⬅ חזרה לאינדקס

הנזלת נכסים לקניית בית

🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 19:28
שלום,

אני קורא הרבה שנים באתר. עכשיו החלטתי להתחיל להתייעץ (ואולי גם קצת לעזור לאחרים).

אנחנו קונים בית ולשם כך צריכים להנזיל נכסים. אנחנו לא חייבים להנזיל את כולם אם ניקח משכנתא/הלוואה או אם נספיק לקבל חלק מהתשלומים על מכירת הדירה שלנו. גם נשפץ את הדירה ככה שחלק מהכסף נצטרך רק בעוד כחצי שנה.

אני מתלבט איזה נכסים להנזיל. כאשר יש שיקול של לחסוך במס וכן להשאר עם תיק הגיוני. בשוטף ההכנסה שלנו גדולה ב30% מההוצאות שלנו ככה שיהיה אפשר לאזן את התיק לאט בהמשך. ההוצאה הגדולה המתוכננת הבאה היא עוד כ15-20 שנה לעזור לילדים בקניית דירה. אם יתאפשר בעתיד אז גם להקטין משרה. אנחנו יכולים לקחת הלוואה לזמן קצר עד שנמכור את הבית.

סדר העדיפות שלי למה להנזיל קודם:

1) פקדונות

2) מקמ

3) קרן כספית

4) קרן גמל להשקעה (עשיתי כשהיתי סטודנט עמוס ועצלן. האמת שהרויח יפה כי עברתי בתיזמונים טובים בין מניות לS&P500, ולא שילמתי מס רווח הן במעברים האלה)

5) מניות בלי רווחים גדולים (נגיד עד 20% רווח)

6) קרנות השתלמות

7) מניות עם רווחים גדולים (בערך 6-7 מניות)

עכשיו לשאלות

1) האם הסדר הזה נראה לכם?

2) האם הייתם לוקחים הלוואה ולא ממשים חלק מהנכסים (נגיד החל מקרן השתלמות)?

3) איזה הלוואה הייתם לוקחים בלון או משכנתא

נ.ב. אני לא רוצה לפתוח דיון ענק סביב זה אבל אני חושב שיש עדיפות מסויימת מתיק שבנוי מהרבה מניות במקום קרן מחקה אחת או שתיים כי מבחינת מס אפשר לממש באופן יותר טוב וגם לא משלמים דמי ניהול. גם שמבחינה מתמטית לא צריך הרבה מאוד מניות (בסטטיסטיקה הרבה פעמים משתמשים בפחות מ100 אנשים בסקר רפואי) בשביל להיות קרוב לביצועים הממוצעים.

תודה,

שלומו
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 21:04
היי אנונימי,

עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

הייתי מתחיל בראש ובראשונה בשיעבוד הדירה שלך כהלוואת בלון, לאחר מכן כל הנכסים שאין עליהם מס רווחי או שיש והרווח נמוך, לאחר מכן עובר לקבלת הלוואה מקרן השתלמות (זמנית בלבד כן? עד מכירת הדירה) ובגדול לוקח משכנתא גדולה ככל הניתן ופורע אותה (מקטין) מכספי מכירת הדירה.

מס רווחי הון על נכסים הוא חלק מעלות הבית, וזו עלות שאפשר וחובה למזער אותה.

בהצלחה.

אייל מFINWIZ
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 22:38
לגבי מימוש המניות, הייתי שוקל לממש גם מניות שעשית בהן רווח גדול ולא רק את אלו שעשית פחות, ושוקל כל אחת לגופה.

אמנם תשלם יותר מס רווח הון, אבל עליה משמעותית בחלק מהמניות בתיק היא גם הזדמנות לממש חלק מהן ולבצע איזון בתיק והקטנת הסיכון, מה גם שהיום חלק גדול מהשווקים בשיא ואולי זה גם ניהול סיכונים נכון לצמצם קצת את החשיפה, במיוחד למניות שעלו בטירוף וכיום נמצאות עם מכפילים לא הגיוניים, שייתכן ומגיעות לתקרת הזכוכית שלהם.

קרן השתלמות *נזילה* לכאורה אפשר לדחות לסוף סדר המימוש אם לא באמת תצטרך אותה בסוף, כי היא פטורה ממס, בניגוד למימושי המניות שלך וקופת הגמל להשקעה.

בלי מספרים או סדרי גודל קשה לעשות המלצה. יש הבדל בין הלוואה של 100 אשח להלוואה של 2 מיליון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 17:08
את רוב התשלום אנחנו מתכננים לשלם מהשקעות לטווח קצר ועוד קרן גמל להשקעה שיש בה 120% רווח אבל אני משלם עליה דמי ניהול של 0.4%. סכום ההלוואה הוא 900 אלף מהבנק, בצורת הלוואת בלון או משכנתא, ועוד 600-700 אלף מהמשפחה. השווי של הדירה שנמכור מכסה את שתי ההלוואות האלה. אני עשוי להקטין את הסכום למשכנתא אם נקבל חלק מהתשלומים של מכירת הדירה שלנו. אני כן מתלבט אם כדאי לי לממש יותר נכסים ולצאת כמעט לגמרי מהשוק וכך להקטין את ההלוואה שאני צריך כמה חודשים מהבנק ולהכנס שוב לשוק עם הכסף שיהיה לי ממכירת הדירה. או כיוון הפוך לקחת הלוואה גדולה יותר מהבנק ולהשאר בשוק.

בהנחה שאי אפשר לתזמן את השוק אז לכאורה כדאי לי להשאר כמה שיותר בשוק ולקחת משכנתא עם רכיב פיתוי שאני אחזיר במכירת הדירה ולהשאר עם משכנתא קטנה וככה לצור מינוף קטן של כ300 אלף בריבית יחסית נמוכה להיום ( 4.5 אחוז בערך?) ויותר נכסים נזילים אם פתאום נצטרך משהו, וגם בממוצע צפויים להרוויח יותר מהריבית. מבחינת החזר חודשי גם עם משכנתא של 900 אלף נסתדר.

אני באופן אישי לא אוהב מינוף בייחוד לא בריביות של היום, אבל יש לה הגיון בתכנית הזאת.