⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'?

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2024 18:37
אני מנסה ללמוד ולקרוא על הנושא, אבל אין המון מקורות מעודכנים.

אני רוצה לשמוע חוות דעת ממשהו שמבין עניין או לכל הפחות יכול להפנות אותי למקורות הרלוונטיים.

אני עומד לעבור לבאר שבע בעקבות לימודים ומעוניין לשכור דירת יחיד.

שמתי לב שרוב משכירי הדירות מציעים חוזה לטווח של שנה,

ואינם מוכנים לתת לי סעיף יציאה מוקדמת בהתראה מראש מבלי למצוא להם שוכר חלופי.

אין חוק מחייב אז למה להם?

אני לא רוצה להתחייב לחיפוש מחליף בהינתן התקופה הלחוצה שאמצא בה - תואר במדמח..

אני חש חוסר ודאות מסוימת להתחייב לשנת שכירות בב"ש בגלל מספר סיבות:

המצב הבטחוני ואולי משבר כלכלי שמאיים לצוץ בכל רגע,

אני לא באר שבעי שמכיר בכלל את האזור(AKA "חתול בשק")

וכו'.

לכן חשבתי לקחת סאבלט במקום לשכור, לטווח קצר של עד סמסטר (נוב-מרס).

העניין הוא שאני לא סגור על ההיצע של הדירות התואמות לצרכים ולהעדפות שלי.

1) האם זה צעד נבון? מהם היתרונות והחסרונות של סאבלט בהשוואה לשכירות רגילה?

2) איך ניתן למצוא את יחידת הדיור האידיאלית בבאר שבע?

אילו אסטרטגיות חיפוש מומלצות קיימות?

3) האם תקופת הודעה מוקדמת לסיום החוזה היא הכרחית או שניתן להתגמש בהתאם לנסיבות?

ייתכן ויהיו לי שאלות נוספות אבל הן לא צצות ברגע זה. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2024 18:59
הרבה דירות סטודנטים מתחלפים בהם השוכרים בסוף שנת הלימודים,

לכן בעל הדירה לא ימצא שוכר באמצע. השנה ולכן הוא לא מאפשר לך לצאת.

אולי תמצא סאבלט אצל בחור שיוצא לחילופי סטודנטים?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2024 19:24
אחלה כיוון. באמת.

רק בהצלחה לי למצוא כאלו :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2024 19:28
דעתי:

לא. העומס ישאר איתך. בין אם זה סמסטר א, ב, תקופת מבחנים או ווטאבר... אין טעם לדחות.

לי נתן המון שקט לדעת שיש לי מקום משלי. לתקופה מוגדרת.

לדעתי לא נבון. חסרונות: שותפים לא יציבים (שמים ז**. לא מנכים. לא אכפתים כלפיך או הדירה). עלויות הרבה יותר יקרות עבור סאבלט לעומת שכר דירה מהניסיון המועט שלי.

יש לך לא מעט זמן עד נובמבר. תצטרף לקבוצות פייסבוק להשכרת דירות. תארגן מפגשים בכמה דירות באותו היום. תעשה יום פגישות מרוכז. בב"ש. כשהייתי צריך למצוא דירה בק"ש זה מה שעשיתי. רצוי לשלוח תזכורת יום לפני לבדוק שהנכס לא הושכר בינתיים.

בהצלחה!!

ונקודה למחשבה:

בדירות יחיד לרוב לא תמצא מכונת כביסה, מייבש או מטבח נורמלי. אם זה חשוב לך, תשקול דירת שותפים בדירה גדולה יותר. אם הפאן החברתי חשוב לך זה שיקול נוסף. אני הרגשתי קצת בודד ועצוב לבד, זו הייתה הפעם הראשונה שגרתי לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2024 19:39
מאיפה אתה עובר?

עבד איתי בעבר ברמת גן, סטודנט שלמד בבן גוריון.

הסתדר עם רכבת/אוטובוס.

דירה בעיר/ ישוב מסביב לבאר שבע?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 14:57
אני דווקא נגד נסיעות, ודאי בשנה א...

אופציה טובה בשבילך (גם בדיעבד אולי זה מה שהייתי עושה כי גם אני לא עף על מחוייבויות) היא לסגור במעונות - עדיפות לד'

שם אתה יכול לצאת להכנס מתי שבא לך וההסכם הוא מול האוניברסיטה
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 18:07
זה לא אזור מצוקה עם נרקומנים זרוקים על הרצפה? - לפחות כך זה היה פעם, זה השתנה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 18:39
האיזורים שצמודים לאוניברסיטה די הפכו לבועות סטודנטיאליות, בדגש על שכונה ב' ו-ד'. עדיין רואים נרקומנים פה ושם, אבל זה לא נורא כמו פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 21:41
1. יתרונות, לא תתחייב לשנה שלמה. חסרונות, בעלים של דירות טובות לא יסכימו, אז ההיצע הרלוונטי מוגבל.

2. צריך להכיר את האזורים, יכול ללכת לסאבלט קצר כדי קצת להכיר, ולהתייעץ עם אנשים אחרים כי הגבול בין אזור טוב ללא הוא מאוד דק.

3. כל בעל דירה עם קצת שכל באזור הזה לא יאפשר ביטול לפני סוף חוזה, פשוט כי באמצע שנה קשה מאוד להשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 21:42
חלק כן וחלק לא, השכונה גדולה מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 09:03
סטודנטים גרים סביב האוניברסיטה, בדגש על השכונות הקרובות ד ג ב.. יש איזורים טובים ויש פחות ואת זה צריך לבדוק, מספיק סיבוב התרשמות קטן כדי להבין איזה רחובות טובים ואיזה פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 09:11
עלות המעונות יכול להיות קצת גבוה יותר אז כדאי להשוות זאת. היתרונות המשמעותיים הם שאין צורך להתעסק עם בירוקרטיות נלוות חשבונות, התעסקות עם הסכמים ובעלי דירות. במעונות אתה יכול לקבל חדר עם פרטיות יחסית ומטבח משותף לחמישה חדרים בערך. אתה יכול בכל רגע נתון לעדכן שסוף החודש אתה יוצא. להיכנס זה לא כזה פשוט לוקח זמן לא תמיד יש זמינות וכו. כל תקלה בעיה וכו יש כתובת מאוד נוחה ואנשי תחזוקה וכדומה. חיסרון הוא שזה מעונות לא יהיה לך חופש פעולה כמו בדירה שתשכיר. עוד חיסרון שלדעת רוב הסטודנטים מאוד משמעותי הוא האוכלוסיות המתגוררות שם. רוב הסטודנטים הולכים אחרי הקהילות, נניח שכונה ב ודאי לא הכי קרובה לאוניברסיטה והעלויות שם גבוהות יותר, בשכירות ובארנונה והרבה מאוד סטודנטים מתגוררים שם כי בין היתר יש שם פארק נחמד שכולם נפגשים
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 14:03
חולק עליך לגמרי, הגבולות הם דקים מאוד וקשה להבין מסיבוב חד פעמי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 14:07
חסרונות:

- המון שותפים שאתה לא בוחר.

- מיעוט דוברי עברית שפת אם, הרבה ערבים וקצת הודים וכל מיני סטודנטים מחול.

- מיקום לא משהו של חלקם, מעונות ד במיקום טוב, אבל רמות רחוק מהאוניבסיטה וכל שאר הסטודנטים, ומעונות ג נמצאים ב-ג׳..

- מחיר, דומה מאוד לדירת שותפים רגילה, אבל לא צריך לשלם על החופשים עד כמה שאני יודע, ותנאי העזיבה שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 13:07
תודה

אבל מעוניין לשכור דירת יחיד לבד. איך זה קשור ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 17:44
לא שמתי לב שכתבת את זה
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2024 18:04
לא הבנתי איך זה מסתדר…

בהנחה שתרצה להמשיך בתואר… ואני מאחלת לך שזה יהיה המצב ובסך הכל רוב הסיכויים שכן תרצה להמשיך, אתה בעצם מכריח את עצמך לעשות את אותה הפעולה שלא רצית להגיע אליה אבל בכיוון ההפוך - לחפש דירה/סאבלט לסמסטר השני באמצע תקופה לחוצה - תואר במדמ״ח…

כלומר במקום להגיע למצב הזה רק במקרה שאתה מתחרט ורוצה לעזוב את התואר/את באר שבע, אתה ב- 100% וודאות מכניס את עצמך לסיטואציה שתגרום לכך שתגיע למצב הזה.