⬅ חזרה לאינדקס

חוזה שכירות אישי בדירת שותפים?

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2024 23:20
בקרוב השותף לדירה עוזב ואילו אני רוצה להישאר בדירה עוד כמה שנים.

אנחנו כרגע חתומים מול בעל הבית על חוזה משותף של שנינו, וכנראה שבעל הבית ירצה שאני אחתום גם על החוזה הבא באופן משותף עם השותף העתידי, מי שלא יהיה.

כדאי לי להתעקש מול בעל הבית על חוזה נפרד לכל אחד מהדיירים, למרות שחשוב לי לשמור על יחסים טובים איתו לעתיד? בצורה כזו אני לא אצטרך לחשוש מהכפלת השכ"ד אם השוכר הבא ירצה לעזוב ואני לא אמצא מישהו שאני ארצה בתור שותף.

בנוסף, אולי בצורה הזו יהיה אפשר לחלק את השכ"ד טיפה לטובתי, כי החדר שלי טיפה יותר קטן מהחדר של השותף. מה הסיכוי?

החיסרון העיקרי שאני חושב שיכול להיווצר הוא שבחידוש החוזה הבא, בעל הבית יוכל להחתים דייר בנפרד מהחוזה שלי, גם אם הדייר לא יתאים לי. מותר לו דבר כזה אם החוזים הם בנפרד? מלבד זה יש עוד חסרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2024 01:05
לרוב בעל הדירה יעדיף חוזה אחד ולא חוזה נפרד מול כל שותף. למשל אם אחד השותפים גרם לנזק בדירה, לבעל הדירה אין אפשרות לדעת מי משני השותפים גרם לו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 12:15
נקודה טובה. אבל גם במצב של חוזים נפרדים אני והשותף יכולים להגיע להסכמה ש"האחראי האמיתי" ישלם לבעל הבית, אם מלכתחילה אנחנו שותפים הוגנים זה לזה. גם במצב הנוכחי אם מישהו מאיתנו היה הורס משהו בדירה, היה ברור לשנינו שהוא זה שיפצה את בעל הבית.

מחשבות?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 12:41
מבחינת בעל הדירה הוא לא רוצה להיות השופט או הבורר. מבחינתו אם יש חוזה אחד, שניכם יחדיו צריכים לשלם לו על הנזק, ותשברו את הראש ביניכם.

אם יש שני חוזים, הוא בבעיה אם שני הצדדים מתכחשים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 13:05
בשפה משפטית קוראים לזה "ביחד ולחוד" שזה בגדול אומר שכל אחד אחראי למלוא החוב כלפי הנושה ואחר כך שהחייבים יתחשבנו ביניהם.

זה נושא שכדאי לשים לב אליו בהסכם שכירות של שותפים, לפחות לגבי שכר הדירה לגביו קל יותר להגדיר מה החיוב של כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 15:01
- אפשר ונהוג לחלק את שכר הדירה באופן לא אחיד בדירות שותפים, גם כאשר החוזה הוא משותף.

- עבור בעל הדירה זה יהיה מאוד לא חכם להחתים את הדיירים על חוזים נפרדים, זה עלול לגרום לבעיות סביב האחריות לנזקים תקלות, תשלומים וחשבונות, ובעיקר חוסר סנכרון, אם למשל דייר אחד בעייתי ואחד לא.

- אם אתה בכל זאת מצליח לחתום על חוזה נפרד, אתה חייב לבקש סעיף לפיו אתה צריך לאשר שותף חדש שיכנס.

- גם אם אתם בחוזה אחד משותף, במידה והשותף רוצה לעזוב אתה לא תשלם שכר דירה כפול, השותף שעוזב ואתה תצטרכו למצוא מי שיחליף אותו, ואתה תצטרך לאשר את המחליף, במידה ולא תמצאו האחריות על התשלום היא עדיין שלי מי שרוצה לעזוב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 15:23
באופן פורמלי למול בעל הבית או בינינו השותפים?

כנראה הסעיף שבעל הבית הכי יתנגד אליו. אבל מישהו יודע אם יש חוק פורמלי לגבי הנקודה הזאת?

אבל רגע, אני מדבר על מצב שבו הסתיים החוזה המשותף של השותף הראשון ושלי, ואני מחפש שותף חדש לחתום איתו על חוזה השכירות. אם אני נשאר והוא הולך מה פתאום שהוא ימשיך להיות אחראי לשלם חצי מהשכ"ד?
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2024 00:38
פורמלי, רושמים סהכ וכמה כל אחד משלם, או שרושמים רק סהכ ומביאים צ'קים בהתאם לסיכום.

מחילה חשבתי שאתה מדבר על אמצע חוזה, ברור אם יגמר החוזה תצטרך למצוא עם מי לחדש במידה והנכחי לא ירצה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2024 06:35
אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך, אם אתה רוצה יותר ודאות וסמכויות אז יהיה לזה מחיר.

עוד אפשרות היא שאתה כשוכר הראשי תשכור את כל הדירה מהמשכיר, אולי לכמה שנים מראש, והשותף השני ישכור ממך חדרים כשוכר משנה.

היתרון פה זו הסמכות לבחור את השותף, לסכם איתו על התנאים ולנהל את הדירה, החיסרון זו האחריות המלאה שמוטלת עליך לכל מה שקורה בדירה בעיני המשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2024 23:51
רעיון מעניין אבל אני לא בטוח מה האינטרס של בעל הבית להסכים לזה. לתחושתי הוא יפחד שיש איזו פרצה בחוק שהוא לא מכיר (בתור עולה חדש/ישן) שתיתן לי עוד זכויות שהוא לא מודע אליהן.

לא נורא בעיניי כל עוד האחריות המלאה היא שלי מבין השותפים, ולא אחריות על דברים מעבר למה שיש עכשיו, נניח סתימה בצנרת שהיא באחריות המשכיר לתקן.

בסה"כ נשמע כמו רעיון מעניין שיכול לאפשר באמת יותר יציבות בשכירות. אולי אפילו אפשר לסכם מראש על שכ"ד, למרות שלא הייתה שום העלאה כמעט. אבל מעבר לזה אני לא רואה איך זה יעזור לי להימנע מלשלם שכ"ד כפול אם השותף השני עוזב בכל פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2024 10:01
הייתי בדירת שותפים עם בעל דירה (חביב) ומבוגר, שביצעה חלוקה כזו (שעשויה אולי להתאים למה שאתה מחפש):

שוכר אחד "ראשי" שחתום מולו,

ועוד שני "שוכרי משנה" שחתומים גם מולו, אבל גם מול "הדייר הראשי".

מבחינת שיח מול בעל הדירה, זה מבצע הדייר הראשי. היתרון הגדול הוא שבתור הדייר הראשי אתה קובע את מי להכנס, את חלוקת החדרים (והמחיר שלהם),, ובגדול הדירה שלך מול בעל הדירה.

זה טוב באזורים מבוקשים, כי לעיתים יש "מריבות" בסוף חוזה מי ישאר בדירה במידה ולא רוצים להישאר ביחד כשותפים, ובתור דייר ראשי אתה מקבל זכות ראשונים.

מבחינת אחריות משפטית, אני לא בטוח מה היה קורה במצב של צקים חוזרים נניח. האם החוב הוא אישי שלך מול בעל הדירה, או של הדיירים ישירות. אני גם לא זוכר את הניסוחים הקטנים בחוזה, כנ"ל נזקים של הדירה שלא מסכימים לשלם וכו וכו. כולם מביאים צקים מראש, מחולקים ביניהם.

במקרה שלי זה כלל רק דיירים שהכרתי (והגיע כ"דרישה" מבעל הדירה, שמבחינתו, נתן לו נוחות ושקט - להתעסק מול שוכר אחד ולא מול שלושה). ממה שאני כן זוכר, החוזה הראשי ציין גם אותם, אבל הגדיר אותי בתור "השוכר הראשי", והיה מעין "מיני חוזה" נוסף שחתומים עליו כל הדייירים ובעל הדירה שכלל את הדיירים הנוספים ובעל הדירה.