🕒 פורסם בתאריך: 21/09/2024 20:58
טוב אני קורא פה בפורום כבר כמה שבועות, ספציפית את היומני מסע שזה באמת מרגש לראות כמה אנשים מגיבים בצורה יותר מקצועית ופחות מרגישה נטולת אינטרסים מאשר קבוצות בפייסבוק למינהם, אז החלטתי לספר קצת על עצמנו.
אנחנו זוג נשוי טרי (מאוד) בני 28 בערך (אישתי חוגגת עוד מעט ואני כבר עברתי).
אנחנו מרוויחים באיזור ה-30 נטו ביחד, אישתי בע"ה תעלה בשכר בקרוב אז זה יגדל.
חוסכים באיזור ה-15 נטו לבדיקה הקצרה שיצאה לנו, כמובן שגם יש הרבה הוצאות של זוג טרי אבל בע"ה בקרוב נסיים את כולם.
מבחינת חסכונות:
קופות גמל+קופות חיסכון: כ-600 אש"ח
קרנות השלמות: כ-160 אש"ח (הרוב לא נזיל)
אין לנו נכסים, אין ירושה מיוחדת.
בגדול, המצב שלנו לא רע, בתכלס, אני בלחץ רצח.
השתדלתי להתנהל כלכלית בצורה נכונה ולחסוך, שמתי את הכסף שלי תמיד במחקי מדד/מניות (השתנה עם הלמידה וכולי), אישתי לא הכי חסכה בשנותיה הראשונות (לא מאשים אותה, היא לא ממש יכלה) אבל מרגיש לי שפשוט המצב לא נורמלי.
המחירים עולים בלי הפסקה, בעיקר בנדל"ן, כל פעם שאני מנסה להכנס לנושא הזה אני נכנס לחרדה טוטאלית.
אישתי לא הכי רוצה לקנות דירה להשקעה ואני יחסית איתה, אנחנו רוצים לקנות דירה למגורים אבל דירה באיזור שלנו עולה כ-2.7 מיליון.
כבר ניסיתי כמה פעמים להשאיר את הנושא בצד, לחסוך עוד כמה שנים עם השקעה במדדים ולקוות לטוב, אבל בתכלס אין לנו שמץ.
גם מה שכן, הריביות בשמיים, המחשבון משכנתא כבר כמעט במועדפים אצלי מרוב שאני נכנס אליו.
אני ממש מקווה שעם הזמן אני אתאפס לפחות על תוכנית כי הרבה מזה משפיע על המצב הנפשי שלי ולצערי אני לא מצליח לשחרר.
בכל מקרה, אשמח לשמוע מה דעתך, כי כמו שאמרתי מאוד אהבתי איך אנשים עונים פה.
תודה מראש!
אנחנו זוג נשוי טרי (מאוד) בני 28 בערך (אישתי חוגגת עוד מעט ואני כבר עברתי).
אנחנו מרוויחים באיזור ה-30 נטו ביחד, אישתי בע"ה תעלה בשכר בקרוב אז זה יגדל.
חוסכים באיזור ה-15 נטו לבדיקה הקצרה שיצאה לנו, כמובן שגם יש הרבה הוצאות של זוג טרי אבל בע"ה בקרוב נסיים את כולם.
מבחינת חסכונות:
קופות גמל+קופות חיסכון: כ-600 אש"ח
קרנות השלמות: כ-160 אש"ח (הרוב לא נזיל)
אין לנו נכסים, אין ירושה מיוחדת.
בגדול, המצב שלנו לא רע, בתכלס, אני בלחץ רצח.
השתדלתי להתנהל כלכלית בצורה נכונה ולחסוך, שמתי את הכסף שלי תמיד במחקי מדד/מניות (השתנה עם הלמידה וכולי), אישתי לא הכי חסכה בשנותיה הראשונות (לא מאשים אותה, היא לא ממש יכלה) אבל מרגיש לי שפשוט המצב לא נורמלי.
המחירים עולים בלי הפסקה, בעיקר בנדל"ן, כל פעם שאני מנסה להכנס לנושא הזה אני נכנס לחרדה טוטאלית.
אישתי לא הכי רוצה לקנות דירה להשקעה ואני יחסית איתה, אנחנו רוצים לקנות דירה למגורים אבל דירה באיזור שלנו עולה כ-2.7 מיליון.
כבר ניסיתי כמה פעמים להשאיר את הנושא בצד, לחסוך עוד כמה שנים עם השקעה במדדים ולקוות לטוב, אבל בתכלס אין לנו שמץ.
גם מה שכן, הריביות בשמיים, המחשבון משכנתא כבר כמעט במועדפים אצלי מרוב שאני נכנס אליו.
אני ממש מקווה שעם הזמן אני אתאפס לפחות על תוכנית כי הרבה מזה משפיע על המצב הנפשי שלי ולצערי אני לא מצליח לשחרר.
בכל מקרה, אשמח לשמוע מה דעתך, כי כמו שאמרתי מאוד אהבתי איך אנשים עונים פה.
תודה מראש!