⬅ חזרה לאינדקס

עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 01:13
היי,

רוצה לשתף אתכם בדילמה שיש לי.

יש לי כ-500,000 בקרן השתלמות וקופת גמל פעילות. אני כ-5-7 שנים לפני פרישה.

כ-350,000 במחקה מדד SP - בהראל

כ-150,000 במניות ניהול אקטיבי - באנליסט

לאחרונה קיבלתי הטבה משמעותית בדמי הניהול מהראל ואני מעוניינת להעביר את ה-150,000 לאחד מהמסלולים העוקבים החדשים שיש בקרנות עם מרכיב סולידי וחשיפה גם לשוק הישראלי. היית רוצה שסך הכספים יושקעו כ-75% במדדים עוקבי מניות וכ-25% במדדים סולידיים. אני לא בשלה לעבור ל-IRA, לפחות לא עכשיו.

אלו מרכיבי ההשקעה במסלולים העוקבים שהראל מציעה פרט לעוקב מדדים חו"ל :

עוקב מדדים גמיש

כ-50% מניות מתוכם- 35% ת"א 125, 35% MSCI AC ו -25% SP500

כ-30% אג"ח מתוכם: 60% תל בונד מאגר והשאר כ- 10%: תל בונד שקלי,, תל בונד צמודות, תל בונד תשואות, תל בונד גלובל.

כ-10% iboxx usd liquid investment grade index tr

כ-10% אג"מ ממשלתי כללי, מק"מ וממשלתי שקלי כללי.

עוקב מדד עד 25 מניות

כ-25% מניות מתוכם- 35% ת"א 125, 35% MSCI AC ו -25% SP500

כ-45% אג"ח מתוכם: 60% תל בונד מאגר והשאר כ- 10%: תל בונד שקלי,, תל בונד צמודות, תל בונד תשואות, תל בונד גלובל.

כ-15% iboxx usd liquid investment grade index tr

כ-15% אג"מ ממשלתי כללי, מק"מ וממשלתי שקלי כללי.

האם המדדים עוקבי אג"ח שהם מציעים טובים/סולידים?

פרט לכך יש מסלול סחיר של כמעט 100% תל בונד מאגר. אבל אני מניחה שהוא לא עוקב מדד. האם זו אופציה עדיפה?

אשמח לדעתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 10:38
לא מכיר את המוצרים של הראל, אבל ברוח כותבת הבלוג:

מה המטרה בחשיפה יתרה לשוק הישראלי? הוא כבר מיוצג (לפי חלקו בכלכלה העולמית) במדדים העולמיים, אז למה בעצם להשקיע בו הרבה יותר מעבר לזה? פשוט כי את מאמינה שהוא יניב תשואה יותר טובה משאר העולם?

בנוסף- את רוצה לשים 75% מנייתי ו25% סולידי בחסכונות שלך בכללי, או ספציפית בכספים האלה? אם את מחלקת את כלל הנכסים שלך (יש לך כנראה גם פנסיה? והאם יש לך חשבון השקעות ממוסה? עוד נכסים?), תמצאי פוסטים בבלוג על כך שעדיף לשים את ההשקעות בעלות תוחלת התשואה הגבוהה יותר (מניות) במקומות שפטורים ממס (כמו קרן השתלמות), ואת החלק הסולידי בממוסה. מה שמשנה זה החלוקה של כל הכספים שלך, פחות החלוקה של כל חלק בנפרד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2024 18:24
חשיפה לשוק הישראלי? מאמינה בו - בטכנולוגיה, באנשים. לא הצעתי להשקיע את הכל בשוק הישראלי אך היש פסול בלהשקיע גם בשוק הישראלי? לא בהכרח מעניין אותי שיניב תשואה יותר טובה משאר העולם, אסתפק במעט פחות...

החלוקה שאני מבקשת את עצתכם עליה היא רק על אותם 500K בקרן ההשתלמות וקופת הגמל.

לא מעוניינת כרגע ב-IRA, ועדיין אשמח להתייחסות גם אני לא נופלת לתוך התבנית של מרבית חברי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2024 18:21
אפשר לדעת מה "לאחרונה קיבלתי הטבה משמעותית בדמי הניהול מהראל"?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2024 20:40
מאוד מסקרן,

לעניות דעתי 0.6 בקופת גמל להשקעה זה הכי נמוך שהם יודעים לרדת,

יש לך משהו לחדש?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2024 22:27
אני מכיר שאפשר לקבל 0.32 -0.39 דרך מעסיקים שונים: ארגון המורים, חבר ועוד. לא בהכרח בהראל