⬅ חזרה לאינדקס

למה בעצם לא למכור בירידות?

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 15:19
פוסט בכורה בפורום. תהיו עדינים.

אקדים ואומר שברור לי לחלוטין שלמכור מפאניקה כשהתיק נחתך זו טעות חמורה.

אבל, בדרך מחושבת, למה לא למכור כשמתחילה עקומת ירידה -

1) אם העקומה מסתמנת כסיפתח לירידה משמעותית אז התמזל מזלנו ונוכל להשתמש במזומנים להשקעה חוזרת במחיר נמוך או למצוא אפיק אחר לבינתיים.

2) אם העקומה מתקנת את עצמה, נקנה שוב במחיר יחסית זהה למחיר המכירה.

אם הייתי מבין יותר הייתי משלב מונחים כמו Stop-Loss.

אני יודע שזה שאלת כיתה א' אבל מה הבעיה המרכזית כאן?

זה עמלות הקנייה והמכירה? זה הקושי להגדיר עקומת ירידה (למשל, 2% אחוז ביום)? זה הטיימינג או הנזילות של נייר הערך?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 15:28
לא חושב שבהגדרה למכור בירידה זה שגוי. השאלה לאיזה מטרה.

למשל, ייעול מיסוי, איזון תיק ואיזון סיכון/סיבולת סיכון - מטרות ראויות.

ניסיון תזמון שוק, מחשבה שאתה יודע יותר משאר העולם או שיש לך "תחושה ש" - הימור מיותר.

איך תדע אחרי כמה אחוזי ירידה לצאת? או אחרי כמה אחוזי עלייה להכנס?

אם השוק יורד 2% ומכרת, וקנית אחרי שהוא עלה 2% אך אחרי העלייה הוא שוב יורד ושוב תמכור - וחוזר חלילה - מה עשית בזה? אתה במעגל אין סופי של ניסיון לתזמן את השוק, השקעת זמן ומאמצים מיותרים.

אם אתה מוכר ברווח כדי להקדים תרופה למכה, אתה משלם מס סתם. ומה אם המכה לא באה? השוק ממשיך לעלות ואז מה? לקנות שוב? סתם שילמת מס.

תזמון שוק זה דרעק.

ברוך הבא לפורום! :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 15:58
All of the above

ואוסיף - אתה מוותר על דחיית מס, ויש לך blind spot של לילות וסופי שבוע
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 16:38
אז האסטרטגיה היא: buy high, sell low?

מציע לך לחפש בפורום על תזמון השוק ותמצא תשובה לשאלה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 16:44
ההנחה היא שהשוק הוא הילוך מקרי ואין "מגמות" שניתן לצפות.

קרא את "הליכת אקראי בוול סטריט"

באופן פשטני, אם כולם היו יודעים שהשוק הולך לרדת בשבוע הבא, כולם היו מוכרים והוא היה יורד כבר היום.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 18:01
איך זה מסתדר עם זה שאם עושים זום אוט לשוק רואים מגמה ברורה (הכוונה ל-s&p500 מהשפל הגדול).

אני מניח שהתכוונת לטווח קצר וכמו כן לטענה שהשוק יכול להישאר לא רציונאלי הרבה זמן.

פה הבעיה העיקרית. לעשות אקסטרפולציה זאת דרך נפלאה לטעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 18:31
קח תרגיל, אם תצליח בו באופן עקבי - זה רציונאלי לעשות מה שאתה מציע

קח גרף (איזה גרף שאתה אוהב, מצידי נרות יפניים משולב ממוצעים נעים) של הSPY או של הנכס האהוב עליך שנגמר בנקודה רנדומלית בזמן (אל תסתכל מעבר לנקודה הזו! זה יהרוס את כל הניסוי)

עכשיו תגיד אם הנכס יעלה או ירד קדימה

בשביל אמינות הניסוי הייתי מבקש ממישהו לגזור לך את הגרף בנקודות שונות שתוכל לנחש ורק אז הוא יגיד לך אם אתה צודק או טועה

המוח שלנו מאוד טוב בלהמציא מגמות או חוקיות במקום שהיא איננה, כמו שאנחנו רואים פרצופים בכל מקום - ככה אנחנו רואים מגמת "ירידה" "עלייה" או "דשדוש" בכל גרף של שוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 19:04
לא הבנתי, מה הצעתי? למעשה לא הצעתי כלום.

אם תקרא את מה שרשמתי - רשום שם שאקסטרפולציה זה מסוכן.

יש פרמטרים אחרים שהם לא מחיר אשר גרמו לאותה מגמה ברורה של שוק עולה ב-s&p500.

בעתיד כמובן זה לא חייב להתקיים.

לא הבנתי איך זה עוזר לבדיקת אמינות של אלגוריתם כזה או אחר.

למה דווקא לבחור נקודות ספציפיות שמישהו מבקש לגזור? למה שאותו אלגוריתם לא ידע להגיד שהוא לא יודע להגיד כלום על נקודות מסויימות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 19:28
מה שמותר ליופיטר (באפט) אסור לשור (פשוטי העם)
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 19:45
תראה, יכול להיות. פשוט לי זה לא בהיר כשמש.

אני פשוט מדמיין מצב שבו מתחילה ירידה ניכרת לעין, אז אני מוכר ואז או ש -

1) מכרתי את הדיפ, קונה חזרה, והפסדתי כסף.

2) הירידה המשיכה ואני ביתרון - אוכל להשתמש במזומנים כדי לרכוש את הניירות חזרה בהנחה, או לחילופין לחכות שהערך יעלה חזרה למחיר המכירה, לקנות ואז אני ברייק-איבן (למעט עמלות וכו')

אני פשוט תוהה אם ההמנעות מ"אסטרטגיה" כזאת היא בגלל החשש למכור בדיפ?

האם מכירה בירידה זה טאבו ותזמון שוק ולפסול את זה על הסף?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 20:00
תארת שני מקרים, באחד אתה מפסיד ובשני מרוויח. למה אתה חושב שתבצע את הבחירה הנכונה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 21:00
איך תדע מתי לחזור ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 21:03
לגמרי לא. אם אתה יודע למכור ביוקר ולקנות בזול, לך על זה!

הבעיה היא לדעת מתי למכור ומתי לקנות חזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 21:12
למה בעיה, אם יש מגמה של ירידה אז מוכרים ואם יש מגמה של עלייה אז קונים.

כסף קל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 21:35
אל תבסס החלטות השקעה על מה שאתה קורא בפורומים, גם לא על מה שאני או אחרים כותבים כאן. זה דורש הרבה מחקר ולימוד עצמי. יש שיטות שונות להשקעה חלקם מבוססות על ניתוח כלכלי של חברות (פונדמנטלי) וחלקן על ניתוח עקומת המחיר ועוד פרמטרים (טכני). החברות הגדולות שמנהלות את הכסף הגדול משתמשות במודלים אקונומטריים שרק במקרים מעטים מניבות תשואה טובה יותר מהמדד או פשוט מצמידות למדד וגובות ממך עמלה. בהרבה מקרים כדאי פשוט לקנות קרן יעודית ולהצמיד את הכסף למדד כלשהו או מספר מדדים. זה גורם לתנודות גדולות שבמצב של ירידות מביאות אותך לשאלה הזו, אבל אם מחכים הרבה זמן במדדים העיקריים התשואה היא חיובית. מעבר לשיטה הפשוטה ביותר הזו (ששימוש בה תלוי בעיקר בטווח הזמן שאתה מוכן לחכות) יש עוד שיטות אבל הן דורשות לימוד מעמיק וידע במדעים כמו כלכלה, סטטיסטיקה, תורת המימון, ורוב האנשים שרוצים להשקיע בשוק לא יכולים או לא רוצים להתעמק בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 21:59
אם היה לי כדור בדולח אמין, האסטרטגיה הכי טובה הייתה למכור בשיא ולקנות בדיפ. אילו היה לי כדור בדולח כזה, העמלות היו זניחות חגמרי בסיפור. הבעייה היא, שאנחנו לא באמת יודעים מתי הירידות תסתיימנה והעליות תתחלנה ופערי הזמן בין לבין יכולים להיות משמעוציים לתשואה במיוחד, אם מביאים בחשבון עמלות ומיסוי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2024 22:57
ברמה הטכנית זה בגלל שתי סיבות עיקריות:

1. מס. כל פעם שתמכור ברווח תצטרך לשלם מס למדינה. הכסף ששילמת יפסיק להרוויח בשבילך עוד כסף.

ועל זה נאמר: "ריבית דריבית היא הפלא השמיני בתבל. מי שמבין זאת, מרוויח. מי שלא – משלם."- אלברט איינשטיין

2. אם אתה סוחר בסכומים נמוכים עמלות קניה/מכירה משמעותיים בגלל עמלות מינימום. אם אתה סוחר בסכומים גדולים מרווחי קניה/מכירה יהיו משמעותיים עבורך בייחוד בזמן פניקה/התלהבות בשוק, ואלה הזמנים שסביר להניח תצטרך לסחור בהם.

על שני אלה צריך לזכור שאומנם הגרפים נראים ליניארים אבל בפועל יש לך הפסקות מסחר של יום. לדוגמה: הצלחת למכור ב 2% הפסד. כמה ימים אחרי זה השוק מתקן, אתה רוצה לקנות באותו סכום שמכרת אבל הוא מסיים את היום ב 10 סנט פחות. יום למחרת השוק נפתח אבל במחיר גבוה באחוז ממה שמכרת, את האחוז הזה אתה מפסיד וזה לא מקרה כזה נדיר אם תקנה ותמכור כל הזמן, בייחוד בתנאי תנודתיות גדולה.

הרמה התיאורתית יותר בעייתית.

כל שיטות ה atr) trailing stop) ודומותיה, במרווחי הפסד נמוכים, ממחקרים שיצא לי לקרוא, עובדות בתנאים מאוד ספציפיים ומחרבות רווחים בתנאים אחרים(זו גם אחת הבעיות, שאנשים יכולים לחשוב שהם עובדות רק בגלל שהם חסרי ניסיון בתנאי שוק שונים). הם במקסימום יכולות להוריד תנודתיות ,אבל לא מייצרות עודף רווחים בטווח ארוך(עוד לפני מיסים, עמלות ומרווחי קניה). במרווחים גדולים(15%הפסד ומעלה) הם עובדות/עבדו אבל בשילוב עם שיטות אחרות, הבעיה שהמקרים האלה נדירים ולא מעידים על כללים ברורים האם יעבדו בעתיד.

באפט מוכר וקונה מניות לא בגלל שהמניה עולה או יורדת, למען האמת הוא מעלה ומוריד מניות כשהוא קונה/מוכר בגלל הסכומים הגדולים. הוא קונה בגלל שהוא מנתח את הסביבה העסקית של העסק, יש לו סכומים גדולים והוא בקשר ישיר עם המנהלים בחברות שהוא קונה. הוא לא עושה ניתוח טכני.

ג'ים סימונס, לעומת זאת, כן עסק בניתוח טכני והרוויח (הרבה יותר מבאפט), אבל העסיק מתמטמתיקאים מהשורה הראשונה ומחשבים שאין לאדם הפרטי כדי לייצר אלגוריתמים הרבה יותר מסובכים מלמכור כי השוק ירד 2%.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 06:57
ובמקרים אחרים מניבות תשואה פחות טובה מהמדד. בקיצור, אקראיות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 10:36
באפט מוכר וקונה כי הוא חבר במועדון האקסקלוסיבי של הון-שלטון איפה שכל החברים שלו האוליגרכים ובכירי הפד מסתובבים ולכן כל מידע פנים הכי חשוב והכי עדכני תמיד הוא הראשון שמקבל אותו
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 13:54
בהתחשב שב 15 שנים האחרונות הוא מצליח להשיג את תשואת המדד פלוס מינוס עם תוספת סיכון (תנודתיות) הייתי אומר שהמועדון מקולקל, גם הייתי אומר שאתה כנראה חובב תאוריות קונספירציה גדולות, גם זו דרך חיים.

וורן באפט הצליח לעשות את רוב הונו ותהילתו בתקופה שהמידע זז לאט והיה פחות נגיש ובעיקר היה לו מעט כסף (יחסית) לסחור בו. הוא גם לא ממש היה מקושר אלא להיפך, החברה יושבת בנברסקה, רחוק מהקשרים וההמולה. מה שסביר להניח עזר לו לחשוב אחרת מהעדר ולקנות חברות שהם פחות טרנדיות ויותר "עסקים טובים".
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 15:06
תודה שכתבת בהדגשה על מנת להדגיש לנו עוד יותר את חוכמתך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 15:18
חובב קונספירציות זו טיעון מנצח בפיהם של מתכחשים למציאות
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 15:19
פשוט ניסיתי פיצ'רים של אתר
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 15:31
מתכחשים... הבנתי, אבל זה שהתיאוריה שלך לא מתאימה למציאות זה לא קשור להתכחשות....הגיוני סה"כ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 17:16
הסתברות של שני מקרים לא בהכרח שווה.

ברור לי שזו תאוריה אינפינטילית ואני מרדד פרטים.

אבל עולה השאלה - האם באמת ההסתברות שאמכור בדיוק בדיפ שווה לאפשרות השניה שבה הירידה תמשיך ואפילו במעט.

כפי שציינתי ברגע שהערך חוזר לשווי שבו מכרתי ואז לכאורה לא השתנה כלום (פרט לעמלות וכו'), או שאשתמש במזומנים לקנות הכל או חלק בהנחה.

אני רוצה להדגיש שוב, אני לא חושב שמצאתי "שיטה", אני פשוט שואל שאלה נאיבית כדי להבין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 17:25
בעיקרון ההסתברות שווה, אחרת אפשר היה לעשות הרים של כסף ממסחר, ואף אחד לא מצליח לעשות את זה באופן עקבי.

אם לדייק, מכיוון ששוק ההון באופן כללי עולה, יש הסתברות טיפה יותר גבוהה לעלייה מאשר לירידה. אז ברגע שמכרת ויתרת על העלייה הזו (בנוסף לעמלות ששילמת).
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 17:37
שמע, אני מסתכן שיקריבו אותי למולך, אבל כן, מסחר אקטיבי יכול להיות רווחי.

בחודש ממוצע אני מבצע עסקאות של קניה ומכירה בשווי של בערך 20% מהתיק שלי, כלומר עשירית מהתיק נמכרת ומוחלפת.

בחודש אוגוסט, אחרי הנפילה הראשונה בתחילת החודש, מכרתי את כל חלק האג״חי והמרתי אותו ללנסד״ק X3.

אחרי יומיים כשהייתה הנפילה בטוקיו, והנסד״ק צלל שוב, מכרתי עוד חלקים מהתיק, והעברתי לנסד״ק X3.

בסך הכל המרתי החודש 60% מהתיק שלי לנסד״ק ממונף, ונכון להיום התיק שלי גדול ב־30% משוויו בתחילת אוגוסט.

אבל כמובן יש כאן הימור, ולעולם לא אסכן כסף שאני לא יכול להרשות לעצמי למחוק.

כרגע אני כאמור במצב של רווח 30%, וכמעט בטוח שבשבוע הקרוב אני אבצע איזון מחדש של כל התיק, זה היה ספרינט למרחקים קצרים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 17:40
ואם הוא לא חוזר? אם מכרת במינימום ומאותה נקודה המחיר רק עולה?

ואם כלום לא השתנה אז מה הטעם למכור ולקנות חזרה באותו מחיר?

ומיסים. שהם נתח משמעותי יותר מעמלות.

נסה להריץ תסריטים של מכירה ברוח, תשלום מיסים, וקניה חזרה באותו מחיר. כמה מניות יהיו לך לאחר רצף הפעולות הזה לעומת כמה מניות היו לך קודם. אם נותרת עם פחות מניות ביד, כנראה שאתה מפסיד מהתזזיתיות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 18:04
מה התשואה הממוצעת שלך? נגיד ב5-10 שנים האחרונות? חודש כזה או אחר או אפילו שנה זה לא ממש מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 18:06
השאלה היא לא מה ההסתברות שתמכור בדיוק בדיפ

אלא מה ההסתברות שתצליח לקנות במחיר נמוך יותר ממה שהמחיר היום

ופה הסטטיסטיקה לרעתך, מכל מיני סיבות ובמיוחד אחרי מיסים ועמלות
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 18:10
התחלתי בזה בקורונה, תשואה ממוצעת כ־25% שנתי אחרי מס.

החודש בהחלט חריג.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 21:16
אלו שתי שאלות שונות:

1. האם אפשר להכות את השוק?

2. האם שיטה פשוטה כמו לקנות בירידה יכולה להכות את השוק?

השאלה הראשונה די סבוכה, אתה טוען שאתה יכול, אני לא אתווכח.

השאלה השניה, אותה שאל פות"ש, פשוטה הרבה יותר. אי אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 21:55
אם הערך לא עולה חזרה אז עכשיו לי מזומנים שאוכל להשקיע אותם באפיקים אחרים ובעצם "ניצלתי (saved)".

אם מכרתי בדיוק במינימום אז הפסדתי כסף ואאלץ לקנות חזרה במחיר גבוה יותר.

אם כלום לא השתנה אז הפעלתי משנה בטיחות בעלות נמוכה.

זה נכון. מה לגבי קרן השתלמות ששם יש פטור ממס רווח הון?

זו אכן עילה להקרבה אבל אני אהבתי.

אז אתה חושב שאם היה פטור ממס רווח הון ועמלות אפסיות זה יכל לעבוד?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2024 22:34
לא ראיתי שהוא טען שהוא יכול. ציטוט שלו:

הוא טוען שהוא הימר והצליח. ההבדל בין הימור להשקעה שבהשקעה אתה שוקל את התועלת (האם הסיכון משתלם מול הרווח). בהימור אתה שוקל בעיקר את הרווח. הוא הימר על כל הכסף שהוא מוכן להפסיד עבור 30% רווח.ההימור היה מוצלח האם זו השקעה טובה, ממש לא. כי מספיק פעם אחת שהשוק ימשיך לרדת וכל הכסף ימחק (אולי אפילו יותר אם הוא ימשיך להשקיע בירידה).

אחת הבעיות בהימורים , שלאורך זמן מספיק ארוך שיטה מבוססת הימורים תמיד תפסיד.רצף הפסדים ,שהוא חלק מהסטטיטיקה של רצף הימורים , תמיד יוריד אותך לסוף היכולת הכלכלית שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 07:55
כי אין לך דרך לדעת אם זה (1) או (2) סתם הימור בדיוק כמו ההימור לא לעשות כלום פחות עמלות, אירועי מס, וזמן מבוזבז
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 09:32
תלוי בסוג ההימור

כשאתה מהמר שוב ושוב על הדולר - spy (המשמעות הריאלית הימורית של לקנות ולמכור spy כל הזמן) אתה תגיע לסוף היכולת הכלכלית בסיכוי מאוד נמוך, רוב הסיכויים שתצא מורווח ביחס להחזקה טיפשה של דולרים ומופסד קלות ביחס להחזקה טיפשה של spy

אם אתה מתמנף או רץ אחרי מניות טרנד זה משהו אחר

אם היה פטור ממס רווח הון ועמלות אפסיות היה יותר הגיוני לנסות את זה

בכל מקרה מוזמן לנסות ולחזור מדי פעם לעדכן מה עשית ואיך היה

אם היית קונה פשוט נאסדק ממונף ומשאיר אותו כמה היית עושה?

קונה tqqq בקורונה (10$ ליחידה במרץ 2020) ומחזיק עד עכשיו (70$ ליחידה)
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 09:55
!

לא הבנתי איך השאלה שלך קשור לנושא הדיון, "למה לא למכור בירידות".

אם לך מתאים להיות ממונף 365 ימים בשנה, לך על זה, לי זה לא מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 10:46
השאלה היא לא אם תמכור בדיוק בדיפ או שהירידה תמשיך. השאלה היא האם תקנה בחזרה במחיר נמוך יותר מזה שקנית.

כלומר, נגיד שהמחיר ירד קצת, אז מכרת, ואז באמת הוא ירד עוד קצת. מתי אתה קונה בחזרה? אם אתה קונה בחזרה בדיוק במחיר שבו מכרת מלכתחילה, אז לא הרווחת מזה כלום, רק הפסדת מיסים ועמלות. בשביל להרוויח מהמהלך אתה חייב למכור במחיר נמוך יותר מזה שקנית. אבל בשום נקודת זמן אתה לא תדע שזה הזמן לקנות.

בחלק מהמקרים אתה כן תמכור בדיוק בדיפ, ובמקרים האלו תפסיד.

דבר שני, בכלל לא בטוח שתהיה מסוגל לקנות בחזרה במחיר בו מכרת.

לדוגמא: ביום חמישי המחיר ירד ב 2% ואתה מכרת, אחרי שמכרת זה ירד בעוד 1% ואז נגמר שבוא המסחר. ביום ראשון בבוקר המחיר הראשון בו הנייר נסחר הוא כבר ב 4% מעל מחיר הסגירה של יום חמישי, כלומר 1% מעל השיא הקודם של יום חמישי בבוקר ו 3% מעל המחיר בו מכרת. המחיר בו מכרת לא יתקיים יותר לעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:15
השאלה במקום.

אתה טוען שהשגת תשואות יפות ע"י תזמון שוק.

במקרה כזה צריך להשוות למדד היחוס, שבמקרה שלך הוא נאסדק ממונף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:16
אני אנסה לסכם את מה שכתבו פה עם דוגמא (אני אשתמש במילה מניה אבל גם יחידה של ETF נחשבת לצורך העניין והדוגמא מניה):

בגדול, לא, אי אפשר להכות את השוק בצורה עקבית ולא מבוססת מזל, בוודאי שלא עם שיטה פשטנית כמו ״למכור כשמתחילה מגמת ירידה ולקנות כשמתחילה מגמת עליה״.

בוא נמחיש:

נניח שהקריטריון שלך ל״התחילה מגמת ירידה״ (שזה קריטריון שצריך שיהיה מוגדר על מנת להשתמש בשיטה) הוא שמחיר המניה ירד ב-2% והקריטריון שהתחילה מגמת עלייה הוא שמחיר המניה עלה ב-2ֿ%.

היום יש לך מניה שמחירה הוא 100 ש״ח.

מחר מחיר המניה יורד ל-98 ש״ח, אז אתה מוכר את המניה ב-98 ש״ח.

אופציה א׳:

המניה ממשיכה לרדת, מגיעה ל-96 ש״ח, ואז עולה ל-98 ש״ח (מתחילה מגמת עלייה) ואתה קונה אותה. לכאורה לא הפסדת כסף, אבל בפועל הפסדת עמלות מכירה וקנייה (גם בהנחה שלא שילמת מסים כי במקרה מכרת באותו המחיר שבו קנית את המניה או שיש לך דרך אחרת לדחות מס, נגיד חשבון פטור ממס).

אופציה ב׳:

מהרגע שמכרת ב-98 ש״ח המניה מתחילה לעלות (מה שמאלץ אותך על פי השיטה הפשוטה להפסיד בערך 2 ש״ח מעבר לעמלות קניה ומכירה / מסים) ואתה יוצא מופסד

עכשיו אולי זה השלב שבו תחשוב לשלב בשיטה הפשוטה שלך תנאי נוסף: ״אני לא קונה עד שהמחיר לא יורד שוב למחיר בו מכרתי״, הסיכון בתנאי הזה הוא שאולי אף פעם לא תוכל להיכנס שוב לשוק. את התנאי הזה יכולת גם לקחת לאופציה א׳ עם התחשבות בעמלות קניה / מכירה ומסים אבל גם שם זה היה שם אותך בסיכון של לעולם לא להיכנס לשוק.

אופציה ג׳:

המניה יורדת מספיק כדי שאחרי שתזהה שהתחילה מגמת עלייה אתה תצא מורווח גם בהתחשב בעמלות קנייה / מכירה ומסים.

בשוק שסה״כ יש לו תוחלת תשואה חיובית (כלומר, סה״כ, השוק יותר עולה מאשר יורד, לפחות בהיסטוריה של יותר מ-130 שנים), קשה לי להצדיק הימור על זה שאופציה ג׳ תתממש יותר מאשר אופציות א׳ וב׳, בפרט כשיש שיקולים של עמלות קנייה / מכירה ומסים.

אם יש לך מעבר לנתון היבש: ״השוק / המניה ירדו ב-2%״ גם מידע פנים שיכול להצדיק המשך של המגמה הזו לאורך זמן, אז זה יהיה לא חוקי, אבל מובן, אם תבחר למכור, אחרת זה נראה לי כמו הימור המתחפש לחוכמה.

לגבי הדיון הצדדי שנפתח פה על באפט, ככלל הוא לא עוסק במסחר, על פי רוב ההשקעות שלו הן buy & hold (למשל, רוב הונו ממספר מצומצם של חברות שהוא מחזיק עשרות שנים).

לגבי איך פיתח את ההון שלו, חלק לא מבוטל מזה נובע מהזמן שיש לו בשוק (התחיל כנער, וכיום נמצא בשנות ה-90 לחייו), השקעה באמצעות כסף של אחרים (כמנהל השקעות ואחר כך כבעל חברת ביטוח), וכנראה שגם לא מעט מזל (שאולי מתבטא בקשרים עם השלטון ואולי לא).

כמו שאמרו כאן, לאחר כל זה, החברה שלו לא הכתה את השוק בצורה משמעותית (אחרי עמלות) בעשורים האחרונים, ומצד שני חוותה תנודתיות גבוהה יותר מהשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:24
אבל זה לא מדד היחוס, השימוש בו הוא רק בגלל שהיו ירידות, ואז בוצעה מכירה בירידות (שזה נושא הדיון) וקניה שלו, ואחרי 3 שבועות הוא ננטש.

וגם זה לא בוצע בכל התיק בשוק ההון, רק 60% ממנו, 40% עדיין מקובעים.

נאסדק ממונף, מסוכן מידי לדעתי להחזקה קבועה.

אני לא יודע אם יש לי מדד יחוס, אבל אם כן, אז אפשר להגיד שהוא S&P500
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:26
זה גרוע מזה, SPY עלתה מאז ״הקורונה״* בערך 25% בממוצע שנתי, אז לכאורה האסטרטגיה הזו בקושי השיגה את תשואת ״השוק״, כנראה עם סיכון גבוה יותר.

* לא ברור באיזה תאריך התחיל @ירח אפל עם האסטרטגיה של מסחר אקטיבי
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:26
כשאתה קונה מדד רחב לטווח ארוך אתה קונה את התוחלת של השוק ולא מהמר. זה מקביל במשחק רולטה למי שישים דולר על כל אחד המספרים ברולטה בכל סיבוב לעומת מהמר שישים דולר אחד על מספר בודד כל סיבוב. אחרי x סיבובים אתה תצא עם התוחלת של הרולטה, המהמר יכול להיות ירוויח ,כלומר יזכה יותר מהסיכוי לזכות או יפסיד, כלומר ירוויח פחות מהסיכוי הממוצע לזכות.

הבעיה שבהימורים בזמן מספיק ארוך, למרות שבתיאוריה אתה אמור להשיג גם כן את התוחלת בפועל בגלל שהתוחלת הזו תיווצר מסדרה של זכיות והפסדים, בטווח מספיק ארוך תגיע לרצף הפסדים שיגרמו לך להפסיד את כל הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:27
ביחס ל-s&p 500, האם אתה יודע למדוד את התנודתיות של האסטרטגיה שלך? האם בדקת שיש לך תשואה עודפת?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:33
בהימורים ״הבית״ מרוויח מכך שהתוחלת, עבור אלה שמהמרים, היא שלילית (בניגוד ל״בורסה״, לפחות ב-130 השנים האחרונות).

ל״בית״ יש גם אינטרס לאפשר (וגם כנראה שאין יכולת ממשית למנוע) מצב שבו יהיו מהמרים שייצאו מורווחים, אבל זה לא אומר שלך כאדם רציונלי יש סיבה להפוך למהמר עבור רווח כלכלי.

בהקשר הזה, מסחר אקטיבי במניות (בין אם ספציפיות ובין אם קרנות מחקות מדד), הוא מצב שבו ל״בית״ (מי שלוקח עמלות קניה ומכירה, מי שגובה מסים על מכירה ברווח) יש אינטרס שתהמר, ואין להם אפשרות (או אינטרס) למנוע מחלק מהמהמרים לצאת מורווחים (אבל בתוחלת הרוב יוצאים מופסדים).
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:33
אתה עושה את זה בשביל ריגוש או כי אתה מעריך שאתה יודע יותר ממה שמשתקף במחירים בשוק?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:39
גם כשהתוחלת חיובית הימורים יגיעו לאותה תוצאה, הפסד כל הכסף בגלל רצף הפסדים. זה פשוט יקח יותר זמן מרולטה שבה התוחלת שלילית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:41
לא בדקתי, כי אני רואה מה התוצאה, אבל אם אתה מעוניין אז הינה כמה נתוני בסיס:

חליתי בקורונה ב־22/1/22, וזה בערך זמן ההתחלה.

התיק היום שווה פי 2.75 משוויו אז, בתחילת אוגוסט היה 2.1.

קשה לי לשער בעל פה כמה כסף חיצוני הוספתי לתיק, אבל פחות מ־10% במהלך התקופה, אולי אפילו רק 5%.

בהצלחה

נ.ב.

בעצם תיאורטית הכנסתי יותר מ־10% לתיק, כי את המסים אני משלם מכסף חיצוני
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 11:53
למה שמדד הייחוס לא יהיה X זמן בנאסדק ממונף + Y זמן במשהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 12:44
אם אתה טוען שאתה יודע להכות מדד ע"י כניסה ויציאה אליו (תזמון שוק) אז מקובל להשוות לאסטרטגיה הבסיסית של קנה והחזק של אותו מדד.

מכיוון שירח אפל עשה את התעלול שלו עם הנאסדק הממונף, לדעתי זה מדד היחוס הנכון במקרה הזה. אבל התשובה למעלה היא באופן כללי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 20:29
דרישה בסיסית מבחינתי למדד ייחוס היא כלי נוח שמאפשר השקעה בו (מוזמן להצביע על קרן שעושה את מה שאתה מציע)

חוץ מזה שמה שהצעת לא מוגדר היטב - מתי אתה רוצה להיות בנאסדק הממונף במדד הייחוס ומתי לא?

בוא ניקח כלי פשוט למדידה ושאפשר בקלות לשחזר מהדוחות של הברוקר:

מה בממוצע הפרש השווי (רצוי באחוזים) של הTQQQ (או הקרן שאתה קונה) בין המכירה שלך לקנייה הבאה?

אם תיתן רשימה של נקודות קנייה ומכירה אפשר לחשב את זה די בקלות

אם קנית TQQQ ב20$, מכרת ב30$, ואז קנית שוב ב35$ - יוצא שפספסת עלייה של 5$ או 16% ביחס למדד הייחוס

אם קנית ב20$, מכרת ב30$ וקנית שוב ב25$ - הרווחת 5$ ליחידה או 16% מהאסטרטגיה יותר ממדד הייחוס
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2024 20:35
לא מעניין וחבל על המאמץ שלי.

אם הייתי מעוניין להישאר קבוע על ממונף, הייתי שם.