⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 15:34
שלום.

אני כרגע לא רחוק מיציאה לפנסיה ומתלבט אם למשוך פיצויים או להעביר אותם לקרן פנסיה.

הרי יקח הרבה זמן עד שהסכום ישתלם אם אעביר אותו לקרן פנסיה.

מה עושים בדרך כלל במקרה כזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 15:38
אל תיגע עד שלא תבין את כל המשמעויות עד הסוף. משיכת פיצויים תקטין לך את הפטור בפנסיה. יש סיכוי לא רע שגם אם אתה רוצה למשוך כסף חד פעמית עדיף לך לעשות את זה בפרישה ולא עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2024 13:30
השאלה שלי האם כדאי להעביר את הפיצויים לקרן פנסיה כאשר כבר לא רחוק מפנסיה ?

הרי יקח הרבה זמן עד שהסכום ישתלם אם אעביר אותו לקרן פנסיה.

מה עושים בדרך כלל ?

מייעצים לא למשוך פיצויים כי אפשר לקבל עליהם עם השנים תשואות גבוהות, אבל זה לא המקרה הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2024 08:47
אם סיימת לעבוד עכשיו, אז אתה ניצב בפני ההתלבטות, לפדות פיצויים או להכניס אותם לרצף קצבה.

אם לא סיימת לעבוד והפיצויים שלך בקופת גמל ואתה רוצה לנייד אותם לקרן הפנסיה, אז אין כאן באמת התלבטות והפעולה של המשיכה תתבצע בסיום עבודה.

תנסח את השאלה ואנסה לסייע
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2024 14:56
סיימתי לעבוד עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2024 17:58
אז אני מניח שההתלבטות היא בין פדיון החלק הפטור לבין בחירה ברצף קצבה

לטעמי ככל שאין צורך בפיצויים בשנים הבאות אפשר לבחור באפשרות לרצף קצבה.

שים לב שאם תבחר ברצף קצבה ובעתיד תרצה להתחרט, תאלץ לפדות את כל הפיצויים - פטורים וחייבים

אם תישאר עם ההחלטה עד הפרישה ובפרישה אתה צפוי לקבל קצבה מעל לקצבה המזערית ותרצה למשוך כספיים יהיה עדיף לך לפדות את הכספים כהיוון קצבה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2024 21:48
מה כוונתך במשפט הזה? אתה מתכוון שבכל חודש אתה מקבל כקצבה רק חלק קטן מהסכום המלא?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 16:20
אני השוויתי בין הסכום של הפיצויים ולעלייה הצפויה בפנסיה במקרה שאני מעביר אותם לקרן פנסיה וראיתי שיקח הרבה מאוד זמן עד שהסכום ישתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2024 13:35
יש לי שאלה.

מעסיק הפנה אותי למס הכנסה אחרי מילוי טופס 161 חלק ב'.

האם יש אפשרות לבצע שינויים בטופס הזה כל עוד הוא לא הגיע למס הכנסה ?

האם מעסיק יכול לשנות מה שסימן בחלק ג' אם אחליט לשנות את הבחירה שלי ?

בפורום מיסים לא קיבלתי תשובה מדויקת לשאלה שלי אז אשאל גם פה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2024 14:56
לי יש שאלה דומה. ייתכן שאני אסיים עבודה אצל המעסיק הנוכחי. אני (כנראה) אמשיך לעבוד. אני מתכננת להתחיל למשוך פנסיה בגיל 60 בכל מקרה (בין אם אמשיך לעבוד ובין אם לא). האם כדאי לי למשוך את הפיצויים בסיום העבודה אצל המעסיק או לחכות ליציאה לפנסיה?

בכל מקרה, הכסף הולך לחשבון השקעות ולא לצריכה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2024 15:48
מצטער, חסרים המון נתונים שגם איתם אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד ואחת

בת כמה את היום

כמה זמן עבדת במקום העבודה

מה גובה הפיצויים שאת שוקלת לפדות

מה תהייה גובה הקצבה בגיל הפרישה

מה השיקולים בעתיד לגבי אופן השימוש בכספים

מה המצב המשפחתי ועד כמה יש אנשים שתלויים בך

עד כמה את מסוגלת לסבול ירידות בתיק השקעות הפרטי

עד כמה את יכולה להשאיר את הפיצויים להשקעה בחשבון הפרטי

תנסי לענות לעצמך על השאלות ובהתאם לכך תחליטי האם לפדות את הפיצויים או להשאיר אותם למטרת קבלת קצבה בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2024 15:35
יש לי מסוגלות גבוהה להשאיר את הפיצויים בתיק ובנוסף, יש תיק השקעות ממוסה שכבר היום יכול לאפשר לי משכורת אחת. אני מעוניינת לפדות מקסימום הוני בפטור ממס על מנת "לשחק" עם סכומי המשיכה מהפנסיה או מהתיק בשעת הצורך (או הרצון). השאלה שלי מבחינה מיסויית, מה עדיף, למשוך עם סיום העבודה או בנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2024 17:48
אם הכוונה שלך למשוך כמה שיותר פיצויים כנראה שיהיה כדאי להשאיר כספים ברצף פיצויים ולהגדיל את הוותק.

אם תבחרי ברצף קצבה, ותעשי בעתיד חרטה מרצף קצבה תצטרכי לפדות פיצויים פטורים וחייבים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2024 22:24
ה

הבנתי. תודה. כשחישבתי שוב את גובה הפיצויים לעומת התיק הממוסה, זה לא יוצא הבדל גדול כך שבכל מקרה, כדאי לי לדחות את ההחלטה לעת הפרישה.