⬅ חזרה לאינדקס

תכנון מס בינלאומי בעת פיטורים

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 22:27
אני עומדת בפני קיצוצים במקום העבודה בזמן לאחר עשרה חודשים ברילוקיישן באירלנד, כחלק מהעזיבה, אני צפויה לקבל "מענק" פיטורים.

בנוסף, התכנון בטווח הקצר הוא נישואים לאירי וחזרה לשם לתקופה של כמה שנים.

בינתיים, חברים מהעבודה הביאו שני יועצי מס להרצות בפני קבוצה של מקוצצים שכמותי לגבי האפשרויות שלהם, אבל אחרי ששלחתי להם הודעה פרטית עם הסברים על הסיטואציה בה אני נמצאת, המליצו לי על מתכנני מס שמתמחים במיסוי בינלאומי.

האם מישהו כאן היה בסיטואציה דומה ויכול להמליץ בפרטי על איש מקצוע מוצלח שיוכל לעזור לי מול רשויות המס בשתי המדינות? האם יש דברים שכדאי במיוחד לשים לב אליהם בסיטואציה כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 22:49
את צריכה שני אנשים. אחד למיסוי ישראלי ואחד לאירי, לא קיימים אנשים שעושים גם וגם (בצורה טובה).

מהניסיון שלי עם מדינה אחרת באיחוד
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 23:15
זה מה שחשבתי.

האם לדעתך יש טעם במצב כזה, לפנות ספציפית למתכנני מס שמתמחים במיסוי בינלאומי או שזה לא נחוץ אם אשכור שירותים של שני אנשי מקצוע בשתי המדינות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 23:16
לא בטוח שהבנתי. יש לך סוגיות נוספות במיסוי בין לאומי מלבד תושבות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 23:20
מניסיון שלי, כל מי שמתיימר להתמחות במיסוי בינלאומי לוקח המון כסף ולא יודע שום דבר שאני לא ידעתי כבר. אבל אולי תמצאי מישהו טוב, אולי סתם לא היה לי מזל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2024 23:22
אם אני מבינה נכון, הנקודות הרלוונטיות במצבי הן העובדה שאני נחשבת כרגע תושבת מס בשתי מדינות וסכום שאקבל בעת העזיבה.

בשיחה שהייתה לי עם שני יועצים הם הסבירו שמבחינת רשויות המס בישראל, הסכום מוגדר כמענק פרישה והציעו כל מיני אפשרויות לקבלת הסכום, כולל פריסתו על פני כמה שנים, רצף קצבה וכו'. אני רוצב להמנע ממצב שאיכשהו גם אנשי המס באירלנד יחליטו שאני צריכה לשלם להם מס על הסכום הזה.

בנוסף, מאחר ואני ככל הנראה לא אגור בארץ בשנים הקרובות ואולי אפילו לא איבוד זמן מה, אני צריכה הסברים והכוונות בנוגע לתשלומים שאולי אהיה חייבת בהם (ביטוח לאומי?) עד עד מתי אני נחשבת תושבת מס בישראל, מה עושים עם הפנסיה וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 09:27
לא הבנתי עד הסוף את המצב שלך.

האם את עכשיו גרה באירלנד ומתכננת להישאר שם?

גם אם את נמצאת באופן זמני בישראל, זה לא אומר שאת תושבת ישראל.. תוכלי להגדיר את זה פשוט כביקור.

אם את 10 חודשים באירלנד, עבדת שם ואת המענק הזה תקבלי שם, ובנוסף את מתכננת להיות מחוץ לישראל למשך לפחות כמה שנים, לישראל אין שום זכאות לקבל תשלום מס על זה.

סליחה אם לא הבנתי משהו..
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 19:24
הייתי במקומך מתחילה עם ייעוץ מס (כולל אספקט התושבות) במדינה אחת ואז באחרת. לדעתי לא תוכלי לקבל כאן תשובה ברמה מקצועית שנחוצה לך - וחבל שתפסידי זכאויות, תשלמי מיסים עודפים ועד כדי בעיית תושבות.

זה גם מורכב ובעיקר יקר לרקוד על 2 חתונות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 20:36
אני גרה עכשיו באירלנד כי אני עדיין ברילוקיישן. במשך כל התקופה הזאת שילמתי מסים בישראל כרגיל. למיטב הבנתי, זה בגלל שאני עובדת של הסניף הישראלי של המעסיק באופן קבוע, ונמצאת בסניף האירי באופן זמני. כמו שכתבתי באחת ההודעות הקודמות, המעסיק שילם במקביל מסים באירלנד ומזדכה בסוף שנה.

אני עוזבת את העבודה בסוף החודש והמענק יתקבל להבנתי לאחר מכן, אחרי פגישה עם סוכני פנסיה והחלטה של מה אני עושה עם הכסף הזה, כרגע נוטה לא לקבל אותו ולשמור אותו לשנות הפרישה. אני מניחה ומקווה שבכל מקרה לרשויות המיסוי באירלנד לא תהיה שום טענה כלפי הסכום הזה.

אחרי חזרה ארצה כדי לסיים את העבקתי באופן רשמי, אני מתכננת לחזור לאירלנד להתחתן ולגור עם בן הזוג.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 20:38
ברור לי שהנושא מאוד מורכב, תהיתי רק אם מישהו כאן היה במצב דומה ויכול להמליץ בפרטי על איש מקצוע שהיה מרוצה ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 20:48
אם את לוקחת יועצים שאינם בין-לאומיים, מה שצריך לבדוק זה שכל רו"ח בנפרד יודע להגיש + להסביר את החוקיות שמאחורי זיכוי על מס ששולם בחו"ל כדי שלא תשלמי כפל מס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2024 20:56
כן, יועצת מס ישראלית שבקיאה באמנה ובענייני תושבות (צד ישראל בלבד). מוזמנת ליצור קשר בפרטי