⬅ חזרה לאינדקס

מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 11:33
אז כולנו יודעים שכשמשקיעים אחד מאבני היסוד הוא פיזור על פני מספר מניות ולא השקעה במניה אחת.

אך כשזה מגיע לעתיד התעסוקתי שלנו רוב האנשים מתנהגים בדיוק הפוך: הם לומדים רק תחום אחד באקדמיה (לרוב) וצוברים ניסיון רק בתחום זה למהלך אורך הקריירה שלהם על מנת להתפתח וליצור הכנסה גבוהה תוך התמקדות באותו תחום (מתכנת, רואה חשבון, עו"ד, מהנדס וכן הלאה ..)

האם בעצם זהו מהלך לא חכם כמו השקעה במניה אחת לכל החיים?

מה אם הסקטור המסוים יחווה משבר? מה אם יפטרו אותך ותצטרך להתחיל בחברה חדשה?

האם לא יהיה חכם יותר להתמקצע בעוד תחום נוסף שיכול להכניס גם כסף בעיתות משבר?

הרי חברות תמיד מחפשות גיוון למוצרים שהם מוכרים על מנת לא ליפול במלכודת הזאת של משברים, חברה שמוכרת מטריות למשל תרוויח ממכירת בגדי שחייה בגלל העונתיות.

מהם תחומים האחרים שאפשר ללמוד תוך כדי עבודה ולעסוק בהם ושיש להם ביקוש כעת כך שמידה ומפטרים אותנו ממקום אחד יש לנו רשת ביטחון לעבור לתחום אחר? אז במקום שלבנאדם אחד יהיה קוח חיים חדש שמתמקד בתחום צר, יהיו לו מספר קורות חיים עם (בתקווה) ניסיון תעסוקתי אחר.

האם אנו לא חוטאים כשאנו מחנכים להתמקצעות בתחום אחד?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 11:47
הי, ואם מדובר במשבר שפוגע בכל המשק ובתחומי תעסוקה שונים ?

לדעתי הגידור צריך לבוא ממקום של יצירת חוסר תלות בשכר העבודה באמצעות בניית מנגנון של הכנסות פסיביות משווקים שונים בנוסף לקופת חירום.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 11:50
כמות הידע, בכל תחום כמעט, היא ענקית ומצטברת עוד ועוד ולכן היכולת להתמקצע בעוד תחום במקביל היא נמוכה מאד ויכולה לחבל גם בהתמקצעות הראשונה.

על מנת למקסם פרנסה ממקצוע כלשהו יש צורך, בנוסף להתעדכנות בידע המקצועי, גם בהתקדמות לתפקידים בכירים יותר (או לפחות תפקידים נדרשים מאד) וזה דורש זמן ותשומת לב לפוליטיקה פנימית, צרכי המערכת העסקית בכללותה, התעדכנות בשינויי חוק/תקנון בתחום, תובנות מועילות מהידע והניסיון הנרכש וכן הלאה.

מצד שני, אם המקצוע נעשה מאוס - תמיד אפשר להתחיל התמקצעות בתחום חדש. זה אולי פחות מוצלח מבחינת התקדמות הפרנסה, אבל יש עוד אספקטים חשובים בחיים כמו הנאה ומוטיבציה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 11:57
לא באופן ישיר לשאלה, אני חושבת שצריך לכל הפחות להישאר רלוונטיים: השכלה, כנסים, רשת מקצועית, התנסויות בתחום....
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 12:47
אמת. אך זה עדיין נחשב לגידור למקרים שהם לא משברים של כל הכלכלה, קח לדוגמא את אינטל.

נכון, אך תסכימי איתי שלא צריך להיות מומחה אקדמאי בתחום העבודה כדי לעבוד בתחום ולהרוויח טוב ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 17:15
אפשר לנצל את הידע שצברת על מנת התפתח לתחומים נוספים ועדיף שזה יהיה משהו שאתה אוהב.

למשל מהנדס עם ידע בתחומו יכול גם ללמד במכללות שונות, השכר השעתי שם יפה מאוד והעבודה לא קשה , בפרט אחרי שנה שנתיים שאתה מעביר קורס.

אחרי שיש לך מוניטין מחפשים אותך

אבל צריך לאהוב את זה
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 18:39
לא דיברתי על אקדמיה בכלל, התייחסתי להתמקצעות בשני תחומים במקביל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 18:43
יש פה תלות חזקה מידי במצב השוק.

אם יהיו פחות משרות למהנדסים אז יהיו פחות סטודנטים להנדסה ולכן פחות משרות למרצים.

אבל אתה צריך לעבוד כדי לצבור את הנכסים שבאמצעותם תייצר את ההכנסות הפסיביות האלו. והעבודה, כדי שהיא תכניס מספיק כסף, דורשת ממך להתמקצע בתחום צר כדי להיות מספיק irreplaceable בשביל לדרוש שכר גבוה. ואז מנין לך שהסיכון לקריסה של הענף לא יתממש לפני שתספיק לצבור מספיק נכסים?

ניראה לי מה שבת העמק אמרה:

כלומר, להיות פוליטיקאי זאת לא תכונה מולדת. אפשר ללמוד את זה, ובעיניי משתלם להשקיע בזה הרבה משאבים.

וככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר ויותר שזו יכולת קריטית להצלחה כלכלית בחברה המודרנית. זה כבר נהיה חשוב יותר שתדע איך למכור לאנשים שאתה טוב במה שאתה עושה, מאשר שאשכרה תהיה טוב במה שאתה עושה.

אף אחד לא יקדם אותך לתפקיד ניהולי "כי אתה טוב בעבודה שלך", יקדמו אותך כי אתה יודע "לשחק את המשחק" ולהרשים את מי שצריך להרשים.

אז תלמד איך להרשים.

אופציה נוספת היא לא לגדר בכלל.

במקום לחפש איך לשמור על השכר שלא יפגע לעולם, פשוט צמצם הוצאות כמה שתוכל, תגדע תלות כלכלית באחרים ככה שאתה יכול, כך שאם יסגרו לך את הברז מלמעלה אז יהיו לך חסכונות רבים ואת השקט הנפשי הנדרש כדי ללמוד מקצוע חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 20:21
אכן למדתי על בשרי בתחילת הקריירה כמה חשוב למכור את עצמך, אחרי עשרות ראיונות עבודה.

הייתי מוסיף וטוען שיותר חשוב להיות טוב בלהתראיין מאשר להיות עובד טוב.

מסכים איתך כאן.

חסכון בהוצאות זה given, כמו גם השקעות לטווח ארוך וחיסכון, אני מדבר על מעטפת נוספת.

אני לא רוצה לפרט כאן יותר מידי אבל יש אנשים שמספיקים לעבוד בעבודה שלהם ונשאר מספיק זמן לנצל לעשות דברים אחרים (למשל ללמוד תחום נוסף) במיוחד כשעובדים מהבית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2024 23:06
לא, זה במקביל. לא במקום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 00:05
גם כשזה נוגע לבני/בנות זוג רובנו דוגלים הפוך ובוחרים באורח חיים מונוגמי. האם גם שם ראוי לפזר כמו שייח סעודי?

למה אנשים מחליטים שצריך לפזר הכל? אני חושב שזה מעיד או על חוסר הבנה בסיסי בסיבה שבגינה אנו מפזרים על פני מניות, או בגלל שלא מבינים את התחום שעליו משליכים את הפיזור (עבודה במקרה הזה) או שניהם.

לא, אין סיבה שכולנו צריכים לפזר ולעבוד בעשרות מקומות עבודה במקביל. או ללמוד מאות מקצועות. או לקנות אלפי טלוויזיות
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 10:52
אמת אין סוף לסיכונים, צריך לחתורליעד תוך ניהול סיכונים אלא החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 15:06
זה הדבר הראשון והכי חשוב, כי זה מה שקובע אם תתקבלי למשרה או לא.

אחרי שאת מתקבלת לעבודה את פשוט צריכה לדאוג להישאר שם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 15:10
זאת לא הסיבה, הסיבה היא הקטנת הסיכון, ממליץ לך להתעמק יותר בתחום אם זה לא לגמרי מובן, יש הרבה חומר באינטרנט.

גם לגבי זוגיות עדיף שתכיר כמה שיותר נשים ותבחר באחת שמתאימה לך הכי אם אתה מתעד זוגיות מונוגמית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 15:57
במקרה אני עובד בתחום של הערכת סיכונים פיננסיים, אז קראתי מעט מה"חומר באינטרנט". אם אתה מבין גדול בתחום אז אשמח אם תסביר איך בדיוק פיזור על פני מקומות עבודה בצורה רנדומלית מקטין את הסיכון שלך אל מול התמקצעות בתחום אחד שיש לך משיכה טבעית אליו.

רמז: זה לא!

ההנחות הבסיסיות של מודל פיזור המניות לא רלוונטית לשוק העבודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 16:24
אתה מתכוון סוגי עבודה? או מקומות עבודה?

אם אני מעצב גרפי, ואני עובד רק עם לקוח אחד, אם הוא נופל, אני נופל. אם אני עובד עם 4 לקוחות, ואחד מהם נופל, עדיין יש 3 שמחזיקים אותי.

אם אתה מתכוון לסוגי עבודה, כלומר שאני גם מעצב גרפי וגם מורה לגיטרה, זה יכול לעזור אם אחד התחומים נופל, אבל אני מסכים שזו קצת התעסקות יתר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2024 17:22
פותח השרשור התכוון לסוגי עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 14:16
איך לא? בעיתות של משבר בתחום אחד יש לך כרית ביטחון בדמות תחום שני.

לך ספר לחברים שלי באינטל שהתמקצעו רק בחברה אחת שכל הניסיון שיש להם שווה לתחת כי רק באינטל משתמשים בכישורים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 14:20
התעסקות יתר אולי, אבל יש הרבה אנשים שהיו שמחים לעשות כמה דברים ביחד.

במקרה הראשון יש גם את כל הנושא של הOE אך לא רציתי להזכיר אותו כאן, מסיבות כאלו ואחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 14:22
אני מכיר המון מגייסים בגמפא אז אשמח למספרים שלהם אם הם מחפשים עבודה