⬅ חזרה לאינדקס

השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 15:07
שלום לכולם.

בעבר, כשרק התחלתי להשקיע, נכנסתי לעולם הזה דרך השקעה באמצעות קופת גמל להשקעה.

כיום, יש ברשותי שתי פלטפורמות דרכן אני משקיע- קופת גמל להשקעה ותיק השקעות בניהול אישי.

הסיבה העיקרית שאני משאיר את קופת הגמל להשקעה שלי היא מימון-

הבנתי שיש אפשרות לקחת הלוואה על חשבון קופת הגמל להשקעה (כבטוחה), ואז להנות מתנאים נוחים יותר.

יש כאן מישהו שיכול קצת לעשות לי סדר בזה?

- האם זה נכון?

- כמה זה משפיע על תנאי ההלוואה?

- בהנחה שזה נכון, האם ההלוואה ניתנת ע"י בית ההשקעות שמנהל את קופת הגמל להשקעה (מיטב במקרה שלי), או ע"י כל גורם שנותן אשראי, כמו בנקים לדוגמא?

כמו כן, אשמח אם מישהו יכול להאיר את עיניי איזה סיבות טובות יש, חוץ מהסיבה הנ"ל, להשקיע גם דרך קופת גמל להשקעה ולא רק באמצעות תיק השקעות (להוציא את הסיבות של הטבת המס בגיל 60+ ואת האפשרות להשקיע בדרך של 'שגר ושכח').

תודה לעוזרים (:
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 00:01
לא מכיר את הפרטים בנוגע להלוואה אז אתייחס לשאלה השנייה.

בסה"כ מבחינה סטטיסטית ומתמטית גרידא, כנראה עדיף להשקיע בתיק פרטי (מתעלם מכל עניין פסיכולוגי - הנוחות, שגר ושכח, "מחסום" בפני צעדים אימפולסיביים...)

לאורך שנים דמי הניהול של הכלי הזה אוכלים יותר מאשר הטבת המס שתקבל.

היתרון הלא-פסיכולוגי הנוסף (והיחיד לדעתי) הוא היכולת להעביר מסלולים בלי אירוע מס.

אני אישית ללא מאמין בהעברת מסלולים כדי לזמן את השוק, אבל כן מאמין שנסיבות אישיות מצריכות לפעמים לשנות את הסיכון או את החשיפה לישראל.

היכולת להזיז כסף בלי אירוע מס זו הטבה לא רעה ובעיניי המרכזית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 00:26
בנוסף, אחרי שיש לך כסף בקופת גמל, בהנחה ויש לך שם כבר הרבה רווח, אם תצא כעת תשלם עליו מס כך שאתה צריך לחשב את הרווח והפסד בהתאם למצב האישי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2024 08:02
עשינו את זה בעבר עם כמה מאות אלפים והחלטנו לסגור. יש דרכים אחרות לקבל הלוואה, ובחישוב שלי זה לא מפצה על ההפסד בתשואה.

ובפרטים - התנאים הכי טובים שאפשר לקבל (נכון לכמה שנים האחרונות) הם הלוואה של 80% במסלול כללי או 50% במסלול מנייתי, בריבית של פריים פחות חצי, לתקופה של 7 שנים.

מאז העלאת הריבית גובה ההלוואה קטן, התקופות התקצרו והריבית קצת עלתה. כשביררתי בבנק, קיבלתי הצעה להלוואה בשווי של 250k למשך חמש שנים בריבית פריים. ההבדל בין הריבית הנ"ל לזו של קופגלה היא חצי אחוז, או 500 שקל בשנה על כל 100k. התקופה גם דומה.

בקיצור, לדעתי לא שווה את ההפסד בתשואה לאורך שנים.