⬅ חזרה לאינדקס

מה עדיף לי לעשות עם המט״ח?

🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 15:10
יש לי $1000 ו־€2000. האם את הדולרים כדאי לשים בקרן דולרית נקובה ואת האירו בפיקדון בבנק, או שעדיף להמיר ולהשקיע?

אני כן חושב שכדאי להחזיק מט״ח במיוחד בתקופה הזאת אבל לא יודע
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 15:14
המטבע לא חשוב. אתה יכול להמיר אותו לכל מטבע אחר בעמלה קטנה.

מה שחשוב זה מה תוכניות ההשקעה שלך (טווח קצר/ארוך ובאיזה רמת סיכון)
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 15:38
אז זהו שהמטבע כן חשוב, על זה פתחתי את הדיון. האם עדיף להשאיר אותו ולשים בקרן כספית ובפיקדון או להמיר לשקלים ולהשקיע במניות. זה ממש כל הדיון פה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 17:25
אתה יכול להשקיע במניות גם בלי להמיר לשקלים.

שוב, מה תוכנית ההשקעה שלך ומה הטוח?

אם אתה צריך את הכסף בטוח הקרוב, כדאי להצמיד למטבע בו אתה צריך את הכסף.

אם ההשקעה לטוח ארוך, ניתן להשקיע במניות, ויש קרנות סל שנסחרות בכל שלושת המטבעות המדוברים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2024 17:38
כסף קטן..שמור אותו ל2 הגיחות הבאות לחו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 10:20
זאת קודם כל שאלה האם להשקיע במניות או להחזיק מזומן.

אם מניות, אז משנה הרבה יותר מה קונים ולא איך. אפשר למשל לקנות קרן מחקה סנופי בשקלים או דולרים או אירו וזה אותו נכס, עם אותה חשיפה (או היעדר חשיפה) למט"ח.

אם מזומן, אז אפשר להחזיק דולרים או להמיר לשקלים, ואף אחד לא יודע מה יצא יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 10:41
כמה אותם 12 אלף ש"ח מהווים מההון שלך? כמה הם ביחס להוצאה החודשית שלך?

מה התרחיש שממנו אתה מנסה להתגונן? מה חשוב לך יותר, התגוננות או תשואה על הכסף?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 18:21
טווח של שש שנים כזה, אולי טיפה יותר אפילו.

תוכנית השקעה? השילוש הקדוש וביטקוין. אני חושב אם כדאי לקנות בדולרים קרנות של ביטקוין, הרי גם ככה אפשר לקנות אותן רק בדולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 18:22
מניות עדיף לקנות בשקלים כי יקר יותר לקנות במט״ח, וגם צריך לבקש גישה לבורסות זרות
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 18:24
שליש כזה?

אין לי הוצאות חודשיות.

לא מנסה להתגונן מכלום. פשוט אוהב מט״ח. תשובה מטומטמת אבל זה מה שזה.

כנראה תשואה.

חשבתי אולי להשקיע את הדולרים בביטקוין. הרי גם ככה קרנות ביטקוין נסחרות רק בבורסה האמריקאית ואפשר לקנות אותן רק בדולרים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 18:42
תבדיל בין המטבע שבו אתה רוכש משהו לבין החשיפה המטבעית שלך.

אם אתה קונה קרן עוקבת ביטקוין, בין אם זה בדולר, בשקל או בדינר עיראקי (אם היו קרנות שנסחרות במטבעות אלו), אתה מנתק את הקשר לדולר או למטבע הרכישה ואתה חשוף לביטקוין בלבד.

זה סותר את מה שהצגת, שאתה רוצה להיחשף למט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 20:07
אי אפשר לקנות קרן ביטקוין בשקל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 20:11
פספסת לחלוטין את הנקודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 20:23
בטח שכן, אתה ממיר את השקל לדולר וקונה את הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:01
ממיר את השקל לדולר – אתה קונה בדולר. לי כבר יש דולרים, אז אין לי סיבה להמיר אותם. :)

לכן ההתבלטות:

א) להמיר אותם ולהשקיע במניות

ב) לשים בקרן כספית

ג) להשקיע בקרן סל של ביטקוין
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:03
לא פספסתי כלום. אני מודע לזה שהמטבע לא באמת משנה, אבל זה לא נכון.

יש עמלות על מט״ח ופשוט מסובך יותר להשקיע בעזרת מט״ח (לפחות אם חשבון המסחר הוא ישראלי).

לכן אם אני אשקיע במניות, הגיוני יותר שאמיר את המט״ח לשקלים ואשקיע אותם. העניין הוא שאני לא בטוח שאת הכול אני רוצה לשים במניות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:04
המטבע שיש לך כרגע הוא השיקול הכי פחות חשוב בהשקעה.

לא ברור מה השיקולים שלך - להיצמד לדולר? להשקיע בקריפטו? להשקיע במניות?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2024 23:05
עדיין פספסת. אתה ממשיך להתמקד בשאלה הלא חשובה.

השאלה החשובה הוא במה אתה רוצה להשקיע. אח"כ תחשוב באיזה מטבע יותר משתלם לך לעשות את זה.

וזאת בדיוק השאלה החשובה.

תחליט במה אתה רוצה להשקיע. תתעלם (בשלב הראשון) מהמטבעות שיש לך כרגע. זה לא באמת רלונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 00:30
זו שאלה טובה.

מה אתה היית עושה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 00:32
אני אשקיע במניות, פשוט לא בעזרת דולרים. אני יכול להשקיע גם בלי הכסף הזה.

זו באמת התלבטות אם להמיר אותם או להשאיר. ואם להשאיר, במה להשקיע: קריפטו או קרן כספית דולרית.

מה אתה היית עושה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 00:53
שני המשפטים הללו סותרים את עצמם.

את הכסף הזה אתה כרגע משקיע בנכס שנקא "דולר". השאלה אם דולר זה חלק מתוכנית ההשקעות שלך או לא. אם לא, אז תשקיע את הכסף הזה במשהו אחר.

לא, זאת לא.

אם הכסף שלך היה מראש בשקלים, האם היית ממיר עכשיו סכום דומה של שקלים כדי לקנות קריפטו או קרן כספית דולרית?

לא נותן לזנב לקשקש בכלב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 00:53
אל תיקח החלטה לפי מה שאדם זר באינטרנט היה עושה - מצבי האישי והכלכלי, המטרות שלי, סיבולת הסיכון, הידע הפיננסי ועוד אינם דומים בינינו, לכן סט השיקולים שלי מביא אותי להחלטות שכלל לא רלוונטיות אליך.

מציע שתקרא את השרשור של מייק המשקיע המתחיל - הוא די ארוך אבל מקום טוב להתחיל בו למי שמחפש את דרכו. אפשרות נוספת - ספר בשם השקעות לעצלנים של תמיר מנדובסקי, ומשם תנסה לגבש את אסטרטגיית ההשקעות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 04:04
איך הם סותרים את עצמם?

אם אחליט להקציב את ההון הזה למניות, אני אמיר אותו לשקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 04:07
״אסטרטגיה״, מי ישמע. כבר יש לי תוכנית אבל פשוט לגבי ההון הזה אני לא סגור
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 04:45
אתה ממשיך לסתור את עצמך.

אם תחליט להקציב את ההון הזה למניות, אתה תמיר אותו למניות

אני מצטרף להמלצות של קודמיי ללמוד ולהחליט. אני גם אדגיש שהסכום שאתה מדבר עליו די זניח, מה שעוד יותר ממחיש שאתה מתעסק בזוטות.

כלומר, לא רק שאתה מתעסק בשאלה הלא חשובה כל כך "באיזה מטבע להשתמש כדי להשקיע" במקום "במה להשקיע", אתה גם מתעסק בשאלה הזו עבור כסף שהוא ככל הנראה % זניח מהתיק או יהיה % זניח מהתיק בעתיד הקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 05:06
אבל שוב, להשקיע בעזרת מט״ח במניות דרך חשבון מסחר ישראלי זה בעייתי יותר. לכן קודם עדיף להמיר אותו לשקלים ורק אז להשקיע במניות.

אני לא מבין איפה הסתירה פה. אם אני משקיע במניות, אני מוותר על המט״ח כי אני אמיר אותו לשקל.

לעומת זאת אם אשאיר את הדולרים יש שני דברים שאפשר לעשות: ביטקוין או קרן כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 08:04
כשל לוגי של להבדיל בין סיבה לתוצאה.

החלט אם יש לך סיבה להשקיע במניות, או מטבע דיגיטלי או קרן כספית. לפי הסיבה תתקבל התוצאה של לאיזה מטבע להמיר על מנת לבצע את הפעולה.

"הון" מי ישמע
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 11:01
לא בעייתי כלל להשקיע דרך חשבון מסחר ישראלי בעזרת מטבע חוץ. למעשה יש הרבה יותר מניות וקרנות שניתן לרכוש בדולר או יורו לעומת שקל.

ובכל מקרה פעולת ההמרה היא פעולה טכנית פשוטה, עם מרווח המרה נניח של אחוז (כנראה שפחות) - אז לבחור אפיק השקעה שאינו אידאלי עבורך רק בגלל שבמקרה יש לך כרגע מטבע מסויים זה שיקול די זניח במכלול השיקולים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 11:42
אתה נותן לזנב לקשקש בכלב.

ההחלטה אם להשקיע במניות, ביטקוין או קרן כספית לא תלויה בשאלה באיזה מטבע יש לך כרגע.

תחליט קודם מה הנכס שאתה רוצה להשקיע בו, ורק אח''כ תחשוב מה הדרך הזולה לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 14:34
להלן ההגדרה של הון ממילון ההווה:

״סכום כסף מושקע או מצטבר בעסקים וכדומה (בלועזית: קַפִּיטָל)״

אז כן, זה הון :)

בנוגע לטיפ שלך: אני אשקיע במניות בכל מקרה. השאלה היא אם להשקיע עוד יותר ולהמיר את המט״ח לשקל
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 14:37
פעולת ההמרה איפה? בבנק או בחשבון המסחר?

כי בבנק העמלה היא יותר מאחוז. לא יודע אם אפשר להמיר בחשבון המסחר
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 14:49
איפה שזול יותר, לרוב בחשבון המסחר יש תנאים עדיפים.

אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 14:57
עכשיו הבנתי.

זאת כבר סוגיה שקשה להחליט.

קרן כספית לא כזה דחוף לי, ודאי שלא דולרית. נראה לי שלשקלית יש תשואה גבוהה יותר גם ככה. מקסימום אוכל להכניס את האירו לפיקדון בנקאי.

במניות אני אשקיע בכל מקרה, גם בלי ההון במט״ח. מצד שני כמה שיותר, יותר טוב.

בביטקוין אני מאוד רוצה להשקיע, אבל אני חושב ש־$1000 זה סכום קצת מוגזם להשקעה ראשונית. גם מתלבט אם אני מעדיף קרן סל או החזקה פיזית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 14:59
עוד שאלה: בשביל להשקיע בקרן כספית ״אֵירוֹאִית״ נקובה אני אצטרך לבקש הרשאה לבורסה אירופית כלשהי.

יש עמלה על זה? כלומר עמלה על סחר בבורסות זרות.

ואיך פעולת ההמרה קורית בחשבון המסחר?
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 15:08
יש עמלה על כל דבר.

בברוקר שלי יש איזה ממשק שבו אתה ממלא מה אתה מעוניין להמיר, ואחת ליום מתבצעת המרה.

יתכן שבברוקרים אחרים הדרך שונה. תגגל את שם הברוקר יחד עם "המרת מט"ח" וכנראה תקבל את המידע הנדרש.

אם עדיין לא תמצא מענה, פנה לשירות הלקוחות שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 16:32
מה לדעתך עדיף: פיקדון אירו בבנק או קרן כספית של אירו נקובה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2024 18:32
אני משער שקרן כספית עדיפה, אבל צריך לבדוק מה הבנקים מציעים וכמה עמלות ודמי ניהול משלמים על רכישת קרן כספית נקובה יורו (ואולי בכלל אג"ח ביורו).