⬅ חזרה לאינדקס

עלות תיק מנוהל

🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 12:22
אני מחפש מידע ולא כל כך מוצא, כמה עולה עמלה בתיק מנוהל בבית השקעות בארץ? האם יש למישהו ? האם הוא מרוצה מהשירות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 12:43
היה לנו בעבר וסגרנו. רק אציין שישנה עלות סמויה די משמעותית - מנהלי התיק ירעשו קרנות שמנפיק אותו בית השקעות. אצלנו אני זוכר שנרכשה קרן עם דמי ניהול של מעל אחוז.

לדעתי מוצר נחות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 13:05
אירוע דומה היה למה עזבתי את היעוץ השקעות בבנק - הציע לי מחקה נסדאק עם עמלה של אחוז שאלתי למה זה עדיף על מחקה עם שליש עמלה והוא לא ידע לענות לי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 16:09
כמו שציינו בצדק, דמי ניהול פורמליים של תיק מנוהל, הם רק חלק מהעלות האמיתית, ודווקא החלק הפחות "בעייתי".

דמי ניהול פורמליים לפחות גלויים לך.

לא גלויים לך דמי ניהול פנימיים של מכשירים פיננסיים שמנהל התיק ירכוש עבורך. אתה לא יודע מראש כמה קניות/מכירות היועץ יבצע עבורך. וכל פעולה כזאת תעלה לך כסף. אתה גם לא תדע מראש את "הנזק המיסוי" שייגרם לך מפעולות של היועץ. "השוק יורד - מוכרים! השוק עולה - מחליפים! מנייה חמה - קונים! מנייה קרה - מוכרים". כל המשחקים האלה של "קנה-מכור" מובילים לחבויות מס שלא נלקחות בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 16:37
אפשר להקשיב ליועץ ולהחליט לבד אם ללכת על ההמלצה ואיזה נייר לקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 16:38
אבל כשאתה הולך על תיק מנוהל אתה מוותר אפילו על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 21:49
לא מדובר בפגישה עם יועץ השקעות אלא בניהול תיק השקעות.

אתה נדרש לתת ייפוי כח לבית השקעות והוא יבצע השקעות, בכסף שלך, לפי שיקול דעתו הבלעדי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 22:07
הוא כתב יועץ בבנק.

לא מכיר שיש תיק מנוהל ע"י יועץ ההשקעות בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/10/2024 22:14
דמי הניהול הרשמיים הם בין 0.5% ל1% בתלות בסכומים.

בנוסף יש דמי ניהול לא רשמיים רבים בדמות:

1. חביצת תיק: כלומר קנייה ומכירה תכופה של ני"ע מרובים מה שגורר עמלות קנייה ומכירה מרובות.

2. כתוצאה מ1: הרבה אירועי מס.

3. קניית מוצרים שמאד רווחיים לברוקר אבל הרבה פחות לך כמו השקעות אלטרנטיביות או אג"ח זר בצורה ישירה.

4. התיק מנוהל אבל בצורה קבוצתית להרבה אנשים ביחד, זה לא באמת מוצר קאסטום אליך ככה שיהיו פה בהכרח חוסר אופטימיזציות, לפעמים בצורה קיצונית ביותר.

5. תיק סאב-אופטימלי כדי לסבך אותו שלא לצורך (כי אם הוא פשוט אז בשביל מה אתה צריך מנהל תיקים?).

6. לפעמים קניית קרנות נאמנות של אותו הברוקר, אין פה דמי ניהול כפולים אבל לפעמים הדמי ניהול של הקרן עצמה עוד יותר גבוהים ממה שסיכמת איתם ישירות.