שנה שהייתה חובת הגשת דוח שנתי, והיית חייב גם 8938 (כנראה לא תקף במקרה שלך - זה למי שיש בחשבונות זרים מעל $200,000)

אין עם זה בעיה, מותר לך להעביר לה במתנה $180,000 בשנה מבלי לדווח על מתנה לאמריקאיים ומבלי לשלם מס מתנה.

בהנחה והדירה בבעלות משותפת עם אשתך, אתה מחויב לדווח על מחצית מדמי השכירות בדוח האמירקאי אבל גם זכאי לדווח על מחצית ההוצאות, כולל פחת על הדירה, ריבית המשכנתא, והוצאות נוספות.

אם גרת בדירה שנתיים מתוך ה-5 שקדמו למכירתה יש לך פטור של $250,000 על מחצית הרווח מהמכירה (אחרי קיזוז הוצאות).

אם לא תעמוד בתנאי זמן המגורים המדובר, מחצית הרווח תמוסה מהדולר הראשון. אם תקנו דירת מגורים להשקעה חליפית, תוכל לדחות את המס הזה למכירה של הדירה הבאה באמצעות מה שנקרא 1031 Exchange, אבל זה דורש רואה חשבון שמכיר איך עושים את זה על נכס זר.

אין מס רכישה על קרקע בארה"ב, אבל במכירה תצטרך לדווח על רווח לכל דבר (ואין פטורים או דחייה כמו במקרה של דירת מגורים).

הם יודעים את העבודה, ונכון לעכשיו המחיר שלהם ללא תחרות (קצת העלו בשנה האחרונה אבל עדיין הרבה מתחת לשוק).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 17:34
האם השכרת הדירה נחשבת להכנסה פסיבית שעלולה לסכן אותי? מניח שלא כי זה לא נחשב חשבון אלא נכס

1.האם זה יהיה רק דחייה של המס או ביטול המס על הדירה הראשונה?

ז"א אם על הנכס הראשון הרווחתי מיליון, ואז מכרתי ורכשתי נכס אחר ושם הרווחתי 100K, כשאמכור את הנכס השני אצטרך לשלם מס על מיליון מאה או על מאה?

2. אותה שאלה לגבי המס בישראל, האם אצטרך אחרי מכירת הדירה השניה לשלם על הרווח משני המכירות של הדירות?

3. האם אני יכול לתת לאשתי במתנה את החצי שלי בדירה? וכך להיפטר מארה"ב

ובמקרה שאני אבנה עליה בית? אצטרך לשלם מס כלשהו בבניה? ובמכירה שלה, אצטרך לשלם על הרווח?

נשמע לי שאעשה איתם.

אם לא אמצא פתרון לנדלן אני שוקל מאוד ברצינות לוותר על האזרחות הזו שלא תורמת לי הרבה חוץ מכאב ראש, יעקב היקר יש לך פוסט על וויתור אזרחות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2024 17:44
אכן זה לא נחשב חשבון פיננסי ולא מדווח בFBAR או ב8938, ולכן פחות סיכון בהיבטים האלה.

מליון מאה, כלומר זו דחייה.

זה לא תקף בישראל, בישראל תשלם לפי החוקים בישראל. כלומר בכל מכירה מס שבח.

כן, ואנשים אף עושים את זה.

בארה"ב?

יפצלו את מכירת הדירה למרכיב קרקע ומרכיב דירה, ויחשבו רווח לכל אחד בנפרד.

לא בעיקר כי אני חושב שיש לאזרחות ערך ביטוחי שלא שווה לוותר עליו גם במחיר כאב ראש, ושיש מספיק דרכים טובות להתמודד עם כאבי הראש ואפילו סוכריות פה ושם אם יש לך ילדים בעלי אזרחות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 12:32
אז שווה עם הסכום הזה לקנות את דירת המגורים שלי, וכך להשאיר את הדחייה כמה שיותר קדימה

בישראל משפרי דיור(מוכר דירה אחת ורונה דירה אחרת במקומה) לא צריכים לשלם מס שבח, וגם לא מס קנייה כי זה עדיין ייחשב לדירה ראשונה.

השאלה שלי היא אם בישראל מדובר על דחייה או פטור?

זה ממש חשוב לי עניין המס כאן כי מדובר על מיליונים, שבתכנון נכון אפשר להיפטר בהם מתשלום מס.

יכול להיות פתרון מעול

לא, קניית קרקע בישראל(במחיר זול משמעותית ביחס לשווי), ואחכ בניה על הקרקע.

נשמע שגם כאן כדאי שאשתי תהיה הבעלים.

בעיקר כי אני חושב שיש לאזרחות ערך ביטוחי שלא שווה לוותר עליו גם במחיר כאב ראש, ושיש מספיק דרכים טובות להתמודד עם כאבי הראש ואפילו סוכריות פה ושם אם יש לך ילדים בעלי אזרחות.

לילדים שלי לא עשיתי אזרחות, מרגיש לי שאני מכניס אותם למלכודת מס הדיווחים אינסופית.

ערך ביטוחי את מתכוון שארה"ב תספק הגנה לאזרחים? בנתיים בעניין החטופים נראה שאזרחי ארה"ב לא מקבלים יחס עודף
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 14:55
הגירה בשעת חירום, למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2024 16:48
בתחום המדינה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2024 15:06
לכותב השרשור האם אתה אזרח ישראלי ואמריקאי מלידה?

אם לא תקרא על מס עזיבה שאם תרצה יום אחד לותר על האזרחות תדע מתי (גבול של2M$ כולל פנסיות נכסים...).

מנצל את השרשור, אני אזרח אמריקאי לשעבר (טרי) ואשתי אמריקאית בהווה.

אני עובד בהייטק ואשתי מרוויח די קצת.

כרגע משאיר אותה אזרחית בעיקר בגלל המצב בארץ ובגלל העלות של הויתור (לא יהיה מס עזיבה כי היא אזרחית מלידה של ישראל+ארהב).

אני מתכוון לפתח חשבון חדש בנק רק על שמי ואני מתלבט אם להשאיר את שמי על החשבון הישן או להתנתק לגמרי. לכאורה אני יכול להגיד לESOP להעביר לחשבון החדש את כל המניות שאמכור מעכשיו ולהמשיך להעביר את המשכורת לחשבון המשותף וזה יחסוך לי הרבה בלאגן לאזן חשבונות ולדאוג שהחשבון של אשתי ישאר מאוזן. האם יש בעיה כך?

אני יודע שעדיין בFBAR היא תכתוב אותי אבל לא מתכוון לצרף אותי ל1040. הילדים לא אזרחים וגם לא יאוזרחו באזרחות הזאת (כנראה באחרת)
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2024 15:09
אין.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2024 15:27
תודה יעקב אין עליך
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2024 15:36
בכיף, רק אשתך צריכה לזכור לבדוק חבות 8938 בנוסף ל-FBAR
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 09:32
לא מלידה, נולדתי בארץ ועשיתי אזרחות ארה"ב בגיל 10 בערך.

בקיצור אם אני רוצה לעזוב אותם אני צריך לעשות את זה לפני שאני מגיע ל2M$? אחרת אשלם מס?

הייתי שמח אם היה איזה שרשור\פוסט על יתרונות וחסרונות של אזרחות אמריקאית... מבחינת מצב ביטחוני בארץ זה לא רלוונטי לי מטעמי ציונות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 09:39
לא בהכרח (יש פטור נדיב של 821K על חישוב הרווח על הנייר של הנכסים שלך), אבל אם יהיו לך מעל 2M בנכסים תצטרך להמשיך להגיש דוחות 10 שנים אחרי הויתור.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 10:51
היתרון הגדול זה פטור ממס ירושה על נכסים אמריקאיים על שווי של הרבה מליונים (כיום 13M אבל אמור לרדת לאיזור ה7).

מי שמאזרח ילדים יכול לקבל עליהם 1500$ בשנה תלוי הכנסה.

אם אין לך מחשבות על עזיבה לרילוקיישן או משהו בסגנון בארה"ב אז *לדעתי* החסרונות גוברים על היתרונות. אל תשכח שעל RSU צריך לדווח לאמריקאים *בקבלה* שלהם ולא במכירה וזה יכול לגרום לחבות מס במקרים מסויימים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 11:39
נכסים אמריקאים פחות יהיה לי, חוץ ממניות שלהב תיק זה לא נכסים.

אני לא הולך להכניס אותם לכאב ראש הזה כנראה..

אבל זה אצל נאמן אמריקאי הrsu, הם לא יודעים על זה אוטומטית?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 12:34
כן, הכל ינוכה במקור אצל המעסיק האמריקאי.

נראה לי שמשה התכוון למצב שאזרח מקבל RSU מחברה ישראלית, ואז יש מצב לכפל מס בגלל חוסר החפיפה בשנים בהן קורה אירוע המס בשתי הארצות.

זה כבר 1700
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 18:10
צריך להזהר. הפטור הוא רק על רווחי הון. הכנסות אחרות, כמו פנסיות לדוגמא שנחשבות כאילו קיבלת אותם יום לפני שוויתרת על האזרחות לא נהנות בכלל מהפטור.

נראה לי שאתה מדבר על החוק הישן (מה שהיה למי שוויתר על האזרחות עד שנת 2008). מאז 2008 אין חובת דיווח אחרי שנת הוויתור.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2025 14:16
מקפיץ שוב לשאלה.

הפעם הראשונה והאחרונה שהגשתי דוח הייתה ב2019, וקיבלתי את שני מענקי הקורונה ב2020 ו2021.

עכשיו אני רוצה להתחיל להגיש דוחות, כרגע את 2023.

מייעצים לי להגיש את כל השנים 20,21,22 כדי שיהיה רצף.

לי זה מעיק להגיש עכשיו כל כך הרבה דוחות, האם יש הגיון להתחיל ליישר קו מ2023?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2025 14:22
הייתה לך חובת הגשה בשנים הללו?

אם כן, אז תגיש. אין קשר לרצף.