⬅ חזרה לאינדקס

העברת קופת גמל להשקעה למסחר עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 17:55
היי,

יש לי תיק מסחר עצמאי בשווי 180k ש״ח (בעיקר ETF מפוזר על השוק האמריקאי ושווקים מתעוררים, קצת זהב לריפוד).

יש לי קופת גמל להשקעה של 160k ש״ח בלפידות, צמוד סנופי, משלם עליה 0.6% דמי ניהול. התחלתי אותה עוד לפני שהכרתי את העולם של מסחר עצמאי, אבל יש לי מחסום פסיכולוגי בלהעביר את כל הסכום לתיק שלי בIBI. בנוסף, ממש נוח לי לעשות הוראת קבע חודשית לשלם - שגר ושכח.

אשמח לדעתכם, ומה אתם הייתם עושים במקומי. האם כדאי להעביר, או להשאיר ולהמשיך עם ההוראת קבע לגמל להשקעה ובמקביל להמשיך להשקיע בETF בתיק מסחר העצמאי?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 20:12
אתה יכול להמשיך לשלם עמלות גבוהות :)

אין עוד מה להוסיף, כפי שציינת זה פסיכולוגי, לא רציונלי
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 21:40
הייתה לי התלבטות כזו בדיוק לפני כמה שנים ובסוף עברתי למסחר עצמאי. כנראה שגם אם עכשיו תחליט להישאר בגמל להשקעה בסוף באיזשהו שלב כשהתיק יגדל תישבר ותעביר הכל למסחר עצמאי. אז עדיף כמה שיותר מוקדם כדי לחסוך בדמי ניהול ולצמצם את אירוע המס.

ולגבי הנוחות, תעשה הוראת קבע לחשבון המסחר ורכישה פעם ברבעון. יש מערכות מסחר כמו לאומי טרייד שמאפשרות גם רכישה בהוראת קבע ואז הכל אוטומטי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 22:31
זה המון. ויש עוד הוצאות ניהול השקעות מעבר לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 22:54
יש לי את אותו המקרה בידיוק כמוך עם אותה העמלות ומאותן הסיבות, בגלל שעם הזמן הם ינגסו בתשואה יותר ויותר מה שאני החלטתי שאני עושה זה חי עם עו"ש מאוד נמוך (כשנכנס כסף משתדל להשקיע) וכשעולה לי צורך בכסף ובייחוד שהמדד גבוהה אז אני מושך כסף מהקופ"ג.

האם זה הדבר הנכון לעשות? אין לי שמץ, אני כן יודע שלטווח הארוך 0.6% זה יהיה המון שגובים ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 14:55
האם אפשר להעביר את התיק ללא אירוע מס? בהתאם לרווחים שלך, אם תפדה את התיק תשלם מס רווח הון.

אני הנזלתי את התיק הרבה לפני שעבר את ה 50K והעברתי את כל הסכום לתיק העצמאי שלי.