⬅ חזרה לאינדקס

בידוד תרמי ואקוסטי בבניינים חדישים

🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 23:32
שלום לכולם,

כיום אנחנו שוכרים דירה בבניין משנות ה50/60, וכפי שאתם בוודאי משערים, הבידוד האקוסטי והתרמי לא משהו בלשון המעטה...

בידוד תרמי: בקיץ חום אימים ובחורף קור כלבים

בידוד אקוסטי: אני יכול לשמוע את השכן מלמטה נוחר :)

אנחנו מחפשים לקנות דירה למגורים ומתלבטים האם לשנת הבנייה של הבניין יש הבדל משמעותי בשני הפקטורים האלה.

כרגע מתלבטים בין דירה גדולה בבניין בשנות ה80 אל מול דירה יותר קטנה בבניין מלפני 5 שנים.

למישהו יש ניסיון במגורים בדירות מעשורים שונים ויכול להעיד על ההבדלים? האם כדאי לוותר על מ"ר אל מול איכות חיים יותר טובה מבחינת שני הפקטורים שציינתי?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2024 23:39
ברור, התקנים משתפרים כל הזמן ולפעמים גם בונים מעבר לתקן.

יש דברים שאפשר לעשות גם בבתים ישנים כמו קיר כפול מגבס עם בידוד אקוסטי (אפשר גם בתקרה) אבל זה גונב משהו כמו 5 ס"מ לכל הפחות וכמובן שעולה כסף.

אפשר לשפר עוד יותר בעזרת גבס אקוסטי אבל זה עוד יותר מייקר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 01:10
חד משמעית הייתי הולך על הדירה החדשה.

מה לגבי ממ"ד, זה לא נחוץ לך?
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 10:30
יש לי דרך לדעת בתור קונה האם בנו מעבר לתקן?

בדירה היותר ישנה יש ממ"ק, באזור שאני חי בו זה לחלוטין מספיק. (נכון לסטטוס קוו הנוכחי :) )

החד משמעיות נובעת רק בגלל הממ"ד?
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 10:32
בתור מישהו שמאוד חשוב לו השקט, לא רק.

כמה נפשות אתם, האם תצטרכו להצטופף?
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 10:45
מדובר על 4 חדרים בדירה החדשה אל מול 5 חדרים בדירה היותר ישנה. החדר הנוסף יישמש כמשרד לעבודה מהבית. (בדירה החדשה אפשר להסתפק בפינת עבודה בסלון).

אני חוזר לשאלה של האם ההבדל בבידוד בין דירה חדשה יחסית לדירה משנות ה80 כזה משמעותי שיצדיק ויתור על חדר עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 11:29
כן, בעזרת אנשי מקצוע.

אני לא הייתי מוותר ולקחת בחשבון שהרבה מהבידוד זה בכלל מהחלונות, החלפת חלונות, במיוחד לטובים יותר בעלי בידוד אקוסטי ותרמי טובים יותר זה סיפור יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 13:08
התקן של הבידוד התרמי נכנס בשנות ב79, אז לא בטוח שכל דירה משנות 80 עמדה בתקן הזה.

והתקן הזה עובר רוויזיה כל חמש שנים בערך, כל פעם מחמירים אותו ומוסיפים דברים.

מ2022 חובה לבנות בניינים לפי תקן של בניה ירוקה, כל בניין כמו מוצר חשמל מקבל ציון אנרגטי.

אז אם זה בניין משנות 80 ללא תקן, אז זה לא יהיה שונה מהדירה שלך - חיפוי, בלוקים, טיח. כל זה ללא שום בידוד.

הדבר הבסיסי ביותר כבר היה כנראה בתקן הראשון שהוא בלוק מבודד ואז כבר דירות לא התחממו

בצורה לא הגיונית, אבל זה עדיין רחוק מבידוד שקיים היום.

ככל שהדירה חדשה יותר אתה יכול לשים לב לעובי הקירות גדל, כי מוסיפים שכבות של בידוד.

בדירות החדשות אתה יכול לראות גם חלונות דאבל גלייזינג כסטנדרט, מנטרל רעשים ותרמי.

התקנים עשו דרך ארוכה למה שיש היום, השאלה שלך דומה לשאלה

האם רכב משנת 2020 יותר בטוח מרכב משנת 1980?

ברור שכן, זה הפרש של 40 שנה בטכנולוגיית בידוד.

מה שעדיין הם לא הצליחו לפתור לחלוטין זה הרעש השתוללות של הילדים מקומה למעלה,

למרות שאני חייב לציין בדירה שאני גר בה עכשיו משנת 2020 זה השתפר פלאים יחסית לדירה משנות 2000.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 13:15
תודה, תגובה מעולה.

להבנתי הרעש של ילדים משתוללים היא בעיה שלא באמת ניתן לפתור באמצעי בידוד סטנדרטיים כי מדובר ברעש הלימה, אבל טוב לדעת שגם לאורך 20 שנה יש שיפור ניכר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 14:26
מבחינת המיקום, יש יתרונות לאחת מהדירות?

אם דירה פונה אל כביש סואן אז חלק מהבידוד האקוסטי יהיה בטל בשישים, בהנחה ותרצה מדי פעם לשבת עם חלונות פתוחים.

אני חושב שזו שאלה שרק אתה תוכל לענות עליה.

מה הכי חסר לך ומפריע לך בדירה הנוכחית שלך?