⬅ חזרה לאינדקס

יציאה מהארץ עם דרכון זר

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 15:36
שלום לחברי הפורום.

אני אזרח אמריקאי/ישראל.

בעבר, עד הקורונה, נכנסתי למדינות אירופה ואפריקה עם הפספורט הישראלי והאמריקאי תמיד היה צמוד אלי לכול מיקרה..

בעוד מספר חודשים אני אטוס לבקר את משפחתי בפריז.

בעבר נכנסתי לצרפת עם הפספורט הישראלי וגם הצ'ק-אין למלונות היה עם הישראלי למרות שאלו היו מלונות בבעלות של בני הדודים שלנו [לבנונים].

מכיוון שאני רוצה וחייב לשמור על פרופיל נמוך, האם אני יכול לצאת מהארץ עם הפספורט האמריקאי? ז"א שתהייה חותמת יציאה מהארץ בפספורט האמריקאי.

מה עמדת משרד הפנים ו/או משטרת הגבולות בנושא.

אני מודע לעובדה שהייתה הארכת צו שמאפשר יציאה מהארץ עם דרכון זר אבל פג תוקפו בדצמבר 2024.

הם למי מכם יש נסיון בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 15:40
אם אתה רוצה לשמור על פרופיל נמוך, תכנס לצרפת עם הדרכון הזר. זה לא כל כך משנה איך יצאת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 15:54
חייב להציג ביציאה מהארץ את הדרכון הישראלי.

הצו שהתיר יציאה וכניסה עם דרכון זר, היה רק במקרה שהדרכון הישראלי לא בתוקף, וגם לפי התנאים של הצו, הייתה חובה להציג את שני הדרכונים, את הישראלי כשהוא פג תוקף או בעל תוקף קצר, ואת הדרכון הזר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 16:15
אני יוצא עם ישראלי ונכנס לאירופה עם האירופאי ככה שלמרות כל הטיסות אין לי חותמות כלל מלבד ארה"ב.

לגבי מלון, אם אתה מזמין מבוקינג, מופיע במערכת ההזמנות שאתה מישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 16:43
פעם קראתי באיזה מקום שאם חלילה יש איזו הסתבכות בחו"ל, הרשויות יפעלו מול המדינה שעם הדרכון שלה נכנסת - אני ממש לא יודע אם זה נכון, אבל זה נשמע הגיוני כי הריי הרשויות יפעלו לפי המידע שהתקבל בביקורת גבולות.

אם כך, לא עדיף להכנס עם הדרכון הישראלי? (בהנחה שאתה תושב ישראל וחיי כאן כל החיים בעוד במדינה האירופאית אין לך מרכז חיים ואתה לא תושב שם ומקסימום ביקרת בתור תייר).

אם מישהו יודע יותר לגביי הנ"ל, אשמח לשמוע.

שאלה נוספת בנושא, האם חייבים לעשות צ'ק אין לטיסה ולמלונות עם הדרכון שאיתו נכנסים למדינה הזרה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 17:29
בעיקרון, אם יש לך דרכון ישראלי בתוקף אתה צריך להראות אותו בביקורת הגבולות הישראלית. אבל את כל השאר אתה יכול לעשות עם דרכון זר - היינו להכנס למדינת היעד עם דרכון אחר, להרשם למלון או טיסה וכו'.

במידה ואין בידך דרכון ישראלי תקף, מותר עד סוף 2024 לעבור בביקורת הגבולות הישראלית עם דרכון זר. נאמר לי במשרד הפנים שיאריכו את תוקף הוראת השעה שמאפשרת את זה, אבל לא יודע אם כבר עשו זאת.

אני לא יודע מה הנוהל במקרה שיש לך דרכון תקף ואתה בוחר להשאיר אותו בבית ולעבור רק עם האמריקאי. תיאורתית זה דומה למקרה בו איבדת אותו ולא הספקת להוציא חדש, אז לא רואה סיבה עקרונית לבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 17:48
להציג למי? ביקורת הגבולות היא אלקטרונית גם לדרכונים זרים לפי מה שראיתי.

אלא אם תופסים אותך עם מריחואנה במזוודה, לדעתי עדיף לקבל סיוע מהאמריקאיים כאזרח שלהם...
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 17:55
מניסיון אישי, צא מהארץ עם הישראלי, כנס לצרפת עם האמריקאי . לא אמורה להיות בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 18:23
אני כן מדבר דווקא על הסתבכויות בסגנון (נגיד הפלילו אותך או משהו)

ומה עם הפורטוגלים? עדיין עדיף? :) הריי דרכון פורטוגלי הוא בין הכי נפוצים לבעלי אזרחות נוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 19:27
מתי שמעת על מישהו שהופלל במדינה דמוקרטית?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 19:40
אין שום בעיה לצאת מישראל בדרכון אחד ולהכנס לארץ אחרת בדרכון אחר.

הסיבה שהוצא היתר זמני היא שיש חובה בחוק לצאת ולהכנס לישראל עם הדרכון הישראלי ובאירופה חובה לצאת ולהכנס עם הדרכון האירופי.

להבנתי אין יותר חותמות - המעקב דיגיטלי.

לא חושב שמשהו יחפש לתפוס אותך יוצא מישראל בדרכון זר אבל זה מנוגד לחוק.

גם ההיתר הזמני התיחס רק למי שנשאר ללא דרכון ישראלי בתוקף בגלל בעיות התורים במשרד הפנים.

לפני שנים היתה הנחייה לא להרשות לאף אחד, בפרט במלונות, לצלם או לסרוק את הדרכון הישראלי מחשש לזיופים שיאפשרו למחבלים להכנס לישראל.

הדרכונים היום יותר מאובטחים, אבל אולי פחות ממה שרוצים להאמין. אני עדיין מציג את הדרכון הזר.

לא רואה שום סיבה שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 20:59
בטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 21:32
יכול לפרט על הסיבה? אני סתם מתעניינת.

האם זה בגלל המצב הביטחוני או משהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 21:42
כשקיבלתי את הדרכון האירופי הראשון שלי חתמתי על ״משהו״ - וקראתי אותו, והסעיף הזה הפתיע אותי אז חפרתי קצת. נראה שזה הנורמה, אם כי אולי לא כל הארצות מחתימות שיידעו אותך (או שחותמים אבל לא קוראים את הדף)
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2024 22:14
מופיע שם מה שאתה מחליט להזין.

אם אתה לא מזין ישראל אז גם לא יופיע שאתה מישראל.

זה אולי נכון בהקשר של הרשויות המקומיות, וגם אז אני די בטוח שזה לא נכון.

אבל בכל מקרה זה לא נכון בהקשר של המדינה שלך. אם אתה ישראלי ואתה צריך עזרה ממדינת ישראל, המדינה תעזור לך לא משנה עם איזה דרכון נכנסת למדינת היעד.

זה נוהג נפוץ מאוד ולדעתי קיים בכל מדינה.

אני יודע בודאות שהוא קיים בישראל, בכל אירופה ובארה"ב.

יותר מזה - אני לא מכיר אף מדינה שמאפשרת לך להיכנס/לצאת עם דרכון זר כאשר אתה אזרח של אותה מדינה (למעט מקרים יוצאי דופן כמו הוראת השעה בארץ למי שתוקף דרכונו פג).

מעבר לעובדה שאסור לך לצאת עם האמריקאי כל עוד יש לך את הדרכון הישראלי בתוקף, ומעבר לעובדה שזה לא באמת נותן לך כלום לצאת איתו מישראל (כי אתה יכול להשתמש בו כדי להיכנס לחו"ל וכדי לתת אותו במלונות וכו'), ומעבר לעובדה שאין בארץ חותמות בדרכונים אלא הכל דיגיטלי (מקבלים פתקית), השאלה שהכי מפריעה לי:

למה שתרצה חותמת ישראלית על הדרכון האמריקאי שלך אם המטרה שלך היא לשמור על פרופיל נמוך??

אני מניח שהסיבה שאתה רוצה להשתמש באמריקאי במלונות ובכניסה למדינות היא כדי שאותו אדם שאתה נותן לו את הדרכון לא ידע שאתה ישראלי. אז למה לצעוק עליו בכוח את זה שאתה ישראלי ע"י חותמת ישראלי בדרכון האמריקאי שלך?

אני זוכר עוד בתקופה שהיו מחתימים דרכונים בארץ, היו הרבה אנשים עם דרכונים זרים שהיו מבקשים לא לחתום להם בדרכון בדיוק מהסיבות הללו - כדי שכל מיני ערבים רנדומלים במקומות שונים בעולם (פקידי בתי מלון וכאלה) לא ידעו בכלל שהם ביקרו בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 07:27
ההזמנה נעשית מצרפת ע"י המשפחה..
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:22
אני יכול לחשוב על מקרים שמישהו הכניס לך סמים למזוודה כדי ל'דפוק' אותך, אבל עזוב את הפרנויה ההיפוטטית שלי, אני מדבר באופן כללי - נגיד ויש סיבוך מכל סוג שהוא...באיזה תרחיש היית מעדיף שהמדינה שאיתה יצרו קשר תהיה מדינה אחרת שמרכז החיים שלך לא שם ואתה לא תושב שם? (נניח פורטוגל כי רוב האנשים עם הדרכון הזר בדר"כ מחזיקים בדרכון שלה).

אני לא דיברתי על זה, @bigbang טען שהיה מעדיף לקבל סיוע מארה"ב, שאלתי אם היה מעדיף לקבל עזרה מפורטוגל, כשהוא תושב ישראל ונכנס עם דרכון פורטוגלי.

ולגביי זה, אם נניח תושב ישראלי קיבל דרכון של מדינה אירופאית, אז על הנייר מעכשיו הוא חייב להכנס ולצאת מאירופה עם הדרכון האירופאי ולא הישראלי? הוא חייב לקחת איתו לאירופה את שני הדרכונים בעצם?

ברור שאם תיצור קשר עם ישראל אז יעזרו לך, אבל הכוונה היא למקרים שאתה לא מסוגל ליצור קשר והרשויות המקומיות צריכות ליצור קשר עם מדינה אחרת, האם הם יצרו קשר עם פורטוגל? עם ישראל? יבדקו איפה אתה תושב ולפי זה יצרו קשר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:26
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:28
כן

מה?

באיזה מקרים המדינה היא זאת שיוזמת יצירת קשר עם מדינה אחרת?

אם כבר, יוצרים קשר אם בנאדם שהגדרת כאיש קשר למקרי חירום, והוא זה שבוחר אם לפנות למדינה (ולאיזה מדינה) כדי לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:40
אני לא מתיימר להבין בנושאים האלו למזלי...אבל אני מניח שבמקרים שאיש הקשר לא זמין או שאין אחד כזה, כלומר בכל מצב בו מישהו לא יכול לפעול בעצמו מסיבה כלשהי ואין עוד גורם אחר שידוע לרשויות המקומיות והם צריכים לתקשר עם המדינה ממנה הוא הגיע
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:44
אני מניח במקרה ומוצאים אותך חסר הכרה ברחוב כשהדרכון עליך, אם אתה נעלם ולא עושה צ'ק אאוט מהמלון, ואפשר לחשוב על מצבים נוספים.

איש קשר למקרה חירום אתה מגדיר רק בחברת התעופה - אין לי מושג למי תהיה גישה אליו, אך יתכן ואיש הקשר גם לא יהיה זמין.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:46
אתה מניח לא נכון.

מאיפה להם (לאנשים בשטח) בכלל לדעת עם איזה דרכון נכנסת למדינה או שאתה בכלל לא תושב מקומי?

זה לא האח הגדול, אין לכל שוטר/בית חולים וכו יכולת לזהות אותך ולדעת עליך את על הפרטים רק לפי צילום פנים או טביעת אצבע.

הדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה לחפש עליך תעודה מזהה, ואם הם מוצאים נגיד רשיון נהיגה ישראלי הם יפנו לנציגות ישראל.

אף אחד לא יחפש במחשבים שלהם כדי לדעת איך נכנסת למדינה. אין להם את היכולת (לא הטכנית ולא החוקית) לעשות את זה במקרים הללו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 14:51
שוב - אם מוצאים עליך דרכון (או רשיון נהיגה, או כל תעודה מזהה אחרת) יפנו לנציגות המדינה של התעודה שמצאו.

אף אחד לא יבדוק באיזה דרכון השתמשת כדי להיכנס למדינה.

אז הולכים לפי מה שרשום במלון.

לא יבדקו עם איזה דרכון נכנסת למדינה.

לא רק.

גם ברשתות בתי מלון אתה יכול לפעמים להגדיר איש קשר נוסף, טלפון בבית ושאר דברים בסגנון.

בנוסף, ברוב הטלפונים היום יש אפשרות להגדיר את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:00
איפה טענתי שזה יהיה הדרכון איתו נכנסת למדינה?

לרוב הגיוני להירשם למלון עם אותו דרכון ששימש אותך לכניסה למדינה.

בכל מקרה, רוב האנשים מגדירים את בני הזוג שלרוב יהיו יחד איתם באותה צרה. (ולמי יש היום טלפון בבית???)
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:04
אתה לא ציינת. פשוט נכנסת לאמצע דיון שהיה בדיוק על השאלה הזאת.

אם אתה נכנס לאמצע דיון, אני מניח שאתה יודע על מה הדיון. יכול להיות שבמקרה הזה טעיתי ולא טרחת לקרוא על מה הדיון. ובמקרה כזה השאלה שלי היא פשוטה - מה בדיוק אתה רוצה?

לא יודע למה אתה חושב שזה הגיוני.

אם אני נרשמתי לפני 10 שנים לרשת מריוט, לא ידעתי אז באיזה דרכון אני אשתמש בביקור הנוכחי שלי בפריז.

יכול להיות.

אבל לא תמיד 2 האנשים יהיו מחוסרי הכרה במקביל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:13
יש לך נטייה להתחיל לתקוף כשאתה מגלה שטעית. טענת שבכלל לא יצרו קשר עם המדינה אלא עם איש קשר. זה כמובן שגוי בלא מעט מקרים ולכך התייחסתי.

בביקור הנוכחי יבקשו את הדרכון שלך בצ'ק אין.

ואז לרוב כלל לא צריך לחפש עם מי ליצור קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:19
הפוך - לך יש נטיה להיכנס לאמצע דיונים ולהתחיל לטעון טענות לא קשורות.

באמת שאני לא מבין למה אני ממשיך לענות לך.

טענתי שלדרכון שאיתו אתה נכנס למדינה אין שום קשר.

אבל אתה כמובן לא קורא דיונים וסתם מנסה לחפש קטנות כדי "להוכיח" שאני טועה. גם אם זה דורש ממך להוציא דברים מהקשרם או סתם להמציא שטויות. הכל בשביל מה? לנפח לעצמך את האגו ולהראות שאתה חכם ואנשים טועים?

לא מבין מה המטרה שלך בכל הדיונים הללו.

יבקשו תעודה מזהה כלשהי. נכון שבהרבה מקרים זה יהיה דרכון.

אבל:

א. זה לא ישנה את הרישום שלהם במערכת מחשב

ב. זה לא חייב להיות הדרכון שאיתו נכנסת למדינה.

ברור שלרוב לא צריך. זאת בדיוק הנקודה שלי.

הנסיון להמנע מכניסה למדינה עם דרכון מסויים רק כדי שלא יצרו עם המדינה הזאת קשר במקרה חירום הוא מיותר וחסר משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:26
נניח ויש לך רק 2 תעודות מזהות: דרכון ישראלי ודרכון זר, איך ידעו עם מי ליצור קשר?

ובכל מקרה מי שיכנס עם דרכון זר, כנראה שבכל מקום יציג רק אותו (מלון, טיסה ביקורת גבולות וכו').

ואז בעצם אני תוהה מה יעשו הרשויות במקרה כזה: איך ידעו עם מי ליצור קשר? (נניח ומדובר על אדם שמטייל לבד ואין איש קשר)
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:29
אתה יכול להודות בטעות ולא לענות. הכל בסדר.

לא. טענת את זה ולכך הייתה ההתייחסות שלי:

זה צריך היה להיגמר כאן, אבל אתה חייב לשכנע את עצמך שאתה תמיד צודק.

אתה ממשיך לתקוף כשאתה טועה (לא רק אותי, גם לא מעט משתשמים אחרים בדיונים אחרים).

שבוע טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:32
רנדום :-)

או פשוט לפי הראשון שימצאו?

בכל מקרה, אני לרוב לא מסתובב בחוץ עם דרכון עלי, רק עם רשיון נהיגה או תעודה מזהה בסגנון.

אולי, ואולי לא.

לא תמיד הם ידעו.

יש המון מקרים של אנשים לא מזוהים בבתי חולים בעולם.

אני מניח שינסו לזהות לפי תעודות מזהות שימצאו עליו. אם ימצאו כמה יפנו לכל המדינות הרלונטיות.

ואם נפלת על שוטר בעל תושיה הוא בטח ינסה גם לחפש את השם ברשתות חברתיות ודברים כאלה.

אם יזהו שאתה לא מקומי ינסו אולי לחפש כרטיסי טיסה על שמך שיוצאים מאותה מדינה.

ינסו לבדוק לפי כרטיסי האשראי וכו'

וכמו שאמרתי - אם אתה רוצה להקל את העבודה על מי שמוצא אותך, ברוב הטלפונים היום יש אפשרות להגדיר איש קשר למקרה חירום. זה כנראה אחד הדברים הראשונים שהם ינסו.

יש המון דרכים לזהות בנאדם. הכל שאלה כמה מתאמצים וכמה צריך.

בכל מקרה, לשאלה "עם איזה דרכון האדם נכנס למדינה" אין באמת השפעה על היכולת לזהות אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 15:35
אני אוהב את זה שאתה מנסה להפיל את השטויות שלך עלי.

לא, לא טעיתי בשום שלב. הכל בסדר. אל תכניס לי מילים לפה.

אתה ממשיך להתעלם מההקשר למרות שהסברתי לך אותו כמה פעמים.

מה המטרה? אם אתה רוצה להוציא את דברי מהקשרם אתה יכול גם סתם לצטט מילה שלי מכל הודעה וביחד להרכיב משפט שאומר בדיוק את מה שאתה רוצה.

זה לא היה צריך להתחיל בכלל.

אתה היית צריך לקרוא את הדיון לפני שנכנס אליו, אבל אתה כמובן מעדיף לחפש סתם סיבות להתווכח עם כולם ולהראות לכולם כמה אתה חכם וצודק.

כן כן, זה אני שממשיך לתקוף כשאני טועה.

נכון.

אתה הרי אף פעם לא טועה וכל ההודעות שלך לעניין. זה לא שאתה נכנס לדיונים בלי לקרוא אותם ונסה להמציא טענות שלא נאמרו מעולם. מה פתאום.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 17:57
לגבי ישראל אני יודע.

לגבי אירופה לא ידעתי, ועברתי על הכלל הזה מספר פעמים. פעם כי שכחתי את הדרכון האירופי. ופעם כי רציתי לעמוד בתור עם בת זוגי.

יתרה מזאת, בהפלגה ביאכטה צריך לצאת עם רשימת צות שכוללת מספרי דרכונים של כל המפליגים. הרשימה נבדקת מול הדרכונים גם בנמל היציאה וגם בנמל הכניסה. הסקיפר הוא זה שדואג לביקורת עבור כל הצות, אז במקרה שאני הייתי הסקיפר הגעתי לביקורת בחול עם שני הדרכונים וביקשתי להיכנס לאירופה עם האירופי למרות שברשימת הצות הייתי רשום עם הישראלי. אבל במקרים שהפלגתי עם סקיפר אחר, נמנעתי "מלהעמיס עליו את התסבוכת" הזאת ונכנסתי לחול עם הישראלי. אף אחד לא מנע ממני את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 18:11
בהנחה שמדובר בתור מאוייש ולא התור עם הדלתות והמצלמות אז אין בעיה לעמוד באותו תור ולהציג דרכונים שונים.

התור ה״ישראלי״ הוא תור כללי - כך שאין בעיה להציג בו דרכון אירופאי.

גם הפוך כנראה שאין בעיה - יש לי עמית שעושה את זה תמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 19:42
לרוב כנראה שלא איכפת להם יותר מידי או שאין להם כלכך איך לבדוק את זה, וסביר שלא ינקטו סנקציות פליליות נגדך.

הבעיה שבקרוב יכנס ה ETA האירופאי (ETIAS), מה שיצור לך 2 בעיות:

א. יהיה להם הרבה יותר קל לשייך ולהבין שאתה מחזיק גם דרכון מקומי.

ב. בשביל להיכנס עם הישראלי תצטרך סתם לשלם כסף.

אני בטוח שאתה לא האדם היחיד בעולם שיש לו יותר מדרכון אחד.

בטוח יש אפשרות לרשום שם גם את הדרכון השני איכשהו.

זה שלא מונעים ממך משהו לא אומר שזאת לא עבירה ושלא יבואו אליך בטענות אח"כ.

אף אחד גם לא מונע ממך לחנות באדום לבן, אבל אם במקרה יבדקו אותך (יעבור פקח בזמן שאתה חונה) אז תקבל דו"ח (ואולי אפילו יגררו לך את האוטו).

כמו שאמרו כבר - אין שום בעיה שתעמדו באותו תור.

אתם יכולים בהחלט לעמוד שניכם בתור ה"כללי", ובהרבה מקרים גם לא יגידו לך כלום אם תבואו לתור ה"מקומי" המאוייש (אם כי לא בטוח שהייתי ממליץ, כי לא בטוח שיסכימו).
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 06:04
צודק. זה אקסל פשוט שהסקיפר מכין
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 10:10
מצאתי את הטיעון - "אם חס וחלילה קורה משהו, אם לא נכנסת עם הדרכון הישראלי , לא יהיה לשגרירות רישום שלך באותה המדינה ויהיה קשה יותר לסייע. זה לא שמדינת ישראל לא תעזור, זה לא שלא ניתן להעזר בשגרירות, זה שיהיה קשה יותר לאתר ולטפל במקרים" זה נאמר בראיון בטלויזיה עם גורם ממשרד החוץ.

השאלה עד כמה זה נכון...

בכל מקרה, אם יעד הטיסה הוא יעד 'בטוח' (נניח יפן), אין חובה להכנס למדינה הזו עם הדרכון הזר, ואין צורך בויזה לדרכון הישראלי, האם יש טעם "להסחב" עם 2 דרכונים? גם אם בכל מקום מציגים רק את הישראלי? (לפחות פסיכולוגית זה יותר מעיק לדעת שצריך לשמור על 2)

האם יש בכל זאת יתרון כלשהו בכניסה למדינה והזמנת מלונות עם הזר?

חבל שאי אפשר פשוט להסתיר את המידע הזה מהמלונות...
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 10:31
לא נשמע לי נכון במיוחד.

מה, אם נכנסת למדינה זרה עם דרכון ישראלי מופעל עליך אוטומטית מעקב של מדינת ישראל, שיגרום לזה שיוכלו לאתר אותך בקלות?

בהרבה מדינות לפי החוק חייבים להציג דרכון במלון.

וגם אם לא, הגיוני שידרשו לראות תעודה מזהה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 10:41
לא מעקב, אני חושב שאם נניח נותק איתך הקשר, משרד החוץ ידע באיזו מדינה זה היה לפי הרישום האחרון של המדינה אליה נכנסת (כנראה יותר רלוונטי לאנשים שמטיילים לבד ולא הודיעו לקרובים על התוכניות)

ברור, לא התכוונתי לזה, נניח אתה רוצה להזמין מלון בבוקינג ולא בא לך לשנות בפרופיל שם את הלאום שלך לפורטוגל או מדינה אחרת מישראל, ואתה מתכנן להציג במלון את הדרכון הזר...אז אם היה אפשר להסתיר בבוקינג את הלאום, זה היה נחמד
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 11:06
מה זה "נותק הקשר"?

זה אומר שלפני שהוא נותק היית בקשר עם מישהו, והמישהו הזה פנה לרשויות המדינה.

אתה באמת חושב שיכול להיות מצב שאתה בקשר עם מישהו שיודע שאתה בחו"ל ויודע לזהות מתי נותק איתך הקשר, אבל לא יודע באיזה מדינה/עיר אתה נמצא?

הזמנתי לאחרונה מלון בבוקינג. לא ביקשו ממני שם לא דרכון ולא לאום.

את הדרכון צריך להציג רק במלון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 15:08
אני יכול לחשוב על כל מיני מקרים, בעיקר אצל תרמילאים צעירים, אבל נראה לי שקצת נסחפנו עם ההעמקה בנושא :)

שורה תחתונה, כנראה שזה לא כ"כ משנה עם איזה דרכון נכנסים, ויותר מזה, יש מקומות שחייבים להכנס עם הדרכון הזר...

זה משהו שאתה מגדיר כשאתה פותח את החשבון בבוקינג, בדקתי וNationality מוגדר עם כוכבית אדומה, כלומר זה חובה...אולי אתה לא זוכר כי זה משהו חד פעמי שמגדירים וזה כנראה היה מזמן....
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2024 15:18
אם זה רק תיבת טקסט שאתה צריך להכניס בה מידע, ואין שום דרישה להעלות צילום דרכון, מה הבעיה לרשום שם מה שאתה רוצה?

גם אין שום בעיה לשנות את זה אחרי שנרשמת, ככה שלפני טיסה לאירופה נניח תרשום שם שאתה אזרח צרפת או משהו כזה.