⬅ חזרה לאינדקס

מכירת RSU והעברה לIB

🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 07:35
שלום,

אני מתכנן למכור מספר חבילות RSU ולהשתמש בכסף בכדי:

1. לפרוע חובות לבני משפחה (בדולרים)

2. להעביר את מירב הסכום לחשבון השקעה חדש שמתכנן לפתוח בIB

ההגיון אומר לבקש מהנאמן ESOP לתת את התמורה בדולרים ולהמנע מעמלות כפולות.

למרבה הצער הבנק בארץ מתעקש לגבות עמלות על כל העברה בשקלים: 0.15% עם תקרת מינ׳ של 22.5$ ומקס׳ של 150$ להעברה.

מדובר בסכומים גבוהים, וכיוון שמדובר במספר העברות זה מצטבר..

מבחינת הנאמן, ההפרש בעמלה עבור מכירה בדולרים ומכירה בשקלים היא זניחה. שער ההמרה שלהם הוא שער המחאות והעברות של בנק הפועלים (פחות אחוז קטנטן).

פתרונות אפשריים:

1. לבקש מהנאמן מכירה בדולרים לחשבון הבנק בארץ, להשתמש בשירות העברת כספים כלשהו (wise? איך זה יעבוד במקרה כזה?)

2. לבקש מהנאמן מכירה בדולרים לחשבון בנק בחו״ל (אין לי אבל מתכנן לפתוח, לא בעל אזרחות אמריקאית ומבקש שם בקרוב)

3. לבקש מהנאמן לבצע את המכירה בשקלים, לשלם את החוב בשקלים ולבקש מבני המשפחה להמיר בעצמם, ולהעביר לIB דרך סיטי בנק בארץ -> המרה לדולרים מחדש (המרה כפולה)

איך אחרים בפורום מתמודדים עם הסוגיה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 09:31
אני בזמנו ביקשתי מ-IBI (נאמן אחר ) להעביר לי ישירות לאינטראקטיב ברוקרס בדולרים.

כך יצא שלא שילמתי כלום חוץ מהעמלה שהם גובים על שליחת כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 09:32
רעיון נפלא אבל ESOP לא מוכנים, שאלתי.

המקסימום שלהם זה להעביר לחשבון זר אבל לא לברוקר
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 10:09
גם כזה יש לי - בדיוק לתרחישים כאלה.

פתחתי אחד של BOFA כשביקרתי בסן פרנסיסקו. לקח משהו שבין חצי שעה לשעה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 10:16
אני מניח שאתה מכיר את ההבדל בין ימלת המרה למרווח המרה. כשאני בדקתי אחורה לחשב את המרווח, גיליתי שהוא בערך 0.3% - אגורה אחת על כל דולר. גם ב ESOP. כך שההשוואה שלך לא נכונה למיטב ידיעתי.

עוד אופציה היא לדבר עם הבנק על הטבה חד פעמית נמוכה יותר. יש בנקים שמאפשרים את זה, מניסיון. אצלנו למשל אין עמלות העברת מט"ח כלל.

מה שכן, חשוב לזכור שבזמן שאתה מנסה להימנע מעמלה של כמה פרומילים, המנייה יכולה לרדת באחוזים שלמים. כנ"ל לגבי שער הדולר עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 15:57
אם אני מבין אותך נכון: המרווח המרה של איזופ לא זניח ככה שלא כ"כ נורא לעשות את המכירה בשקלים ולהמיר מחדש לדולרים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2024 16:00
אגב ספציפית לIB: יש שיקולים או סיבוכים שלר חשבתי עליהם להעברת הכסף לסיטי בשקלים או בדולרים מחשבון בארץ, או מחשבון בחו"ל?