⬅ חזרה לאינדקס

עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 13:08
היי חברים,

שאלה שקשורה ברובה למס, אך לא רק, מקווה שבחרתי בפורום הנכון.

אני חושב לעבור לחו"ל לתקופה (לא בהכרח רילוקיישן), לפיליפינים. נניח שאני עובד עבור חברה ישראלית בתפקיד שהוא לגמרי מרחוק, בלי שום צורך להגיע למשרד (והחברה מעסיקה ברגיל ישראלים שגרים בישראל) - במידה וארצה לבצע את אותו התפקיד מהפיליפינים:

1. האם אני צריך לקבל אישור עבודה בפיליפינים, אפילו שההתקשרות היא עם מעסיק ישראלי? (עריכה: נראה לי מחיפוש באינטרנט שלא צריך אישור עבודה מהפיליפינים)

2. האם למעסיק צריך להיות אכפת שאני מבצע את העבודה מחו"ל במקום בארץ, מבחינת מיסוי, משכורת וכו' (כמובן שאעדיף שהמשכורת, פנסיה, וכיוצא בזה יהיו משולמים בלי שום שינוי, לחשבון בנק ישראלי)

3. האם אני צריך בעצמי לעשות משהו מיוחד מבחינת מס?

מאוד אשמח לכל עזרה שהיא, תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 13:26
כמה זמן תהיה בחו"ל ?

כל עוד אתה בחו"ל פחות מחצי שנה, זה לא משנה מבחינת המעסיק . מעל 183 יום ייתכנו בעיות.

מבחינת הפיליפינים, כנראה שכן צריך ויזה ואישור עבודה אם אתה משתקע שם לתקופה ארוכה, אבל אם זה לתקופה קצרה ואתה עובד מהחדר במלון כנראה שאף אחד לא יידע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 13:41
היי, תודה על התגובה,

כנראה שיותר מחצי שנה

תוכל בבקשה לפרט בקצרה? בעיות מבחינת המעסיק, או בעיות מבחינתי (למשל שאצטרך לפעול מול מס הכנסה בעצמי) ?

אתה בטוח בזה?

ראיתי ברדיט את התשובה הזאת:

Yes. It isn’t mandatory for foreign nationals working in the Philippines whose employers are located abroad, or those who don’t have an employer, to secure a work permit. This permit by the way is known locally as an AEP, which stands for Alien Employment Permit.

One does need to keep in mind that working remotely for a foreign company doesn’t bring any privileges in the Philippines. You aren’t eligible for any visas or work permits. You don’t have access to government benefits either.

בכל מקרה גם אם אסור טכנית לעבוד עם ויזת תייר, נראה שהמון עושים את זה, השאלה אם הסיכון הוא רק עלי או שזה משנה למעסיק?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 15:50
1. כן

2. כן

3. כן

עכשיו תשובה קצת פחות מעצבנת:

1. אם אין לך אישור עבודה בפיליפינים (ויזת עבודה) אז אתה עובר על החוק המקומי, האם יתפסו אותך או לא זו כבר שאלה אחרת.

2. כן, יש סיכוי שלמעשה גם המעסיק שלך יהיה חשוף לחוק הפיליפיני.

3. כן, מכיוון שאתה עובד בפיליפינים אתה צריך לשלם מס בפיליפינים בהתאם לחוק

ממליץ לך לדבר עם יועץ מס פיליפיני יועץ מס ישראלי
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 16:11
חפש: digital nomad Philippines

דוגמא:

The Philippines is gearing up to roll out a new Digital Nomad Visa, announced in mid-June 2023, which is great news for digital and remote workers looking for a new destination. This exciting program allows you to live and work in the Philippines for a year, with the option to stay another year if you wish. What’s more, you won’t be taxed as a local resident, meaning you’ll only pay taxes where you earn your income.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2024 18:17
יועץ מס יכול לבדוק האם יש אמנת מס בין המדינות ומה זה אומר עבורך.

בנוסף, יש להפריד בין ענייני מיסוי לענייני תושבות - ויש קנסות וסנקציות בשני הנושאים...
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 07:58
תודה חברים!
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 11:41
יש בעיה נוספת שיכולה לצוץ,

אנשים לא חושבים על זה ומעסיקים גם לא.

יכולים לחייב את המעסיק במדינות מסוימות לפתוח תיקים ברשויות המס וכל היוצא בזה, בגלל שאתה מועסק ישירות כשכיר של החברה.

כל מקרה צריך להבדק לגופו גם מבחינת העובד שרוצה לעבוד בחו'ל וגם מבחינת המעסיק שנותן לעבוד לעובד מחו'ל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2024 11:51
זה עשוי לקרות גם בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 10:39
אם זה מעסיק ישראלי (שמעסיק עובדים בארץ) אז בכל מקרה יש לו כבר תיק ברשות המס, לא?

ואם זאת חברה שכרגע לא מעסיקה עובדים באותה מדינה בחו"ל אז שם אין לה כרגע תיק. אבל עצם זה שאחד העובדים השכירים שלה עובר לגור שם ולעבוד משם חושף את החברה לבירוקרטיה מול רשות המיסים ההיא.

או שפספסתי משהו בדיון?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 10:53
אתה צודק.

התכוונתי למצב ההפוך של העסקה בישראל על ידי חברה זרה שאין לה תיק במס הכנסה.

לגבי מה שיקרה בחו"ל אני פחות בקיא, אבל סביר שתהיה בירוקרטיה מול הרשויות באותה מדינה.